Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
ahojte, chcem sa vas spýtať, mamičiek ktoré už prikrmujete kde vam sedia dedičky alebo ako to máte poriešené? lebo ja moju dávam do autosedačky ale málokedy mi tam vydrží dokonca 🙂
@bejka82 Aj mne sa zatiaľ najlepšie prikrmuje v autosedačke - mam vždy poruke hračky a zábavky aby sa mala rozptylila a dlhšie vydržala. Naše krmenie ale zatiaľ moc dlho netrva - veď na začiatku stačí len miekoľko lyžičiek a hneď sme napapkaní. Ono sa to bude zlepšovať, všetko sa treba postupne pomaličky učiť - ako všetko v živote.
no dnes to už bolo o niečo lepšie 🙂 ale tie pršteky si pchala všade, všetko chce preskúmať aj lyžičku mi furt chytala 😀 dala som jej do ručičky hryzátko a aj to skončilo v puse, takže mi to len zavadzalo 😝 hračku má zavesenú ale to ju nezaujíma, expert môj malinký.
@romea ja dávam najprv zeleninku a potom skúsim kašičku. myslíš si, že kašička je lepšia alebo ju to viac zasýti? a kedy jej to dávaš na obed alebo na noc?
ďakujem baby za rady 🙂
@bejka82 my zatiaľ neprikmujeme, iba kašičku sme dávali, lekárka nám kázala kvôli lepku, zatiaľ sme jej ju dávali asi 4 x, najprv na obed aby sme videli ako jej bude tráviť a raz na noc, aby vydržala dlhšie spať, ale iba jeden krát tak neviem či to má nejaký účinok, lebo v ten deň aj doobeda a poobede spala veľmi málo tak možno bola unavená. Prvý krát dosť prďákovala a robili jej čudné zvuky v brušku (ale veď to je nové jedlo), teraz už je to v pohode, ani negrckala. Inak nám kázala klasické príkmy až od pol roka.
@bejka82 my tiez este neprikrmujeme, zacneme za tyzden. No zacala som jej davat zatial taku riedku ryzovu kasicku, ktoru vymenime po dvoch tyzden za ovsenu- tiez kvoli lepku. A krmime sa zatial na kresielku- to je jedine miesto kde moja krpanka obsedi. Stolicka zatial nema velky uspech.
@mimikett @bejka82 @romea Ahojte baby, mne v utorok na poradni doktorka nakazala davat melej zuzlat rohlik alebo chlebikovu korku. Po novom sa ma davat lepok skor 😨 aby si nan deti zvykali postupne. Pre mna teda novinka. Spominali vam doktorky nieco taketo?docitala som sa o tom aj v casopise Dieta.
Zatial neprikrmujem, ale skusila som dat malej zuzlat korku a to boli teda chsichty 😀
@krhlicka : uz sme to tu pisali, ked sa pred par tyzdnami tuto riesili prve prikrmy 🙂 Spominala som, ze najnovsie vyskumy hovoria o zaradovani lepku v tzv.imunologickom okne, ktore je medzi 4-6. A ze dokonca ak sa zaradi lepok skor ako pred ukoncenym 6.mesiacom, tak je mensia pravdepodobnost vzniku alergie na lepok. A odporuca sa preto aj prikrmovat skor, ako od ukon.6.mesiaca.
inak sa baby cudujem, ze co vam to doktorky hovoria. Pokial viem, postupnost je takato: zelenina, masko, ovocie, a az potom kase, od ukonc.6.mesiaca. Medzitym ale kazdy prikrm raz za cas posypat krupicovou kasou, len tak medzi prsty, potom jednu davku masa, raz tyzdenne vymenit za uvareny vajecny zltok. Preto som v soku, ze vam uz dovolili davat kase... Mne striktne nasa pediatricka zakazala davat kase, a to je maly uz dva tyzdne na prikrme, mrkvicka, zeleninka, kralicie masko. A dokonca uz kedze je papkac, moze spapat celu davku na obed, to jest okolo 100 ml prikrmu. Mame domacu mrkvicku, aj zemiaciky, aj kralika, takze sa tesime a malinky papa ako blazonko 🙂
Ja som zase citala v januarovom Mama a ja, ze v nasich podmienkach rozhodne treba dojcit celych 6 mesiacov a ze trendy zavadzania prikrmov a lepku pred ukoncenym 6 mesiacom su nespravne. Vraj si nasi lekari nespravne vysvetlili odporucania ESPHGAN-u, ktore boli urcene hlavne tym statom, kde je kratsia materska dovolenka a matky casto koncia s dojcenim a odstavuju svoje deti okolo 6. mesiaca, pretoze idu do prace. Idealne je plne dojcit celych 6 mesiacov, ine je to u prikrmovanych detoch samozrejeme. Ide o to, ze riziko vzniku alergie na lepok celiakiu sa znizi ak su deti popritom dojcene. Avsak ochranna funkcia dlhodobeho dojcenia pri celiakii este dokazana nie je.
