Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@susanq .... no to teda bol prispevok! :-O Az mi zostalo zle!!! Chapem ta ze takym sa ziadna z nas urcite nerada pochvali.... ale som rada ze si to sem dala, lebo ako vystraha pre nas vsetky to je dost velka a napomocna, aj ked teda nasa mala tiez spava s nami tak polku noci..... ked sa jednoducho casto budi dam si ju k sebe, uz sa mi nechce k nej tolko vstavat..... tak je medzi nami, ale inak cez den ak nespi vonku v kociku tak spi vo svojej postielke, tiez asi tu prednu cast uz radsej vysuniem hore, aby mi odtial neskakala.....
No.... hlavne ze ste v poriadku, ale teda to ste si vytrpeli! ☹((((....
@gabika84 gabi, ja tiez nechcem davat caj, ono tie bylinky su dost silne aj pre dospelych aj ked sa to vola detsky caj, myslim ze je to stale tak trochu omamne.... a ked decku nic nie je tak naco mu davat bylinky..... tiez chcem len vodu davat a ten poharik so sosacikom tiez mame 🙂 od Lovi som vyhrala taku sadu 4 flasiek resp. poharov co ucia deti potom len na pohare...... No mozno by som ju chcela naucit rovno pit z pohara - odsrobujem ten sosacik a z tej flase by pila ako z pohara, alebo ten vrchnak na to pouzijem....🙂, ale asi to by som chcela vela, zrejme bude cela obliata...... tak asi ten sosacik bude potrebny...no uvidime....
baby, tie co ste zacali s bezplienkovou metodou, ako sa vam dari? Ja uz som malej kupila nocnik, ze ked uz bude vediet sediet, tak ju budem skusat na to davat nech sa vycika, vykaka...... a budem sa snazit s tou bezpl. metodou ju naucit na to...... no uvidime..... ja som s tym nezacala este.....
Ahojte, hrooozne davno som tu nebola, niekedy som sem prispievala, ale citam vas stale - teda ak vyjde cas. chcem sa len spytat, nie je tu nejaka mamicka z BA - petrzalka konkretne, na kocikovanie a pod. Zda sa mi, ze malá je na mna hrozne naviazana, ale kedze som s nou doma cele dni, ani sa necudujem. Odkedy vie povedat mama, tak to slovo pocujem aspon 100x denne a ked jej zmiznem z dohladu, tak hned zacne plakat...
@katarina6 takze katus, ked sa povie cuketa, predstav si to zelene (skoro ako uhorka salatova) a ked sa povie tekvica, spomen si na Haloween. 🙂
- Bukovsky je vegetarian, takze o mase nehovori nic 😒 on je nazoru, ze ho netreba vobec, ale vraj ked si to bez neho nevies predstavit, mas davat.
- my sme na tom s BKM tak, ze mne mala kaka hned rano. kupila som jej v kauflande tu najmensiu misku na slahanie namiesto nocnika 🙂 teda mame doma uz aj nocnik, ale ten dam az ked bude vediet sediet. vzdy rano po kojeni ju dam na "nocnik", vykaka sa tam, obcas aj vycika. cez den to neriesim, pretoze my nebyvame moc doma, vacsinou sme vonku. aktivne zacnem s BKM az ovela neskor, ked bude mat mala 1- 1,5 roka.
- ohladom tych prikrmov (co, kedy, kolko, ake kombinacie) odfotila som to, ked chces, posli mi do spravy mail a ja ti to poslem v prilohe 😉
@miriam001 nase babulky su este male,to je dobre,ze su na nas naviazane,moja nelka nema rada nove,nezname tvare,kazdy na nu musi pomalicky,lebo je hned plac.ale zato pri mne je vesela,rada sa smeje a tiez si vyzaduje prevela pozornosti,na vsetko sa zo zaujmom pozera z mojej naruce a ja milujem ten jej zvedavy pohlad.
