Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
caute kocky,tak sme vcera boli 1x plavat,no tak to bolo na zaciatku kriku,ale potom uz vsetko ok,v kazdom pripade mne sa velmi pacilo a uz sa tesim zas o tyzden.cakala som,ze mozno pospi po plavani dlhsie ako pol hodinku ale kdeze.no naladu po zobudeni mala uzasnu 🙂 pred troma tyzdnami sa nam narodil bratrancek,boli sme ho vsak az teraz pozriet,lebo bol na operacii srdiecka,baby tak to az nepravda,ze nase dietky boli take malicke,ved nelka pri nom vyzerala ako taka kocka 😲 uz a on este taky malicky zlaty.a ten hlasok ked place,juuuj,mna take babatka normalne dojimaju 😵
Ahojte baby, teraz som vas docitala, lebo inak nemam ani casu sem chodit. Moje babo spi normalne pol hodku a potom vydrzi v poho 2 hodky hore, takze som rada ked sa stihnem najest a co-to za ten cas porobit.Clovek by cakal, ze casom to s nimi bude lahsie...no, asi nie.. 😅 Inak aj u nas sa uz stoji. neviem, ci ho mozem nechat v tomto veku na nozkach, tak ho zhadzujem 😀 naco on strasne zuri. 😝 Uz ked to potiahnem za rucky do sedu, hned sa zapiera na postavenie. @mima1311 mas to sikovne babo 😉 moj maly ma 7,5 mes. a az teraz sa stavia. Sice lozi uz celokm fajn, este sa mu krutia nozky. 😀 @vanilashot presne ako by si opisala Pata. ten chvilu nevydrzi, stale sa nieco musi okolo neho diat, no som zvedava co z neho vyrastie. 😉
Tento tyzden uz zaciname plavat aj my, som zvedava co povie. A inak napad so stretkom sa mi pacil. Uz neviem kto to napisal. Ale niekde na zap. SVK by sme si mohli dat rande. vacsina sme tak viac na zapade, mozno niekam ku vode by sa dalo ist. To by bola pecka. Uz len ta dobra dusa co sa nato podujme 😀
kocky co chodite plavat, odporucam na to babo dopredu pripravovat aspon tyzden vopred. idealne vo vani (my mame len sprchovy kut 😅, takze u nas to bolo vo vanicke). babo dat na chrbat a zanorit uska, aby si zvyklo na ten pocit vody v usiach. a potom, ked je babo na brusku (ja si ju tak "prehodim cez ruku") tak liat vodicku od temena po hlavicke na tvar. tak by sa malo babo naucit, ze ked ma vodu v tvari, treba zatvorit pusinku a zadrzat dych.u nas na kurze predtym, nez sa preleje vodicka cez hlavu, hovorime: "Bella, aaaa sup!" a instruktorka poleje vodou. je to akoby povel, po case by si to mali "spojit", tzn. ked bude pocut "aaaa sup", uz bude ocakavat vodu a zatvori pusinku a zadrzi dych. je to dolezite aj neskor, ked sa budu potapat. ked bude pocut tento "povel", bude pripravena na to, ze sa ide pod vodu.
teda je to aspon teoria, uvidime aka bude prax 😀
Ahojte, týždennú lyžovačku máme za sebou, zvládli sme to, ale sme dobre zbombovaní..... ale syn sa vyšantil na lyžiach takže to za to stálo.... malá to zvládala celkom dobre, troška ju otravovali zúbky ale inak to šlo..... dúfam že rýchlo nabehneme na domáci režim. Začína nám totižto posledný týždeň materskej - tatinko sa ide zaúčať a maminka za týždeň šup do práce......
@gabika84 My sme plávať nechodili ale kúpila som synovi takú detskú krhličku a pravidelne sme krličkovali hlavičku vo vani.... malý sa maučil plávať ako 5 ročný - dovtedy sa len potápal.... čo ho mimochodom doteraz baví viac.... aj malú sa chystám takto krhličkovať...aby sa nebála vodičky....
@gabika84 😀 takze stretko u mna, ked pojdu nasi krpci do skoly?to uz budem mat velky dom dufam!
Jaj baby, citam si vas, tam bol letecky den, tu padol nejaky krpec....a dnes nasa mala.
