Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ahojte, taak zase po 3 dnoch som nakukla. aaa co to tu mame? zubky? niee..este nemame... Nocne vstavanie? tak kazdu 1,5 hodinku. 🙄 budenie? Uz o 6 na mna kuka a capka ze vstaavat! 😝
No a zaspat nevieme inak, len hojdat v rukach vo vanicke od kocika.Kedze bez vytahu ho na 2 posch.tahat neviem. a v kociku sa najnovsie tiez po polhodke zobudi. Aspon dlho nemrznem. A vcera som si vecer povedala,ze ho uhojdam a potom len domov prenesiem,no Pato mal iny nazor... tak sme robili celemu sidlisku diskoteku. Az sa chudatko jedno babo oproti tiez rozplakalo. 😖 Od Bukovskeho myslite tu knihu "Navod na prezitie pre bejby"??? ci aj inu ma. lebo tu som uz od vianoc stihla precitat a vdaka bohu za hned to bude anjelik 😉 vdaka tomu prikrmujeme. Akurat neska musim ist zase na nakup veci, joj len mi je az trapne povedat ze na 9-12 mes.deti. 🤐 Ale ja zato nemozem! on je proste velkyy!! 😀 😀 😀
ahojte, aj ja som augustová mamička 🙂 dlhšie som síce nepísala, vždy som sa našla v tom, v čom ste si radili navzájom 🙂 my máme s malou problém od narodenia- veľa grcká, doktorka síce povedala, že sa to do polroka upraví ale včera mala 5 mesiacov a mne sa teda vôbec nezdá aby sa to zlepšilo.A už tretiu noc sa nám stalo, že začne v noci strašne plakať, chvíľu ju ponosím a zaspí zase do 15 minút, ale neviem, čím to môže byť? Nemáte s tým niektorá skúsenosti?
ahojte, dnes mam za sebou prekvapivu noc. Nini bola iba tri-krat za noc hore a spala celu noc v postielke, takze ja som sa mohla tulit k tatinkovi 😵 Pravdepodobne je to len svetla vynimka, ale nesmierne ma tym potesila. Inak uz sme zacali stavat o siestej rano, dufam, ze na skorsiu hodinu sa to uz nepresunie... Ryzova kasicka nam chuti, vcera po nej a mliecku papala dalsi raz az po styroch hodinach, takze jej ju asi uz zacnem davat na noc a uvidime ci dlhsie pospinka. Dnes som bola nakupit nejake riadiky, pitku, lyzicky a teraz mame vystavu v kuchyni 😀
@katramau pravdepodobne je to len nejake prechodne obdobie, mne mala takto malo spavala ked jej vybehli prve zubadla. Dakedy chuda plakala aj hodinu, dve na rukach a potom odkvacla. Trvalo to zhruba mesiac. Teraz spinka doobeda tak hodinu a pol a poobede chodime vzdy von a to spi tie dve az tri hodinky. Snad vam to coskoro prejde.
@danielka2ko babatka grckaju, a vyrastu z toho. ak prospieva a pribera, je to ok..ak sa ti nieco nezda , moze mat dieta reflux a to sa robi babatku vysetrenie...ale na tvojom mieste by som dieta netrapila--moj druhy syn ( tretie) dieta...tiez grckal o 106, ale prospieval, priberal..tak som to velmi neriesila a vyrastol z toho...
a spankom, no mozu sa malej tlacit zubky, aj ked to nie je este vidiet, ale uz sa to moze hybat, alebo ju tlaci brusko... a akzde dieta je ine, co lati na jedno, nemusi paltit na druhe....
@boba82 Ja malú kojím, ale prespí mi celú noc, síce chodí spať cca o 22-23:00 ale spí až do rána bez kojenia, takže to možno naozaj nebude o hlade 🙂
@emily3 ďAkujem ti veľmi pekne za povzbudenie 🙂 som spominala doktorke že či náhodou nemá reflux a ona takisto povedala, že je zbytočné robiť vyšetrenie, že je taká kašička na zahustenie mliečka, ale keďže je kojím tak to nemá význam. Priberá, mne sa síce zdá že pomenej ale doktorka hovorí že je všetko OK. A zúbky by to mohli byť, lebo všetko berie do pusy aj sliní sa veľmi...Ale to už asi mesiac robí a stále nič nevidno...
