icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

bejka82
19. dec 2011

vraví sa že ten 4.mesiačik u bábatiek je taký kritický. všetko sa mení čo sa týka spania či už papania. Tak ja som dnes moju herečku musela budiť inak by asi spala do večera 😀 zaspala o 9h a o 13:30 som ju budila ale vydržala len 1,5h a už bola neskutočne unavená tak som sňou musela von. som zvedavá do kedy bude spinkať, určite ju budem musieť zase budiť. Dnes ju chcem nechať cca 3h pred spaním aby bola hore, tak som zvedavá či sa mi to podarí. 😝

krhlicka
19. dec 2011

@gabika84 nasmiala som sa, ze Beli stale dviha hlavicku, ked je na brusku 🙂
nasa fesandica to iste, este neprisla na to, ze ju moze v pohode polozit a vegetit 😀
@mojdend o vypadavani vlasov a ich valani po byte mozem napisat cely roman...dufala som (celkom zbytocne), ze strihanie pomoze a budu padat menej. Zazrak sa nekonal a vycesavam cele guce vlasov 🙄
@mimikett cauko a Nini ti spi 3hodky cez den doma v postielke, ci sa spacirujete po vonku?lebo ak doma, to mas super!my doma spime max. 45min obedny spanok a aj to oslavujem, ze si zatial dam karo a precitam zopar stran knihy 😉 inak sme vonku od rana do vecera....doma jeden vybuch, ale radsej neporiadok so smiechom ako poriadok so slzami (ci ako sa to hovori). NO a ze napecene kolaciky, ja som musela piect s mamkou a dedko strazil malu na striedacku. Treba minimalne 3osoby, aby sme daco urobili 😀 Stromcek a dekoracky okolo Vianoc budem riesit 23.12., nech mala rano okukuje svetielka. Kupila som jej vlastnu ozdobku..krasnu vilu, tak dufam, ze ked bude vacsia, to oceni a mozno jej da meno a oblubi si ju a mozno su to len moje predstavy 😉

krhlicka
19. dec 2011

@smazja cauko, to ma mrzi, ze vas trapi reflux, je to hrozne ☹ a hlavne o dost narocnejsie s babatkom, viem si predstavit,ze musis stale prat, asi po kazdom papani vsak?
Nasa mala ma tichy reflux, bez grckania,ale kazde papanie je sprevadzane hroznym placom a sponovanim sa. Potrebuje si odgrgnut a nosit sa aspon pol hodky....v noci je to na palicu. To ani neviem o sebe, co kde ako kedy, len ma sem tam muz budi v obyvacke, ze by som si mala znovu lahnut. Ja potom panikarim, kde je dieta 🙄
Drzme si palce, nech to rychlo prejde. Nasa mudr. mi spominala, ze reflux sam odoznie niekedy okolo 5 - 6 mesiaca. V tom 5tom by mal slabnut, mne sa zda, ze sa nam to mierne zlepsuje.
Drzkajte sa a uzivajte si krasny sviatocny cas...vsetky tie dobroty, blikacky a rozpravkovy cas a hlavne budte vsetci zdravi 😉

krhlicka
19. dec 2011

@edita84 cauko Edit, ja nejak nerobim z Vianoc vedu...jedine, co som si splnila je,ze som kupila hribiky svetielka a malej ozdobku na stromcek. My s muzom mame svoje anjeliky a malicka ma vilu.
Zatial je u nas klud, darceky som pokupila. Mam vo vedlajsom vchode 2 kamosky, co tiez maju augustove deticky (5 rokov vedla seba byvame a az teraz sme sa spoznali), tak sme na vymenu nakupovali a strazili vonku kociky. Tak sikovne som doteraz este nenakupovala, vbehla som do obchodu, nakupila a sup von strazit kociky, aby mohla (mohli) ist dalsie mamce prevetrat penazenky 😀 Mala dostane hracky a pesnicky...proste pre radost a my dvaja dospelaci mame ten najkrajsi zivy darcek aky sme si mohli zelat, takze tak 😀

