icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

susanq
28. feb 2012

@mima1311 : no nas praveze ani za toho anciasa nechce byt na chrbatiku... cely den len bruskuje :D aj v noci spinka uz len zasadne na brusku a cez den bud v kreksielku, kde mu uz ruky nohy trcia ako hajzlovemu pavukovi, ledva sa tam zmesti, alebo potom dole na zemi a na brusku... a plavame, lietame alebo rakujeme smer vzad, krabuje smer vbok a pripadne sa tocime ako kolotocari okolo vlastnej osi :D

mima1311
28. feb 2012

@susanq ved na chrbatiku ani my 😲 to sa len prevracia , bud sediet alebo stat alebo chodit , ale uz skor polezi ako ,, pobruskuje,, 😀
spinkame na boku , raz na jednom , potom druhom , niekedy na chrbte s rozhodenymi rukami do siroka ...
My sme mu kupili aj hojdacku , neexistuje tam byt , max par minut a to mu dcera opicinky musi struhat 😀
Pocuj vsak to mas dobre , tvoja plavacka sa musi lesknut eno-nuno 😀 nepozicias ho ? zeby sme na chvilku pomenili 😀

bejka82
28. feb 2012

no naša dnes mala zábavku s ponožtičkou, keď ju dostala do rúčky tak ju najprv obkukala potom ochutnala a nakoniec zahodila, no a keď to naspadlo na zem tak tam šťuchala kým to padlo a samozrejme aj si to vždy overovala či to je na zemi 😀 😀 no sranda s našimi deťúrencami.....

a nové máme aj to, že keď sa mi zobudí v kočíku, tak po chvíľke( zorientovania sa) sa už aj hrabe von z fusaku, neskutočná je celý kočík sa hýbe ako sa chce s tade vyštverať 😀 😀

bejka82
28. feb 2012

@mima1311 u nás tak magneticky pôsobí telefon, už aj zdedila taký starý (tak je teraz rada ) ale zaujímavé, že keď sa s ním šmarí po hlave, tak to jej nevadí. ale náhodou sa buchne s niečím makkším tak to je plaaaaaču.... 😅

susanq
28. feb 2012

@mima1311: no praveze som mu musela urobit v obyvke taky ostrovcek ze dva metre krat dva metre z troch diek, lebo byvame na prvom nad pivnocou a teda zima riadna od zeme :( takze maly je doma naobliekany ako cibula a este aj podlaha je naobliekana :D ale asi mu to zrusim a necham ho trochu lestit, kedze prachu je tu z toho nasho psiska riadne :D

tintus
28. feb 2012

@mima1311 Ved svet je maly a to nase Slovensko ani nehovorim 😀 😀 😀 To aj vy mate doma asi kalamitu co???

krhlicka
28. feb 2012

@susanq @mima1311 @ bejka82 ja len cumim, co ti vasi krpci dokazu....zive mopy, zavidim v dobrom 😉
nasa mala je asi lenivsie bambino, na brusku spala prvykrat tuto nedelu, len si tak lezka a ked sa chce presunut niekam inam, tak vola na mna: me me me, pripadne dviha rucicky, ze chce ist na ruky opica 🙂

susanq
29. feb 2012

@krhlicka : neboj moja, Danielko rozhodne nema na niektore deticky, minimalne teda na Bellku a na Jakubka :D ved Danny dokonca este ani nesedi, iba s oporou, ani nestoji, ani nestvornozkuje, ale teda lestidlo brusne je to riadne :D a vyhadzovac a schovavac a hlavne smejo... a najlepsie je, ze sme mu posunuli uz postielku o jednu uroven nizsie a kolotoc, ktory bol jeho hlavna obet, totalne mu daval zabrat, tak nim megloval ako o dusu, je teraz mimo dosah jeho saxanovskych ruk, takze vymysla psie kusy, ako sa k nemu dostat :D no vravim, krasne obdobie...

mimikett
29. feb 2012

@ikusa11 gratulujeme k prvemu zubku 🙂 Ta moja pyranka ma najnovsie kuse stale do ruky al. brady al. do obocia a ocividne si to uziva 😀

@mima1311 davam pampersky, ostatne plienky mi precika, alebo nar. z Huggisiek sa mi cela vyhadzala. Ona sa rano vykakuska a este sa aj hodinu hra sama v postielke a kedze robi kotrmelce a vselijake somarinky, tak sa ani necudujem, ze jej vzdy kusok na bokoch pretecie. No co uz, mama ma hned po ranu o zabavu postarane. Ja nemam spaci vak, len vymiename overaliky, jeden za druhym 😅

mima1311
29. feb 2012

@krhlicka no ma to malicka pekne zorganizovane 🙂 ale maminka isto rada ponosi , ze? este si to vychutnajme , kym su takyto pritulni 🙂
@tintus ani mi nehovor , to uz je do placu , teraz zas zaplavy hrozia , nech sa len topi , ved je ho stale do polovice plotov , ale tak pomaly , az zas neplavame 🙂
@susanq presne vystihnute , tak hovorim mojmu , ty mas rucky ako saxana 😀 stale dotiahne dalej a dalej 😀
@mimikett ja pouzivam tie zelene tescove , som s nimi nadmieru spokojna a super cena ...tiez sa mi z inych povyhadzoval ...