Asi pred hodinkou dala hlavicku z kresielka, 4tyria dospeli okole nej a aj tak sa stalo.
A to som si hovorila, ze uz ju musim zapinat v kresielku, bo sa prevazuje ako si chyta nozicky a hop, nezapli sme a stalo sa. Ma tipel, ale je v poriadku. Pocit je to teda hrozny 😒
@krhlicka jujha, ešte že je v poriadku a nič sa nestalo. však toto, že človek musí byť vstrehu každú sekundu. pri tých našich šibaloch to je len sekunda a už sa buchli, spadli.... 😝
my sme boli cez víkend u svokrovcov, tak bolo super. naťahovali malú 😅 z každej strany ale ja som si aspoň oddýchla 😀
a to stretko super nápad!!!
@bejka82 dakujeme 🙂dufam,ze malicka je ok. Chodime ju kukat kazdu chvilu, kedze spadla v case pred spanim. Super,ze si dedkovci ponatriasali malicku a ty si si zatial oddychla. To pomoze a doda nove sily 😉
My mame za sebou spolocensky vikend, az som z toho cela vyorana. V piatok oslava 30tky, vcera zasa navsteva u mojich rodicov, vecer moja stretavka zo strednej a dnes dedkovci u nas. A zaver som uz pisala, bolo toho vela na nas a aj na malicku.
@gabika84 Aj my sa rady zucastnime nejakeho stretka 😀 A Trencin je tak na razcesti nie ?
@krhlicka U nas este pad nebol ale asi sa od teba poucim a budem ju tiez v kresielku priputavat. Kristinka je taka ze mama kde ma posadis tam budem a ziadne prudke pohyby zatial 😵 Ziadne valanie, splhanie ani plazenie. Uz pekne sedka tak sa teraz hra a hra. Aj hodinu sedi v postielke a preklada hracky zo strany na stranu. Tiez cakam nejake prekvapenie, co vyvedie 😀
My mame dnes smutnu nedelu ☹ ☹ ☹ Zomrel nam pradedko. Tak to vraj vacsinou byva, ze jeden pride a jeden odide. Tak sme boli aspon babku potesit s nasim sidlom 😉
@bejka82 urcite vam bude na chate super,presne v takych chvilach deti vedia prekvapit a su uzasne,nasa tiez nema rada ine prostredie a na silvestra sme boli na 5dni na chate a aj v tatrach sme boli na 5dni asi pred mesiacom a super bolo.ved to najdolezitejsie,svoju mamku,bude mat pri sebe 😉
Baby citam nove Mama a ja nasla som recept na domacu krupicovu kasu. (sa mi marilo ze volakto to tu zhanal. 😕 ) takze ide 20g detskej krupice do 200ml mliecka a 2 kvapky oliv.oleja. Dajte mlieko varit a za staleho miesania pridavajte krupicu. nic tazke, fiha, to skusim asi aj ja. 😀 Toto by som mohla zvladnut. 😝
@gabika84 my trenujeme uska pod vodou uz od 4.mes lebo on tak strasne kopcuje, ze vzdy mu po 5 min.musim dolievat aj tak vodu a usi a ttvaricku ma cele pod vodou. A teraz duplom,ked sa uz otaca, niekedy sa hadze nabok,no mam s nim co robit vo vani. Takze uvidime, plavanie by mohol zvladat.Ak nebude stresovat ze sa to vsetko ozyva a kukaju nanho kocky. 😉
@katka121 teda na riadny vylet ste isli. A este tortu piect, klobuk dole mamina. Mala sa aj sankovala? ci len v kociku vykukala. Ja som taaak chcela fotky zo sanok s malym tento rok..len nebolo casu. 😒 a kde ste boli?
@bejka82 vies co moj maly sa ide zabit za Hami na dobru noc co je aj s vanilkou. takze neviem ci sa aj ja do toho dokopem. 😝 My mame tych skatul doma zo 6 lebo same obilninove tam ma a ked mu toto urobim, da 150. a bezne ostatne tak 80 ml. 😅
@susanq tam je napisane do materskeho alebo UM. a UM sa moze prevarat? 😕 tak asi hej..