No teraz mi to pripada akoby tie nase deti chceli testovat ked kazdy doktor nieco ine radi. Treba sa riadit sedliackym rozumom a nie hned urobit, co doktor povedal. Ved tiez je len clovek a pozname nasich doktorov.Ten nas mi povedal, ze uz mozeme prikrmovat ale aj nemusime ako chcem a ze ked ma mat alergiu tak ju proste mat bude. No a nehnevajte sa aby doktor radil preventivne pred ockovanim dat babatku Nurofen, ved aj ja si dam brufem az ked uz je zle.
ahoojte baby, aj u nas sa uz prikrmuje druhy tyzden. zatial zemiacik a mrkvicka. bud.tyzden dam do toho karfiolik a tak postupne. 🙂 konecne zje viac ako 3 lyzicky.Aj ked je papkac, nejak mu to nesmakuje. Ale mam iny problem.....strasne rychlo sa mi znizila tvorba mlieka.Zase jem homeopatika a prikladam stale.Ale maly akoby nechcel jest, len dudlat.Teda neviem to identifikovat,ale nenormalne sa vykruca, kope, hadze sa! musim ho kojit tak,ze lezi lebo mi na rukach nevydrzi. Raz sa tvari ze chce jest a netecie mu, potom zase ze sa tym az dusi,pricom takym tempom nema ake mlieko ist.Cely je cerveny a rukami ma odtlaca.toto som nikdy nezazila.Teraz mrnci kvoli zubom a uz ho ani to prso neukludni..no ja nechapem...a bojim sa ze je to tym,ze som mu musela dat asi 3x flasu,lebo som nemala mliecko vobec na veceru ☹ tak strasne ho nechcem prestat kojit!aj on potrebuje ten kontakt so mnou.poznam ho.no neviem ci je to len obdobne,alebo koncim s dojcenim.nezazili ste to niekto s malym????
@tintus podla mna mas pravdu hlavne co sa toho nurofenu tyka. Mne to rovno povedala dokttorka, ze nedavajte paralen, kym nebude mat aspon 38 horucku! a pritom poznam matky, co do dietat vrazia cely cipok!!! a to ledva prisli domov.Ale ten liek moze babatku vraj tak znizit teplotu,ak nema horucku, ze mu moze poskodit srdiecko a podchladit ho. Ja niekedy naozaj nevieem,ci to robia ludia pre dobro deti,alebo vlastny pokoj..
@dadulajda Nasa mala ma tiez obcas dni ked sa odtahuje a hadze sa mi na rukach. Ja som to riesila tak, ze ked uz to bolo dlho, co nejedla, tak som si odstriekala a dala som jej to z lyzicky. A ked sa najedla, tak sa ukludnila a potom sa prisala. Neboj, tou flasou to urcite nebude si myslim. No a treba hladat polohu aka mi prave vyhovuje 🙂
@dadulajda dadi priciny takehoto strajku mozu byt rozne. nevzdavaj to a flasu davaj jedine ak je v nej tvoje mliecko. a (nechcem ti oponovat) pokial maly pije, resp. ho casto prikladas, take ze- na veceru nemam mlieko neexistuje. mliecko mas stale neboj. mozno sa mu len nechce tahat, alebo ho trapia zubky, mozno brusko ktovie.
a ak sa chce niekomu citat o tom, ako je to s tym lepkom a dojcenim: http://www.mcsrdiecko.sk/precitajte-si/laktacne...
my tiez este neprikrmujeme, zacneme coskoro (hoci sa mi do toho moc nechce 😒 ) planujem krmit Belu v stolicke. ta je uz doma a uz ju asi 2 tyzden testuje. vydrzi tam aj pol hodku sediet a hrat sa (je samozrejme sklopena do takeho polosedu iba) preco nekrmnite baba v stolickach? nechcu vam tam sediet? alebo tam nevydrzia?
