Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@mojdend @ikusa11 ahojte, ja som tiez pristupila na tu metodu... Najprv som si hovorila, ze nikdy, ale bola som uz aj ja unavena, nervozna. Kazdy vecer sme sa uspavali na rukach aj hodinu, niekedy som malu dala do postielky a hned sa zobudila, mrncala, plakala a tak furt dokola az kym nezaspala. Prve dva dni to bola uplna katastrofa, hoci zaspala tak do 45 minut, ale pre mna to bolo ako vecnost. To k nej chodieval tatinko, lebo ked zbadala mna, tak spustila este vacsi krik. No a postupne uz zaspava sama, niekedy je to uplne bez placu, sama sa zahra s paplonikom alebo s plysakom a zaspinka a niekedy si len tak mrnci, otoci sa na brusko, zacne nervacit, tak to tam len pridem otocim ju naspat , zakryjem, pomojkam a hotovo. A musim uznat, ze sa jej zlepsil aj nocny spanok, uz byva hore tak dva-krat v noci a to pred polnocou a okolo 3-4 rano. Predtym sme boli hore aj kazdu hodinu, hodinu a pol.
no takže včera som s veľkým odhodlaním išla do toho, že malej zńížim nočné dávky papania, ha no ale kto zase vyhral ???? to asi nemusím ani hovoriť 😝 Chcela som´, že nepôjdem tak drasticky tak namiesto 150ml jej dám 120(a tak postupne znižovať) vš. bolo ok, položila som ju do postielky na také 3 minutky si aj zavrela očká no ale potom, spravila že kukuk (zapla tie moje diaľkové) a mama ja som ešte hladná 😝 😀 dala som čajík, vodičku až nakoniec zvyšok mliečka... no a moje babuliatko sa spokojne uložilo spinkať 😅 😅 to asi bude trošinku ťažšie ako som čakala 😝 😝
Bože tá naša herečká má len 5mes.ale už teraz vie dať najavo čo chce a keď to nedostatne tak to dá patrične vedieť každému. aj som hovorila mm že radšej výzor mohla zdediť po mne ako tú povahu.... 😀 😀 😀 však mne to moja mama hovorila: ,,počkaj dievča moje keď budeš mať vlastné,, a je to tu 😀 😀 😀
@bejka82 ahojky, nasej malej prikrmy zatial neberu...ani mrkva ani zemiak, a ze jej ich zabudam davat...tak o tom potom 😀 Dnes sa zobudila okolo obeda a hned som ju supla na didu a potom mi mamina hovori, ze a zemiacik nedame?!no nedame,kedze sa uz nachlemtala mliecka hviezda nasa 😝
ahojte, este mate cas na prikrmy, babatkam do 6mes. staci im materske mlieko... nasa mala skusa nieco ine papat, ale zje jak vrabcek, dnes som jej skusila dat babanik, celkom jej chutil. 😉
@krhlicka mici ja sem ani prispievat uz nemusim, bo ked pises o Dori, jak keby si pisala o mojej Bele 🙂
u nas s tym rozdielom, ze sme prikrmy zacali s obilninami a nie mrkvickou a zemiacikom. Ale aj to papanie, nocne budenie, nocne kojenie ( mozno po 3 hodinach a mozno po 20 minutach- ktovie? 😝 ), vsetko sedi.. aale dnes Bele kasicka chutila, pretoze ja, matka obetava, spravim cokolvek pre normalne travenie mojej krpane, a tak rozmixovanu ryzu pridavam do mojho mlieka. takze kazdy vecer si dam tu "namahu" a odsavam 😖 aby mala nasledujuci den princezna chutny obedik. sice iba 30ml, takze sa to da. ale aj tak mi to zaberie cca 20 minut.