@ikusa11 tomu úplne rozumiem, ja ju tiež zbožňujem, ale manžel chodí o pol7 večer domov, odchádza ráno o pol6, čiže ho malá ani celý deň nevidí a problém je, že tu vôbec nikoho nepoznám a niekedy by som si veru veľmi rada vyšla na kávu alebo s niekým pokecala... hlavne tieto dni mi je nejako hrozne dlho samej, neviem čím to je 🙂
@danielka2ko mne vraveli, ze vsetky tie pohariky tecu, ja mam momma poharik a z toho veru netecie ani kvapka 😉
@miriam001 to bude tou zimou,uz bude teplejsie a vsade budu zrazu mamicky s kocikmi 😉 ja ked som bola na prvej materskej tak som si ked mala moja starsia 3tyzdne nasla kamosku,nakoniec to bola moja suseda,my sme cele dni boli spolu,rano hned prisli na ranajky,potom my ku nim na obed,v papuciach sme chodili 😀 ,plavat sme chodili,na chaty,deticky nase isli spolu do skolky,na tanecnu chodia,su najlepsie kamosky a aj do skoly spolu pojdu.len uz niesme susedy,obe sme sa prestahovali,ale sme tri ulice od seba,casto sme spolu a stale si mame co povedat a co je najlepsie?aj ta kamoska caka teraz druhe babo,tak sme si uz pri prvej materskej vraveli,ze by bolo super,keby nam aj druha spolu vysla a je to tu a ja sa velmi tesiiiiim 🙂
My mame dnes nervozny den, asi dalsie zubky sa tlacia 😖 Sa tesim na dalsiu "prespinkanu noc".
@katarina6 S papanim sme sa stale nepohli 😒 Ja som to tiez skusala cez sitko pasirovat ale ani to nezabralo. Nechutia ani kupovane ani domace, ani kase ani kusky, no nic 🙂 A to som si myslela, ze aky papkac to bude ked je to taka baba velka a ked my jeme tak ma ide spapat ale ked je to dam do pusy tak sa az strasie. Skusali sme uz mrkvu, zemiak, brokolicu a cukinu. Tiez nepijeme ani cajik ani vodu lebo nam nic nechuti 🙂 Kristinka je tiez proste milkoholicka 😵
Ja sa tiez chystam naucit ju rychlo na nocnik ale az ked bude sama sediet. Ale ak to bude ako s tym ucenim papat tak dakujem pekne.
Teraz mam najkrajsi pohlad ked sa tatinko pozera na telku a mala sleduje s nim dokument a to hryzatko asi za chvilu zmizne v jej zaludku rozhryzene na kusy 😀 😀 😀
Ahojte kocky, vidim ze pisete o dusu! ani to nestiham citat.... No chcela by som sa "pochvalit" nasim vcerajsim vysetrenim u gastroenterologicky....akoze budem tu struhat brutalne mudru,ale verte, ze so z toho jelen! 😖
Najskor to mala byt obyc.kontrola, kvoli refluxu. Ale ked som jej povedala o tom ze kaka prinajlepsom kazdy 10 den s teplomerom, zdvihla obocie. Skoro som jej dala do tvare,co mi nato ona povedala minule..ze sak on nemusi aj kazdych 20 dni! no ale odrazu ze to ideme riesit...tak ma vyspovedala,co jem, co nie..bla bla.vsetko je ok, ja som uz vazne skusala vsetko. A potom spustila ona. Ze maly uz nema jest nielen mrkvu a banan, ale uz ani brokolicu,spenat,karfiol-setko lubi. uz ani jablko. A mozme len hrusku,slivku, marhulu a broskynu. Neviem z coho mam teda robit prikrmy??? 😕 a ze mu mam davat 3 a 5-zrnne obilniny, co ani sajnu neviem co to je. A ze kedze mi odchadza mliieko, aby som skusila Nutrilon comfort. no ked som to povedala pediatricke, ta kuka ze a predpisala vam ho? ja nie.Tak ze ona mi ho moze dat len na odporuc.gastra.Pytam sa chcela by som davat Hami mliecka,al.Bebu. Ze nie, ze vsetky zapekaju. Ale ze ten comfort,je len pre uplne malinke baba, ktore nepriberaju a maju zapchy.Ja rozmyslam...ktore nepriberaju??? Pato ma vyse 8,5 kila!! nech si ho oni nosia ja ho nevladzem... No takze UM nemam ziadne, kase kupit je problem, lebo vacsinou obsahuju ryzu a kukuricu,alebo banan,jahody a pod.-co nemozeme.ja ho uz neodkojim dostatocne..takze asi budeme prvy pripad, kedy sa dieta uci zit zo vzduchu. 🙂 🙂 🙂
@dadulajda no tak to mas vesele.... 😨 ... a maly je dobry velkac...a ako prisla doktorka na to ze ti odchadza mlieko? 😕 no to ti neviem poradit, nemali sme taky problem ani u jedneho... skor s babami mam ze nechcu velmi papat, ale este davam malejas a postupne sa zoznamuje s jedlom...
