icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katka121
30. jan 2012

ŽENY ! akosi to tu viazne - píšte novinky - čo Vás zavial severák? MY sme dnes popali 1 x dusené jabĺčko - tvárila sa pritom otrasne - akože - to čo si mi to dala? Malá sa mi nepretáča na brucho - ale sa na bruchu "húseničkuje" keď pasie koníčky tak potom dá kolienka pod brucho - odrazí sa dopredu - ruky sa jej dostanú pod bruško a keď ich vyslobodí a dá si ich pred seba pokračuje napred ako húsenica - a aj po sebe necháva slizkú "oslinkanú" stopu 😀 😀 😀
Malá mi už sama sedí pod hrazdičkou a veselo okusuje plastovú konštrukciu - veľká zábava.
Na poslednej poradni 7040g a 69 cm.

bejka82
30. jan 2012

no už aj ja som chcela písať že to tu akosi zaspalo 🙂 naša sa tiež ešte nepretáča ale tiež začína húseničkvať (či čo to je ) 😀 a najradšej má keď ju na chvíľočku postavím na nožičky 😅

romea
30. jan 2012

@katka121 tak pridávam, papali sme už mrkvu, zemiak, brokolicu a dnes kaleráb, chutí nám všetko 🙂)) pravdepodobne budeme mať doma malinkú šrotovníčku, ktorá keď zbadá lyžičku a jej misku tak už slintá a to nehovorím o našom psovi, ktorý keď vidí ako krmim malú pýta aj on. Najviac nám chutila ale kombinácia mrkva a zemiak. Na večeru dávame kašu. Simonka začína pekne sedieť (ale iba vtedy keď sa nehmýri ako malá mrla), strašne sa ľúbi vzpierať, keď nechce sedieť alebo robiť niečo iné, robí skoro mostík a vzpiera sa nohami. Dnes sme mali malú nehodu, keďže sa prevaľuje z bruška na chrbát a späť a dokola (takto sa premiestňuje cez izbu), dala som ju do svokrovej izby tam je koberec a na to dala paplon, išla som zamiesiť na koláč, šak je na zemi nič sa nemôže stať a hupss zachvíľku veľký plač. Mala na sebe celý behák (kamoška mi ho cez víkend priniesla) a ona sa k nemu pregúlila a dala si ho na seba, takže kolečká mala na hlavičke a telíčko pod ostatkom ☹(( chúďatko, stráášne plakala, tak sme sa potom veľmi túlili a utešovali. Našťastie sa nič nestalo, mala na nose čmuhu červenú aj na líčku, ale k večeru to zmizlo. Je to ľahké plastové, tak snáď to bude ok. Inak sa vie strašne pajediť, pri prebaľovaní vôbec nespolupracuje, zovrie nožky, prepne sa ako luk a ani za svet nechce roztiahnuť nožky, tak sa niekedy prebaľujeme aj 10 min. Babka hovorí, že povaha celá mama, chvíľku úsmev na tvári a v zápetí pajedenie sa kým si nevydobije svoje, bambuľka malá 🙂

emily3
30. jan 2012

@romea jeeej gratulujem polrocnici...velkacka...a tie modrinky, to este bude, ked sa bude ucit chodit.... 😉

katka121
30. jan 2012

@romea Aj my sme mali "nehodu". Malá akosi smrdkala, takže ideme prebaliť. Keď som ju ale vybalila, tak nič - plienka čistá, takže aspoň vymením za suchú. V tom momente malá začala kakať - O.K. počkala som až dokončí dielo. Keď som ju šla zdvihnúť, že jej dám čistú podložku - začala druhé kolo tlačenia - O.K. už som bola špinavá aj ja aj polka prebal pultu. Šiel okolo manžel tak som ho zavolala aby mi ju potržal, že vymením a vyčistím všetko aby sme ju doprebalovali v čistom. Ako ju tak držal holatú na rukách - šup ! Tretie kolo ! Schytalo to manželove brucho a pravdepodobne aj Hanine pätička. Tak sme ju šupli naspäť na pult a mažel sa utekal umyť.

