icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

majjka1985
1. feb 2012

@bejka82 Môžu, my sme dokonca davali aj po očkovaní proti TBC, ked jej prepukol ten pupencek, tak nam Dr. tiez nejake odporucila. Myslim Silicea sa to volalo, uz si nepamatam.

kosodrevina
1. feb 2012

@mimikett som sa nechala práve inšpirovať - budem variť len takú obyčajnú ryžu a ovsenú kašu, síce som sa minule utrhla - že akcia v Tescu, tak máme doma asi 15 krabíc kadejakých kaší rôznych druhov a chutí, ale taká obyčajná ryža a ovsené vločky sa mi páčia fakt viac....
Len ten Bukovský mi nie je moc sympatický - ja som s jeho radami skončila, keď v nejakej knihe tvrdil, že 100 g klobásy má rovnaké množstvo karcinómov ako 60 vyfajčených cigariet.... ja ako bývalý (a obávam sa aj budúci 😠 fajčiar a aj mäsožravec v tom teda rozdiel vidím.....
ale nič - dáme o týždeň lyžicu ryže uvarenej
a dilemu so škaredou bio mrkvou od tetky za mňa vyriešil manžel - doniesol bio mrkvu z Billy, že certifikovaná a že dovoz z Talianska - nekomentujem.....

aj mne doktorka hovorila, že postupne, tak do dvoch týždňov od začiatku príkrmov by mala mať mäsko tak 6x do týždňa (to bude mať asi 3x viac ako rodičia🙂 a 1x až 2x môžem mäsko nahradiť žĺtkom

majjka1985
1. feb 2012

Maminky, nám dnes prišla mega zásielka mlieka Nutrilon. Ja objednávam cez internet, je cca o 2 E lacnejšie ako v obchode. A teraz bola akcia, že 2 mlieka a kaša zdarma. Tak sme objednali rovno 10 a 5 kaší máme zadara 😉 Priniesli nám to až do domu, ZADARMO!!! No nekúp to 😀 Takže Kajka najbližšie dva mesiace hladovať určite nebude 🙂

atemi
Odpoveď bola odstránená
bejka82
1. feb 2012

@mimikett tak to presne aj naša, všade chce byť a všetko chce ochutnávať. a ak nááááhodou to mamina nedovolí, no hotová katastrofa 😅 ( no ale mama mi hovorila, však počkaj dievča moje keď zdedí tvoju povahu) a mám to..... 😝

bejka82
1. feb 2012

@kosodrevina ahoj, ja kŕmim malinku vo vajíčku. to sa mi osvedčilo najviac 🙂 skúšala som aj stoličku ale ešte nevie sedkať, tak sa jej tam ešte nepáči 😅

my začíname s maskom od budúceho týždňa, tak som zvedavá čo za nové grimasy mi moje dievčatko zase predvedie 😀

krhlicka
1. feb 2012

Caute baby, u nas zajtra denne menu mliecko a ako bonus na obed 1x mrkva🙂
To som teda zvedava ake chsichty bude mala hadzat 😀
Zatial mala ozuzlavala iba rohlik, ci chlebikovu korku. Pri zuzlani korky sa jej dostalo kusok korky do pusky a chuda nevedela, co s nou...zostala mrzuta, az som jej tie rozmokvane kusocky korky z ustociek vybrala. A dnes rano v plienke pozeram nieco cierne a to kmin z korky. Ach jaj, zase raz som sa poucila, musim davat viac pozor 🙄

bejka82
1. feb 2012

@krhlicka fííha, no ja viem tak, že najprv príkrmy a až pooootom rohlíček alebo chlebík 😲 tak neviem, ale každý hovorí niečo iné... 😅 ja som našej dala len 1x olíznuť rožtek ale aj to len cca na 10sek. chutiť, chutil a ten krik keď som jej to zobrala no Booože 🙂 ale to len na skúšku viackrát som jej to ešte nedala. dám až keď už bude papať masko alebo keď bude mať 6-7mes.
tak neviem, už z toho že každý hovorí niečo iné som total mimo 😀

krhlicka
2. feb 2012

@bejka82 Ja som tiez z toho jedlen, ale nasa Mudr. nam na poslednej poradni povedala, ze mam davat oblizovat rohlik alebo korku chlebika v tomto case (5-6 mesiac) kvoli ,,imunologickemu oknu".
Dnes ma nasa princezna pol roka, ale ten cas leti 🙂 tak to oslavime mrkvou 😀
krasny den zelam maminky, budte zdravi vsetci aj s vasimi pokladmi.