@tintus vies co vybabrala som s nim...caj mu davam z flase, tak som mu tam nechala nulty cumel 😅 taha o dusu, ale nevykruca sa. Ale mlieka mam tak malo,ze neodstriekam nic.mozno 10ml. on vytiahne asi z paty! neviem odkial ale toto som skusala a nic neslo.a prilozila som maleho a on sa najedol normalne.
@gabika84 gabi ale ja v nich naozaj nic nemam.prsa su s prepacenim prazdne ako balon bez vzduchu. A na nutrilone ked kukam ze ma vypit na svoj vek 210ml tak mi oci z jamiek lezu. Nemozem ho nechat revat a vrieskat.Sa mi chcelo uz neska plakat s nim... zachvilu ma zase cas budenia, tak som zvedava ci sa napapa odomna. A idem si to precitat...spravim hocico nech ho kojim.
inak ja maleho krmim tak,ze mi ho niekto drzi ked lyzickujeme 🙂 ale asi poskladam uz stolicku nech sa mozem vytesovat lebo este nesedi
@dadulajda JA mam na večer tiež prazdne..... 😒 a aj keď som malu kojila doslova z ničoho dopadlo to tak, že v noci kojíme každú hodinu, keď dnes nad ránom pýtala zasa po 45 min a bolo 6 hod ráno tak som jednoducho zarobila Nutrilon 150 ml - vybzunkla to a spala 3 hodinky. Neviem kolko ma tvoj maly kg ale ak je vacsi tak ho možno už tvoje mliečko nezasýti - to neznamená že prestaneme kojiť - len trošku viac detusky zasýtime. Keď moja mala pije každú hodinu, tak jednoducho sa mi nestihne tvorit hustejšie mliečko a tym pádom pije redšie a je hladná každú hodku. Po tých 3 hod oddychu sa prsia naplnili a malá sa ráno s chuťou nakojila 🙂 . a celý deň sme sa v pohode kojili a teraz som znova prázdnejšia a keď sa mi o chviľku prebudi asi dam Nutrilon aby sme sa trošku prespali ....... My sa už aj prikrmujeme cez obed - pokročili sme k mkrvičke so zemiačikom s troškou mliečka a masielka.
Aj moja mala obdobie keď sa čertila pri kojeni - sa mi zdalo ako keby mala krče v brušku no neviem možno bola len unavena......
@susanq Niečo na tom bude lebo mne tiež doktorka kázala kaše . malá sa mi z toho total pogrckala tak som sa na to vykašlala a začali sme s mrkvičkou a zemiačikom, budeme pokračovať po zelenine masko a potom postupne jablčko a až potom, ked budemem mat takto pocvičeny žaludoček si trufnem znova skusiť kašu.
@dadulajda
@katka121 kocky a kolko piju vase deti cez den? myslim minut? lebo moja niekedy tak cca 3-4 minuty len. v tomto veku deti piju niekedy malo cez den a potom sa to snazia v noci dohnat. preto tak casto papaju v noci. ale caste budenie moze mat suvis s xy dalsich veci. ja tiez robim tak, ze ked bela zacne v noci mrncat, hned ju chytim a prilozim. pravdou je, ze nie vzdy, ked sa v noci zobudi je hladna. niekedy staci dat dudel, pritulit, pohladkat a znovu zaspi. napr. dnes vecer sa zobudila uz po 45 min. s placom, som ju nevedela utisit, tak ze jej dam papat. pricucla sa, ale parkrat len potiahla a hotovo. uspala som ju az po hodine a potom spala dalsich 2,5 hodiny, tzn. bola 3 hodiny bez jedla. tym som mala na mysli, ze sa sice zobudila po hodine s placom, ale pricinou nebol hlad, ale nieco ine...
a ked prikrmujete, ako to robite? date mrkvicku a koniec, alebo po mrkvicke este "dotlacite" mlieckom?
@tintus : ved ja som nikde nenapisala, ze netreba dojcit :D samozrejme, ze treba dojcit dovtedy, kym je to mozne... v tom clanku sa ale pise o tom, ze ak sa zacne zavadzat lepok skor, ako pred ukonc.6.mesiacom, zistilo sa, ze je vznik alergii nizsi, ako sa doteraz predpokladalo. Ak sa nemylim, urcite tam ale pisu o skorsom zavadzani lepku, nie? Ja na Mama a ja natrafim v kupelni, kde to manzel cita vo vani, tak minule som bola vo vani aj ja a precitala som si to :D A to plati aj o prikrmoch. Ze ak nechcete este skor prikrmovat, ale budete iba do ukonc.6.mesiaca plne kojit, mate davat dietatku aspon oliznut z prstika to, co vy napriklad papkate. len tak, aby sa mu do tela dostala nejaka latka, na ktoru si ma v tom imunologickom okne zvykat. Lebo ze prave v tomto obdobi sa to odporuca kvoli tomu, aby si to telo zvyklo. Ja sa tomu nerozumiem, bohvie, ci by som dokrmovala uz teraz, keby som nemala maleho valibuka. Ale stalo sa, ze dokrmujeme, malemu chuti a myslim, ze mu to nemoze uskodit.