Dievčence, fakt netuším kedy to urobila ale asi ako som ju prekladala na pult si rúčkou z pätičiek stiahla "čerstvú kašičku" a zatiaľ čo ja som sa venovala detailne čisteniu jej zadočku ona sa veselo kŕmila hovánkom - so zelenými brokoličkovými bodkami. Sa mi zdalo že je akési podozrivé ticho a keď som pozrela hore - šok - malá spokojná si mlaskala líca zababrané - a keď som jej v panike začala vytierať pusku plienočkou tak začala hučááááť - že čo je berieme dobrotku 😝 ,

Toto sa stalo asi pred týždňom a zatiaľ sme O.K. 😅

emily3
30. jan 2012

@katka121 😀 tak take sme nemali 😀 to nevymyslis....expertka... 😀
nasa najstarsia oznackovala ocina este v porodnici, vtedy sa dalo, ze otecko mohol ist na novorodencke oddelie a okupat svoje babatko, tak malu kupal a ko ju polozil okupkanu na pultik, mala zacala tlacit a to islo prudom a vsetko schytal manzel..tricko, nohavice a tenisky....no ked si manzel predstavil ze bude rozvasovat snurky a tam ta nakladacka...mal co robit aby nehodil tycku 😅

danielka2ko
30. jan 2012

@katka121 tak táto vaša príhoda-fakr super, som sa dobre zasmiala, lebo tiež si viem našu malú predstaviť, ako si na tom pochutnáva 🙂
@romea my sme zatiaľ skúšali len mrkvičku, zemiačik aj kombináciu týchto dvoch a tiež u nás vedie 🙂 a s tým sedením, vzpieraním a prebaľovaním máme presne to isté 🙂
@bejka82 ani našej nejako neučarovala pretáčanie ani nehúseničkuje 🙂 ale keď leží na chrbte dozadu sa posúva, raz mi skoro z postele spadla, som v poslednej chvíli prišla...
a prosím vás o radu- asi koľko príkrmu mám malej dať?zatiaľ týždeň prikrmujem a ona by spapala aj viac len sa jej bojím dať.a cca po akom čase má príkrm nahradiť mliečko na obed? 🙂

kosodrevina
30. jan 2012

ahoj, augustovky, dáááávno som nič nepísala, aj keď vás občas čítam.
My ešte nepapáme príkrmy, zatiaľ sa len kojíme, ale začínam 1.2. som sa rozhodla, že si to budem dobre pamätať 🙂, to bude mať 5 a pol mesiaca, celkom som aj prekvapená, že skoro všetci už prikrmujete, som myslela, že teraz sa tak preferuje plne kojiť do 6 mesiaca... ale ja už to vidím aj na mojej, že už je ten správny čas na príkrmy, už aj keď jej dávam na lyžičke mliečko s vigantolom, otvára pusu ako vráta pol metra pred tým ako jej ju dám, a začala som jej dávať aj vodičku - skúšame z pohárika so sosáčikom a celkom sa čudujem, že vie čo s tým má robiť... 🙂 síce sa s tým aj pohrá, aj jej väčšinou vylezie voda zase von... 🙂
to kojenie je síce super, strááášne pohodlné, kade tade beháme a nemusím nič riešiť, ale nejako som sa v tom nenašla, a teraz je fakt už ako barakuda, aj sa menej vyspíme, tak sa na tie príkrmy aj celkom teším (aj trochu bojím), a aj ocinko bude spokojnejší, keď potrebujem občas odísť, že mu nazahynie od hladu... 🙂
pred dvomi týždňami mala malá herečka 7550 g a 66 cm, žiadny zub, stále sa vyškiera tým roztomilým bezzubým úsmevom, je už veľkáčka, pretáča sa na bruško od konca tretieho mesiaca, ale naopak sa jej nechce 🙂 ale už celkom poputuje aj po hracej deke, niekedy sa až čudujem, ako sa jej podarilo tak popoísť 🙂, po a proti smeru hodinových ručičiek jej to už ide super, už len dopredu a dozadu.... 🙂 na brušku vydrží aj pol hodiny, najlepšie v polohe letec - ruky, nohy hore a pokyvkáva sa na brušku, nechápem, ako tak môže vydržať. Chytá všetko okolo, tiež ju nechávam len tak voľne pohodenú na hracej deke s hračkami, ale už ju musím asi viac kontrolovať, lebo minule sa už začala liepať aj po záclone 🙂 je to fakt sranda, také dieťa... 🙂))
chcem sa spýtať asi takú blbosť, ale keď dávate dietkam zemiačik, tak ho varíte v šupke alebo taký ošúpaný?