Kubko ma zvysenu teplotku , je mrzuty ako drak , poplakava , krici , pospava chvilkami , aj dnesna noc bola na prd ....bude to asi tymi zubkami , ze ? uz ma dva prerezane , uz aj kusok jedneho trci , dokedy moze mat teplotku ? ma iba 37,5 ale neda sa to s nim vydrzat 😖

krhlicka
29. feb 2012

@mima1311 zelene tesco plienocky su naj aj u nas...pampersky boli katastrofa a hugies skoda hovorit 😉

susanq
29. feb 2012

my sme jednotky a dvojky pouzivali tesco, potom sme davali chvilku tesco trojky, ale tie nam nevyhovovali, tak sme presli na pampersky, ale tie uz nam potom boli trojky male a stvorky su zase obrovske, tak teraz mame este trojky babylove a zatial su absolutne najlepsie. takze uz len cakam, kedy z nich vyrastieme a zacneme minat tie stvorky pampersky, co sme kupili za nejaku super cenu v metre 😒 😝 ale akonahle dominame, tak zase prechadzam na babylove...

@mima1311 : chudatko... no ja sa desim momentu, kedy nam pojdu zubky, najradsej by som bola, keby mal danielko bezzuby usmev aspon do roka :D dufam, ze bude prdosko cim skor v poriadku. co sa tyka teplotky, ak su aj ine sprievodne javy, tak radsej konzultuj s detskou, nikdy nevies, ci su to zubky alebo nejaka pliaga :( bozechran!

mima1311
29. feb 2012

@susanq No praveze ine mu nic nieje , aspon to teda nebadam na nom , ale je chudacik nervozny a placlivy , uz dnes kakal 4 x ale teda huste , lebo jedine co z chuti spapa su banany , tie doslova miluje , spapka dva naraz 😀 budem ho pozorovat , ak by cosi , zajtra pojdem .
Zubky vedia potrapit ci je maly a ci velôky , vsakze ?

boba82
29. feb 2012

@mima1311 ahoj, u nas tiez ma maly uz dva dni teplotu, dnes mal len rano, zatial je ok, ine priznaky nema,, zubky nevidno zatial. Volala som mojej lekarke, vravela, ze opat sarapati nejaky virus, tak uvidim teraz ked vstane, zmeram mu opat, pripadne zajtra idem k lekarke... 😖

mima1311
29. feb 2012

@boba82 a mal vysoku teplotu? lebo ten moj len mierne zvysenu ale hned to bolo poznat na spravani , tiez mu teraz premeram ...no tie virusy fuj , snad sa na nich nic nenalepilo , moj uz prekonal 6-tu chorobu pred vyse 2 ma tyzdnami , tam sme si uzili teploty ... a vy uz nejake zubky mate , ci cakate prve ? vobec si uz nepamätam ako trva pri tom teplota , ci len kym sa prerezu , ci kym trocha vidu von , prvy dvaja neteplotovali , tych strasne prehanalo zakyzdym , boli az po chrbte spinavy ...tohoto nie ...no uz len cakat 😉

boba82
29. feb 2012

teplotu mal okolo 38 max vecer o 22h. 38,5. Zubky este nemame, ale je hrozne nervozny, uplakany. Inak lekarka mi spominala ohladom toho virusu, ze priznakom je teplota okolo 38 😅 A este nechce velmi papat, len mliecko, ked zjedol len troska ovocia na desiatu a obedik...toto mi vravela aj nasa dr. ze mu nemusi chutit...ale to je asi prirodzene 🤐 Inak mava tuhu stolicu a dnes mal 2x riedku, tak mozno su to ozaj zubky...Mna by tiez zaujimalo ako dlho to trva, kym sa zubky prerezu 😠
@mima1311

mima1311
29. feb 2012

@boba82 tak podla mna to budu zubky na 100 % u nas to iste , on je velky papkac a veru sa od rana trapime ci s ranajlami alebo obedikom , len mliecko vypil ...a placeme a placeme ...tak to snad chrobacikom rychlo prejde , odporucaju dat aj sirupcek od bolesti , no nemam , iba cipku a to zas je az pri vyssej teplote ...drzkajte sa .-..

boba82
29. feb 2012

@mima1311 ja som dala panadol, lebo ten nam zabera najlepsie. Dakujem, aj vy sa drzkajte! dufam, ze to ozaj budu zubky a prerezu sa cim skor 😠

katka121
29. feb 2012

@susanq aj m lubkame Babylove plienocky - uplne najlepšie - aj cenovo keď porovnáš kvalitu

mima1311
29. feb 2012

@katka121 A kolko vychadza jedna plienocka ? kupujete v DM ?