@ikusa11 Hej teším sa moc, malá ostáva s tatíkom, takže to nebude taký šok pre ňu. S tých 8 hodín čo budem fuč 4 hodky prespí, takže to nebude také tragické - aspoň dúfam a uvidím ju cez obed na kojenie....
@dadulajda Zvládli sme aj 2 torty - lebo tam nás bolo ako indických bohov, malý šťastný a vylyžovaný dosýta. MAlá sa nesánkovla, iba kočíkovala, mala som detskú termosku na príkrmy takže sa ládovalo pod svahom. Naši zvládli aj Tatralandiu, s malou som to ale radšej neriskovala, ešte som si na to netrúfla......za chatou sme mali celkom veľkú trampolínu takže sme si užli aj takého zábavky, a varil sa aj divinový guláš vonku . Mala som pokušenie zobrať už športovú verziu kočíku ale nakoniec som bola rada že som to neurobila. Boli sme v Ivachnovej.
@dadulajda : hm, ved to, ze sa mi nezda, ze by sa mohlo prevarat... ja by som tiez urobila domacu krupicu, ale neviem si to predstavit teda... no a nas maly miluje kase, to je uplny zrut, som zvedava, ci ho bude lepsie zivit alebo satit... bezne zlupne stopade, len taky fukot 😝
inak uz mame rezim, rano o osmej ovocie, na obed zeleninka a masko, o tretej ovocie a o siestej kasa. Cez den mi mlieko uz vobec nepije, pije o pol osmej pred spanim a dvakrat alebo trikrat v noci. Ja neviem, ako ho mam "donutit", musela som proste prejst na poobednu ovocnu zlozku, lebo on sa cez den ani ked som ho chcela nechat vyhladovat proste z prsnika nenapil. Ale pyta papat, proste musi mat ovocie... takze tak :( snad mu to neuskodi, no, ze pije tak malo mliecka, za to vodicky teda vypije dost, cca 200 ml. mate to este niektora takto?
@dadulajda no uvidíme čo to bude 🙂 ja som dnes 1x vyskúšala Beba na dobrú noc 😅 som moooooc zvedavá.
@susanq akurát dnes som aj ja rozmýšlala nad tým, že mi už cez deň veľa mliečka ani nepije 🙂 (však už veľká slečna 😀 ) ale akurát posledné 2 dni mi nejak odmieta ovovcie, ja jej dávam na desiatu a zje to horko-ťažko aj to len s piškotkami. a doteraz sa išla za tým zblázniť 😅 tak neviem čo to môže byť....
Beli papa okrem zeleninky na obed, vecerne kasicky. mame uz za sebou ryzovu, ryzovu celozrnnu, ovsenu, spaldovu, pohankovu, kukuricnu. vsetko v bio kvalite a varim ich normalne do vody, urcite nie do mlieka 😉 no a teraz som zacala davat aj ovocie, to miesam do obilnych kasi, cize vcera bola napr. spaldova kasa s hruskou, dnes pohankova s jablckom 😝
priebezny vyskum odkial sme: 2x Bratislava, Nitra, 2x Trencin, Cadca, Poprad 😉
@ikusa11 ja uz si tiez nepamatam, ze bola Beli taka malinka. esteze som spravila nejake videa, lebo by som tomu ani neverila. asi pred mesiacom som bola u nas v materskom centre, bola tam nejaka mamina na porade s laktacnou, a v takej tej polohe na predlakti drzala svoje novonarodene babo. pozerala som nan a hovorim jej: "jeeeej, ake minibaby, to bolo asi predcasne narodene, vsak?" a mamicka pohlad takyto 😠 : ze narodil sa v termine a mal 3 kila. ja som tiez taka tapa, bars co poviem 😅 proste som uz nemohla verit, ze Bella bola tiez taka malinka par mesiacov dozadu 😕

@mima1311: no, vobec netusim :( este som neuvazovala, ale na najlacnejsich weboch to predavaju za cca 26 eur plus postovne, co vyjde tak 29 eur, tak ja neviem, za dvacku? myslim, ze 9 dole je za takmer novu knihu celkom ok, ale mozno sa mylim :D musim mrknut tu v bazare, ci to niekto nepredava a podla toho sa zariadim.