s tymi nurofenmi a paralenmi a podobne suhlasim, my sme malemu davali az po druhom ockovani, kedy dostal teploty a boli sme nuteni, lebo mal 38,5. Inak nechapem, preco davat niekomu, a uz toboz dietatku, nieco preventivne. No ale tak co uz, nemozem chapat vsetko 🙂
@dadulajda: no u nas to iste, Dadi. K veceru strata mlieka, pritom maleho prikladam kazdu hodinu a pol cez den. Proste nula bodov, on je uz taky jedak, ze ma proste vycicia. Pijem ako blazon, vela vody, pijem caje, jedla som aj homeopatika, ale to som sa docitala, ze mozu posobit aj opacne, vysadila som a do dvoch dni som mala viac mlieka a zostalo to tak doteraz, takze neviem. Ale to nic nemeni na tom, ze maly proste ci den, ci noc zase zacal pytat kazdu hodinu a pol, a to uz sa proste neda... vyckam este dva tyzdne do ukonc..mesiaca a zacnem davat na noc kase aj ja, pretoze toto sa uz neda zvladat. ja cez den nikdy nespim. Hoci by som mohla, ale asi mi to ani nepojde, pretoze som nikdy nebola velky spac :D no ale doktorka mi tiez predpisala nutrilon, ze ked je maly plne dojceny doteraz, tak to nemam riesit, ale potrebujem sa vyspat, lebo od stresu stratim mlieko uplne. No a ze ma maly vypit max 100 ml na noc, a to mame uz 5 a pol mesiaca a cez 8 kg. takze 210 ml je nejaka pekna kravina :D No ale asamozrejme, ze maly o flaske nechce ani pocut, to sa len rozculuje, nevie co s nou, takze sme to vzdali po prvom pokuse, ked som videla, co to s nim robi. No tak asi holt budem musiet este dva tyzdne vydrzat a uvidime.
@gabika84 : ano, zacat mrkvickou, skusat tri dni, pridat zemiacik, dalsie tri dni, potom davat masko a potom postupne pridavat aj inu zeleninku. A vzdy po skusani dokojit. Nas maly fungoval tak, ze tyzden sme jedli po lyzickach, ze pat, sest, ale strasne mu chuti a doktorka povedala, ze bez problemov mozme zacat davat jeden 40 ml, potom 50 ml, 60 atd, no a teraz uz maly papa riadne obed, schramstne 100 na posedenie a este sa aj dotlaci mlieckom :D nechapem... no ale ved on vie, sam si napriklad jeden den povedal, ze dost... odtiahol hlavicku, usmial sa a uz neotvoril pusinku, cize mal dost.
dari sa nam nevypluvat, krasne papka vsetko, sedime v kresielku, ktore sa da polohovat. Inak som vymyslela taku fintu, ze ho vzdy prezleciem do tmaveho bodynka, cez neho mu dam bavlnenu plienku, na to velky podbradnik, pretoze to je hroza. ta mrkva farbi ako svina, bacha na to :D My mu rucicky drzat nemusime, krasne papa, nevrti sa, takze chvalabohu za to. Inak teda neviem, ako by som ho cet tyzden nakrmila, keby sa vrtel. Ceu vikend krmi ocino, nech si maly zvyka aj na ineho cloveka pri krmeni. Plus kupe uz len ocino, lebo maly zacal byt taky, ze mama, mama, takze nech vie, ze ocinko je ritual kupania. Kupete uz niekto vo velkej vani? my uz asi mesiac a maly je bombovy, plava na brusku, na chrbatiku, spliecha kade tade :D
este jedna otazka, kocky. Boli ste uz niektora po porode na cytologii? ja pred vianocami a vysli mi nejake horsie vysledky, takze musim brat 6 dni vaginalne tablety, mam tam vraj nejake zvysene hodnoty a zapal, takze musim pockat na dalsiu menstruaciu a prist na opakovanie cytologie. Docitala som sa, ze to moze byt skreslene dojcenim atd, tu na konikovi... mate niektora podobnu skusenost?