@emily3 Beli pila a papala do 6 mesiacov iba mliecko, nic ine. s prikrmami som zacala na jej "vyrocie" len kvoli tomu, aby som si to lahko zapamatala. 😝 nedavno som sa rozpravala s jednou laktacnou poradkynou, vravela som jej, ze mam dilemu, co budem davat malej na dovolenke, na ktoru sa onedlho chystame. ze sa bojim jej dat robit vsetky tie "kasicky" v hotelovej kuchyni, bohvie z akej vody, striekanej zeleniny atd. varia. Ze som jej radsej objednala cez net bio presnidavky v skle. a ona na to, ze na co si to tak vsetko strasne komplikujem tym detskym jedlom. a ja ze: ved Bela bude mat vtedy uz 7,5 mesiaca, tak to jej asi nemozem uz davat len mlieko. Laktacna: "a co si myslite, ze by vam zomrela od hladu, keby jej tu mrkvicku na obed nedate?" 🙂 😅
a este mame novinu: od pondelka ideme plaaaavat 😎 sa tesim 🙂
@gabika84 😅 presne... my ideme na buduci vikend prec, a zostaneme asi pri kojeni plnom...aj teraz zje toho len malicko, len to ochutna.. 😉
nasi chalani ked mali 10mesiacov uz v podstate jedli vsetko, ani som im to nemixovala.... a ked sme boli na rocnej prehladke. dr. zacala ze co vsetko mozem davat..som s prezradila a povedala ze davam vsetko..tak bola z hrozena..a ked som bola s tretim..tak len mavla rukov..ze vy uz davate vsetko.... a Lucka nechcela jest, a potom som na to prisla ze preco, ona nechela byt krmena, ked jedla sama tak to jedla..ale ked som ju krmila, to nechela...samostatka.... 😅
@emily3 sikulka mala 🙂 teraz by mi to este tak neprislo, keby len kojim. ved naozaj to nema byt preco od 6teho mesiaca s tym, ze: "presne dnes mas 6mesiacov, ham ham mrkvicka" mam jednu znamu, ta plne dojcila do 9teho mesiaca, lebo maly vraj prikrmy uplne odmietal 😕 a je tu- zdravy, culy takmer 2rocny chlapcek uz.
ale o tie dva mesiace mi to pride uz take na zamyslenie... naviac ideme na 16 dni... ale tak uz je to objednane, takze pohodka. dolietadla pribalim jednu presnidavku "pre strycka Nahodu, resp. Prihodu" a hotovo. aj tak bude urcite stale nacapena na dide, ci uz od hladu, smadu, zo stresu, z nudy.... 😅
@mimikett @sonika1901 AHojte maminky, prajem vela pevnych nervov. My sme mali vcera myslim ze uz 6.noc a maly zaspal uplne bez plakania sam, chvilku si hmkal a zaspinkal. No a my s mangelom sme dokonca uz aj zabudli merat cas, tak sme verili, ze zaspi. Takze ked som do izby vosla po par minutach, maly uz spinkal. No a stal sa zazrak, prvykrat od narodenia, cize skoro 6.5mesiaca a maly prvykrat prespal uplne celu noc celkom bez papania, prvykrat sa hlasil rano o 6,15!!! 🙂 😅 😀 😉 😵 😨 😝 On sa sice dvakrat prebral, ale teraz, kedze uz vie ako na to, tak si dvakrat mrnkol a zaspal dalej. takze spal 11hodin vkuse. potom uz sice nezaspal, zvykol spat do 7, ale tak ja som velmi rada. potom ho davam spinkat o 10, to zaspi tiez rychlo a spinka tak polhodku a poobede stale spinka v kociku von na prechadzke. tak hodku az dve. Tak snad nam to vydrzi. Verim, ze aj vasi drobci si na to zvyknu a ze vy to nevzdate, dajte tomu este par dni a verim, ze budete mat tiez dobre vysledky.
@mojdend a čo si robila ked sa ti v noci alebo cez den zobudil a chcel piť,nechala si ho plakať?alebo si si ho pritulila alebo si mu občas aj dala ten cicik alebo čajik?lebo maja mala ked sa zobudi po pol hodine spanku,tak začne tak plačkať,že sa da utišiť iba čajikom.A neviem ci nerobim chybu tu,že jej ten čaj dam.ale je mi jej luto ked plače pred spanim,po polhodinke sa zobudi a zase plače a keby som jej ten čaj nedala tak už nezaspinka a to tiež nie je vyhra aby spala po polhodinke.A eštejednu otazočku mam na teba aj dudlikujete?
@sonika1901 ahoj, skus si precitat tu knihu, ja som necitala celu, lebo tam je vela skusenosti ludi, tak som citala len to dolezite - http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-...
