icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katarina6
14. mar 2012

ja vas vobec nestiham citat a reagovat...

@gabika84 Gabi, chcem sa spytat a cervenu repu tiez mozem dat malej? a to ovocie sa kedy dava? az ked jej dam vsetky mozne druhy zeleniny a aj tie obilniny?

Baby, a tu sosovicu ako budete davat? uvarit a pretlacat cez sitko?
Ja vsetko pretlacam cez sitko inak mi to neje a ponorny mixer nemam iba taky metlickovy to je na nic....

katarina6
14. mar 2012

inak som si prave objednala nejaku prirucku receptov od Mama a ja - pre deti od nar. do predskol. veku.... stoji to len 2,70 Eur:
http://forum.mamaaja.sk/vyziva/

tak uvidim co tam bude....

ikusa11
14. mar 2012

baby,chcem sa spytat ako vam spia teraz deti kojene aj nekojene?myslim v noci,cez den uz neriesim.nelke dam o piatej kasu a vecer a v noci kojim no ale ona je strasne vela na mne pricucnuta,no predvcerom som ju ulozila a kym som isla spat bola 8x 😨 hore,pridem k nej dam jej cucnut a spi a za 20minut zas a tak to islo.a v noci ju prelozim do postielky a hned je hore,stale som ku nej nakrutena,no proste ziadna pohoda pri spani a vobec sa to nezlepsuje ale zhorsuje 😖 dlho jej trva kym tvrdo zaspi,vecer nemam ziadnu pohodu,uz mi to trochu viac vadi,nevyspata som a cez den spi po pol hodinke,to sa mi neoplati lahnut.

susanq
14. mar 2012

@ikusa11 : nas Danielko je kojeny a zaspavame medzi 19:30 a 20:00, potiahne tak do 01:00 - 02:00, potom do 04:00 a potom sme niekedy uz o 05:30 hore alebo ked je dobry den, tak spime aj do siestej 🙂 ale napriklad posledne tri dni sa mi budi v noci trikrat, ale mam pred menzesom a to je tak vzdy, lebo mliecko je asi menej kvalitne, tak to tak byva. Ale standardne spi tak, ako som pisala... a co keby si skusila posunut kasu na neskor? my davame kasu o 18:00 a robim ju hustejsiu, cize papame lyzickou a dost ho to zasyti aspon na tu prvu cast noci.

ikusa11
14. mar 2012

@susanq ved som skusala dat kasu na spanie a nic moc,svagrinka mi dala dnes jednu davku nutrilonu ale tu 1,tak skusim dat,mozno zaspi hned tuho,uvidim,vyskusam.a v noci budem kojit.

krhlicka
14. mar 2012

@ikusa11 o 17:30 kasa, potom umyvanie alebo kupanie (kazdy druhy den). O 18tej ukladame do postielky, potom ako kedy vstava kazde 2-3 hodiny. Mne kasa v nicom nepomaha, vstava v noci rovnako 😉

mima1311
14. mar 2012

@ikusa11
@susanq
@krhlicka
rozoberate spinkanie a krmenie , ja som strasne zvedava na dnesnu noc , mne maly vcera spal od pol 7 mej vecer do pol 5 rano VKUSE 😲 stalo sa to prvy x , tak dnes si pojdem lahnut s nadejou , ze sa to zopakuje 🙂 i ked ma to na mne nasledok , ako som vecer zaspala , som vstala az rano a asi som spala ako drevo v zlej polohe , cely den som sa nemohla pohnut , ani otocit , som si asi pricvakla daky stavec 😀 😠 , inac zaspavame vzdy medzi 18-19 skor okolo tej 18 tej a budieva sa mi okolo tej 1 az 3 a potom rano okolo 5 tej a to uz vstavame , za dve hodky ide spat opät , spi 3 - 4 x za den , takze teraz sa to znacne zlepsilo .
Kocenky prajem vam , aby ste sa v noci vyspali ,, len pozor ako zaspite ,, 😀 az ste funkcne , nie ako ja 🙂

