Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@krhlicka No to kazdu hodku ti fakt nezavidim ...tak ako tak citam , este spinkame docela slusne , snad sa skoro zubky vysypaju a bude pokoj ...
No ja som uz tiez zimny fusak zrusila , mam fusak taky co ide aj do autosedacky , je z hrubeho flisu , tak davam ten , je to ako dvojita deka ...a maleho do bundicky , na telo vzdy nosi body s dlhym rukavom , v tom je aj doma , dam mu len svetrik alebo mikinu a bundicku , pancusky a nohavice - teplaky , podla toho ci ideme do mesta ci iba na dvor ...na sportaku mam tiez iba nanoznik , ale je tenucky , len asi aby nefukalo ...
Vcera sme boli dokonca vonku aj bez kocika , bola som len na poste a v obchode , tak som ho z auta zobrala len tak obleceneho a nosila na rukach ...ale keby ze je dako moc chladno tak urcite este zabalit do niecoho alebo do kociara ...
No a este som zabudla , co dnes moj maly urobil 😲 sa sam postavil v postielke 😲 sedel pri tych tyckach a naraz zacal ruckovat , jednu rucku do pol tycky , zachytil sa a druhu naciahol a vytiahol sa az hore , tam sa zachytil a uz stal , aky len bol preparadny , sa sklabil ako leco , nozky sa mu sem tam este triasli ako ked sa zriebätko prvy x postavi 😀 ale potom uz stal pevne a zacal tym svojim mini zubkom ohryzat postielku 😠 , ked chcel sadnut , tak ritku vystrcil dozadu a pustil sa 😲 a dopadol rovno na ritulku a ostal sediet 😀
Skusala som ho dat peskovat , ale on nevie co ma robit s rukami , tymi nehybe a len ritkou pohupuje a ked som mu predok popod hrudnik nadvihla aby mal rucky kolmo na podlozku , tak zdvihol ritku a vystrel nozky 😀 akoby chcel vstat , len tie rucky , som myslela ze ich ma slabsie ale ked sa nimi dnes vytiahol do stoja 😲 tak uz neviem ako on skace z jednej pozicie do druhej 😀
@krhlicka: no ja som mala vcera maleho iba tak, ze bodynko dlhy rukav, na tom tenke tricko s dlhym rukavom, na nozickach polodupky, na tom zimny overal, ciapocku a len tak v hlbokom kociku prekryteho tym vrchom, co maju hlboke kociky. no a ked sme sa po dvoch hodinach vratili, tak bol spoteny :( sa ani necudujem, ze zacina byt nervozny v kociku, ked je mu tam teplo :( takze dnes naozaj neviem, ako ho obleciem... fusak asi aj odspodu zrusim, dam tam len deku a asi len jednu vrstvu pod overal... inak to nevidim... strasne pocasie... clovek sa boji obliect dieta vela, ale aj malo... a teraz neviem, co je horsie :D
inak, prechadzate uz na sportaky? mne uz je maly vo vanicke natrepany tak, ze uz ma trosku pokrcene nozicky, ale my totizto chodime do kocika spavat :D a ked vymenim hlboky za sportiak, tak sa obavam, ze maly bude namiesto spinkania cumakovat :D
u nas je momentalne spaci rezim taky, ze zaspime o pol osmej vecer, zodvakrat sa zobudime v noci, o siestej vstavame. potom maly ako naprogramovany do troch hodin zaspi, to jest cca 09:00, spi dve hodiny a potom poobede okolo tretej musime ist do kocika, lebo by doma len tak nezaspal... co je trosku paradox, ze po vyspatej noci este spi, ale poobede, ked by mal byt unaveny, tak ani za boha :D
ako to mate vy, kocky? ako vam este deticky spinkaju? inak malinky bude mat teraz 3.3. 7 mesiacov, takze hoci je februar kratsi mesiac, aj tak mam pocit, ze to nenormalne leti!
tak a mame druhy zubok (prvy vysiel pred 5 dnami), ani sme necakali take rychle prirastky v puse.
