Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@gabika84 cauko, tak v prvom rade ako som ti uz pisala....ste naaaadherne kocky, modelky ako vysite 😎 Ake sikovne babatko, ked si dociahne uz nozkopalcekom do pusy!Dory dociahne, len ked jej pridrzime nozku, inak je to riadne cislo, tej sa huba nezastavi cely den dzavoce 🙂teda ma aj prestavky kedy mrnci alebo vrieska v kociku. Tam sa nic nezmenilo...s vreskotom do kocika, potom spanok, potom prebudenie v kociku a bezime domov ako o zivot.
Juj mrzi ma, ze Beli stale boli brusko, u nas sa to uz ako tak upravilo. Ale aby sme nezaostavali, tak reflux stale trva, tiez si pockame na prirkmy. Mne sa to paci, ako sa chystas na vianoce...mna to chyti asi tak 2dni prednimi, ale uz mam doma nove svetielka na stromcek a jedinu dekoracku, aj o tu som docasne prisla (svietiaceho snehulaka, co dostala mala na mikiho, zobral muz ako ozdobu do prace na dvere) 😀
Otázka pre mamičky ktoré kŕmia umelým mliečkom:
AKo chutí to VAše, ktorým kŕmite baby? Moje materské je sladké a keďže malá mi slabo priberá / 500 g za 6 týždňov) doktora navrhla večerné prikrmovanie - mala som doma ešte od porodnice Nutrilon HA ale to je horké - no fuj - malá to vobec nechce prehltnúť a tak som včera kúpila Francúzske mlieko a malej so dala na večeru asi 3 glgy tiež jej to moc nešlo.. O pol dvanástej sa malá nakojila a potom sa mi o hodinu povrackala - úplne totálka vyvrátila celý plný žalúdoček .... no otras. Ešte hodinu potom ju napínalo ale už chúdatko nemala čo vrackať. POradte nejaké čo dobre chutí aj sa dobre znáša - poprípade možno aj nejakú kašu ktorú by som dávala lyžičkou.
@katka121 to je individualne u každeho dietatka je to ine.Niektore znašaju dobre Bebu,druhym to zase nevyhovuje a tak je to pri všetkych značkach.Musiš poskušať,čo jej bude vyhovovať.My sme už na treťom mliečku.Mali sme bebu,od tej my mala vracala,potom sunar nutra defence,od toho zase mala vodnatu stolicu a teraz jej davam Hipp,s tym som spokojna.Chutovo su dosť podobne,beba bola asi najhoršia chutovo.Sunar je sladunky,ale ten nutra defence,obyčajny sunar neviem.Hipp je taky ani sladky ani horky.O nutrilone viem,že vravia,že je chutovo hnusny.Tak poskušaj a hadam jej niečo zachuti 😀
Dievčence,čo mate deti s kolikami,davajte si pozor pri zavadzani prikrmov.Ja som začala malu prikrmovať mrkvou,tak ako všade pišu.Nikdy nemala taku koliku aku chytila po tej mrkve.tak teraz davam zemiačik a je už dobre.tak opatrne z mrkvou 😉
Ahojte maminy, pripajam sa k teme prikrmov.nam pediatricka povedala, ze teraz je revolucia v tomto a vsetko sa to posuva o 2 mesiace, cize aj u kojenych deticiek sa zacina s prikrmami od ukonceneho 4 mesiaca. ja som sa rozhodla pockat do ukonceneho 5teho a asi zacneme teda. spoliehala som sa povodne, ze budeme to mat pohodlne len s kojenim az do 6teho, lebo predsalen je to cela veda okolo toho a kazdy den varit, ale tak zacneme. a vy ako? kedy zacinate?
@mojdend my zacneme urcite az v 6tom. revolucia bola aj velka oktobrova a tiez to nebolo bohvieco 😀 ale nie, ved uvidis, ci ti to bude papat. ak to bude babo vypluvat, alebo mat nejake traviace problemy, bude to signal, ze na to skratka nie je este pripravene. ak sa bude zalizovat, huraa na mrkvicku. 😉 ale ja sa teda na prikrmy vobec netesim 😖 najradsej by som len kojila aspon do 2 rokov, keby to slo 😝
baby, aj vam tak strasne vypadavaju vlasy? ja dufam, ze mi na tej mojej hlave nieco ostane, normalne vlasy vsade, na vankusi, po byte, chumace na hrebeni a ked umyvam, tak katastrofa. neviem, co s tym, sampon panthenol, co mi poradili v lekarni, nepomaha, zinok beriem, tiez nepomaha, som zufala. vraj normalne, ale tak snad to prestane.
my sme mali dnes nekonečne dlhú noc. malinká sa mi zobudila o 00:30 a zaspala až o 6:30 😝 nechápem čo to bolo, neplakala len rečnila trošku si zdriemla ale to bolo všetko. Až sa bojím dnešnej noci, čo to zase bude....