Moj maly sa uz prvu noc zobudil prvykrat az rano o 1 a potom az okolo 5, tak to som ho nakojila a dala spat do postielky. o 1 po papani zaspal hned a o 5 nie, tak sme postupovali uplne rovnako ako vecer, cize odisla som z izby, aby ma nevidel, mangel ostal spat dalej, ale maly ani nevedel, ze manzel je tam. no a merala som si cas, kedy mozem ist k nemu v tych casovych intervaloch. a zaspal po polhodke. dalsiu noc to iste a od tretej noci sa budil uz iba 1-2krat na papanie a zaspal sam, poslednu noc prespal bez papania. cez den mas postupovat tak isto ako v noci, ak ti vsak cez den do hodiny nezaspi, tak ju mas zobrat a potom ju mas udrzat bdelu az do dalsieho spanku. mozno bude unavena a zaspi pri hre, tak ju nechaj, lebo to je uspech, lebo zaspala sama. aspon tak je to tam pisane. nam treti den nechcel zaspat, tak som to po 40min vzdala a spal az poobede v kociku, ako vzdy, avsak iba polhodku. no a dnes prespal okrem toho ze 11hodin v noci, potom 30min doobeda doma a poobede 2.5hodky na prechadzke. si vies predstavit moju radost. takze moja rada je, nedavaj jej v noci tak casto cajik, urcite nie je smadna po pol hodke, urcite si od toho dokaze odvyknut. daj jej mliecko, alebo teda cajik az ked vies nastopro, ze je hore a place preto, ze je hladna, cize az ked preslo niekolko hodin odkedy sla spat. ja ak sa maly papa o pol 7, ide spat o 7.15, tak ak sa zobudi pred polnocou, nekojim ho, lebo viem, ze este nie je hladny a vydrzi. a tak isto aj v noci, ak sa zobudi a este nepresli aspon 3-4hodiny od posledneho nocneho papania, tak som mu nedala a zaspal. no neviem, kazde babo je ine, ine na nich funguje a maminka najlepsie vyciti, co potrebuju a preco placu, ci len vymyslaju, alebo su hladne atd. mne dr povedala, ked som jej vravela predtym ,ze moj maly zaspava na prsniku a nijak inak a potom cucka aj hodinu, tak povedala, ze preco som si ho tak naucila, ze deti su mali teroristi a rychlo si rodicov zotrocia 😀 no a co sa tyka dudlovania, tak moj maly cumel nechce. my sme mu na zaciatku nechceli davat, ked bol uplne maly, myslela som, ze zvladneme bez, citala som dost toho, preco nie, tak som mu nedavala aj ked on by asi aj chcel. no a potom, ked uz sme zistili, ze lepsie by bolo s cumlom, tak uz nechcel on a teraz nie a nie ho naucit, on to ma ako taku hracku,. skusali sme 7roznych druhov a nic. problem je, ze somk ho parkrat pristihla, ako si cmula palec a to je vacsi problem oducit 😖 viem podla seba. no tak mi napis, ako vam to ide s tvojou malinkou 😉
@sonika1901 no a este ma napadlo, ze ty malej davas cajik z cumlovej flase, co mi vobec nepouzivame, lebo my sa bud kojime, alebo papame, cajik mu davam malo a aj to z tej flase, co sa trenuje na normalne pitie, alebo z jeho poharika, to ho strasne bavi, jedno aj druhe, lebo on chce pit ako my. ked ho mam na rukach a pijem vodu, tak my vezme pohar a uz sa nanho prisaje a chce sa napit. takze ma svoj poharik malinky, flasu a pije z toho, cumlovu prakticky vobec nepouzivame ani sme nepouzivali.
Ahojte. Prepacte, ze vam sem tak vstupujem, ale chcem sa spytat. Vy mi budete vediet lepsie poradit. Budeme mat babätko, ktore sa ma narodit v auguste 2012, aky kocik je najlepsi? Bojim sa toho, ze ked si nejaky kupim (zatial si robim len prehlad), po pol roku, co bude v zime tam babo uz s fusakom nedam, lebo sa mi nezmesti. Nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze a potom kupovat druhy kocik. Poradíte mi? Dakujem.