susanq
2. feb 2012

@krhlicka : gratulujem malej prdoske 🙂 nas Danielko bude mat zajtra pol roka a teda naozaj neviem, ze ako to ubehlo... za chvilku nam budu tie decka odvravat, budeme riesit obdobie vzdoru a za taku dlhsiu chvilu ich pubertalne vylevy :D

krhlicka
2. feb 2012

@susanq dakujeme 🙂vas maly skero je perfektny a aky modroocko!no akurat pucim mrkvicku, kym krpana dospava v kociku, tak snad aj my budeme mat pamatnu foto s oranzovou tvarickou 😀

bejka82
2. feb 2012

@krhlicka jeeeej, blahoželáme a taká mrkvová tortička, tak to je mňamka 🙂 🙂

krhlicka
2. feb 2012

@bejka82 dakujeme Bey,len cela mrkvicka bola vypluta che 😉 zajtra pokus cislo 2, som zvedava, ci ju bude tak triast ako dnes 🙄
Baby, ako dlho trvalo vasim drobcom,kym si zvykli na tuhe jedlo?ci papali hned...

susanq
2. feb 2012

@krhlicka: no nas maly papal hned... prva mrkvicka mnam, mnam, pridali sme zemiak, mna mnam, pridali sme masko... no co ti budem vraviet, zrutko... jedine, co mu nechutilo, bola tekvica, ale to sa mu nedivim, to nechutilo ani mne :D mozem ti poradit, skus kupit hotovu mrkvicku od Hipp alebo z DMky... vola sa to ze prva mkvicka... ono je to vyslovene kasicka a trosku nasladla, maju tam aj take, ze mkrva zemiak spolu... kym si mala zvykne na to, ze poziva nieco nove, bude podla mna lepsie jej to nie pretlacat, ale mixovat aj s vodickou... aby to bolo vyslovene take tekave...teraz tato zimna mrkva z obchodu ma taku nijaku chut, mozno jej zachuti ta hotova viac... ale je to na tebe 🙂

inak vobec netusim, po kom ma modre oci :D ja som hnedooka, manzel ma zelene :D ale vraj staci, ked niekto z rodiny ma modre oci a ze kludne moze mat aj dieta, ktore nema rodicov ani jedneho s modrymi ocami... u nas to bola moja babka z otcovej strany... a zda sa, ze to uz malemu asi vydrzi, lebo sa mu oci nemenia ani o kusok 🙂

krhlicka
2. feb 2012

@susanq juj to je teda super jedak 😀 my mame domacu mrkvicku zo zahradky dedkovcov, takze o chut sa nebojim. Ochutnala som, co za menu som malej ,,navarila" a je to teda sladka mnamka. Nastriekala som jej tam trosku mojho mliecka potom a ochutnavka dopadla neslavne...
ALe mozno som urobila chybu, ze som ju predtym nakojila, kedze sme prisli zvonka po 2 hodinach....ta by ma zozrala zaziva, keby jej nedam prso 😝

susanq
2. feb 2012

@krhlicka : tak vidis, uz vies sama, v com je pes zakopany 🙂 urcite ju nekrm po kojeni :D aj keby ta zozrala zaziva, mala si skusit par lyziciek a potom dokojit... skus zajtra, ale musi byt hladna, neboj, ona sa chyti 🙂

a ako to teraz doma mate? este stale si vyzaduje tolko pozornosti?

kosodrevina
2. feb 2012

@krhlicka naša herečka presne tak isto papala resp. nepapala svoju prvú bio mrkvu 🙂 tiež chuť super, sladučká (mne sa teda zdala), uvarila som na pare, popučila, tiež som jej pridala trochu materského mlieka..... výsledok ako u Teba - bleee, strašné xichty, striasalo ju, nakoniec natiahlo, dokonca poplakala a vybavené.... 🙂
mňa ani nenapadlo, že jej príkrmy možno nebudú chutiť, keď je taký žrút... 🙂
tak dnes som podľahla - dali sme tak ako radila aj @susanq už hotovú mrkvičku (tú kúpenú v skle.... žeby jej to chutilo nedá sa povadať, ale výrazne lepšie, dokonca sa aj usmiala.... tiež ale spapala len niekoľko lyžičiek, ale myslím že je to ok, veď sú to riadne šoky po takej dlhej dobe rovnakej chuti zrazu jaké veci!!!!!....
tak uvidím, zajtra... 🙂
a dokojili sme sa až potom, asi po pol hodine

ikusa11
2. feb 2012

caute kocky,tak vas pozdravujem z tatier,je tu teda riadna zima,myslela som,ze mi na tom horskom studenom vzduchu bude nelka spat aspon dve hodiny a le nehrozi,vcera pol hodinka a dnes tiez,tak potom utekame zas do tepla,lebo ona len tak v koci nepolezi.keby nebola taka zima,tak ju aj na rukach ponosim,nech vidi tu nadheru vonku.tak sedim v hotelovom bare,nelka pri mne a cakam,kym sa starsia simi s ockom vonku vysalia.este zeleninku nepapame,takze tu stravu pre nelku nemusime riesit.

bejka82
2. feb 2012

@krhlicka 😀 😀 ja som dala malinkej na začiatok tie hipp-ky a to jej veľmi chutilo, no ale potom bol problém,l že nechcela papať varené 😀 tak som jej to miešala pol verené a pol výživka. a postupne som výživku vynechávala. no ale z vareného mi spapá menej ako výživku 🙂 však ona si zvykne

katka121
2. feb 2012

@krhlicka Tiež sme sa to museli "učiť" ale mrkva samotná mojej moc nešla, doslova ju z nej striasalo tak sme skočili rovno na zemiačik a ten bol O.K. Mkrvu sme potom pridali k zemiačiku. Každú novú zeleninku som miešala so zemiačikom a zo dňa na deň to šlo krajšie a krajšie - teraz už pekne otvára pusiku keď vidí lyžičku.