Ahojte @gabika84 @mimikett @dadulajda ahaa takze tie knihy potrebujem aj ja, som sa rozhodla 😎
@gabika84 aj my sme stale bez zubu, takze pohoda.
@danielka2ko ahoj, viacere sme tu spominali,ze babatka maju reflux. Nasa mala ma tichu formu, mliecko ide hore, pali ju zaha, placka pri kojeni aj po kojeni. Pravda je, ze od 5teho mesiaca je to len lepsie a lepsie.
Tiez nam na to doktorka nic nedala, ako pise @emily3 ono to prejde samo a bude dobre. Drzim palce.
Baby uz sa vam krpci pretacaju z chrbatika na brusko a naspat?Nasa mala sa pokusa, zatial jej to vyslo zoparkrat ,,nechcene". Hrozne sa po chvili jeduje na brusku. Cvicili ste nejak s nimi alebo im pomahali najskor?vdaka za info. 🙂
@dadulajda to akokeby si pisala o nasom Adamkovi 😠 My nastastie so zaspavanim nemame problem. Vecer medzi 19-20h. kupem, papa kasicku,, hra sa este v postielke, potom nakojim a to bud zaspi na prsniku, alebo ho dam do postielky a zvycajne zaspi sam, obcas este vymysla, ale inak v pohode do 20h.spi. Tak robim klop-klop radcsej 😉
@krhlicka nas drobec sa uz 3 tyzdne pretaca z chrbatika, nepomahala som mu nijako, sam od seba to skusil, dokonca do vtedy vobec nevedel past koniky a od kedy sa vie pretocit na brusko, uz vie aj pekne past koniky 🙂
@danielka2ko u nas do 3.mesiaca sa budil v noci raz na papanie, potom bol chory a od vtedy to zacalo. Mozno sa mu aj prerezavaju zubky, zatial nic nevidno, lebo aj dost slini a vzdy si drhne rucickou dasienka...
@mimikett my tiez papame kasicku, ale neregistrujem nejaku velku zmenu, niekedy sa zobudi po dvoch hodinach, niekedy po piatich 😅
Takze mi nic ine nezostava, len to asi vydrzat 😝
@danielka2ko ...ahojte dievcata nestiham vas citat.... u nas vsetko ide nejako k horsiemu.... danielka, myslim ze vam lezu zubky tak ako nam... Doteraz nemala problemy spat v noci, resp. zaspavala neskoro najskor o 22h, potom o polnoci, posl. mes. o 3h., a od pred vcera zacala zaspavat tuho az o 4h rano vlastne.... Sice potom spi az do 15h., a budi sa len na kojenie a spi dalej.... ale to zaspavanie je fakt velke divadlo.... uspavala som ju na rukach a fitlopte, teraz uz 3 dni ale ani za nic.... spusti velky plac ked ju dam do vodorovnej polohy.... tak zaspava na stojaka no iba ked ju pod pazami drzim pred sebou a hopsame na lopte..... alebo chodenie po byte s nou..... no a predvcerom sme mali fakt hotove peklo, strasne plakala a nedala sa nijako utisit, davam jej ten gel na dasna, co mi dali v lekarni, niekedy sa ukludni, aj mi kuse do prsta, ako ju tie dasna bolia.... inokedy nepomoze vobec nic, iba pockat kym ta bolest prejde.... potom prestane plakat...... aj to hryzatko sme jej uz kupili co sa do chladnicky chladi.... snad to pomoze.... ale ked ona je v bolestnom amoku, to nepomoze vobec nic, vobec nevnima ze na nu rozpravame, ma zatvorene oci a zlosti sa, vobec na nic nereaguje.....az ked to doboli......
no a to ze chce teraz byt nonstop na mne pricapena - vecer pred zaspanim, resp. v noci..... to neviem co je taka podrazdena...... ako keby sa bala ze ju opustim alebo co...... fakt neviem..... Mozno preto ze cez vianoce kolovala prilis vela medzi mojou mamou a tetou? a naucila sa spat na rukach v inych polohach, vonou..... netusim...... moze aj to byt.......
S tymi prikrmami teda ako? cim zacinat? od korena? mrkvou ci zemiakom? alebo oboje zmixovat? 🙂 Ja zacnem prikrmovat az o mes. ked bude mat 6mes. mala....