emily3
30. jan 2012

@kosodrevina teda sikulka a velkacka, mas co nosit.a kojenie odporuca sa do toho 6mesiaca, babatku by to malo stacit 😉 ja varim osupany zemiak. a teraz to robim tak ze ked varim plievku pre vsetkych ju neosolim a ke duz je to hotove, trocha odoberem malej a potom dochutim. 😉 teda pre vstkych, malej nesolim...

kosodrevina
30. jan 2012

@emily3 Ďakujem, mne sa neviem prečo zdalo, že by sa mal variť zemiak v šupke... 🙂 nikde nepíšu, že ako sa varí zemiak pre bábätko, asi ich nenapadlo, že aj takú blbosť niekto môže riešiť 🙂 Správny návod by mal byť - vezmem zemiak, ošúpem, dám variť, všade je len "uvaríme zemiak"... ešteže ostatná zelenina nie je taká zákerná....🙂))

emily3
30. jan 2012

@kosodrevina 😉 jaj to su krasne " problemy" ja uz take neriesim.... 😀 LAurinka spapa len trosku, pomaly, zvyka si ze dostava aj nieco ine..a nemixujem jej to, len rozmackam...nemam ani mixer a nech si mala zvyka ze to treba kukas....

ikusa11
31. jan 2012

@kosodrevina 😀 😀 😀 dakujem dievcata,hned z rana som sa fajne posmiala 😀 😀 😀
@katka121

bejka82
31. jan 2012

@kosodrevina aj ja dávam malinkej ten pohárik s týám cucáčikom ale iba sa s tým hra a má to ako hryzátko 🙂 minule som jej tam dala čajík no to bolo čudovania sa, že čo mi to sem tá moja mase dala, furt niečo vymyšla 😀 😀 😀

no a teraz mi zase pre zmenu nechce spať, oči jak angorák a čaká kedy s ňou pôjdem von no ale tu unás je hádam aj -20, ani na rukách nechce ani pri otvorenom okne, tak asi s ňou pôjdem na 10min kým zaspí a potom ju nechám pri otv. okne 😀 😝 no sodoma-gomora. alebo ju nechám vyšťavyť až kým nezaspí od únavy uvidím či to vydržím 🙂 takže máme veselé ráno 😅

katka121
31. jan 2012

@kosodrevina Aj ja som prvé kojila do 6 mesiacov bez príkrmov, ale táto babula mi akosi menej priberala tak doktorka navrhla prikrmovat už od 5 mesiaca, inak by som plne kojila do konca 6 mes. Inak kojím stále len 1 x zeleninky a na večer mliečko s ryž kašou vo fľaške. A zemiačik vyrím ošúpaný kokrájaný ma malé kocky - ľahšie sa pasíruje.