aj my kojíme a na zavádzanie príkmov mám rôzne názory, tak ako tu niekto napísal, treba sa riadiť sedliackim rozumom. Aj každé dieťa je iné, naša Simonka keď vidí že niekto je, tak strašne sa načahuje, mlaská pusinkou a včera keď som jej nepichla do ruky kúsok kôrky to bolo plaču. Niektorým detičkám by stačilo len mlieko do roka - vôbec nemajú potrebu ani záujem o iné jedlo, niektoré radi papajú všetko aj mliečko aj príkrmy, a niektoré deťúrence ako ochutnajú príkrmy začnú odmietať mliečko, netreba zabúdať aj na to, že bábätko má tiež nejaké tie potreby a je to jedinečná osobnosť 🙂
@gabika84 Presne si to vystihla cez deň to nie je nič moc len také pocuckávanie - asi len 2 x za deň sa naje doplna - a dobieha v noci - to si teda kvalitne potiahne...... keď je čo. My sme začali mkrvičkou - 1-2 lyžičky a dopapali mliečkom, z mrkvy je ale napínalo tak šup na zemiačik - ten je OK teraz ho už miešame s mrkvičkou. Každým dňom papáme krajšie a viac - skrátka sa to pomaly učíme. Mne je najlepšie krmit v autosedačke - mala sa tam moc nemôže vrtieť a je v pololahu, takže sa jej ľahšie prgĺga. Do stoličky budem dávať vtedy, keď už bude pevne sama sedieť a bude tiež pekne papať. Pozajtra chcem skúsiť do zemiačika pridať brokoličku, naskôr zasa vymeniť za karfiol a o take 2 tyzdne šup na masko... po masku skusime už ovocie. V nejakych 8 mesiacoch chcem skusiť aj do presnidavky piškotky (takže lepok).
@katka121 no sak cez den sa kojime normalne, lebo ja davam aj cajik.presne preto,aby sa mi stihlo spravit mliecko. A aj preto,ze maly je dost narocne babo,stale aktivne a nespi dlhsie ako hodinu,nech robim co chcem.ani v kociku nevydrzi dlhsie ako 1,5 hodiny.Tak mu davam medovkovy caj na ukludnenie. 🙂 to mal teraz pred obedom, na obed je prikrm a potom sa dokoji.takze ja budem tasit prsa az okolo2.no a budu prazdne uz to vidim.sakris...
Nutrilonu sa bojim,lebo maly ma problemy s kakanim a neviem,ci ho aj ten nezapeka,musim prist nato,ze co.ak to neni tym, tak mu ho budem davat a zdibicek kludnejsie.
@gabika84 ja ti neviem povedat kolko vypije.duplom nie mojho mlieka. ale maly sa mi tiez v noci budi ako tvoja mala. Tiez to neni vzdy hlad,ale ako vravis, strcim do pusy prso a ukludni sa. Niekedy zaberie,inokedy nie...co je iste, o 5 je taky vyspaty, ze sme hore taku hodinku,necham ho sa vykecat do svetielka a potom zaspime. Ale aj tak sme hore kazdu 1,5hodiny...mne to nevadi,ja ten spanok kaslem. Len nechapem ze co ho moze budit, ked niekedy nechce jest. Cez den sa koji tiez tak do 5 min.aj to je vela...parkrat si potiahne a potom sa na mna skeri a rehore.a zas si cucne a zas mi povie... 😅
A ked prikrmujem, tak to trva tak do 10 minut. nevydrzi sa dlho sustredit a ja ho nerozptylujem hrackami.Niekedy si este odlozim na neskorsie a skusim mu dat aj inokedy par lyziciek. Zemiak ked das, je velmi husty,takze to musis rozriedit mlieckom,alebo vodou, v kt.sa varil.Aj tak sa strasne lepi.Vidim ako si to zmoliv puse.Takze niekedy to chce len "zapit" ako my ked mame pri obede pohar s vodou.