@sonika1901 ty si sa aj pytala, co robim cez den, ked sa zobudi. no nic, ked sa cez den zobudi, tak to uz viem, ze naspat nezaspi, takze ho vezmem uz a nenutim spat dalej. ci spi polhodku alebo dve hodky 😉 nam doobedu polhodka staci a poobede v kociku, ked sa niekedy aj trosku prebera, tak ked idem po chodniku a ho to hrka, zaspi naspat, ale ak nie, tak uz ho nedonuti spat nic. cez den to pouzivam skor na to prvotne uspatie, ale teraz uz ani netreba, uz vobec neplacka a zaspi sam 🙂 cez den sme to aplikovali iba raz, odvtedy nebol problem.
@obycko Ahoj no my mame Camarelo Q12. Ja som s nim velmi spokojna. My byvame na dedine a do tychto terenov je super, do mesta by som asi volila iny lahsi typ. Je za rozumnu cenu, ma bohatu vybavu, da sa otocit aj v protismere, polohovat, vanicka je dost dlha a hlboka. Teraz bude mat mala polroka a je to riadna gulicka a v pohode sa zmestime aj s fusakom. Sportovu cast som este neskusala ale tiez sa mi pozdavala. Je tu k nemu myslim aj diskusia na MK. A my mame male auticko, VW polo trojdverove a zlozena konstrukcia sa nam vojde do kufra, co bolo pre nas tiez dolezite. Tolko moje postrehy.
My ked sme kupovali kocik, tiez som pozerala hlavne na velkost vanicky. Vacsina sa mi zdala ako pre babiky 🙂
@obycko ahoj, my mame x-lander 2009 - trojkombinaciu, som s nim velmi spokojna, je trojkolesovy, tiez som velmi pozerala na vanicku, nasa ma 74cm, a uz teraz ked drobca obleciem, ledva ho tam dam. Adamko ma uz teraz 71cm, takze ked dam este overal, ciapka, je to len tak tak, ale chcem este vydrzat tak 3 tyzdne a uz ho dam do sportovej casti. Urcite ked mozem poradit, pozeraj na velkost vanicky, teda na jej dlzku 😉
@obycko Keďže sa to babo narodi v Auguste - ležiace ho budeš kočíkovať skoro celú zimu vyber si kočík s veľkou vaničkou tak, aby sa ti tam zmestilo bábo ktoré má 70 com + fuák a hrubé oblečenie aby malo dieťatko komfort a aby sa tam netislo. Na zimu sú lepšie nafukovacie vaščie kolieska - bohužiaľ aj nám to tak vychádzalo...... a na jar sa tu už všetky tešíme ako dáme baby sedkať do športiakov - ja konkrítne mám Casualplay S4 a som spokojmná . vanička má 80 cm takže sa v poho zmestíme aj keď už sa tešíme na jar .......
@mojdend dakujem velmi pekne za rady.no dnes naobed zaspala bez plaču 🙂 som zvedava poobede a večer.Ona si v noci nepyta papať,len by stale cuckala čajik,ale už sa pomaly uči aj bez čajiku.Dnes sa parkrat zobudila a učičikala som ju bez čaju,to predtym nehrozilo 🙂 A dokonca v noci ked sa prebudila,tak aj sama zaspala,ale to iba raz.Som zvedava tu dnešnu noc,či dokaže sama zaspať po prebudeni.Ja mam nevyhodu,že v noci ju nemožem nechať plakať lebo mam staršiu dcerku,ktora rano vstava do školy a aj mm rano vstava do prace.A naši susedia by na mna poslali aj socialku,kedže byvam na činžiaku a v noci to je všetko riadne počuť.Mam milych susedov 😠 .Potom ti dam vedieť,ako pokračujeme.Vy sa držkajte,nech vam to spinkanie vydrži 🙂
@obycko ahoj, veru co najvacsia vanicka je pre letne babatko na nezaplatenie. Tri kamosky mame augustove babatka a ani jedno babatko sa nezmestilo do kocika po 4tom mesiaci 😒 Vsetky sme menili kocik...ja uz sa hrozne tesim na sportiak, ked prejdu tieto mrazy, lebo aj do nahradneho kocika uz ledva malu vopcham aj s fusakom. Tak stastnu ruku pri vybere 😉
@obycko my mame quinny speedy, vanicka tiez nic moc dlha, navyse mala mi nosila remence... a nepacilo sa jej v tak uzkom priestore aj s fusakom a v overale. tak som ju este pred vianocami supla do sportaku a neviem si vynachvalit ani ja ani ona 🙂 zalomi hned pred domom... ale sme vybaveny merino fusakom, tepluckym fleesovym overalom a este aj nanoznik mame.... a este jedna vec, sportova cast mi ide skoro do uplneho lahu, inak by som ju nedala do sportaku v 4 mesiacoch... dufam, ze som ti nejako pomohla pri rozhodovani... mimochodom, kocik si neviem vynachvalit, velke nafukovacie kolesa, priestranny, rucna brzda, lahko ovladatelny... ale vsetko je o skusani..