@krhlicka ja som tiez dnes rozmyslala nad zrusenim fusaku. namiesto toho by som dala taku zimnu bundicku. teraz davam ako ty: bodycko, na to tricko s dlhym rukavom, nohavice, niekedy s pancuchami, niekedy bez... ciapku, rukavice, bundicku. ja nemam ziadne svetriky, ani overaly 😅
my sme zatial bezzubi, ale uz sa to tlaci, uz vidim spicku jedneho zubka, taku bielu pod dasienkom. lenze v takomto stave je to uz 3. den 😒 som myslela, ze rano vstaneme a zubok bude vonku. ked som to tu tak citala, mala som pocit, ze zubky sa prerezu zo dna na den. kamoskinej malej sa tiez konecne prerezal zubok, uplne len ta spicka a v takom stadiu to uz ma tyzden ☹ ako vyvadza snad ani nemusim spominat...
chcela som sa este pochvalit: Beli uz druhykrat (druhy den) ukazala znak pre mliecko 🙂 prvykrat rano, som sa zobudila, ona na mna zira a zacala otvarat a zatvarat pasticku (znak pre mlieko) som kukala jak puk, pozriem na hodinky a naozaj- uz dve a pol hodiny nejedla. som si vravela, ze nejaky blud, nahoda... potom dvakrat ta ista situacia (predvcerom na obed a dnes na veceru) som jej davala kasicku, spapala par lyziciek, potom zacala vystrajat, zaujimalo ju vsetko okrem jedla, jedovala sa. a zase- kukla na mna a zacala zatvarat a otvarat pasticku. som na nu pozerala jak na ducha 😨 "ty nechces kasu, ty chces mliecko??" ukazala som jej znak pre mliecko, ona usmev od ucha k uchu... no co, aj ked zjedla nejakych 40 ml len, nebudem ju nutit. tak som ju nakojila. teraz sa tu uz pol hodinu spokojna hra na deke. je to super pocit, ked s vami dietatko komunikuje a vy mu rozumiete, hoci este nevie rozpravat. 🙂 sa strasne tesim, dufam, ze bude napredovat a nauci sa aspon tie zakladne znaky (mliecko, plienka, spinkat, mama, papat...)
@krhlicka No je to o nervy s tym pocasim , das malo prechladne , naoblôiekas , spoti sa a prechladne tiez ... 😒
@gabika84 jej toto gesto robi ,, ukazuje ,, moj maly uz vyse tyzdna 😀 on to ale ukazuje skor na ,, daj,, aspon sa mi tak zda , ked vidi lampu ,, to je jeho ocarovanie,, tak hned stiska pästicku akoby pumpoval , uz som to tu pisala , ale robi , ukazuje to aj vtedy ked sa s nim prechadzam a nieco zbada ...tak som si to aspon vysvetlila ze to znamena DAJ 😀
Ahojte kocky, citam ze mate kopec noviniek. Nejdem vam zase pisat o kakani 😀 ale mam otazkocku...tie co davate jednorazovky, kolko ich asi za den menite? Ja na noc skusam len jednu nechat. Rano je totalne plna, ale vacsinou vydrzi. Aj to jedine pamperska-active baby.. 🙂 No len co sa mi natom nepaci je,ze vsade tam,kde mal plienku, tak je taky akoby vlhky...ci nemoze z toho nachladnut alebo nieco. 😒
A inak sme bez zubov, uz sa pomaly stavia na nozicky, lebo lozi ako zabka-podstrci si nozky pod seba a odrazi sa.je to haluz sledovat! 😀 A niekedy zdvihne ritu tak vysoko ze vystie nozky ako je na styroch... objednala som mu choditko, ze obcas tam bude. Ked si budem musiet nieco doniest,alebo zobrat do inej izby.Lebo nechce len lezat a sameho ho v izbe nan posteli nenecham lozit. Som zvedava co nan povie. 🙂
@dadulajda My minieme asi 6-9 plienok denne - už sa to znižuje - lebo cica 3 x denne peknučko ciká do nočníčka a dnes tam bol aj hnedý darček naložený 😲 😀 Cez obed chúďa tlačila a tlačila asi 5 min. a keď som ju šla akože hneď potom prebaliť tak plienka prázdna - tak som ju rýchlo šupla na nočník a čuduj sa svete - šlo to a s úsmevom - lebo si uvedomila, že keď sedí na šerblíku tak to ide lepšie a jednoduchšie ako sedieť si na plienke a ešte sa aj snažiť..... 😉 Ty si neskúšala šupnúť na šerblík keď tlačil malý - ono stehienka sa mu trošku nalepia a steny šerblíčka a ritulka sa akoby viac otvorí a ide to komfortnejšie ako pretláčať sa s plienkou.