@susanq to mas blbe ze ti nechce flasu.ani moj jua nechcel zo zaciatku.ale ked bol velmi hladny a pochopil, ze aj ked sa potrapi, ale daco z toho ide, uz aj sa chytil. A my sme zacali s cajom uz od 4 mes. vies,takze aspon to som rada ze hocijako mu dam,vezme mi to. A sa ti nedivim ze nemozes cez den spat.ja si tiez zvyknem len tak lahnut,ale som hore a strazim ho. Ale mas dobry napad s tou kasou na vecer...a on ti po vecernom kojeni prvykrat kolko vydrzi spat? Pato vydrzi aspon vtedy tie 4 hodky.(aspon daco) do polnoci. A myslis ze nepojde mlieko dole, ked znizis pocet kojeni? ja neviem...skusiim dobrat tie homeopatika a druhe si nekupim.JE pravda ze vela nejem ani nepijem...niekedy ma druhi musia nahanat do jedla.ale castokrat ani nestihnem pri malom. Inak to s tatinom je tiez pravda, aj mne maleho uspapa priatel. a ked uz nemam nanho nervy a len ho tak vlacim a pride on, tak uz sa zacne usmievat,uz vie ze mu prisiel "klaun" a ukludni ho a zaspi. Nekupeme vo velkej vani,lebo by sa asi utopil 😀 ja mam pred sebou uterak,lebo tak kope a spliecha,ze na zemi mame druhy bazen. 😉
Baby a napadlo ma s tym lepkom...musim ho vyskusat kym este kojim...to mu mam na ten rozmiagany zemiak dat surovu krupicu?? nema sa to nejak varit? 😕
A este ze ked mu chcem skusit zarobit na noc krupicovu kasicku, ked teda neni to mlieko...je lepsie do nutrilonu? alebo normalneho mlieka.plnotucneho samozrejme...
A este ze mame automat na mlieko pred obchodakom- akoze to ciste kravske,nie z obchodu...co myslite nemam mu to prevarit a davat? ci to nemam riskovat.
A inak krasnu nedelu a uz koncim.chi chi. 🙂 🙂
@dadulajda Íha, no neviem, neviem. Z toho "kravacieho" mliečka z automatu mávajú problémy aj dospelí......nepasterizované, neupravované .... no našinec už na to nie je zvynutý. Ale ak máte problémy so zápchou - mohlo by to byť riešenie. Ja by som ale každopádne počkala ešte aspoň mesiac alebo dva. Tým Ťa ale nechcem odradzovať, tak daj vedieť ako to dopadlo, som zvedavá.
@dadulajda : No nam maly mal o siedmej-pol osmej vecer, ked sa okupeme a ide sa spat, najdlhsi interval, ale ten uz neplati, budi sa cca po troch hodinach, a potom po dvoch a k ranu uz je to hodina a pol. Takze ziadna slava :D Dnes sa malinky prvykrat napil z flase, pochopil, ze z toho nieco tecie, odsala som 20ku materskeho a vypil. Takze vecer ide nutrilon, pretoze teraz uz proste aj napriek prikladaniu kazdu chvilu nemam v prsach skoro vobec nic. Nechapem, do 4 mesiacov som mala az nadprodukciu a od tych nestastnych kramov, co som dostala uz v decembri a uz boli dvakrat, proste mlieko je v prdeli.
co sa tyka toho kravskeho mlieka, rozhodne to nerob. Toto jedine by som asi nenechala na sedliacky rozum 🙂 A tu krupicku mu tiez na noc este nerob, radsej mu kup nejaku normalnu, ryzovu... ale toto je naozaj na poradu s lekarom...
Caute baby, fiha ale tu bolo rusno 😀 Ja nastastie problem s nedostatkom mlieka nemam, mala je poriadne cucadlo. Popravde ani netusim kedy a kolko ju kojim, ona je dobra zrutka, rastie, prospieva takze neriesim.
Na prikrmovanie som este leniva, ja by som ju len najradsej kojila aspon do 2 rokov 😝
@susang @tintus vdaka baby za info ohladne lepku, olizovanie korky ju celkom zabava, tak ju obcas necham.
@dadulajda 😀 sa vzdy pobavim Dadu, ked pises o malom, aky je ,,vytrznik". Podla mna je urcite anjelik ako nasa Dorotka, v mnohom si mozu s Patkom podat rucky 😉

@krhlicka niečo na tom bude, tiež viem kedy ide malá tlačiť, s cikaním to neviem, ale všimla som si že vždy keď sa napije do desiatich minút ciká, sú tie deťúrence naše múdre. Dnes som jedla jogurt a keď vydela lyžičku, hneď si myslela že ide papať, a keď zbadá osušku a krém tak vie, že sa ide kúpať. A keď si dám krém na ruky a šúcham ním, tak sa teší že ju idem krémovať a masírovať 🙂