@boba82 Presne, ide tam aj o ten pocit, že ťa cíti a na prsníku sa ukľudní. Môj kolega momentálne rieši odvykanie si od prsníka v noci - jeho 2 ročná dcérka totiž vyžaduje takého ukludňovanie niekoľkokrát za noc takže s ňou spí oddelene od manželky a "opíja" ju čajíkom - niekedy sa dá a niekedy nie ..... no ale bojujú. Ale to zatiaľ asi nie je náš prípad keďže naše baby sa aj napapkajú.... moja tiež začala takto extrémne papať okolo 4 mesiaca - pýtala som do doktorky a ona mi vysvetlila že nysýtiť 4 kg diaťa je iné ako nasýtiť 7 kg dieťa.... materské mliečko je redšie a ľahko sa strávi takže preto to zvášenie frekvencie. V princípe som na tom tak ako vy - 1 x za deň zeleninka a na noc príkrm už aj s troškou ryžovaj kaše a ostatok kojíme.
@mima1311 DAkujeme 😉 Prvy nam vysiel cca pred 2 tyzdnami, no pred tym mozno mesiac slintala a davala si vsetko do ust. No a ked sa prerezaval, tak bola strasne umrncana ☹ A teraz je taka ista, taka zaplakana, v noci nechce spat, a castejsie kaka. Ale vydrzime!!! Tesime sa zo zubkov 😀
Ahojte kočky,
ani nemáme zúbky, asi sa tak skoro neprerežú ale doktorka hovorila že ju to môže bolieť aj 3 mesiace. My sme začali prikrmovať mrkvičkou, doktorka nám povolila aj pred 6 mesiacom, že je veľká a nemusíme čakať. Aj my sa budíme pod každou chvíľou, potom som podráždená a mrzutá ☹ mali sme soplík, konečne to vyzeralo že prechádza a včera sme museli ísť doktorke pretože jej slzili očká a znova sa jej spustil, síce už odsajeme veľmi málo ale je tam.Tak neviem či ju neofúkol vietor ☹ museli sme kvôli tomu odložiť plávanie (minulý týždeň kvôli soplíku a teraz asi podľa doktorky prechladnutie, a to sme ešte ani nenastúpili na kurz tak snáď na budúci týždeň sa tam dostavíme. Možno je to naozaj to nočné budenie psychologické alebo neviem aké, keď sa zobudí a hojdám ju tak nezaspím,ale ako vyťasím cecík, ani si nepotiahne len žužle a spí a keď jej vypadne z pusy tak zas plače, zopár krát sme obe zaspali a Simča mala cecík v puse. Keď tatino prišiel z nočnej tak sa ževraj nevedel vynadívať 🙂 A neviem ako hovorila @katarina6 Simonka keď ju dám sedkať na moje kolená, pod každou chvíľou vytáča hlavu či som naozaj za ňou ja a či to sedí na mne, robí to asi 3 dni, ako keby sa bála či tam je naozaj maminka.
ahojte baby, viete mi niektorá prosím vás poradiť. Bohužiaľ sme sa dopracovali k tomu, že už moju malinkú nekojím. ešte som sa odsávala a tak som jej to dávala z fľašky ale už ani to nie je Boh vie čo. takže sa odstavujeme a tu sa začal problém. Strašne ma bolí prsník zo spodu a to tam mám také stvrdnuté ☹ neviete mi poradiť čo to môže byť alebo čo si stým mám spraviť???
ďakujem veľmi pekne
@bejka82 to sa ti upchal mliekovod, v prsniku je mliečko a to neodteká, skús si to pod teplou vodou pomasírovaťa odsať, ale pozor neodsávaj moc, lebo sa ti začne tvoriť viac a viac mliečka, odstavujte sa radšej pomaly, ak by ti to neprechádzalo tak skús zbehnúť k mudr. nech ti lieky na zastavenie laktácie, prípadne sa poraď v lekárni existujú homeopatiká. A prečo? čo sa vlastne stalo?
@majjka1985 to iste moj , uz vyse mesiaca sa vrha po pästicke a pcha ju do pusinky , ci cuca moj palec , co mu pride pod ruku , place , je mrzuty , slabsie papa , zle spi a castejsie kaka ...snad tie zubky uz prerazia 😀 skusam mu kazdy den a zatial nic ..