@katka121 no on mi tlaci vacsinou ked je na 4 a lozi. ale ked vidim ze tiska, tak ho hned rozbalujem. sice si sam drzi nozicky pri sebe aj ked lezi, ale ja mu ich tiez pridrzam. No a bez olejovania a pomoci to nejde vies, musim mu "tam" vidiet a pomahat... 😒 ale uz chcem kupit serbel aj ja...len sa mi nepaci ani z tesca ani hyperky. A sorry 40 ecok za serbel len zato aby spieval ja nedam.... 😖
Tebe sa takto krasne uz vycika do nocnika?? ja som myslela ze zacnem v 8 mes.ale asi by som uz mala...fiiha jak to leti. 🙂
baby, vy ma zbytocne deprimujete :( lekari predsa hovoria, ze deticky si aj tak az do 18. az 24.mesiaca ani neuvedomuju samotnu potrebu vyprazdnovania. Vyslovene z fyziologickeho hladiska :( ze dovtedy nema zmysel ich na to ani len ucit. Tak ja teraz neviem, ale vy uz ako polrocne deticky ucite? :( no nic, som sa rozhodla, ze toto sa nas este netyka, ked maly ani len nesedi, takze sa tym nebudem stresovat, ale ked to tu citam, tak ma fakt deprimujete :D
tu su zakladne predpoklady na uspesne oducanie od plienok (nas nesplna nic :D):
Dieťa musí chápať jednoduché inštrukcie
Musí chápať, čo je kakať, cikať
Malo by ovládať svaly zodpovedné za vylučovanie stolice a moču
Mali by vedieť vyjadriť potrebu slovne
Malo by udržať suché plienky aspoň 2 hodiny
Malo by samo dokázať sadnúť na nočník, posedieť na ňom, vstať a odísť
Malo by akceptovať slipy(nohavičky) namiesto plienok, malo by sa tešiť z nosenia nohavičiek, slipov.
ja viem, ze sa snazite len, aby si deticky zvykali, ale mne sa to zda aj tak este strasne skoro... ale to som ja, no 🙂
baby, este jedna otazka... myslite, ze moze mat vplyv na to, ze Danielko este nelozi, hoci by chcel to, ze ma stale nieco na nozickach, myslim dupacky alebo pancusky? ze sa nemoze holymi nozickami odrazat? ale ja ho holeho doma nemozem nechat, lebo my tu fakt proste nevykurime dostatocne, byvame nad pivnicami na 1.poschodi a mame plavajucu podlahu a na zemi proste hrozne taha. ja teraz neviem, ze co s tym, ci ho nejakym sposobom naozaj nechat bez ponozticiek alebo tak a skusit nejako aj ohrievacom vykurit alebo to mam nechat na prirodu? ze ked bude mat silu, tak sa odrazi aj obleceny?
@susanq ale vesd to nieje o tom,ze si to deturky uvedomuju,ze kakaju a pisaju,to sa v tomto veku proste nahodou podari 🙂a zvykaju si na nocnicek. niektore deti kakaju a vsetci dookola to na nom vidia 😝,tak to mamka da sup dole plenu a ide to. moja kaka tak,ze ja to vobec nepostrehnem,tak decentne 😀 😀 😀 ja na nocnik tiez tak skoro nebudem.mozno sem tam posadit nech si zvyka,ale este teraz urcite nie.
a nemyslim,ze by detom branilo pri lozeni oblecenie,ale ked mas pocit,ze sa mu smyka,tak na trhu je vela ponozticiek s protismyk. spodkom,tak vyskusaj.
jaaj,ty myslis asi skor kolienka asi.ja mam taku podlozku co je taka izolacna a je dost velka,ja tam nelku necham na brusku len v body na par minut.nemas nieco take?
@susanq .... precitaj si alebo si v googli vyhladaj Bezplienkova metoda, aj tu o tom pisu:
http://www.mokosha.info/content/view/82/76/
To je to co sa dievcata pokusaju robit, nie je to nic zle, ja som to tiez chcela vyskusat, ale som na to leniva..... malu sa mi nechce vyzliekat tolko vrstiev, pockam na leto a ked bude mala vediet uplne sediet, teraz uz vie ale este trochu pada, a zatial sa jej velmi na nocniku nepaci s holym zadkom 🙂... tak ju nebudem znasilnovat, pekne pomalicky..... ale inak keby si zacala od asi mesacneho babatka toto robit, tak tam sa nedava na nocnik iba sa miska pod dieta dava a ty ho drzis v lezme nad nim...... znie to drasticky ale vobec to take nie je.... vsetko sa je to skor o komunikacii medzi matkou a dietatom, citania znakov dietata a take zohranie.....
je to alternativa, preto sa u lekarov s tym nestretnes s pochopenim.... je to na tebe sa rozhodnut, vyskusat nieco ine, precitat, nastudovat si o tom co najviac......