No a idem este so zalobou na toho mojho nezbednika , uz neviem co s nim , on je taky JEDOS , to som este nevidela , ked mu nieco zoberiem alebo mu pohrozim , zakazem , tak sa naserka , zacne nepricetne vrestat , skakat ako capko a hadze sa do zadu , ked ho polozim na postel , tak priserne dupe a kope nohami a pistiiiiiiiii, 😖 😠 ako ho to odnaucit , robia to vasi ?
Pri tych prvych dvoch som mohla mat hocico v polickach , na stole , pri tomto nic , za vsetkym sa rozbehne a berie to, stahuje , pride ku stolu , stane si na spicky a este sa natiahne len aby co to zachytil palustekom a dostal to , otvara mi vsetky sufle a vsetko mi z nich vyhadzuje , minule otvoril pec a vytiahol plech ....uz sme koli nemu prestavovali nabytok , postielku odsuvali od komody , on sa postavi v postielke ,, trva mu to asi 3 sekundy ,, ruckuje okolo postielky a z komody mi vsetko pozhadzuje dole , uz aj kolotoc sme museli dat dole , lebo ho siel dolamat ....tak zive dieta som este nevidela , ja uz mu nestacim ....co mam robit ? teraz mu tazko nieco vysvetlim , ide si bezhlavo za svojim a to vie ze zle robi , pred tym sa este na mna pozrie a potom to stiahne , dokonca sa postavil v detskej vysokej stolicke ,, mame tu staru drevenu ,, je bez remenov , uz ho nemozem nikde nechat ani na sekundu...snad mate doma väcsich kludasov 🙂

krhlicka
14. mar 2012

@mima1311 mima, si si ista,ze mas doma 7 mesacne babatko a nie skolkara? 😀 ved nasa mala sa len tmoli na zemi, kdeze stat na nohach a vytahovat sufliky 😕 Super,ze si si pospala, aj ja chceeeem.
Dory sa jeduje, ked jej nieco nedovolim zobrat...napr. ovladac, ked chce do pusy alebo mobil. A pruser je aj pri okne, ak nedovolime bantovat zaluzie, to je kriku. Vzdy jej vsak ponuknem inu hracku alebo cinnost a upokoji sa. Takze zhrniem, ano, aj u nas mame jedosku 😝

mima1311
14. mar 2012

@krhlicka 😀 😀 😀 😀 😀 aaaale heeeeej , dnes mame akurat rovnych 7 😀 😀 😀 , tak aj vy sa jedujete ? mam strach ci mu to nervacenie neostane , nechcela by som aby bol z neho uvrestany paaaaprda , je to sila , aby takyto drobec si tak vynucoval svoje 😲 ako vravim , pri tych prvych dvoch som to vobec nezazila , az v obdobi vzdoru a do toho ma este daleko 😀 😀 😀

susanq
14. mar 2012

@ikusa11 : no a neskusala si sa poradit s pediatrickou? lebo tam moze byt v niecom inom problem, ze ma nepokojny spanok... nemusi to byt ani hladom... ako ti malinka spinka? priamo na madrace? alebo mas na madraci este nejaku perinku alebo nieco, na zmakcenie? inak, ja som zistila, ze maly mi lepsie spava odkedy ho davam na brusko. na chrbte by mi neprespal v noci ani hodinu... takze ja ho dam po kojeni nabok, kedy uz spi, lebo mi zaspi na didke a od sa automaticky hodi na brusko a spinuska.

bejka82
14. mar 2012

@krhlicka no no no tie seyschely beriem 😀

bejka82
14. mar 2012

@susanq ahoj, naša malinká to má na pere, ale aj u nás s tým čakajú a nič sa nerobí pretože to Chvála Bohu nerastie takže sa len čaká. ale ani to nemizne tak neviem. Držím palčeky aby bolo všetko ok 😉

susanq
14. mar 2012

@bejka82 : dakujeme... to iste prajem aj ja vam, Bei 🙂

bejka82
14. mar 2012

@ikusa11 akurát som ti chcela napísať aby si skúsila 1x pred spaním dať UM a v noci kojiť. u nás to zabralo kým som kojila.

bejka82
14. mar 2012

@susanq ďakujem 🙂
@mima1311 no aj naša sa jeduje 😅 síce zďaleka neovláda to čo váš drobček ale jeduje sa statočne. aj dnes po kúpaní (nenávidí utieranie sa ) mala vručičke hračku a ako som ju utierala tak sa rozplakala, dala som jej dudku no ona si ho vytrhla z pusy a šmarila ho po mne 😀 no sodoma-gomora 😝

gabika84
14. mar 2012

@ikusa11 Beli tiez nespava 😒 zaspi okolo 7:30, vacsinou do 10-15 minut. dnes som bola pri postielke uz asi 4x ☹ ale to davam za vinu tlaciacim sa zubkom. no ale v noci sa budi kazde 2-2,5 hodiny. normalne na kojenie. kasa takisto nezabera 🙄 vcera zjedla o 6tej 100 ml kase a nic. u nas sa to tiez zhorsilo. ked bola malicka, spala od vecera cca do druhej, potom do piatej, do 8mej. kde su tie casy ☹
@katarina6 ja sosovicu mixujem v takom "kutrovaci". ovocie mozes uz dat, ale najskor by sa naozaj mala davat zelenina, aby si nezvykla iba na sladke (Bella zatial skusila jablko, hrusku, dnes prvykrat banan, ktory jej moc nechutil 😕 .. repa neviem ako. nie je to nahodouí v tom Bukiho zozname, co som ti posielala?