@danielka2ko ahoj, a neskusala si gastrotuss sirupcek? aj ja maleho kojim a potom mu dam tento sirup. je sladucky, chuti mu a vdaka nemu menej grcka. Maly ma reflux od 2.mes.a doteraz nam nespravili vysetrenia, ze az ked yvrastie trochu a neprejde to. Dostanes to v lekarni aj bez receptu.
@krhlicka prijemne citanie 😉
@katarina6 Ahoj Kati, netrap sa kvoli malej, urcite je to len docasne, a ked vyjdu zuby, bude ok. Maly mi robi obcas presne to co mala, len sa nosit a nic neni dobre, nijaka poloha. Stale je mrnkavy a ked nahodou nieco nedostane co chce, obrovsky krik.Nie plac, uz sa dokaze aj poriadne zlostit. A v noci mi robi to iste, ale citala som v mudrych knihach, 😀 ze od 6.mes. do 2 rokov pretrvava detsky najvacsi strach- z odlucenia. Tak mozno sa naozaj uistuje, ze si pri nej, chap ju, ved si cely jej svet a pri tebe ako maminke je jej najlepsie.Jasne ze sa boji. Len ju vzdy pohladkaj a obijmi a bude dobre. 😉
A mudre knihy o prikrmovani hovoria, najskor zacat zeleninkou, potom ovocim. Zo zaciatku ti spapa 2-3 lyzicky, takze uvar najmensi zemiak aky najdes,aj tak polku dojes ty. a po par dnoch, ked jej nebude zle, tak ku tomu primiesaj raz mrkvu, potom karfiol, nejake masko a tak postupne. 🙂 JA varim dvojzlozkove prikrmy kazdu zeleninku zvlast a potom to riedim tou vodou, v kt. sa to varilo.zemiak sa strasne lepi, ten treba viac zriedit-teda aspon Patovi.Alebo mozes aj mlieckom. SIESTY mesiac byva prelomovy, prikrmy, zuby, zac.sedenia, takze vydrz kocka a bude len lepsie. A o zaspavanie sa neboj. ked si to dospi cez den, tak bud rada ze vobec spi. 🙂 A oddychni si s nou! niesi superzena 😉 😀
@romea nocne vyzadovanie cecku poznam, musi to byt daco v tych detoch, sak doteraz to nebolo. Aj ja sa niekedy tak strhnem, ze mi je zima-zaspala som s hore trickom 😝 ked spinkas s malou este sa to da. Keby je v postielke, juj to by bolo behania. Ale takto si aj tak zyknu na nasu postel. je s tym priatel zmiereny? my sme nasho tatu uz takto parkrat aj z postele vytlacili. 😀 😀
@linda40 Krasne, gratulujemeee!!! 🙂 (myslim na tvoj chrbat) 😔 Dnesny nakup-80 bodyna...co by nie... a stretla som kamosku, kuka na mna ze to komu kupujes?? Ona ma malu o den starsiu, ona kupovala 68....
jaj maminky teste sa z drobcekov...to to su este take skor radosti...ale ked to vyrastie a potom sa snimi trapit s ucenim a pod... to uz je ina zabava 😉
aj nasa najmladsia ma svoje dni, ale asi to uz tak nevnimam a beriem to ako samozrejmost...ale je vo svojej podstate a povahe velmi pokojne babatko co sa tesim, je take drobatko , ma 6.600g co mi uplne staci...byvame na stvrtom bez vytahu, takze posilujem 😅 .
a sprikrmamy , zatial som jej varila zvlast, ale budem to robit tak, ze budem varit polievku pre vsetkych, len ju neosolim a ked odoberiem malej, potom dokorenim ostatnym..inak varit take male mnoztvo , to sa ani neda... 😅
a spanim v jednej posteli, to ked sa k nam natlacia aj ostatne deti...to volam tetris...skladame sa tam tak krizom krazom..ocino si uz zvykol, len ja mam potom niekedy problem sa po tme dostat k babatku a nakojit Lauru a nie niekoho ineho 😀
@dadulajda diky za povzbudenia, mas pravdu, som jej cely svet, aj ked ona zaspi aj na ocinkovi, babke, tete.... nema v podstate problem s nikym, iba aby ju stale niekto drzal, rozpraval na nu.... ona sa zgeri na kazdeho ked je spokojna 🙂....
