icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
30. dec 2011

@susanq ja beriem zase Revalid. pisu, ze sa podava aj pacientom po chemoterapii. nieco z toho urcite vyskusaj. ked padaju velmi, skus zvysit davku aspon na tri tablety denne.
my sme Vianoce prezili vcelku fajn, Bella mala takisto najviac darcekov (ale zase sme to neprehanali, napr. odo mna dostala iba dva). viac sa tesim na tie buduce Vianoce, ked to uz bude trosku viac vnimat, aj ked sa bojim, ci nezlikviduje stromcek 😀
ale uz sa tesim, ze je po sviatkoch, aspon sa zase mozme stretavat s kamoskami 🙂 na januar mame naplanovany kurz masazi babatiek a kurz znakovania, tak sa tesiiim 🙂 no a pojdeme uz omrknut plavanie pre babatka, nech viem, co nas caka 🙂

sonika1901
30. dec 2011

@susanq aj mne povypadali,aj som sa dala ostrihať,ale zbytočne,to ma najviac mrzi.Vobec mi to nepomohlo.Ja uživam železo+biosil.už je trochu lepšie,ale ked si zmyvam vlasy,tak sa bojim,že mi tam nič neostane.My sme dnes mali na obed prvy krat masko a velmi nam chutilo.Ako často davate za den nemliečne prikrmy?myslim kolko krat davate niečo ine okrem mlieka.ja som davala zatial iba obed,ale už začinam aj olovrant a prvu večeru,nie je to skoro?

krhlicka
30. dec 2011

@sonika1901 @gabika84 @susang caute baby,aj mne desne padaju vlasy.Strihanie nepomohlo 😒
Viac ako vlasy ma stve desna unava.
Som unavena rano po spanku,na obed,vecer....energia ziadna.Oddnes som nasadila zelezo,lebo v tehu som bola anemicka a mala som podobne pocity ako teraz. Neviete nieco o nizkom zeleze a dojceni.
Drzte sa vsetci aj so svojimi pokladmi

gabika84
30. dec 2011

@krhlicka podla mna su to iba abstinencne priznaky, resp. akutny nedostatok cierneho piva, pripadne vianocneho puncu 😀 skus zvysit davku 😝

krhlicka
30. dec 2011

@gabika84 😀 caves Gabi,vidis to je napad...cierne pivo,vsak to je same zelezo!vdaka za tip.A ako sa mate s Belly?Dufam,ze brusko uz ok a mala okana spokojne kukackuje po svete🙂My sme tiez nedavali vela darov,hlavne jej to bolo suma fuk.Jedine,co ju zaujalo,boli svetielka na stromceku.

katarina6
31. dec 2011

Ahojte dievcata....Dufam ze ste pekne sviatkovali a este sviatkujete 🙂.. Nasa mala Talia tiez dostala najviac darcekov, a aj rada rozbaluje darceky 😀, s mojou pomocou - natrhnem papier a ona si to tam chyti a trha 🙂.. najradsej by si to aj do puse napchala vsetko, ale to davam pozor....
Jej najoblubenejsim darcekom je babkovy saso - kupila som teda moja mama na vianocnom trhu v Ba, bolo to poriadne drahe, ale uzasne sa na nom zabava... Je to farebne, hybe sa to, a rozprava to 🙂, vymyslam jej s tym pribehy a ona pocuva, rozprava sa s nim 🙂, trasie sa za nim, chce ho chytat a papat, tak musim davat pozor aby mu nohy a ruky nedolamala 😀... a aj tie nitky nepotrhala..... Babkove divadlo som nezohnala tak aspon ma jednu babku 🙂. a potom v Ikey este take babky na prsty - zvieratka sme jej kupili, to sa jej tiez velmi paci.....
Ja som jej kupila take tri skvele knihy, chcem vam ich dat do pozornosti, ak by ste aj vy hladali nejaku studnu ludovych rozpravok, riekaniek, porekadiel..... Jedna uzasna kniha: ZLATA RETAZ od Ikaru, zostavila a upravila: Elena Slobodova - su tam Rozpravky, povravky, prislovia, porekadla, pranostiky, hadanky, versovanky, vycitanky, hry, koledy, spievanky a zvyky pre najmensich i vacsich. Je neskutocne krasne ilustrovana (velmi vkusne nic gycove) - na obrazku je to ta otvorena kniha hore a potom to zelene.... Je velmi hruba 297stran, no je to investicia na cely zivot 🙂. Druha kniha je VELKA KNIHA RIEKANIEK, zostavila: Mária Štefánková - tam su ilustracie nie velmi vkusne, ale na citanie riekaniek to staci 🙂, ja som ich vsetky zabudla a tam su fakt vsetky co poznam a dlho som si na ne nemohla spomenut.... a tretia kniha su rozpravky Dobsinskeho, vola sa MOJE NAJMILSIE ROZPRAVKY - vsetky tie zname ludove rozpravky... 🙂 tiez velmi hruba kniha.... to pomaly budem malej citat viac a viac, aby mi zaspala v postielke... aj ked teraz mi to absolutne nejde.... mne zaspava len na rukach a myslim ze jej rastu zuby, vpravo hore ma na dasne take tvrde a je to tam aj biele trochu.... tak asi preto tak plakava casto pred vecerom... tak neviem ako to ma vyzerat ked rastie zubok.....