@bejka82 Aj nam sa akosi otaca rezim. Do 3 mesiaca sa mala budila max 2 krat za noc. A teraz sa nam vecer neda zaspat. Do 11 buntosime a potom je hore kazde 2 hodiny. Poobode to samozrejme musi dospat tak spi aj 4 hodiny v kuse. No neviem, skusime skratit to poobedne spanie aby bola skor unavena. Citala som tu knihu ako naucit dieta same zaspavat. Ale zase je to zalozene nechat dieta poplakat, aj ked len chvilu a potom sa mu prist ukazat akoze tam som a tak stale dookola az kym nezaspi. Su tam sice aj logicke argumenty ale neviem. Mala este sama nezaspala ani raz, vacsinou pri papani ale teraz uz ani to nefunguje. Musime sa natriasat na fitlopte a ked ju polozim je hned hore, takze nakoniec zaspi az ked idem spat uz aj ja 🙂 Uvidime co prinesie dnesna noc 🙂
@tintus no to mi Chvála Bohu zaspí sam(klop-klop), ale občas jej musíme pomôcť, že ju treba chvílu ponosiť. Ale keď bola menšia tak sme ju nosili od nevidím do nevidím..... 🙂 Ano to som počula aj ja, ale nasjkôr sa to môže skúšať, keď sa už dieťa vie otoči z chrbátika na bruško a aj opačne. Aj ja som nad tým rozmýšľala. Ale potom sa mi dostala do rúk knižka Rodičovstvo je veda a už som zmenila názor. Ja som celkovo nikdy nenechala moje malé plakať takže aj od tej metody som ustúpila a nebudem to tak robiť. Ja si myslím že každé dieťa sa naučí samo spať len to potrebuje svoj čas, niektoré skôr a iné neskôr 😝 no čo už s tými našimi pokladmi narobíme 😉
juuj kocky, my to mame tiez doma take divoke so zaspavanim 😖 dufam, ze to o par mesiacov prejde a z Beli bude sedmispac ako som bola kedysi ja 🙂
@katka121 katus Bela tiez pribrala naposledy iba pol kila za 6 tyzdnov, ale neprikrmujem, ani doktorka nic take nevravela. povedala iba, ze ved nevyzera zrovna podvyzivene a predtym priberala rychlejsie, takze je to ok.
@mojdend aj mne zacali viacej vlasy padat. nastastie ich mam dost. ale zacala som uzivat Revalid. ten mam uz otestovany, s dobrym vysledkom. akurat ho treba uzivat aspon 3 mesiace.
@gabika84 Máš pravdu - ja som sa tiež už rozhodla - žiadne príkrmy - kojím a basta - kašlam na tabulky. Moja malá má 4 mesiace a 13 dní a 6500 g a 65 cm. Za mesiac začnem s mrkvičkou a basta. Malá sa z toho prikrmovacieho šoku ešte dodnes nespamatala, však som sa jej za to aj patrične ospravedlnila. Inak ja za noc kojím asi 6 x. Malá sa nevie dojesť - tak sa už celkom teším na večerné kašičky - ale to najskôr v 7 mesiaci. Také nočné vrackanie už neriskujem.