majjka1985
31. jan 2012

@bejka82 TAk som rada, že malinká je oky 🙂 Inak Dr. sú vééééééééééééľmi múdre s tou teplotou 38,5, že nič netreba dávať. To je blud, vraj sa má organizmus brániť, ale že dieťa je úplne vysilené a mimo, to im nevadí. Niekedy fakt treba konať podľa vlastného inštinktu 😉

bejka82
31. jan 2012

@majjka1985 tak,tak 🙂 ja vačšinou robím to čo uznám za vhodné, že to bude najlepšie pre moju slečnu (netvrdím že v budúcnosti sa nepomýlim) ale aj tak som už niekedy na nervy čo tie babky a každý ost.,,múdry,, furt radia. ešte že ich viem trošku korigovať 😀 ale aj tak ma popletú a nakoniec vždy prídem len na to že si mám robiť po svojom. vypočujem si názor iných a povyberám si čo je pre nás najlepšie 🙂

no tak už sme boli na 1h vonku, môj drobček, zaspávala už vo výťahu 😅

majjka1985
31. jan 2012

Mamičky, aby som nezabudla, naša detska Dr. nam odporúčila pri prerezávaní zúbkov Chamomilla vulgaris 15CH. To je homeopatikum, sú to malé granulky, ktoré rozpustíme ráno a večer v čajíku, 5 granúl R a 5 granúl V. Zdá sa mi, že malinká nie je taká pajedná odkedy jej to dávam. Môžte vyskúšať, stojí to niečo cez 2 E.

mimikett
31. jan 2012

@bejka82 ryzova kasicka - dam varit v dojcenskej vode obycajnu gulatozrnnu ryzu, ktoru ale dobre preplachnem aj niekolkokrat. Ked sme zacinali, tak sme mali jednu polievkovu lyzicu surovej ryze na dva razy papania, teraz mi to schrumstne skoro vsetko naraz. Vody tam davam tak viacej, aby sa vsetka nevyparila a ked je ryzka makka, tak to rozmixujem. Ked sa ti to zda byt huste mozes dat este trosku vody, alebo ryzku rozmixovat s mlieckom. Ja robim len s vodickou, kedze s mlieckom sa este tesne pred spanim krpanka dotlaci 🙂 No a uz sme zacali davat aj kasicku z ovsenych vlociek. Tie staci povarit pat minut a rozmixovat. Zo zaciatku, ci pri ryzke alebo ovsenych vlockach som robila tie kasicky redsie, ale teraz ich uz robim hustejsie a mala pekne papa s lyzickou, dakedy ani nestiham naberat 😝
@katka121 krasny zazitok mate za sebou, som sa dobre zasmiala 😀 😀 😀 Nasa mala tiez uz sama sedi, len ju obcas este suchne do strany ked sa nacahuje za hrackami, takze to musim byt pri nej, aby sa nebuchla. Inak odkedy sedi, tak zacala strasne vymyslat pri papani z prska. Zacne papat a dakedy aj pat krat si na mne sadne a mysli si, ze prsko pojde s nou kam sa ona pohne a len hlada, ze kam sa podelo, potom to pochopi, ze ked si chce dat mliecko, tak musi lezat 😝 Na brusko sa mi otaca od troch mesiacov a konecne uz sa jej dari pomalicky aj z bruska na chrbatik otocit, tak sa gula a gula a strasne je pritom zlata. Zhruba pred dvoma tyzdnami sa dokonca davala asi dva dni na styri, ale uz ju to preslo a zostava pri gulani a tuleneni - to je pohodlnejsie 😵
@majjka1985 aj my mame Chamomilla a tiez mi prislo, ze zabera, ze potom nebola az taka nevrla.

bejka82
31. jan 2012

@majjka1985 nooooo, to je celkom dobrý nápad, lebo homeopatiká aj mne zaberajú. a to už môžu také malé deti?

bejka82
31. jan 2012

@mimikett ďakujem veľmi pekne, skúsim 🙂

ikusa11
31. jan 2012

@mimikett
@katka121 dievcata a to sa tie vase babiky same posadia,alebo ich vy davate sadnut?