moja mala ma za sebou tyzden hnacky, horucky a kasla,,nebola som udr, lebosme boli na dovolenke, len s manzelom a s nou....tak aby mi nebolo luto ze mame jedno dieta so sebou.... ale bolo skvele aLaurinka sa ma uz lepsie.... 😉
@dadulajda no teda! 😖 to je fakt nic moc! ale zasa si myslim ze to ovocie co ti poradila mu tu stolicu skutocne potlaci von....
No mne vcera mala nekakala, tak uz som sa zlakla ze co budem robit ked sa ani dnes nevykaka.... Ale teda sa dnes vykakala a 2x ale teda ta hustota a ten smrad!!! 😀DDDD no fakt hrozne. Mne tie srackove z mm vonali 😀.
No ale toto je huste hovienko ozajstne 🙂.
@dadulajda panecku tak supsup do zahrady a pozbierat slivky,marhule a broskyne 🙂 .kde budes to ovocie zhanat a hlavne v jake kvalite a cene 😒 ?a skusala si uz tu stavu hipp slivkovu?a deti nemozu nahodou susene slivky?ak ano,tak skus dat jednu dne slivky do misky,zaliat trosku vodou a nechat do rana postat,potom popucit a dat spapat.toto zabera len neviem ci to mozu deti.
@dadulajda no tak som to teraz kukla a ze su tie susene ovocia prisladzovane,ale kocka pisala,ze nasla neprisladzovane a nekandizovane a presne tak to robia,ze namocia a potom spapaju,samozrejme treba ic poriadne umyt.no najlepsie by boli domace,doma susene.no ja by som to urcite skusila,ved to kakanie po tolkych dnoch....chudatko
@dadulajda Minule som kúpila od Nutrilonu viaczrnnú kašu a sú v nej také kúsky celé obilnín - skús......alebo ti ju môžem aj poslať - nám nesedí pretože ja dávam kaše k mlieku do flaše a táto kaša sa veru nedá dať do fľašky........takže ak chceš, napíš mi vnútornou poštou adresku ja Ti ju pošlem.
@dadulajda caves ja davam malej nemliecne kase,aj sa tak volajú ze Nemliecne kase...zarabam ich s prevarenou vodou. Na krabiciach je sice napisane, ze zarabat s nutrilonom alebo nieviem akym susenym mlieckom. Na to sa treba vykaslat a kludne daj len vodicku. Navodom na zarabanie sa neriadim, lebo prvy krat som zarobila odporucanu davku a mala by to aj na cely tyzden 🙄 Zacala som s osmizrnnou kasou od Nestle, potom je aj Lipova a slivkova. Tieto kase davam na veceru okolo 18 a vzdy ich zapije mojim mlieckom.
Naco pchat do nich nutrilon, ked mas svoje 😉
@bejka82 zlatusik, nadherna je 🙂
@susang som rada, ze maly je ok, muselo to byt pre vas hrozne.
@emily3 ja som jej to povedala ze mi pomaly odchadza.lebo on tym, ze ma plne crievka, ani moc nezje..on ked sa zobudi sa napapa, potom az perd obedom ma trosku cajiku, po obednom spanku zas moje mliecko a potom prikrm a na veceru ked mam moje, ked nie kasu. Ale on len tak cucka zo vsetkeho...to neni ani 50ml. 😒
@ikusa11 ahoj, no vies co, nastasite mame svoje zavarene slivky aj marhule, tak tie a aj stavy z nich pomerom 1:1, alebo este viac vody, ked mi to bude prisladke.No a hrusky som kupila cerstve, akurat tie broskyne mam od Hame nakupene... mam si zapisovat,kolko kakal a ako, a o mesiac kontrola..tak dufam ze aspon 2 zapisky budem mat. 😅
@krhlicka skusim najst, neska idem zase do tesca na velky okuk a asi pojdm aj do hyperky, teraz maju na vyzivky akcie. 😉
mna uz slahne z tohoto kolobehu...lebo uz som cakala ako nieco urcite zaberie a neska mal chudacik zase vytlaceny kusok bobku medzi ritkou zaseknuty.uz to vidim....bud vecer vo vani, alebo place a zajtra to dame. ☹
tak o 2 dni mame presne 6 mesiacov a dnes sa nam ukazal prvy zubok. Tesime sa.