mimikett
19. dec 2011

@krhlicka no ja myslim ako dokopy za cely den, ze prespi mozno tri hodinky, co mi teda vobec nepride vela na take mimi. Raz za den potiahne tie dve hodinky bez ohladu nato ci sme doma alebo vonku a potom pospi tak 20 minut a hotovo z coho je aj patricne poobede mrzuta. Uz skusam vsetko mozne ked vidim, ze ju prestava bavit sa hrat, lahnem si s nou, rozpravam jej, spievam, hladkam ju a ona nic, akurat tak za 15-20 minut spusti strasny plac a spanok sa teda nedostavi, ani ked ju popestujem a to vidim aka je unavena, ako si uz trie ocka, ale nic, pomrnci, chyti druhy dych a je po spanku. Potom aj horsie spi v noci. Ono to byva tak, ze ked sa spi dobre cez den, taj aj v noci si babatka lepsie pospinkaju. Vonku si vacsinou vzdy pospinka, aj ked niekedy tomu predchadza taky 15 minutovy rev 😒Dnes sme napriklad neboli ani von, kedze ma priatel vymkol 😀 Ja uz oblecena, nachystane veci, ze idem obliect aj krpanku a zrazu zistim, ze kluce nikde...

krhlicka
19. dec 2011

@mimikett spanok mate skoro ako u nas plus ten rev na zaciatku kocikovania. To je strasny adrenalin, treba to len prekonat, ale ja mam uz popredu obavy z obliekania a ,,nalodenia sa" do kocika....stresy 🙄
Dorotka pospi doma najviac 45 min., si mozem podla nej nastavit hodinky. Vonku predrichme tak 2hodky, ale nie v kuse, niekedy sa prebudi tak na 5min., zisti, ze je v kociku a uz je zle. Hrkam ju o dusu a bud zase zaspi alebo s revom bezime domov 😉
Zlaty, ze vzaj aj tvoje kluce, ja som minule vybehla za kurierom. Vchodove dvere som nezamlkla....mame sice klucku aj zvonka, ale spolahla som sa na to, ze hned som spat. Mala bola v kresielku. Nuz a mily kurier sedel v aute a ja pipi som za nim sla von a brana sa zabuchla. Jasne, ze som nemala kluce a dieta dnuka. Nastastie ma pustila susedka, aj to som mala stastie, lebo bol tyzden a este k tomu obed, co su ludia v praci...

smazja
19. dec 2011

@krhlicka aaale my nemáme taký reflux spojený s plačom 🙂 ona grcá a decilitre fakt vela, ale ani pritom neplače ani nič.....ale perem jak v štátnej škôlke za komančou, každé oblečko má asi dve hodiny na sebe.....aj tú podložku s hrazdičkou každý deň prepieram handrou, lebo smrdí od grcky aj naše oblečenia....no des....ale našťastie neplače a v noci prespí celú noc už od malička a to preto lebo spáva na brušku.viem, je to nebezpečné ale aj my keď sme boli malí, tak sme tak spávali....ako nám primár v nemocnici povedal aj moja Mudra.....pokial je dieťa zdravé nemáme sa čoho báť... na chrbte mi spí asi 2minúty ..nikdy nespala dlhšie aj keď som sa postavila na hlavu.....a velkrát sa stalo ke´d si grcla všetko jej natieklo do nosa a to nie je dobré..tak spáva na brušku a hlávku si otočí ako ona chce.....a v noci negrcká neviem prečo..asi nestihne 😀 budí sa okolo 5tej a hneď ide spať a spí do 8:30 do 9tej.....inak nemám pocit, že to je lepšie a to už dokrmujeme...mám pocit, že je to stále také isté..u vás lepšie?a dnes som si všimla- mali sme mrkvu zemiak, že ako ho grcla, tak sa tak zaksichtila- ako keby ju pálila záha...tak neviem... ako som si myslela, že keď budem prikrmovať, tak bude lepšie, tak snáď nebude hrošie......po samotnom jedle- mrkva zemiak atd. negrcká iba si grgne a vybehne jej kus niekedy, ale potom keď ju už do večera len kojím, tak jej ide aj ten zemiak s mrkvou...no des....ah jaj...tak som zvedavá kedy to prejde....to si ma potešila, že okolo 5teho mesiaca by sa to malo zlepšovať...tak uvidíme v jauári....to som zvedavá teda....ale ona sama to nebere nejak hrorovo....tá si grcne a ide si svoje 😀 ešte sa aj rehoce 😀 tak v poho..hrozne mi tým pomáha....