bejka82
2. feb 2012

@krhlicka presne tak, keď si ju najprv nakojila tak preto nepapala. mliečko až po tuhej strave 😉
@kosodrevina na začiatku aj moja malá spapala len pár lyžičiek, ale to aj tak treba najprv 2-3 lyžičky a stále to navyšovať. vždy keď je niečo nové tak len zopár lyžičiek atď.... 🙂

krhlicka
2. feb 2012

@katka121 @bejka82 @kosodrevina @susanq baby vdaka, skusim dalej davat mrkvicku,ale pred kojenim 🙂 Ked to nepojde, tak prejdeme o level vyssie na zemiak che 😀

bejka82
2. feb 2012

@ikusa11 no vidíš to a my tu bývame 😀 😀 dnes sme tu ráno mali -26 a cez deň -16 😀 😀 moja bambulka by aj spinkala len sa bojím že mi prechladne a to nechcem risknúť a keď je už mooooc zima tak to už ja nevydržím 😝

katka121
2. feb 2012

Jóóóó´j u nás zima ako v ruskom filme - a aj poriadne fúkalo. Skoro som primrzla ku kočíku keď som šla do lekárne a pre malého do školy - prišli sme domov ako cencúle. Zajtra ani nos nevystrčím z domu.
Inak v lekárni som kúpila sklenáčiky a bola som prekvapená že rozdiel medzi lekárňou a T.scom bol na jednom sklenáčiku HIPP až 40 centov 😠 - to je celkom dosť - už budem chodiť len do lekárne......

tintus
2. feb 2012

Kocky a chodite s drobcami v tom mraze normalne vonku? U nas bolo cez den tiez okolo -13 a straaaaasne fuci vonku, tak to nechcem velmi riskovat. No podla predpovede by sme museli byt este takto tyzden doma :( Skusime sa riadne zababusit do kocika a aspon na chvilu vystrcit von nos, kym ja nezamrznem🙂)))

mima1311
2. feb 2012

Ahojte , ste sa tu rozpisali , ako to leti nedavno sme cakali a tu uz takyto sikovnici a sikovnicky 🙂
My uz mame za sebou aj prvu chorobu , nastastie bez liekov , Jakubko dostal dva dni teploty , som myslela ze od zubkov , lebo ine mu nic nebolo , po dvoch dnoch mu presli a na dalsi sa vysypal ...zaver 6.-ta choroba , tak aspon sme si ju uz preskakali . Vraj zvykne byt pri prerezavani zubkov , no zatial este ziadne nemame , ale je placlivy a velmi sa pohorsil v spani ...
inac je to riadny sibal , neobsedi , aby ho nosil a stale mu nieco ukazoval , na zemi sa pohra chvilku , nechce byt na brusku , ale pretaca sa strasne casto a rychlo , je bieda ho vobec prebalit a obliect , v momente sa prehne a uz je na bruchu ...ked som tak citala vasie ,, kakacie ,, story , aj my sme dnes jednu mali ...stale plakal , tak ze ideme sa vyvencit do tych mrazov , ked som sa chcela obliect , musela som ho polozit a aby sustavne neplakal ,tak som ho vyzliekla ...rad je s holou ritkou a cuca nozicky , pod neho som dala plienku a prelozila az cez brusko , aby nebola fontanka a nech teda lezkla , pridem na velky krik , Jakubko samozrejme prevaleny na brusku a ho.....a po celej posteli , ako sa kotulal , tak ich rozhadzoval , som si mohla aspon los kupit 😀 ked som sa s tym paprala ...uplne sam sa este neposadi , iba ked sa ma niecoho chytit , to sa pritiahne ...pridavam par foto , aby ste sa zoznamili 😀
Inac tiez uz davno prikrmujeme , velmi ma rad presnidavku a kasicky , polievocky teda moc nie , ale ked je tam mäsko , tak si da povedat , moc mu chuti ta so zltkom , zboznuje cucat korku , ale to sa bojim ze az mu nezabehne , nechce si ju dat zobrat ...a velmi ma rad cajik 🙂

bejka82
2. feb 2012

@tintus my chodíme, aspoň sa mi môj drobček aj otužuje. ale keď je veľmi zle tak max. 20-30min. a šup dnu 🙂

krhlicka
2. feb 2012

@tintus aj my chodime von, ale najviac na hodinku. Malu zakutam v kociku, aby jej nefukalo a ide sa 😉 keby som mala byt tyzden len doma, asi sa zblaznim 🙄

luckita
2. feb 2012

Baby, ved dajte plastenku na kociar aj ked neprsi, tak nenafuka dnu. Ja to robievam a mala je v teplucku 🙂

ikusa11
3. feb 2012

@mima1311 no naaaadherny chlapcek 😉