Stastny Novy rok 2012! Su tu nejake mamicky co planuju babatka hned v novom roku? 🙂

katarina6
31. dec 2011

jaaaj a este som zabudla povedat... ze dnes moja babka uvidela tu knihu Riekaniek aj tu Zlata Retaz - je z nich taka unesena, ze su tam tolke stare ludove texty ze to chce kupit pre male vnucky, moje sesternice 🙂... tak moja babka ju takisto schvaluje velmi 🙂, a to maju sesternice kopec knih, no taketo nie... 🙂

ikusa11
3. jan 2012

caute baby,pozeram,ze v tomto roku davam prvy prispevok,co to?co to?drobci vam davaju zabrat?ako ste oslavili prichod noveho roku?my sme boli na chate,nelka bola upne uzasna,ja som ju tam nespoznavala,pekne spinkala aj cez den vonku,co u nas vobec nieje zvykom a tak celkovo to bolo super hrala formu pred svokrovcami 😉 ,no ale hned ked sme prisli domov...koniec... 😖 doniesli sme domov poriadneho certa,ako ja to nechapem,jeden den je horsi ako druhy,dnes som sestru poprosila nech vybehne s mojimi deturkami vonku,nech aspon trosku popratam a uz o pol hodku boli doma,cirkus prevelky.stale len by sa nosila na rukach,to uz som vytrenovana od malicka,ale taka je nespokojna,ach jaj,a aj noci sa nam fajne pohorsili,len by si cuckala a cuckala celu noc a ja som uz taka dolamana.a to spanie cez den uplne o nicom,tak naprikad dnes len tu pol hodinku a potom na mne dalsiu polhodinku a to bolo vsetko,ved to je strasne malo,jasne ze je potom mrzuta,ani s nou radsej nikam nejdem,lebo ked spusti tak okamzite musi ist von z kociara.starsia dcera sa uci lyzovat a ja som ju ani raz nevidela 😒
tak piste piste kto ma co nove
a vsetkym maminkam a pokladom STASTNY NOVY ROK

katka121
4. jan 2012

INFO pre mamičky a dertičky čo používajú cumlíky značky MAM. NA stránke mambaby.com som objavila v sekcii cumlíky - MAM individual - cumlíky na objednávku s nápisom a aj s výšivkou na šnúrke pre cumlíky. Jééj - už sa teším ako Hanke objednám s nápisom princezná Hanka 🙂 alebo pod. Za 17€ Vám vyrobia 3 x cumlík s nápisom a šnúrku s výšivkou k tomu...... paráda.

majjka1985
4. jan 2012

Ach maminy, aj vase slniecka su take umrncane a nepokojne?? Nasa Karolinka je uz treti den "nenormalna". Nemoze zaspat, stale len mrnci, place... Ja neviem, co je s nou. Je pravda, ze uz mame vonku prvy zub a druhy sa tlaci hned za nim, zeby to ju tak trapilo??? Co vase zlaticka??

krhlicka
4. jan 2012

@ikusa11 @majjka1985 Caute baby,aj u nas sa mrnci vo velkom,nic malu nebavi...zaspavanie je horor.
Celkovo sa pokazil denny aj nocny spanok,znovu len na rukach,na prse.Dasienka zdurene,zub ziaden zatial.
Ked konecne presli koliky,zmiernil sa reflux,tak preistotu idu zuby.
@ikusa11 Dorotka musi v kociku spat,inak bezim domov ako o zivot. Tiez je herecka ukazkove babatko cez navstevy,ked odidu, spusti muziku 😉

ikusa11
4. jan 2012

@katka121 juuj,super napad,skoda ze necumlujeme.mame doma 12cumlov,na paradu.

