icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

edita84
7. feb 2012

kočky ako meráte kolko zjedia vaše detičky? ja to nechápem :D ja dávam od oka a ked vidím že si takú malú grgne tak mu viac nedám

dadulajda
7. feb 2012

HELPING!!! baby citam ze ste uz zbehle v prikrmoch, tak sa potrebujem poradit. Prikrmujeme od zac.5 mes. a zacali sme pekne so zemiacikom, postupne brokolica, a karfiol, potom jablcko, 2x som skusila aj mrkvu.. na vecer davam ako kedy(ak nemam dost mlieka) ryzovo mliecnu kasicku alebo kojim. A maly ma stale problemy s kakanim. Od 4.mes mi kaka po 9-10 dnoch a ide ma porazit! lebo nejem banany, ryzu, strukovinyy, ziadne somariny take. Davam mu slivkovu stavu, jablkovu, pije harmancek...vsetko mi bolo poradene na lepsie vypprazdnenie. Prdiky ma aj za troch, teraz vidim na nom ze od soboty tlaci a stale nic. Raz mu pomohol aj kupel, vo vanicke sa pokakal, ale odvtedy uz nie. ☹ Uz neviem co mam robit.vidim na nom ze tlaci a puci sa az je cerveny. 😒 Dneska bol strasny cely den, lebo uz ma bolesti a neviem ci nejake kvapky mam skusit alebo co...len sa chce nosit a place a place nevie ani spinkat. Brusko inak nema tvrde.teda citit ze tam daco je..ale neni tvrde. Gastroenterolog. mi povedala ze moze aj 20 dni nekakat...co je podla mna blbost ked vidim ze je na prikrmoch a ma plne crievka. Viete mi niekto poradit co mu mam varit?alebo co jest??

emily3
7. feb 2012

@dadulajda a co tak pouzit rektalnu trubku? trosku mu posparat v konecniku aby sa mu to tam uvolnilo a sa vykakal...alebo s teplomerom...aby to islo von...

susanq
8. feb 2012

@dadulajda : no ten gastroenterolog nech si skusi nekakat sam 20 dni. Inak teda, aj nas maly ako dieta kakal kludne aj 6-krat denne a teraz kaka sotva dvakrat, ked je dobre, tak aj trikrat., no ale je to pravidelne. Vobec ti nezavidim, mozno skusit teda viac tekutin? vraj by uz nase decka mali, ak su prikrmovane, vypit aj pol litra inej tekutiny ako mliecka... skusit mu davat probiotika... a vobec, co na to tvoja doktorka?

katka121
8. feb 2012

@dadulajda Podla kočky z lekárskej rodiny sú najlepšie probiotiká na trhu BioGaia kvapky pre dojčatá. Skús naštudovať. A ak tvoj malý už mal 6 mes skús kúpiť obilnú kašičku namiesto ryžovej. S rektálnou trubičkou alebo teplomerom skúsenosti nemám ale viem, že to treba predtým namočiť do olejčeka - aby to lepšie klzalo a vraj to pomáha. Držte sa a najlepšie bude asi odsledovať čo mu to spôsobuje - aj keď to bude ťažké. Ale o chvíľku už sa bude viac hýbať a namáhať pritom aj črievka tak by sa to malo vylepšiť.

vikka
8. feb 2012

@dadulajda ahoj, my tiež prikrmujeme cca od 5 mesiaca a ked varím zeleninku vzdy pridám 2-3 kvapky olivového oleja... dcerka kaká kazdy den...tak skus mozno pomoze aj vám.

sonika1901
8. feb 2012

@dadulajda skus kašu z ovsenych vločiek.Možeš si ju spraviť doma a pridať do toho ovocie ake chceš.

majjka1985
8. feb 2012

Dnes má naše slniečko pol rôčka 🙂

ikusa11
8. feb 2012

@majjka1985 krasna babulka,tu u nas v augustovkach su same pekne deticky 😉

katka121
8. feb 2012

Kráásne modroočko ! Gratujuleme k polrôčku !