gabika84
19. dec 2011

@smazja cicus a vy uz ste na prikrmoch?? a malu kojis?
@krhlicka Beli ma tiez doobedny spanok 45 minut 🙂 ale obcas, ked spim s nou vydrzi aj dlhsie. co sa tyka obliekania a nalodovania, u nas vsetci susedia vedia, kedy ideme von 😅 ale obcas zabera nova finta- robit neskutocne grimasky a nove pazvuky a pritom sa krpani uprene pozerat do oci ( a teda nekukat na rukavy atd....) teda- chytit ruku, potom rukav, urobit pazvuk pri ktorom kukam na nu a skerim sa a medzitym sup ruka do rukavu. ked vymyslim novy zvuk, Bela ostane v takom uzase, ze si ani nevsimne, ze je vlastne uz oblecena 😀 niekedy si pripadam jak retard, ale tak stoji to za to 🙂
chcela som sa este spytat na ten reflux. aky to ma priebeh a priznaky. bo Beli mava to iste. vzdy ked sa napapa, odgrgne, a do 5 az 15 minut reve, puci sa, prehyba, atd. som myslela, ze je to sposobene skor vzduchom v brusku, ze ju to tam tlaci... na rukach je jej zvycajne dobre...
BTW ten napad s vianocnou ozdobkou je super 🙂 to by ma teda nenapadlo. zeby som este isla niekde nieco ukoristit??

edita84
20. dec 2011

@smazja neboj zlepší sa viem lebo aj dcéra mala reflux a ked som ju začala v 6 mesiacoch dokrmovať si konečne mohla dať čajík tak aby sa z neho nezgrcala a teraz to tu mám znova lebo aj malý má reflux a tak isto ako ste na tom vy len na rozdiel od vás my pijeme antirefluxné mliečko tak je to už lepšie jáj no a dnes som malému dala mrkvičku a dosť mu chutila len mu budem musieť asi mixovať lebo teraz som mu len postláčala dobre s vidličkou a zatial pohoda :D no uvidíme ako bude dalej inak ešte počkaj to sa nezlepší zo dňa na deň daj tomu čas ;)

8zabka83
20. dec 2011

Ahojte maminky my sme tiež narodení 2.augusta 2011 a chcem sa opýtať mamičiek, ktoré dávajú dieťatku Nutrilon AR v akých intervaloch chovajú svoje drobčeky a koľko jedení vám vyjde za 24hodín...Ďakujem

edita84
20. dec 2011

@8zabka83 Ahoj ja dávam malému madarský nutrilon AR a papaní nás výjde na 24 hod 8 a po 2,5 až 3 hodinových intervaloch

smazja
20. dec 2011

@edita84 jj ja už to neriešim 🙂 pokial ju nič nebolí, tak v poho 🙂 spokojnosť...tak poperem, čo mám robiť......dnes dávame zasa mrkvu so zemiakom, a potom ževraj už kuracie mäsko.....sme asi ten prípad minima, kedy sa mäsko zavádza na 7mi deň ale ja dám až na 8mi lebo dnes sa mi vážne nechce 😀 no a problém s papaním tiež nemá, šak je ako tintítko, tak aspoň niečo priberie.....uvidíme v januári.... 🙂kolko bude vážiť...to fakt máte aj druhé mmi s refluxom? no pekne..porazilo by ma ..možno to čaká aj mňa, no uvidíme......inak ako dlho sa prikrmuje raz do dňa? ja ani neviem :/

smazja
20. dec 2011

@gabika84 hej už sme na príkrmoch....neviem prečo dr. tak silila, keď sme mohli až od 6teho mesiaca, ale že kvôli dákej zvýšenej celiakii a ešte aj to naše tintítko potrebuje kus pribrať, no a aj ten reflux....tak šak nič sa nestane, papá chutí jej , všetko ok...tak sa len tešíme 🙂

edita84
20. dec 2011

@smazja no veru máme inak tohto som sa bála najviac že bude mať reflux a obavy sa naplnili no ale vydržíme nie? no ja budem tak robiť že 3 dni mrkva 3 dni zemiačik potom 3 dni dokopy a potom až maso 🙂 no davam mu na obed a na večeru skúsim kašičku a potom dokrmim mliečkom a tak isto aj na obed napr dnes mi toho dosť zjedol a aj tak vycuckal ešte 90 ml mlieka 🙂 no ale negrcol nič 😕 čo bolo super
to akože musí pribrať? prečo kolko má malá?