edita84
4. jan 2012

@katka121 jéj super nápad len škoda že len tieto typy vyrábajú s nápisom :/ lebo my máme tie nové.
inak u nás pohoda Teo ako vždy kludas typický chlap kým má gule v suchom a plný žalúdok je všetko Ok. s príkrmami sme prestali na odporúčanie dokiny a aj tak papal len prvé 3 dni a potom ništ no neva pokúsime sa zas po 5 esiaci 🙂 my sa už otáčame na bruško to sme od Tea dostali ako vianočný darček :D a vyzerá to tak že aj on bude ukecaný ako jeho ségra furt mu pusinka chodí 🙂
@majjka1985 wau vy už máte zúbok? super aj nás to už asi trápi ale nebadám nič iné ako slinenie, dúfam že j malému tak výjdu zúbky ako malej tej prvý vyšiel v 9 mesiacoch ale bez problémov všetky okrem očných tam mala 39 stupňové horúčky :/

ikusa11
4. jan 2012

@majjka1985
@krhlicka my nemame zatial ziaden zub,dnesna noc katastrofa,hore som od pol stvrtej,nelka na mne nalepena a len co som sa posunula uz zacal nepokoj.a cely den len na rukach a pochodujeme po byte.chuda moja starsia simonka,vobec na nu nemam cas.

vanilashot
4. jan 2012

Ahojte maminky 🙂 no ako to tu čítam, tak tie detičky sú nejako dohodnuté 😀 aj naša malá má už týždeň problém so zaspávaním...uspím ju na rukách, a po položení do postielky plač 🙂 takto sa to opakuje asi 3-krát, a potom je relatívne klud....lenže ten klud je cca o jedenástej až dvanástej v noci. Vtedy totiž naša princezná zaspáva v poslednej dobe. Nemyslím si, že by som jej to nejak nebadane otočila ja....stále mala ten istý režim, a zrazu bum a koniec režimu. Inak je zlatučká, krásne nám rastie, je z nej malá buchtička 🙂 čo sa týka príkrmov, tak sme začali dávať zeleninku, tie príkrmy z obchodov jej nechutia - samozrejme okrem ovocných výživ 😀 tie priam hlce :D od kedy sme objavili čaro otáčania, tak nám naša princezná začala spávať na brušku. Čo sa týka zúbkov, tie zatiaľ nemáme, ale ďasienka máme zato navreté riadne.

barborkam
4. jan 2012

@vanilashot ahoj, ak sa smiem spytat, kolko ma tvoja malicka? my sme tiez zacali prikrmovat, lebo sme velke pahltne babyzne 🙂 ale mrkvicka sa nam akosi nerata .. 😒

krhlicka
4. jan 2012

@vanilashot jajaj,aj nasa zaspi o 19 tak na 2 hodky a potom je ako znovuzrodena 😉 vyska,smeje sa...rodicia zabavajte ma...

krhlicka
4. jan 2012

@ikusa11 Dorotka na rukach cely den,v satke moc nechce byt,tam nema .dobry vyhlad a kazda hra ju po chvili omrzi.Neviem,co to je za obdobie,ked este aj na rukach mrnka. Snad to coskoro prejde,lebo som ako zombie cez den aj v noci. O chvilu idemedo kocika,to bude najskor boj z blizka pri obliekani a potom dame na znamost susedom,ze ideme vonka 😀

katka121
4. jan 2012

@ikusa11 Ani moj syn necumlal, ani nikdy nesedel na serbliku (radsej by si nechal zlomit nohy ako sadnut na serbel) a ani nepil z flase - v 6 mes sa naučil rovno z pohárika so sosáčikom a dovtedy pil len mamine mliečko. NAjprv sa naučil chodit a potom až začal kolenačkovat . každé mimi je originál 😉

vanilashot
4. jan 2012

@barborkam no máme 5 mesiacov a 1 týždeň :D nám tiež mrkvička nechutí, doslova nás napína.....ale zemiačikové pyré to priam milujeme.... 🙂

@krhlicka nejak tak to vyzerá aj u nás 🙂 obdivujem ju, ako rýchlo si dokáže nabiť baterky 🙂 keby to šlo tak rýchlo aj mne..... 🙂 tak ale snáď to len raz prejde.....

baronka222
4. jan 2012

po dlhej dobe sa zapajam. Matej ma uz 5 mesiacov a 2 tyzdne. je zlaty, prespi obcas aj celu noc. papa pekne zeleninu aj ovocie. Na vecer mu davam mliecne kase, po nich vydrzi celu noc.teraz je trochu chory. Ma sople tak sa liecime. mozno to ma zo zubov. tak odsavame, kvapkame kvapky ......... ako znasaju Vase deti rast zubkov??