@mojdend Súhlasím s gabikou 84 . vieš kolko už bolo takýchto noviniek? Najprv deti mali spať na brušku potom nie - najprv nejesť lepok do 1,5 roka, tazraz je vraj trend začať s potenciálnymi alergémni čo najskôr - raz máš jesť Ramu, potom maslo a nakoniec je vraj najlepšie bravčové sádlo....... Vajcia sú raz O.K. inokedy zasa nie ...... Vieš čo? Najlepší je zdravý sedliacky rozum. Ja som dala na radu mojej lekárky že moju malú, ktorá mi pribrala za 6 týždňov len 550 g treba prikŕmit ale moja malá mi dala jasne najavo, že ešte nie je čas, (totál z toho grckala a mala aj črevné problémy) takže som sa rozhodla rešpektovať ju a s príkrmami sme nateraz skončili. No a čo sa mna týka tak som takáto : lúbim maslo, vajcia a malú prikŕmim najskôr za mesiac - mrkvičkou. 😉
@gabika84
@katka121 neboj aj my mame noci (ako napr. dnes), ze mala bola hore kazdu hodinu, inak je to zvycajne kazde dve. ved to su podla mna pekne miery, Bela mala na tej poslednej prehliadke 5600 g. a jaka je to kocka 🙂 my zacneme az od 6teho mesiaca. dovtedy este musim kupit jedalensku 🙂 stolicku
neviem ci ta kasicky nesklamu. 🙂 co sme sa o nich bavili na laktacnej poradni, baby vacsinou vraveli, ze vecerne kasicky na ich deti moc nefunguju 😒 teda ze sa budia v noci rovnako , ci uz predtym zjedia kasicku alebo nieco ine...
@tintus Aj moja mala takúto tendenciu - skrátili sme pooobedné spánočky a ak aj v noci nespala tak sme sa držali rady mojej babky - nezažínať, neprihovárať, nehrať iba neustále tíšiť - skrátka sa tváriť že je noc a v noci sa spí.... no nebolo to ľahlé - malá mrnčala ale po 2 nociach to pochopila a teraz pekne v noci spinká - teda kojíme sa aj 5 - 6 x v noci ale potom hned zaspí. Dúfam, že nám to vydrží.
Ahoj čítam že sa bavíte o kašičkách no ja neviem mne ich malá nikdy nezjedla tak som zvedavá či ich teo bude papať 🙂 my začneme s papaním už koncom tohto mesiaca ale som zvedavá ako sa mu to bude lubiť 🙂 už som kúpila aj nový hrniec a tanierik lyžičky :D len musím z pivnice doniesť stoličku na krmenie a dať ju do poriadku. a ako už ste pripravené na prvé vianoce drobcov?
Tak dnes sme spali v noci dobre, az na to zaspavanie zase 🙂 Ked si spomeniem, ze som zistovala ci je normalne ze babo prespi celu noc 🙂)))) Co sa tyka noviniek v pediatrii a toho spania na brusku, nasa mala spi vacsinou na brusku. Svokre a podobnym odbornikom sa to velmi nepaci ale ona na chrbatiku proste spat nebude, stale sa puci a rucickami sa budi. Proste sa jej na brusku ulavi, poprdka si, odgrgne si a spi a spi. Ked potrebuje tak si aj v spanku otoci hlavicku aj ked sa este nepretaca cela. Aj cez den rada lezi na brusku a len tak kuka dookola. Tak co snou, radsej ju nenecham spat ci co?
@tintus presne tak, aj moja spí na brušku. Keď sa jej to páči tak ju nechám. Ale teraz mi 2x zaspala večer aj na chrbátiku. Tak ja už naozaj neviem. tie deti sa fakt menia zo dňa na deň.
Moja malá si fakt prehodila režim. Cez deň drichme neskutočne sladučko a v noci si rečníííí a hrala by sa. Tak ju skúsim cez deň asi budiť aby nespala toľko a aj to kúpanie asi posuniem. No proste niečo musím skúsiť. Ale zdá sa mi že pomôže len to, že z toho vyrastie 😝 😝
@tintus
@bejka82 fiiha baby, tak to maju vasi drobci moj obdiv. Bela zaspala vo svojom kratkom zivote na brusku iba raz, ale to mala iba tyzden...inak spanie na brusku sa znovu odporuca, kedysi to neodporucali kvoli zvysenemu riziku nahleho umrtia.. v dnesnej dobe ma ale vacsina mamiciek monitor dychu, takze je to bezpredmetne. aj ja by som chcela, aby bola Beli na brusku, ona ale stale dviha hlavicku, asi nevie nevie, ze sa tak da aj spat 😀 dobre je to presne kvoli tej "samomasazi bruska"
@krhlicka máte reflux? aj my máme...a to kojím a už aj prikrmujeme lebo kvôli dákej celiakii proste to je jedno...chcela som ešte počkať ale už je tak no dr. povedala tak tak je...no a reflux stále je.....to prikrmovaním moc nezmiernime, lebo aj tak sa prikrmuje raz denne...a ten zvyšok keď pijeme zasa mliečko, tak zasa grcká ale už aj mrkvu a zemiak..pokial jej to nestrávi (čo swa mrkva nestrávi)...to jedine až bude mať toho viac za deň predpokladám, že to bude ok...ale už som z toho na nervy....ah jaj......