tintus
31. jan 2012

@katka121 Aj ja som sa dobre pobavila na vasej story 🙂

My este stale len kojime. Mliecka mam stale az az a mala dobre pribera, spinka aj je kludnucka takze to az tak velmi neriesim. Ale uz mame von oba predne zubky a bojim bojim kedy zisti, co s nimi moze pri papani robit🙂 Beriem to aj ako "znamenie" ze mama uz by sme mohli aj cosi ine papat, tak postupne zacneme od buduceho tyzdna 🙂
Dnes sme mali taku milu prihodu u babky - sedela jej na kolenach, pozrela na mna cez stol, pokrcila pusinku akoze ide plakat a vyslo z nej nieco ako mama 😀 😀 😀 A bol to hlad 🙂 😀 Takze mama=ham 😠
Inak u nas pretacanie sa tiez este nehrozi ale sedka uz celkom pekne. A hlavne sa teraz tesime zo sankovania. Doma nemoze obsediet a ked ju polozim do sani nahodi velky usmev a do 5 minut drichme. Mame tu taku cyklisticku cestu cez celu dedinu, je super odhrnuta a teraz aj vysmykana a tak sane idu viac menej same, parada🙂 No len teraz ked tie teploty klesaju a klesaju. Vraj treba dietatko dobre mastnym kremom natriet aby ked sa spoti na tvaricke neomrzlo. Ale zatial ked svieti slniecko cez obed nie je az taky mraz, tak hadam nezmrzneme 🙂
@mimikett s tou ryzovou kasickou je to dobry napad skusim uvarit aj taku aj taku aky je v tom rozdiel.

katka121
31. jan 2012

@ikusa11 Kdeže sami, samostatný sed je až medzi 7-9 mesiacom. Keď ju posadím, tak sedí, - nechám ju tak 1-2 minútky - ale moc často to nerobím, dnes len 2 x. Nechcem nič predbehnúť, síce sa pekne drží, chrbátik má rovný ale nechcem nič siliť, aj keď doki na poradni povedala že chrbátik má pevný a môže už sedieť. Je vidieť že ju to unaví takže s radšej s mierou.... 😉

romea
31. jan 2012

Mimikett super napad s ryzovou kasickou my sme dnes robili kukuricnu krupicu s mlieckom najprv som to zle uvarila ma sa to varit dlhsie ako detska krupica velmi jrj chutilo ale nechvem to davat. Casto aby moc nepribrala lebo kukurica sa dava aj kacicam a dobte sa z nej pribera snad ju nebufe bolet brusko a zajtrs vyskusam ryzovu a msm kupene aj pohankove vlocky nech sa aspon niekto v rodine zdravo strsvuje: 😉 aj my davame malu sediet lrn na chvilu uz sedi celkom dobre ale ked nechce sediet tak sa normslnr plesti o zem rada je na zemi a cestuje po celej obyvscke doktorka povefala ze az v 8 mesiaci ma dieta sediet sama ze ho nrknise takze v pohodeame cas nrch si zas neprepina zbytocne svaly len to vysvetlujem svokrovi s ktorym byvame Simva di aj tak robi co chce ked nechce vzopries sa

gabika84
1. feb 2012

@kosodrevina ahoj, ani my este neprikrmujeme. okrem mliecka este nic ine nepapa ani nepije. chystam sa zacat tuto sobotu, ked bude mat mala 6 mesiacov. niezeby to muselo byt presne, ale tiez kvoli tomu, aby sa mi to lepsie pamatalo 😉
inak holky, podla najnovsich odporucani by sa babatko urcite nemalo davat sediet skor, ako to same dokaze. myslim tym ziadne vykladanie vankusmi a pod... takisto su vraj na chrbticu velmi skodlive tzv. "pavuky" teda tie choditka do ktorych asi casto odkladali nas, ked sme boli male. tazisko sa presuva na krizovu a kostrcovu oblast, kde babo este nema dostatocne spevnene svalstvo, ani samotne kosti. potom sa to moze prejavit ak nie v detstve, tak aj v dospelosti... vhodne to nie je ani ked vie babo uz sediet, nepomaha to uceniu chodenia, niektore deti potom maju vraj tendencie chodit po spickach, nedokazu rozoznat vzdialenost a rychlost, a tak casto nekontrolovatelne narazaju do veci a pod...