katka121
29. feb 2012

@mima1311 14 alebo 15 centov (ale ak sa kúpi magapack 100 ks vychádzajú po 13) - ale kvalitou sú podľa mňa rovnaké ak nie lepašie ako pampersky, v DM.ke navyše zbieraš body a máš rôzne výhody, podľa prieskumov sú aj Babylove kaše a príkrmy veľmi kvaitné........

mima1311
29. feb 2012

@katka121 chodievam do DM, plienocky som zatial od nich nebrala , nakupila som tie tesco zelene ked boli v akcii a tie vychadzali po 0,09 eura , ale uz sa nam minuli , pozriem ci nemam dajaky kupon a kolko by ma to vyslo s nim .... 🙂

bejka82
29. feb 2012

@katka121 aj ja dávam babylove plienočky ale tie eko. od pampersiek sa mi vyhadzovala stále sa škrabala. moja malinká je trošku háklivejšia na ekzémiky ☹ niekedy boli veľmi dobré tesco plienky také fialové, ale už som ich nevidela, žeby tie zelené boli miesto toho?

neviem čo dnes bolo mojej malinkej najdlhšie čo dnes spala bolo 1,5h a potom sa mi aj rozplačkala, ani sedieť v kočíku ani ležať. ☹ tak som aj fusak už zrušila, či jej nie je teplo ale dala som jej hrubú deku a asi to bolo to isté 😅 😝 ja už neviem, asi bude po ockovi (malý oraváčik) 😀 toto je najhoršie obdobie čo sa týka počasia 😖

krhlicka
29. feb 2012

@bejka82 maly oravacik 😀 suhlasim, nahorsie je prechodne obdobie. Uz neviem ako mam malu obliekat von. Dnes som ju vytiahla z kocika mokru ako mys ☹ A to som obliekla body, flisovu mikinu a mala len pancusky a bola vo fusaku.

bejka82
29. feb 2012

@krhlicka 🙂 no ja kade chodím, tade mrznem a ockovi je stále teplo (tak jedine je po ňom) už ma to začína trošku štvať.... aj výzorovo je úplne po ockovi, aj toto.... 😖 😀 😀 no ale povaha sa risuje po maminke (to bude sodoma-gomora) 😅 😕

krhlicka
29. feb 2012

@bejka82 aj nasa mala je cela tato 😀 ked som pozerala albumy s jeho minifotkami, este aj grimasy hadze rovnake. Najnovsie sa zacala tvarit ala gangster - cumel da nabok, pusu spuli, nostek skrci..cisielko male 😎

bejka82
29. feb 2012

@krhlicka 😀 😀 môj mm si točí vlasy, taký rožtek si tam skrúti 😀 😀 keď je nervozny alebo unavený. no a minule som (aj moja mama to videla) si všimla, že malinká sa hrá s vláskami ale tak že si ich omotala okolo prešteka. no mňa asi trafí šľak, keď aj to bude mať po ňom 😀

krhlicka
29. feb 2012

@bejka82 Nasa mala asi ani nevie, ze na hlavke nejake vlasy ma 😉 Zato z ruciciek si spravila kusatko a niekedy sa kusne tak silno, az sa od bolesti rozplace, trdielko malicke.
Bey, ked uz si zrusila fusak, ako obliekas? das nejaku hrubsiu deku, ci ako?

mima1311
1. mar 2012

@bejka82 Nas sa zasa chyti hore za ,, kohuta ,, a tahaaaaaaaaa, to bude daky tvrdas 😀 horsie ze to praktizuje aj na mne , 😠 ani vlasy vypnute nepomahaju , vie kde ma lapnut , teda ze bolest riadna ...

Dnes mi v noci maly spal prvy x na brusku 😲 nie celu noc , ale chvilkami 😀 a siel spat o 19 tej a vstal az o 3 tej na mliecko , kedze som spala sama ,, mm som do spalne nepustila , ma nasral ,, tak som si mojho milacika potom dala k sebe, chudatko uz sa len potom prevaloval a poskucaval , kym sa mu podarilo zaspat , tie zubky ho trapili , tak som aspon mala moznost ho posledovat , kedze som uz o tej 3 tej bola aj vyspata 😀 prehadzoval sa ako vrtulka z boka na bok , na chrbatik , na brusko , vsade tak po 5 minut ale potom zaspal a vstavali sme az o pol 7 🙂

krhlicka
1. mar 2012

@mima1311 aj u nas idu zuby, v noci kazdu hodku hore...to mam radost. Tak sa drzte s krpcekom, nech mate coskoro pokoj a ryza (zubok) vykukne 😉
Inak mima ako obliekas krpca na von? ja premyslam, ze by bolo vhodne zrusit zimny fusak.

Baby ako obliekate krpcov do koca? davate bundicky a deku alebo nejaky tensi fusacik, ci ako? lebo tie sportiaky niesu ktovieako kryte, ja tusim ani nanoznik nemam, tak bude mala cela trcat.