Inak zasa som tu dlho nebola 😀 tak pozdravujem všetky maminy a ich radosti a dúfam, že tu je všetko ok.....len to nesledujem lebo je tu toho srtašne vela 🙂 a nidky ma nenapadne sem zájsť, iba ak ma niekto označí, čo ma neoznačí len tak 😀 Inak my sa máme super a mám až velmi spavé dievčatko 😀 čomu som rada, ale je jak tintítko 😀 v 3mesiacoch sme mali leeedvaaa 5 kil (4850) no ale dúfam, že už sme za 5timi kilami 😀 inak výška už snáď aj 62 🙂
Ahojte babulky, tak uz stvrty den je to opat moja Nini vysmiata a taka ako predtym 🙂 Aj ked s tym spanim to este stale nie je ono. Cez den spi maximalne tri hodinky a posledne dva vecery zaspala okolo osmej a o pol desiatej sa zobudila, ze hej mama som hore - podme sa hrat 😵 😵 😵 Uplna herecka, ale ja som sa nedala lahla som si do postele, zobrala som si ju k sebe a po hodinke brbotania, pistania, rehotania a riadnej kopacky do maminky zaspala 😀 Tuto noc spala so mnou po dlhsej dobe celu noc v posteli a poviem vam, ze sa uz riadne krpana roztahuje. Ja som spala na takom kusocku, skoro ma v noci skopla z postele, ale hlavne, ze bola spokojna. A ked som sa trosku od nej odsunula, aby som sa aj ja mohla dobre vyspat, tak hned sa na mna prisala ako taka pijavicka. Ako tak citam, tak teraz to s tym zaspavanim a spanim mame vsetci perne.
U nas vianocna mania vrcholi. Stromcek uz stoji a ligoce sa, darceky zabalene, piekla som aj nejake kolaciky - ale ako na to kukam tak linecke a suhajdy asi nevydrzia, jedine ze by som ich schovala do pivnice 😝 Hrozne sa tento rok vytesujem a som zvedava, ze co Nini povie ked uvidi nove hracky. Predpokladam vsak, ze najviac sa jej bude pacit roztrhany baliaci papier- kedze teraz ju bavi vsetko co susti 😉
su tu nejake tohtorocne augustovky?

co sa tyka Belinky, tak stale bojujeme s bruskom ☹ raz je tyzden dobre, potom sa tyzden trapime. uz som sa zmierila s tym, ze to mozno prejde az v 6tich mesiacoch po prikrmoch. hoci kojit chcem aj nadalej. jedine stastie mam, ze pri tychto kolikach nemava Bella take strasne zachvaty placu, ako niektore babatka. asi zdedila vysoky prach bolesti po mame 🙂
inak stale papa iba moje mliecko, kazde dve hodiny, vo dne v noci. pobavila ma tvoja sprava @krhlicka . aj u nas je to s tym otvaranim pusinky v noci rovnake. ako taky slepy kapor 😝 ale aj cez den je jak sibnuta niekedy. prilozim ju k prsniku a ona sa prisaje 2 cm od bradavky. 😅 minule som si prso drzala rokou "v Céčku" a ona sa mi prisala na ukazovak.. no je to obcas trdlo 🙂
zubky nam este nejdu (hoci to spravanie tomu akoby nasvedcovalo), pretacat sa este takisto nepretaca (iba na bok, ako ste tu uz spominali), lenivec maly, ale ja netlacim na pilu, ked sa jej nechce, tak ju nenutim. na brusko ju sice obcas dam, uz to znasa lepsie ako kedysi, a ked uz nic, aspon sa pritom vygrga a vyprdka 😀
hoci pretacat sa jej nechce, Bela ma zase ine nadanie: uz si obcas cmula aj palec na nohe 😀 no proste kazde je sikovne v niecom inom 😉