mimikett
1. feb 2012

@ikusa11 nie nesadne si este sama, jedine ked je v kresielku tak sa velice herecka zdviha do sedu 😅 Ja som malu ani nikdy neopierala o podusky alebo gauc aby sedela, proste to tak prislo same. Sedavala len tak u mna na kolienkach a potom zacala sedavat tak, ze sa mi zhupla z kolienka na sedacku a zrazu sedi pekne s vyrovnanym chrbatikom, ale neprehaname to, kvoli chrbatiku a ona je teraz taky moj gumimacko- najradsej by bola vsade, vsetko chytala a kostovala 😝 A ked nie tak sa jeduje, az sa na tom niekedy ja smejem...

@tintus
@romea dievcence skuste, to mam z tej knizky od Bukovskeho - uz sme to tu aj s Gabikou spominali. Mojej malej smakuju tie kasicky viac ako zeleninka. A inak mam pocit, ze kazdym dnom ako papame sa dokaze cim dalej tym viac zaspinit. Papu na zemi, v nose, vo vlasoch, rukach, obleceni, na stolicke a to som si na zaciatku myslela, ze o com to vsetci rozpravaju, ze ich deticky su ake spinave, lebo ked sme zacali s prikrmami, tak mavala len trosicku zaspinenu pusinku

kosodrevina
1. feb 2012

@ikusa11 som rada, že som Ta pobavila, pripadám si trochu ako blbec, ale čo spravíš? problém je problém... 🙂

kosodrevina
1. feb 2012

@katka121 dík, aj mne inak doktorka povedala, už pred dvoma týždňami, že jej už mám dávať príkrmy, ale neodôvodnila to nejako racionálne, akože "už to potrebuje, nestačí jej kojenie a pod..." ale len "...ona už potrebuje nové chute, veď už jej (preboha) niečo dajte...🙂 čo som ako problémová matka nepovažovala za dostatočný dôvod, tak posúvam začiatok o dva týždne.... 🙂)
tak dnes začíname mrkvičkou, mám takú bio, od tetky priamo zo záhradky, ale teda som už faaakt pokazená supermarketmi, lebo je faaakt hrooozne škaredá... 🙂 asi je rozdiel bio mrkva v lete a bio mrkva v zime, t.j. od leta...

kosodrevina
1. feb 2012

@gabika84 ja som pôvodne tiež chcela začať až od 6. mesiaca,ale už tak cítim, že dnes je ten správny deň 🙂)) aj keď isté pochybnosti tam samozrejme sú.... úprimne povedané, som aj tak celkom prekvapená, že sa tak dlho vôbec kojíme, lebo nám teda trochu trvalo, kým sme sa to naučili.... 🙂 teraz je to fakt super, už bez problémov...

a s tým sedením naozaj treba veľmi pomaličky, aj keď som si pôvodne myslela, že príkrmy začneme už v jedacej barovej stoličke seriózne pri stole.... a zároveň si konečne aj rodičia osvoja správne stravovacie návyky, lebo telka je telka 🙂 tak asi nič, začneme v polohovateľnom kresielku....
vy kde kŕmite detičky?

mimikett
1. feb 2012

@kosodrevina ahoj, aj my sme zacali so zeleninovymi prikrmami od pol roka, akurat tyzden predtym som jej zacala davat ryzovu kasicku... A pekne skusame teraz rozne zeleninky - mrkvicka je nas favorit. Teraz cez vikend by som mala zacat uz aj s maskom dla Dr., no tak uvidime. Inak papame v stolicke, nam sa da polohovat, takze mala je v takom pololahu.
Dievcence vam ako casto kazala Dr. davat masko a zltko???? Mne, ze pat-krat masko a dva-krat zltko za tyzden. Mne to pride akosi vela, tak by som bola rada za vase rady a skusenosti.