mimikett
5. jan 2012

Ahojte mamicky, zelam vam a vasim detickam vsetko dobre do noveho roku, nech sme zdravucky, lubime sa a prinasame si navzajom vela radosti 😵 😵
My mame to obdobie mrncania, nosenia a nespania chvalabohu za nami. Trvalo to skoro sest tyzdnov a vsetko sa zmenilo na stedry vecer- Nini vecer zaspala za desat minut a spinkala, cim nam dala velky darcek 😉 Verim, ze pri raste hornych zubkov to uz budeme znasat lepsie, bo v decembri to u nas vyzeralo ako po vybuchu atomovej bomby 😝 Ja neupravena, neumyta, vsade kopa veci, hruza. Akurat sa nam zhorsil nocny spanok, Nini byva hore aj kazdu hodinu/ hodinu a pol a tak ako som nechcela, tak teraz vacsinou s nami spi vo velkej posteli, pretoze uspavanie po dvanastej nie je veru nic pre mna 😒
@susanq mne na vypadavanie vlasov zabral Revalid, zabera tak zhruba po dvoch mesiacoch uzivania. Teraz uz tabletky neberiem, ale sampon pouzivam stale a na hlave mi rastie kopa novych vlasov - takze som spokojna.

luckita
7. jan 2012

Ahojte, aj moja mala uz tri dni nespi cez den, len mrnci, ani hrat sa s nou neda. A to predtym prespala aj 3 hodiny kazde poobedie a teraz nic.. Dnes som dostala prvykrat po porode menzes tak neviem ci ta zmena nalady je tym, ze sa mi pravdepodobne zmenila chut mlieka, alebo tym, ze sa tlacia zubky...

majjka1985
8. jan 2012

Ahojte mamicky 🙂 Mame problem ☹ Vo vlaskoch na hlavicke sa nam urobili supinky ☹ Dnes sme boli v lekarni, tak nam magistra odporucila krem od Biodermy, tak uvidime.

katarina6
8. jan 2012

@majjka1985 my to tiez mame uz dlhsie.... v lekarni mi poradili Babe sampon, tak ten pouzivame a tusim jej to trosku ustupuje...

romea
8. jan 2012

@majjka1985 ahojky aj my to máme, spomínala som to teraz v utorok na poradni a doktroka nám predpísala taký mastný krém Excipial U Lipolotio, tým jej denne 2 - 3 krát mastím hlavičku a vyčesávam hrebienkom aj kefkou a dnes som si všimla že jej to už zlieza aj bez vyčesávania a má skoro 3/4 preč. V lekárni sme to ako na recept platili 88 centov a bez receptu to stálo okolo 5 eur, švagrinej to tiež predpísala pediatrička, tak skúste behnúť doktorovi aby ste nemuseli platiť drahé šampony atd.
@katarina6

bejka82
8. jan 2012

@majjka1985 Ahoj, my to tiež máme a ja mám na to taký olejček, kt. nám namiešali v lekárni. natieram jej to cca 30 min. pred kúpaním. trvalo to síce trošku dlhšie ale už to pomaly mizne 🙂

krhlicka
8. jan 2012

Ahojte, aj my sme boli supinaci...natrela som na hlavicku bio kokosovy olej a jemne plienockou vysuchala a su fuc.

tintus
8. jan 2012

Ahojte my sme tie supinky mali uz pred 2 mesiacmi. Boli to postupne az take obrovske namokvane supiny a nam na to doktor predpisal taky miesany krem, je tam napisane ze "zvonk"y tak neviem, ci sa to aj tak naozaj vola🙂 Ale bola to taka husta vazelina. To sme natierali 3 dni pred spanim a rano vycesali a krasne sa to dalo vycesat. A vraj sa to nema olejovat ako vsade radia. A mozno je to pravda lebo ked som to olejcekovala po kupani tak to bolo este horsie.

elina313
8. jan 2012

ahojte maminky, ja mám už síce skoro 1 a 1/2 ročné augustovčiatko, ale šupinky sme mali tiež 😉
nám pomohlo, keď som mu hlavičku pred kúpaním natrela aspoň 1/2 hoďku predtým modrou indulonou.
Potom sme hlavinku umyli a vyčesali a naolejčekovali modrým olejčekom - bože ako sa volá ...
AVIRIL !!! Malý po ňom krásne voňal a pekne sme sa toho zbavili ... a treba to kefkou vyčesávať a plienočkou jemne šúchať ... 😉