8zabka83
20. dec 2011

@edita84 a koľko Ti spapká drobček na jednu dávku toho nutrilonu?

majjka1985
20. dec 2011

Ahojte maminky 🙂 Vcera sme mali druhe ockovanie hexou, a predstavte si, ze proti pneumokokom nas nezaockovali, lebo nemaju vakcinu pre ten blby zakon, ktory vymysleli. Takze az po novom roku :-/ Inak sa mame fajn, vazime 6400g, meriame 63 cm, zubky sa nam tlacia von, tak sa vytesujeme 😀 Dr. nam uz kazala vecer vynechat davku mlieka a dat malej prvu kasicku, tak uvidime, ako sa s nou popasujeme. Rozhodovala som sa, ktoru znacku kupit. Rozhodla som sa pre HIPP, uvidime, ci nam bude chutit. Inak nasa mala zivanica zacala tak vyskat, no neuveritelne daco, len ju dat do suboru 😀 TAk sa majte mamulienky a prajem Vam krasne a vesele Vianoce 😉 Uzime si ich po prvykrat s nasimi pokladikmi :-*

edita84
20. dec 2011

@8zabka83 teraz pije raz 120 a raz 150 kedy ako 🙂 tebe kolko vypije malinká?

8zabka83
20. dec 2011

@edita84 Ahoj Edit mne malinká vypije tých 150ml ale po štyroch hodinkách keď jej dám po troch tak vypije málinko len nejakých 70ml tak neviem či jej dať len po štyroch hodinkách ona totižto vôbec neplače a papať si nepýta ani vnoci keby som nemala taký ľahký spánok tak nezistím, že chce papať, lebo ona sa len zobudi a neplače ani nič...A vyjde nám nejakých 6 jedení tak neviem či jej dávať len každé 4...

edita84
20. dec 2011

@8zabka83 kludne jej dávaj po 4 hod. aj moja Beja tak pila ked bola malinká, dieťa vie kedy je hladné 🙂

barborkam
20. dec 2011

ahojte maminy. len sa vas chcem spytat, ma niektorej z vas babeno viac ako 7kg? My sme boli na poradni a pri mierach 63cm vazime 7200g...malinka je kojena ale je ako taky maly valibuk - 4 brady 🙂 a zarezy ako sa patri... 🙂

tintus
20. dec 2011

U nas uz tiez stromcek svieti a malej sa svetielka veeeeeelmi pacia 🙂 Vsetko sa akosi samo vratilo do normalu, uz neplaceme pri zaspavani a papani. Ani 3 hodinove uspavanie nie je potrebne. Skratili sme poobedny spanok max na 3 hodky a mozno pomohlo. A mozno ju len nieco trapilo par dni. Z piatka na sobotu mala teplotu ale preslo same. Neviem co to bolo. Zistila som len, ze digitalne teplomery su strasny vynalez. Alebo ja ho len neviem pouzivat 🙂

tintus
20. dec 2011

@barborkam My ideme na poradnu az zajtra ale tych 7200 sme vazili uz pred mesiacom. A teraz pocitam este 500 g pribudne 🙂 Je to riadna baba ale ona uz pri narodeni vazila 4090g, tak sa necudujem🙂 Je to riadne posilovanie na ruky, ale nastastie sa nepotrbuje velmi nosit na rukach🙂

bejka82
20. dec 2011

@barborkam no aj my už máme 7kg 🙂 ak už aj nie viac....
@tintus to je super, že to už máte v norme 🙂 ja ju cez deň zobúdzam tiež tak uvidím aký to bude mať výsledok a na tie teplomery sa hnevám aj ja 😖

ikusa11
20. dec 2011

baby to fakt mate po 7kil??? 😲 panecku,to uz su ine vahy. nasu malu vcera doktorka vazila a ma 5900g

smazja
20. dec 2011

@edita84 no to je super, keď papká! 🙂 ja ani neviem kolko mám, nevážim to....ale dnes zjedla 2 mrkvy a jeden zemiak a stále si pýtala a potom to zapila mliekom 🙂 ja nechápem, kam to do toho malého bruška ide....je to jedáčik velký a hrozne jej to chutí.....ale bojím sa aby sa neprejedla ale máme o 3hodky zasa hlad, tak nechápem to rýchle spalovanie 🙂 ale skoro som si odfotila prvé ozajské hovienko 😀 taká minigulička 😀 tak som sa tešila 😀
No v 3mesiacoch mala 4850 😀 taký šušník 🙂 ale dlhá je 60cm......ako mne to nevadí a evidentne ani jej....ale keď tak papká, tak snáď bude mať viac kíl 🙂
Takže dávaš na 10deň mäsko hej? a ako to spravíš? mne dr. povedala, že mám normal vyvariť kura do toho zemiaky mrkvu a porobiť si pytlíky a zamraziť a mám na každý deň...a asi to aj rozmixujem 🙂 ty budeš mať aký postup?