dakujem za rady s tymi prikrmami... no skusim to teda tak... mne sa nechce nic citat o tom, neprecitala som este ani tu super knihu Rodicovstvo je veda, vobec nemam cas..... a ano spim s malou, ked aj ona spi.... takze vstavame teraz o 14-15h. :-P, a chodime spat o 4h. rano... uvidime ako dnes.... ona zaspi aj niekolko krat do tej 4h., ale sa aj zobudi este kym nezaspi tvrdo.....
a este som sa chcela spytat pred vcerom mala Talia cisto zelene kakanie, len zelene a bolo toho vela, take zelene travickove.... to preco mala? moze to byt tym ze som jedla vecer pred tym pesto? 😀
Inak ma mala uz 6,4kg, ale co citam vas tak vyzera byt chuda 😀, ale mne pripada tucko, ma tolko tych zahybov na nohach 😀.... aj lica velke 😀..... tak neviem, asi ma teda normalnu vahu, chuda mi nepripada veruze....
@dadulajda
@krhlicka aj my sme na 80 tke , kolegynka co mi dala veci pre maleho po jej synovi sa nestacila cudovat , ze uz nosime tie , co on v roku , ona ho zas mala extra extremne maleho ...kazde je ine ...a pistime aj my , je to straaaaaasne 😀 pisti ked sa raduje ,, od radosti ,, aj naopak od zlosti ...
no kocky, musim sa vam priznat, ze vam teda nezavidim :( hlavne to uspavanie, ved to je hrozne! nas maly uz krasne tri mesiace po kupani, co je medzi 18:30 a 19:30, po masirovani, natierani, 10 minutovej rozprave s ocinkom a kojeni, zaspi ako dudok. Sam v postielke, niekedy bez dudla, niekedy s dudlom. proste mi uz zaspi na prsniku a ja ho len prenesiem. Niekedy sa zobudi, pozrie na mna, ale okamzite je tvrdy ako stolverka. Odmalicka spava v postielke, takze aspon to... inak sa zase budime uz len 2krat v noci bez kase, bez umeleho mlieka, nic sa u nas neujalo ani nahodou :D umele mlieko to vyplul a ani z flase nevedel pit, no a kasicku sme mu dali predvcerom raz, teda skor take zahustene mliecko ryzove, ale spal este menej, takze vcera sme uz nedali.
Inak som si vsimla, ze uz ma nejaky ten rezim. Vstavame okolo piatej, bohuzial niekedy aj o stvrtej, co mne ale zase nevadi, ja som vraj bola taka ista, ked som bola mala :D potom je cca 2,5 hoodinky hore, potom sam zaspinka bud pod hrazdickou alebo pod kolotocom... potom desiatuje jablcko, potom je dve a pol hodiny hore, potom si schrupne na pol hodinu, a potom obedujeme... potom je zase chvilku hore, zase zaspi, potom ideme von a tak dookola 🙂
akurat vcera asi pochopil, ze ved sakra, mama ma tu nechava sameho, ved co, ja jej ukazem :D tak bezo mna ani na krok, musi byt stale so mnou v kresielku alebo na deke alebo tak... takze uz zacinaju tie deticky vymyslat 🙂
aj nas maly uz lieta po zemi a po postielke ako drak, z brucha na chrbtat, z chrbatika na brusko, nozicky si uz pomaly cele pichne do ust, tiez ich vcera objavil :D
@susanq aj my uz nastastie mame rezim cez den az do vecera, len v noci je to horsie 😒 ...Drobec tiez vstava cca 6h. niekedy potiahne do 7, ale to malokedy, potom sa hra, napapa a o 9h.spinka tak 50 min., potom sa zase spolu hrame, uvarim mu obedik, okolo obeda sa napapa a hajde vonku aspon na 2 hodinky. Ked prideme domov, tak niekedy este potiahne hodinu, samozrejme zobudi sa mi, napapa sa a este niekedy pospinka, a ked nie, tak sa hrame, a potom este ho davam troska spat okolo 15:30 na hodinku, lebo to by mi nevydrzal do vecera. A o 19h.ideme kupkat, papame, troska sa hra, a bud zaspi sam v postielke, alebo na prsniku. Ja som ho tiez naucila hned od zaciatku, teda od prveho mesiaca, po radach kamosiek, v postielke a musim povedat , ze vobec nastastie neprotestuje 😵 ...no cez den, zase spinka len v kociku, ale aj to sa postupne budem snazit zmenit, ked to pojde...