mima1311
14. mar 2012

@bejka82 takze jedoskov je tu viac 😀 ja by som bola rada keby ten moj duracelko taketo pestva neovladal ☹ 😖 , no nepomozem si , mam doma dieta z divych vajec 😀 😀 😀
Dnes mojho starsieho , klepol valeckom po hlave , este mu mm stacil povedat pozor lebo ta .....a uz ho buchnul , len to tak luplo , este stastie ze len tym mini valeckom , takym malickym , ktorym valkam ozdobky na tortu a kolace ....a nie s tym velkym co mam na mm :O)

bejka82
14. mar 2012

@mima1311 😀 😀 😀 😀 tak to máte veselo doma 😀 😀 😀 neskutočný je ten váš drobček 🙂

mima1311
14. mar 2012

@gabika84 a tej kasicky viac nespapka ? ci to este popri materskemu mliecku ? lebo to je dost malo ...moj dnes vydul 220 ml az sa cely spotil ...ale to je len vynimka, inac da tych 180 ml .
co sa tyka bananu , tak ten je u nas na prvom mieste , aj sa mu ho bojim tolko davat kolko by chcel , az ho nezapecie , on by dal aj dva naraz v poho , miluje ich , takze vies kde mas poslat 😀 😝 ked sa vam nebudu lubit 😀

mima1311
14. mar 2012

@bejka82 to mas pravdu veselo je, hlavne ked mam doma este pubertacku , moje nervy 😝 ...som total z nich vystavena ale miluje ho nadovsetko , strasne ma braceka rada , ale puberta s nou trepe ...este ze mi s nim pomoze , uhra sa s nim , robia s nim opicinky , on sa tak nahlas im smeje , hlavne dcere a mozno aj preto je taky divociak z neho ....vyrasta pri velkych a hlavne hlucnych surodencoch ...
mm dnes vrtal , prerabame , navrtaval detom do izby take tie vaky na hracky do stropu , volal ma az sa idem pozriet kde to chcem , som akurat lestila zrkadlo , tak som dobehla, v jednej ruke ostrekovac s ,, okenou,, nie pravou 😝 a v druhej handru a ten moj drobcek mi podskakoval pri nohach a vrestal a vrestal , chcel tu flasku s tym odstrekovacom a pajedil sa ze mu to nedavam , tak som si k nemu cupla ze co chce , ci toto ? a on tu flasku hned skoro sup do ust 😲 no zacinal by skoro 😀 😀 😀

bejka82
14. mar 2012

@mima1311 no našej keď som dávala mliečne kašičky do fľašky tak mi vypila 250ml a teraz jej dávam poobede kašičku s lyžičkou tak spapá cca 150ml a pred spinkaním už len 60-120ml(kedy ako) mliečka. tak tomu nerozumiem prečo si to tak znížila. ale už to neriešim asi jej to stačí 🙂

gabika84
14. mar 2012

@mima1311 220??? 😨 sak tolko by som ani ja tolko nezjedla 😀 ja po prikrme vzdy este dokojim. zeleniny zje este menej, mozno 60-80 ml, ona nie je moc velky papkac. a kolko maly teraz vazi?

tintus
14. mar 2012

@katarina6 Ja som po mesiaci neuspesneho podavania zeleninky (tiez jemna kasicka cez sitko) a vcera som uvarila ryzu s maskom, ktore som len pokrajala na mensie kusky a isla sa za tym potrhat. Normalne si to pozula a spapala.Takze zeleninka bude len priloha a nie havne jedlo 😀 Aj mna zaujima ta sosovica uz som ju aj kupila. Citala som o nej, ze je vyborna aj do polievok a omacok na zahustenie - rychlo sa rozvari a je prakticky bez chuti a ma vela zeleza.
Rozoberali ste aj krupicovu kasu, ja som ju dnes uvarila len tak do vody a rozpucila som do nej banan. Chutilo to aj mne a chutilo to lepsie ako instantna kasa s prichutou banana 😀
@mima1311 No to mate teda loptosa, ani by som inak neverila, ze toto vsetko dokaze 7 mesacny lapaj 😀 Nasa kukucka zacala od vcera tiez pistat a kricat - objavuje novy rozmer svojich hlasiviek asi 😀
A dnes sa nam podarilo prvy krat zaspat bez cuckania 😀 Chvilu sa rozculovala ale tak som si ju tesne pritisla k sebe a ona normalne o chvilu zaspala 😅 My tiez spavame celu noc na bruchu, lebo ked je na chrbete stale kope nozickami a skope si perinku a to ju budi.
Baby co este kojite v akej polohe su deticky najpokojnejsie pri kojeni? My uz vacsinou po leziacky lebo mala ma uz skoro 10kg a na rukach sa stale kruti a moj chrbat dostaval zabrat. A mala teraz pri kojeni strasne vyvadza. No teda papa ale stale sa kruti a kope a rukami rozhadzuje 😖