ikusa11
8. feb 2012

@dadulajda presne tak,skus bio gaja.doteraz pamatam ako sa kamoskina dcerka,dnes uz 5rocna,trapila pri kazdom kakani.dlho,predlho sa trapili,plakala mala a mamka s nou,zacalo to ked zacala davat UM,lebo musela nastupit do prace,normalne jej az ritka praskala a krvacala,ona jej hovienka vyberala,take tvrde mala,no chuda.a prave tieto kvapky jej pomohli.

edita84
8. feb 2012

@majjka1985 krásna je gratulujem 🙂
joj kočky ako rýchlo to ubehlo len nedávno sme sa bavili o pôrode a teraz už majú skoro pol rôčka 🙂
@ikusa11 veru to máš pravdu krásne detičky máme :D

susanq
8. feb 2012

@edita84 : Editka, pytala si sa, ako meriame detickam papat... no ja Danielka krmim z Avent nadobky. A tam je presne, ze kolko to ma ml 🙂 takze preto viem...

edita84
8. feb 2012

@susanq ahá tak preto to vieš lebo ja len na oko mu dávam aj kašičku

bejka82
8. feb 2012

@edita84 ahoj, ja dávam malinkej jedlo do tých pohárikov od aventu a preto viem že koľko spapá 🙂

bejka82
8. feb 2012

@majjka1985 jeeeej veľmi krásna , prajeme všetko dobré a veľa zdravíčka 🙂
@edita84 ja sa chcem spýtať, ak sa dobre pamatám ty dávaš malému UM? koľko mu dávaš v noci keď sa zobudí? lebo moja vypije aj 120-150ml ale to sa mi zdá veľa, tak neviem. mala by som jej to už asi postupne znížiť?

edita84
8. feb 2012

@bejka82 tak on na večeru mu dám 180 a ráno okolo pol 4 ked vstane mu dám 150 a aj cez deň 150

bejka82
8. feb 2012

@edita84 to sa ti zobudí len 1x???? to máš super. NO tak ja neviem, lebo ja jej dám kašičku a o 3h je hore a papá. skúšala som všetko iné ale je to hlad, takže papá. o 3h je zase hore a 3h zase 😅 2-3x kedy ako. a teraz mi akosi cez deň nespapá tak veľa asi by to malo byť opačne 😝

edita84
8. feb 2012

@bejka82 áno od narodenia len raz 🙂 dúfam že tento zvyk mu aj zostane 🙂 a neskúšala si da len vodičku v noci? možno je en smedná

mima1311
8. feb 2012

Ahojte , ale ste toho popisali ...my sme stale s prazdnou pusou ...budi sa tak 2 x za noc a presne ako tu pisala jedna maminka , potrebujeme zaviest pevny spankovy rezim , lebo v poslednej dobe je coraz viac s nami v posteli ako v postielke , uspavame na rukach a na chvilku ...uz nevladzem .-..je to riiadne zbojnicisko :O) hned ked niekoho vidi , uz ma rucky zdvihnute a berte ma ...papame rano okolo pol 8 presnidavku v miske a dam mu do toho tie piskotiky od pol roka na zahustenie , to spapa celu flasku 200 g , potom okolo 10 mliecko asi 150-180 ml , na obed polievocky z lyzicky , zeleninkove s mäaskom , zemiacik alebo ryzu a raz za tyzden so zltkom , ta mu chuti najviac ...mixujem mu to ...potom zas okolo pol 4 pije mliecko a okolo 18-19 chodi spinkat , to ma kasicku , zu ma tiez velmi rad , bud dame podla navodu z lyzicky nahusto , alebo len taku riedku do flasky ...pocas dna hlavne po papkani tuheho nemliecneho jedla zapija cajikom , kaka aj viac x za den , kupeme tak kazdy 3 den , to je splechotania a kopkania vo vode ... 😀
O tyzden budeme mat pol rocika , mame 74 cm a 8 200 g ...