@obycko ahoj. ide hlavne aj o to, kolko chces do kocika investovat. ja mam teutoniu a uplne ju milujem 🙂 pre druhe babo by som chcela taku istu. Bela ma 6,5 mesiaca a stale je vo vanicke. na dlzku este ma miesto, ale na sirku jej je uz trosku tesno vo fusaku. takze planujem este tak 2 tyzdne ju mat vo vanicke a potom sportiak. sportova teutonia sa da otocit v smere aj v protismere jazdy (takze na babo vidis), opierka chrbatika sa dat uplne do lahu a nozicky uplne vystriet. takisto sa da ku kociku dokupit tzv. predlzovaci diel, ktory sa pripne (a vytvori tak akoby vanicku zo sportoveho). v takom pripade je babo uplne chranene od zleho pocasia (podobne ako vo vanicke), je v uplnom lahu a zmesti sa tam pokial ma do cca 100 cm (podla mojho odhadu) 🙂
ad nocny plac (nemam momentalne pri sebe knizku vztahova vazba, tak si dovolim cerpat z navodu na prezitie pre bejby:
" Nepocuvajte ludi, ktori vam radia, aby ste nechali dieta vyplakat", odporuca Dr. Sears. "Predstavte si, ze ste malicke, bezmocne dieta, ktore je uplne odkazane na pomoc velkych ludi a ze na vas plac o pomoc nikto nereaguje. Mozno po case stichnete, ale nebude z vas lepsie dieta. Bude z vas dieta, ktore sa uci, ze svet nema zaujem o komunikaciu a ze tomu svetu nemozete verit."
"Podla prieskumu Dr. Searsa ma az 95% matiek pocit, ze rada "Nech sa vyplace!" nie je v pripade babatiek spravna. Vieme, ze mamy nemusia mat vzdy pravdu, ale moze sa naraz mylit az 95% mam?! ...
"Ked male dieta zacne plakat, je to najma pre matku najsilnejsi signal na svete, ktory okamzite sposobi zvysene prekrvenie jej prsnikov a vyvolava silnu emociu: "Dieta ma potrebuje, musim ist k nemu a zobrat ho na ruky. Zda sa, ze metoda "Vyplac sa!" je proti prirodzenemu konaniu matky aj proti potrebe dietata. Navyse, v matke to moze vyvolavat vycitky svedomia, narusat jej spojenie s dietatom aj vedomie zodpovednosti a robi ju to menej citlivou- musi vedome potlacat svoj instinkt ochrany a starostlivosti o dieta.
Nepotlacajte v sebe tieto prirodzene instinkty len preto, lebo vam ktosi povedal, ze to treba "vydrzat" a "dokazat". Mimochodom, uz ste videli, alebo poculi, zeby napr. levica pri opatere levicat menila svoje prirodzene spravanie preto, lebo jej to poradila kamaratka ci svokra?"
a na koniec:
"Ticho moze byt zradne" Ak je babatko zakazdym alebo prilis casto ponechane svojmu placu az dovtedy, kym sa same neutisi alebo od unavy nezaspi, jeho ticho neznamena "Uz budem dobre", ale moze to byt "Kaslete na mna a tento svet nie je miestom, kde chcem byt."
@obycko držím palce s výberom, ja mám Brio go a som z neho úplne nadšená... vanička je dlhá 76 cm, máme skoro 6 mesiacov a stále sme vo vaničke (a to nie je žiaden drobček 🙂 a ešte mesiac určite vydrží.... uvidím podľa počasia a podľa herečky, či už nebude chcieť len sedieť a kukučkovať na svet....

@dadulajda moj zlaty,tak sa ti pri tom kakani natrapi chudacik 😢 bio gaja sa kupuje bez receptu,urcite vyskusaj.davnejsie predavali aj slivkovu stavu hipp,neviem ci to este maju,neskusala si?drzim vam palce,nech sa vam to polepsi.