mima1311
14. mar 2012

@bejka82 no asi si to urcuju podla svojho bruska ....ja som mojmu robila tiez kasicku do misky podla navodu , len to boli kriky , nestijhala som lyzicku davat , co to bolo hned v nom a pajedil sa , teraz mu robim redsiu a do flasky a vlastne je to jeho vecerny ritual , dopije flasku , vytiahnem mu ju , zalozime dudel a pritisnem si ho ku sebe , pohladkam par x po hlavke a do par minut uz spi , bez hustania , bez nicoho , len sedim a drzim ho , potom ho prenesiem do postielky , tam sa ulozi na bok a spinka ....
inac to ti krasne tolko vypila tej kasicky ...sikulka ...nas tych do 180 ml , len dnes som mu urobila daku hustejsiu , tak som priliala do 220 a on to stiahol vsetko 🙂
a za kolko sa ti zobudi , ked teraz vypije menej ?

mima1311
14. mar 2012

@gabika84 😀 tak to si slaby jedak 😀 no ale ked ti este tvoje mlicko cucka , tak to ma dost 😵 , zeleninka nam ide tiez pomenej , ale rozhodne spapka vyse 100 ml , on sa vie napakat , aj som myslela ze ma vela ale strasne plakal , pokial nemal dost , on spapa celu presnidavku aj piskotky do nej , dva banany take mensie , jeden velky cely , uz mal aj jogurt a to boli placeeeeee, ten mu nestacil , tak este za nim spapal banan a to uz bolo OK , uz spapal aj cely krajec chlebiky bez korky , polievocky so zeleninkou a mäskom alebo zltkom , do toho zemiaciky , ryza , moc mu chutila zemiakova kasa , zemiacik popucit , pridat malinko masielka a mliecko a rozmiesat , isiel sa zblaznit , co tak po tom skakal ...
teraz ma maly okolo 8,8kg a vyse 75 cm takze nieje daky gulaty , taky akurat 😀

mima1311
14. mar 2012

@tintus tak to mas velku slecnu doma , ze skoro 10 kg 😲 aka bola velka ked sa narodila ? no ste ma upokojili , ze aj tie vase sa vedia rozculit a ozvat , uz som myslela ze budeme prevychovavat 😀 😀 😀 ja tiez skusim tu sosovicku 😵 to myslite tu cervenu ?

bejka82
14. mar 2012

@mima1311 no vstávanie je také isté, či vypije viac či menej. čiže cca o 3hod ale už by som aj prijala vstať 1x za noc 😀 😀 moja tiež zaspáva už pri papaní ale ja ju dávam ešte odgrgnúť aby jej nebolo ťažko, tak to ju preberie 😅 no ale stalo sa aj to že si neodgrgla a bolo dobre 🙂 ja už skúšam všetko možné už aj Bebu na dobrú noc škúšam, striedam kašičky raz tak - raz tak. no ale nič nezaberá. vstáva rovnako. takže u nás to asi od papania nezávisí, tak si pekne počkáme kým na to príde že je lepšie prespinkať celú noc 😉

tintus
14. mar 2012

@mima1311 Mala 4090 g ked sa narodila 😀 Mne sa ani nezda nejaka baculka strasna ona je taka dlhana dlha 😀 Ale na to ze nic nechce papat okrem MM tak je to riadna babizna. Hej tu cervenu sosovicku, skusim ju aj ja zajtra asi vytiahnut 🙂

bejka82
14. mar 2012

@mima1311 ja som minule vážiala našu malú a mala 8,7kg 😅 tak som zvedavá koľko to bude bud.týždeň u dr. 😝

krhlicka
14. mar 2012

@mima1311 iba tym malym valcekom, nie tym velkym, co mam na mm 😀 no nasmiala som sa aj s mm, ten len poznamenal, ci aj ja mam niekde valcek nanho, jasneee 😝