ikusa11
8. feb 2012

@bejka82 ja ti aj tych 2-3x zavidim.u nas je to ovela viac,ja to ani nepocitam.ale nepapa,len cucka pampusik maly 🙂

ikusa11
8. feb 2012

@mima1311 nasa je tiez viac u nas v posteli,posledne noci uplne cele,ona nema problem byt v postielke,len ja som taka unavena,ze ju nevladzem stale prekladat,vela krat sa budi.

mima1311
8. feb 2012

@ikusa11 ved presne to , som myslela ze som taka leniva , ale mne sa uplne toci hlava , sa bojim ze sa s nim vyvalim , ani neviem kedy jedol , kedy ma zas , tak dam ku sebe , pritisneme sa ku sebe a spi , sem tam podam cumel , mam pri hlave cajik a tak ked moc place dam mu cucnut a spi dalej , tak zrejme neplace od hladu , vydrzi jest az rano , rano ma uz olizuje 😀 pretoci sa na brusko a cucka mi ruku 😀

ikusa11
8. feb 2012

@mojdend musim sa vratit k tvojmu uspavaniu,panecku,to fakt funguje? 😲 to si vladala pocuvat 40minut plac?ja to radsej ani neskusam,ja by som to nevydrzala a to ked uz sa clovek na to da tak musi vydrzat.mne raz tak nelka nedaj boze zaspat,2hod.som ju uspavala,uz citila asi aj tie moje nervy,potom siel k nej manzel lahnut,ona bola v koliske a ju hojdal a taky krik bol az sa chuda moje povracala,tak som ju musela prezliekat,spotena bola cela.moja nelka by podla mna vrestala hodiny,ma vydrz dievca 🙂 🙂 ,skusat to radsej nebudem.ale prespate noci zaaaavidim 😀 😀

ikusa11
8. feb 2012

@mima1311 presne,ani ja neviem ci bola hore pred 10minutami alebo 2hodinami.a kolko krat za noc uz vobec nie.

mima1311
8. feb 2012

@ikusa11 no pozeram ze maju rovnako , kolkeho sa ti narodila ? moj 14 teho , kojis ? ja uz nie , mlieko mi poslo ...hladom to ale nebude , to som zistila ked som mu ponukla cucnut ten cajik ...on sa casto x v postielke aj v spanku pretoci na brusko , robi to teraz stale , za sekundu je na kazdej strane vytoceny , beda je ho obliect ci prebalit , ale spt uz nevie a na bruchu je nerad , tak place ze chce otocit ...tebe sa uz pretaca oboma smermi ?

bejka82
8. feb 2012

@ikusa11 no ale to kojíš, nie? ja už dávam UM

bejka82
8. feb 2012

@edita84 skúšala som ju aj uspávať ale to ako som ju položila hneď bola hore, a aj čajík ale to si cucla, prišla na to že to nie je mliečko takže eeee 😀 nedá sa oblbnúť rebeka jedna 🙂 no každopádne jej znížim dávku a neskôr skúsim zase čajík alebo vodičku, však pomaly si zvykne na to. ja radšej na nič netlačím a časom sa to všetko upraví dúfam. pomaly postupne ju od nočného papania odnaučím, dúfam.... 😝

ikusa11
8. feb 2012

@mima1311
@bejka82 kojim,kojim.tak nelka je narodena 18teho.a zo spanku sa este na brucho nepretocila,iba cez den.a otaca sa na brusko iba doprava.a to som sa aj chcela mamiciek spytat,ci sa deticky pretacaju do oboch stran.takze???pretacaju??? 😨

mima1311
8. feb 2012

@ikusa11 Ano , moj sa otaca z chrbatika na brusko do oboch stran ale spät mu to dako nejde , iba ked sa moc prehne a zakloni hlavicku , tak sa mu skor podari prevalit sa tiazov hlavicky 🙂 ked je na brusku , dviha ritulku a krci kolienka , akoby chcel peskovat ale rucicky ma asi slabsie , na tie sa zaprie iba na predlaktia , .....