gabika84
20. dec 2011

@smazja nic proti tebe mici, ale rada by som videla tu doktorku, ktora kojenemu 3 mesiace a tri tyzdne staremu babu radi davat kuracie maso so zemiakmi 😕

katarina6
21. dec 2011

.... ahojte dievcata! nestiham nic... ani som neprecitala vsetko... no vidim ze sa tu zacina s prikrmami... 😲 , nestacim sa cudovat 😲 ... nerozumiem tomu... studovala som si o dojceni z viacerych roznych zdrojov, a neexistuje nic lepsie... aj jeden zahranicny dokument myslim americka studia... uz si to nepamatam presne..... ja skor nez ked bude mat mala 6mes. tak jej nedam nic ine do pusy len materske miesto..... Tie tlaky hlavne z rodiny su silne... je to neuveritelne ako sa dokazu ludia nekonecne starat a radit mi co mam robit, ked tam nie je ani jedna zena co kojila viac nez 3 mes. .... Moja babka ma 5 deti, a sice jedneho syna kojila 6mes., ale to bolo najdlhsie, ostatne len tak 2-3mes. a potom isli hned na kravske mlieko a normalnu stravu...... deti samozrejme prezili vsetky 🙂, no vsetci su obezni.... ale tak to je aj vekom..... Moja mama ma kojila 3mes. a tiez sa mi bude do vsetkeho starat, cudovat sa preco malej nedam ani caj pit.... druhi zasa ze mam dat vodu..... Uz mi to lezie na nervy..... Vytrvalo sa s kazdym hadam, a robim si to po svojom... Keby som si nic nestudovala, tak slepo dam na svoju mamu, babku a svojmu dietatu nedam to najlepsie co mozem dat...... Je to neuveritelne ako takto vlastne zili nase mamy... spolahnut sa len na svoje mamy a slepo ich pocuvat...... Zatial som nasla len u 2 starsich zien pochopenie ze netreba nic len materske mlieko - a tie teda tiez dlho nekojili, ale uz maju v rodine babatka a mamicky uz zacali osvetu o mater. mlieku takze vedia od nich aka je vlastne pravda......

Chapem ze ak je dieta nejake podvizivene alebo ma zdravotny problem a nemoze pit materske mlieko.... no aj v takom pripade si myslim ze by mu najviac pomohlo materske mlieko.... ja uz som aj rozmyslala co by som robila keby mi dieta nechcelo tak papat, alebo nemam mlieko, ja by som si normalne od nejakej zeny to materske mlieko kupovala, a to by som davala flaskou.....

Neviem co vidite na tzv. zdravej Zeleninke? Ak to nemate doma vypestovane, neviete kolko postrekov na tom je, akymi chem. hnojivami to hnoja.... geneticky modifikovane potraviny.... atd.... ako sa mozete tesit davat toto svojim 3mes. babatkam? kazda velkovyroba jednoducho obnasa v sebe vela chemie, a to ze chce majitel fabriky narobit co najviac muziky za malo penazi... takze vzdy sa tam porobi nieco co bude na hrane s normou a hotovo...... a o kuratach zijucich v klietkach niekolko cm, deprimovanych a my ich zerieme lebo v tescu to davaju za par eur... a toto tiez dopovat nasim babatkam....... to ani nechcem hovorit.....

To ze my - matky toto vsetko konzumujeme, prsia funguju ako akysi filter - zoberu z toho jedla len tie dobre ziviny a to ide do mlieka - to je to najlepsie co mozeme spravit.....

Samozrejme ze velmi neovplyvnim to aby aj moje dieta toto vsetko do seba pchalo = zijeme v civilizacii a vsetko je velkovyroba...... Ale mozem s tym zacat neskor = ked je dieta silnejsie a viac pripravene na tieto bomby.....

@gabika84 ... ja by som tu doktorku tiez chcela vidiet..... to je neskutocne aki ludia nicia to dobre....... a zato ze je dietatko male - ved kazde dieta je ine = pokial je zdrava, smeje sa, pohybuje, pocuva.... nema ziadne znamky zaostalosti, apatie... atd.... nie je podvyzivena....... nechapem preco by sa mala tabulkovat a robit hysteria s prikrmami..... Ja by som sa o tom porozpravala este s inymi odbornikmi.... laktacna poradkyna, iny lekar, pediater... atd....