@susanq my uz sme v sportaku mesiac a super, malu by som sice este vtesnala asi do vanicky, ale uz som na nej videla, ze jej tam nie je pohodlno. A teraz ked ideme von, tak nemusim cakat na chvilu kedy bude spat, ale mozme ist von aj inokedy, dam ju do takeho polosedu a ona kuka a pozoruje svet okolo 😎 A neboj sa toho, z nebude chcet spinkat, ked bude unaveny zaspinka 😉 Zo spankom je tu u nas podobne, po tom ako sa rano Nini zobudi za dve hodky zalomi a spi aj dve-tri hodiny a poobede si da uz len taku pol az tristvrte hodinku. A v noci byva hore 3-5 krat.
@gabika84 s tymi zubkami je to rozne. Nini sa deru horne jednotky a nie a nie vyliezt, pritom ich ma nafucane uz dobre dva ci tri tyzdne, uplne je tam vidiet zub a furt nic, no a to ani nehovorim ako je chudatko z toho hotova- uplna mimoza. Od nedele mi nechce ziadne prikrmy papat 😖 No a niektore zubadla jej vysli ani som nevedela.
Bella je sikulka, len tak dalej 🙂
@dadulajda my tomu zabka pohybu hovorime, ze skace rybinu 😀 Da sa na styri, potom ritku vypuci a s hlavou sa vrhne dopredu.
Ahojte kočky,
Simonka súťaží v jednej fotografickej súťaži o fotenie u nás v TT, ak by sa vám páčila jej fotka a chcete nás podporiť, stačí ak klinknete na tento link http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=29339...
a dáte k Simonkinej fotke like ale treba ešte potom ísť na stránku MonikVD Photography a dať like že sa vám páči táto stránka, Simča Vám ďakuje a posiela pusinu 🙂
@krhlicka kuk sem na znakovanie (teda ak vies po anglicky) http://www.mybabycantalk.com/content/dictionary...
@susanq Ja som s prvym babom čakala na sedkanie na nočníku až do 10 mesiaca (babky mi radili dať skôr ale ja som mala svoju hlavu....) - a to bolo neskoro - mladý pán už mal svoj rozum a nie a nie si tam sadnúť - radšej by si dal nohy zlomiť..... takže ja tam malú dávam aby si tam zvykla sedkať a keď sa jej niečo podarí tak ju pochválim šerblík je zahrá pesničku a ona sa na tom náramne zabáva 🙂 - to je všetko.....dobre viem že si to ešte neuvedomuje ale detičky tiež nie sú hlúpe a veľmi skoro si uvedomia, že napr. do nočníčka sa kaká lepšie ako tlačiť do plienky......
@ikusa11 suhlasim s tebou o tom nocnicku. Ja si myslim ze deti presne vedia, cim nam robia radost a ked ich za cikanie v nocniku pochvalime, budu to stale opakovat. To je ako ked sa dietatu nechce ist spat...bude zlate mile, zabavne,uzasne, klaun z neho, len aby sme ho neulozili... 😀 😀 A ja sa spolieham este na jedno, ze ked sa ritka vyzlecie a ochladne, spusti sa hned cikanie. A zase naopak..mamina mi hovorila ze kakanie sa uci tak,ze do nocnika sa naleje trochu horucej vody, aby ohrievalo ritku a uvolni sa. Uvidime, mozno vyskusame.
🙂
teda vy ste sikulky, ja som prve dieta davala na nocnik ako uz vedela sediet..... a aj tak sa naucila neskor, a ostatnych som uz velmi nenutila...kazdemu dietatu to aj tak inak cvakne vhlavicke, a niekedy sa mozem aj pokrajat a dieta to nepochopi.... ale okolo dvoch rokoch uz vsetky deti boli bez plienok.... nasa najmladsia este sama nesedi, tak to este neskusame s nocnikom, mozno trosku neskor. 😉 a u nas uz je to trocha lahsie, lebo vidi aj starsie deti ze chodia na wecko, alebo na nocnik a chce aj ono... 😉

@krhlicka ja malému dávam pančušky, krátkorukávové body+dlhé body, bud mu dám nejakú súpravičku teplejšiu alebo tenké dupky a na to tenší overal a v športiaku mám fusak a nánožník to je vše 🙂 a zima mu rozhodne nie je 🙂