veru kocky, ani ja uz obcas nestiham citat a odpisovat 🙂 ohladom tych kasi, uz som ich tu raz spominala. super kase su tieto obilne: http://www.slnecnica.sk/vyrobca/nominal/ tiez je v navode, ze do mlieka, ale v pohode sa to da aj do vody.
😀 😕 😕 😕 Ahojte ,dnes ma cakalo prekvapko , Jakubkovi som zbadala v pusinke kusocek prveho zubka 😀 😀 😀
@bejka82 no veru , mas krasnu princeznu ...a vypada byt velika , tak nech robi len samu radost :O) 🙂
som si vsimla na foto ze mas kobercek z penovych puzzli , tiez sa ich chystam kupit , pri prvych som to mala , potom som to vsetko rozdala , nikto u nas s tretim nepocital 😀 , kde si ich kupila a nevies kolko to teraz stoji ?
Baby, vitame nove zubate deticky! 😀DD Nasa este stale nema zuby, ale teda vie sa mi dobre zakusnut do brady aj bez zubov 😀D.....
Mne sa mala vcera za cely den nevykakala uz som sa zacala stresovat co budem robit ked ani dnes sa nevykaka.... no vcera ani prikrm nechcela jest som tu cuketu spravila s mrkvou ... a asi 2 lyzicky zjedla, inokedy sama otvara pusu a hlce lyzicku.... a teraz nic.... no ale bolo to aj dobre, lebo som ju vlastne potom cely den kojila a dnes vecer sa mi vykakala! Ufff! ale teda to bol cirkus! Strasne smrdela, tak som ju rovno prebalovala v kupelke a hned isla kupat, no a to bolo fakt riadne hovienko, utrem, plienku uz som mala zrulovanu pod nou a zrazu zo zadku sa jej zacal vytlacat dalsi sliz kakanca 😀, ani pri tom netlacila zvukovo ako robieva, este si popri tom rozpravala a normalne z nej to islo a ja uz tu plienku zrulovanu, tak na to sa mi vykakala normalne slimak z toho bol 😀, fakt velke hovienko.... a ja ze super odlozila som to na zem opatrne poutierala vlhcenymi obruskami, uz som pod nou nemala nic a ona tlacila dalej :-OOOO Ja ze preboha len nie na uterak, rychlo som tam nahadzala kopu vlhcenych obruskov, nic ine som nemala poruke, ani cistu plienku.... a na to sa vykakala este znovu.... som to hned do zachoda hodila..... tak teda to bola fakt groteska! 😀 Asi si budem musiet nachystat do kupelne nocnik na taketo pripady lebo fakt som to necakala......
No ale mala toho za oba dni 😀......
Dnes jej cuketa s mrkvou chutilo, papala normalne, tesila sa velmi...... tak dufam ze ta strava bude vyrovnana aby jej tie hovienka netvrdli.... lebo potom mat taketo problemy co piste ☹ chudatko deticky..... snad to bude ok a deturence si nam rychlo zvyknu na zmenu....

@susanq ... uz sama neviem na koho som reagovala.... 😅 som dopletena cela nejaka..... baby mi tu tekvice tlacia do hlavy :-P.........
aha, takze maso mam zacat po mesiaci uz? a to sa ako dava? uvarene a to sa tiez cez sitko da pretlacit? ja vsetko cez sitko pretlacam, tak mi to papa vsetko 🙂..... a to maso mozem so zeleninovym prikrmom zmiesat ze? lebo to by bolo nechutne take samotne a hlavne suche - take kuracie maso...... bez dochutenia uvarit..... ble :-O.....
no uvidim, mozno az za mesiac zacnem, mne sa moc s tym masom nechce tlacit tak skoro.....
@gabika84 ... co hovori Buky o mase? kedy treba?