@katka121 no veru, nezostava nam nic ine len vydrzat 😅
@dadulajda inak aj nas uz nosi 80...nieco este 74, ale tiez je dlhsi...este, ze som pri kupe kocika pozerala hlavne na dlzku vanicky, lebo ta ma 74cm a ked ho obleciem, tak ledva sa tam zmesti...no uz nech sedka a mozeme zacat pouzivat sportovu cast 😵
@romea 🙂 🙂 ďakujem za radu, dnes chcem volať dr. a zajtra k nemu skočím. No mala som lakt. krízu najprv mi odmietala pravý prsník ale to sa mi vôbec nechcela ani prisať neviem prečo, taký cirkus robila že som to radšej neskúšala ďalej, tak však sa dá kojiť aj z jedného prsníka., tam to išlo pomaly a bolo toho menej tak jej to nestačilo. cirkus veľký po pol hodke.aj homeopatiká som začala brať a keď už mliečko bolo, tak už cicku nechcela... tak som jej dala UM samozrejme z fľašky to ide ľahšie tak mi už po čase odmietala aj druhý prsník. no čo už ☹ ale som rada že som aspoň doteraz kojila.
babulky, este jeda otazka... vy vazne kazdy den detickam varite? no ja som kvoli maleho atopickemu ekzemu a vysypu, co mal, zacala s tym, ako nam poradila doktorka. radsej zacnite s hotovymi predsnidavkami, kde je garantovane, ze tam nie su ziadne hnusy, lepsie ako kupit niekde v tescu postriekanu zeleninu. takze sme zacali rakuskymi hippkami, mrkvicka, zemiacik... potom som dostala od svokra bio zemiaky, bio mrkvu, zohnali sme si bio kurca z domaceho chovu a aj kralika... to sme s manzelom vsetko uvarili, rozmixovali a mam plnu mraznicku predsnidaviek, zamrazenych v Avent nadobkach na mliecko, takze len vyberam podla potreby 🙂 to iste som urobila aj s cukinou, kalerabom, brokolickou... ja by som si teda nevedela predstavit, ze kazdy den varim, za prve taku malu davku aj tak poriadne clovek nerozmixuje, plus je to casovo narocne, lebo nikdy neviete, ake bude vase dieta doobeda... a ked chceme mat nejaky rezim, musim ho proste krmit medzi 12:00 a 13:00. Od 09:00 do 10:00 papame jablcko, potom raz kojim a potom obed...
@susanq ja varim kazdy den, zatial mi to nerobi problem, vzdy varim nad parou a potom to vydlickou popucim a do toho dam moje odsate mliecko. Zatial mi spapa tak cca 8 lyziciek. Niekedy aj menej a potom este dokojim a to vypije teda dost. Vy uz po obede nekojite? staci takto obedik drobcovi? Tiez rozmyslam nad tym zmrazenim, ale ja nemam hrozne rada jedla z mraznicky. My ani nikdy ked nam jedlo zvysi nezamrazujeme...
Este som sa vas babule chcela opytat, ci aj vasi drobci tak slinia, a maju potom okolo pusinky take cervene bodky, lebo badam to len cez den, v noci sa to vzdy ukludni a rano to ma pekne, ale cez den je to horsie...
@boba82: no my sme hrozni jedaci, takze maly zje uz 100-150 ml kasicky na obed 🙂 takze on uz potom nie je vobec hladny, vypyta si mliecko zase za hodinku.
Aj nas maly strasne, ale fakt strasne slini, normalne si robi bublinky, pluje a strasne ho to tesi :D ale po zuboch zatial ani naznak... tak len utierame a utierame :D cervene bodky okolo papulky nema, iba ked olizuje a zuzle nieco latkove, ale to mu davam malokedy.

ahojte, tak nasa po zubkoch ani chyru, ani slychu... ale ma cas..nasim najskor vysiel zub az v 8m a neskor... ja uz davam mrkvicku, kedze mala hnacku a snazila som sa jej nejak pomoct..pila mrkvovy vyvar a trosku mrkvicky papala..dnes jej to celkom chutilo...pomaly pridam zemiak a tak dalej... v noci spi celkom dobre aj cez den...polozim ju do postielky, prikryjem ju perinkou..ona si ju chyti, schova sa pod nu a spi. a uz sa pretocila s chrbatika na brusko, podarilo sa jej a tiez si objavila nozicky, chyta si ich a tak rozkosne na ne skuli 😀