Verim ze este tu nejake mamky co s prikrmami zacnu po 6mes. zostali...... Mrzi ma to ze lekari takto kazia dojcenie..... a mozno aj moznost aby dieta bolo omnoho zdravsie...... nie su dolezite tuky, ale to ze dieta ma dostatok vsetkych vitaminov a je zdrave.

susanq
21. dec 2011

ahojte baby, dlho som tu nebola, ale vidim, ze musim aj ja nieco napisat. Najprv k tomu, ze nas maly mal v pondelok 7770 g a 59,5 cm, takze tiez patrime k tym valibukom.

Druha vec, s tymi prikrmami... Nam nasa pediatricka, mimochodom progresivna mlada zena povedala, ze maly je velky, preto mozeme uvazovat od ukonceneho 5.mesiaca nad tym, ze zacneme s prikrmami. Ze maly je proste velky a davat mu kazde dve hodiny mliecko je o hubu, hlavne, ked sa budi s velkym placom. Preleti mu organizmom ani nevie ako a ze hladovat nema zmysel. Ale dobre, to by sa dalo vydrzat. Ale na druhej strane manzel aj ja sme alergici, a manzelova imunologicka a alergologicka v jednej osobe povedala, ze medzi 4.a 6.mesiacom je u dietata tzv.imunologicke okno. Vtedy treba zacat pomayl skusat nejake potravinky, dokonca aj LEPOK, pretoze vtedy si dieta najlepsie vytvara imunitu. Nerozumiem sa tomu, takze som to podala takto laicky. Podstata je v tom, ze je mensia pravdepodobnost vzniku alergii, ked zacnete prikrmovat skor ako od ukonceneho 6.mesiaca. A mimochodom, je to velmi znama alergologicka, pise vela studii, Dr.Kossarova. Opiera sa aj o najnovsie vyskumy z Englandu a USA, ked uz ich tak casto spominate, a toto iste hovori aj Dr-Bukovsky v tej jeho knihe, ktoru doma mam.

Takze si o tom myslite co chcete, ja svoje dieta hladovat nenecham. Budem ho kojit dovtedy, kym budem vediet, ze mu to staci, ale skusanim mrkvicky a zemiaku zo svokrovej zahrady, ktoru vobec nestrieka a je totalne bio nic nepokazim. A plus sa postupne ma zeleninka ako keby posypat/posolit krupickou, samozrejme az potom, ked prejdu 3 dni mrkvy, 3 dni zemiaku, 3 dni mix a potom masko. A zacat postupne aj s kasickami na vecer. Tak mi bolo povedane a tak sa toho budem drzat.

Este jedna vec. Je rozdiel, ked ma niekto takmer 8 kilove dieta, ako my a je rozdiel, ked v tom istom veku je to dietatko mesnie. Malinkym detickam staci mliecko aj do pol roka, mozno aj viac, ale velkym detom proste nie. Tolko moj nazor, poznam si vlastne dieta a viem, ze je casto hladny, hoci mliecka mam dost. A umele mu davat uz v tomto stasiu nebudem, pekne dokojim, kym budem moct a sup na bio zeleninku 🙂

zelam vam vsetkym krasne sviatky, drzte sa a nech vam deticky robia len samu radost!

susanq
21. dec 2011

pardon, nie 59,5, ale 69,5 :D to by bol teda sirsi nez dlhsi :D:D

edita84
21. dec 2011

@smazja presne tak som to robila u *bejky uvarila najprv masko potom tú vodu zliala napustila novú a pridala zeleninku nechala vychladnúť a nasáčkovala a mala papať na pár dní 🙂 a prežila a to jedla mrkvu z hyperka ale kurence sme kupovali a kupujeme jedine domáce 🙂

no a čo sa týka toho kojenia to nie je záruka toho že bude dieťa aj imunejšie a zdravšie nechápete prečo odporúčajú krmiť? možno to malé babatko preto nepriberá lebo mu už materské nestačí a viem čo je tabulkovanie zažila som to pri dcere vždy bola menšia a aj je lebo sa narodila malá proste treba prijať fakt že každé dieťatko je iné má iné potreby, nechcem tým nechcem nikoho uraziť. pekný deň 🙂