icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

mima1311
27. mar 2012

@ikusa11 po troch dnoch sa zvykne vysypat , tak cakaj zajtra 🙂 , nas rano este nebol a po 8 mej ako muchotravka 😉 drobucky vysyp ako osypky ...
@dadulajda je to virusove ochorenie ako mums , osypky a podobne pliagy , trva poväcsine 6 dni , tri su horucky a tri vysyp , den dva hore dole , dostavaju ju male deticky , su pri nej vysoke teploty , ziadne ine priznaky choroby , ked sa dieta vysype uz je vlastne zdrave , choroba je prec , spustacom byvaju aj zubky ...potom väcsie deti maju 5 tu chorobu , je to nieco obdobne , len ten vysyp sa uz zlieva do flakov a zacina na tvary ....
@susanq nas je podobne pojesny , rano cela presnidavka -vyziva + do toho piskota pomrvena , desiata mlieko , ale momentalne ho uz moc nechce , potom vareny obed do 200 g , olovrant zas mliecko a vecera kasa aspon 200 ml , teraz ale mliecka skoro stale odmieta tak ma miesto nich cely jogurt + banan , teraz zmastil misku krupice ...a vaha vyse 8,5 kg ,...a to sa narodil velky , 4,300 g ..... neni kedy pribrat , je stale v pohybe , on sa hybe aj ked spi 😀 😀 😀 zato mama keby mohla lahnut , tak sa aj tyzden nepohne 😀 😀 😀

mima1311
27. mar 2012

dnes som nasho duracelka zachytila doslova za nohy 😒 , uz visel z postele 😖 aj tak sa klepol do hlavicky o postielku , keby ze nezachytim capne rovno dole hlavou ....este to teraz predychavam , nestacilo mu to , vo vysokej stolicke papkacej sa otocil , postavil a drzal operadla 😲 , panenka skakava kebyze sa s nim ta stolicka prevali , mne este teraz tecie pot po chrbte , to trvalo asi 10 sekund co som sa zohla pozbierat jedlo zo zeme , lebo ho plul co mohol ,vystriem sa a skoro kolaps , ked som ho zazrela 😲 ja pri nom osediviem , v meste dnes to iste urobil v kociku aj v kosiku v obchode ....som na nervy z neho ....bojim sa ze ho neustrazim , nesmiem z neho spustit oci ....
Aj u vas sa tak ochladilo ? brrrrrr, fuka riadny severak ...
No a este pikoska , my mame obyvacku so spalnou spojenu docasne , pokial poprerabame , teda postielka je v obyvacke a vecer sa ti divam potichucky na telku aby som ho nezobudila , mm uz pilil drevo na druhu zimu ....chrapal.....a len tak pudovo sa otocim , postielku mam za chrbtom a nas maly stoji v postielke a diva sa na telku ...bolo 23 hod . ..este ze som nepozerala nieco nevhodne pod 18 rokov :O)

bejka82
27. mar 2012

@mima1311 no náš malý kovboj nesklamal ani dnes 😀 ja už keď si zapínam MK, sa teším čo to zase ten tvôj drobček má za novinky 😀 😀 😀 no ale ešte že si ho včas zachytila, to by už ani sranda nebola, keby dačo..... ☹

ikusa11
27. mar 2012

@mima1311 tak ja z toho tvojho betara nemozem 😀 😀 😀 😀 smejem sa tu z tvojich prispevkov,to je teda divoch.no len veru ty mas co robit,aby si ho ustriehla.a ty starsi surodenci taky neboli?

bejka82
27. mar 2012

@gabika84 juuuuuj, závidíme 😅 (ale len v dobrom 😎 ) zlatučké ste baby 😉 tak krásny zvyšok dovolenky 🙂 😎

ikusa11
27. mar 2012

@boba82
@mima1311 diki baby za odpoved o tej 6chorobe,tak dufam,ze to uz zajtra skonci.

krhlicka
27. mar 2012

@susanq diky za sustrast 😀 jasne, mala prilepka je furt na niekom vylezena. Pomaly sa rozhybava, pretaca sa a husenickuje, ale pravdepodobne ako je velka, tak je leniva, takze nejaka akrobacia u nas nehrozi. Sufliky a policky su zatial v bezpeci 😀
@ikusa11 mnamky do kocika: vedie obycajny rohlik, ten drzi ako kliest, potom kusky jablcka a hrusky hryzka, kukuricne chrumky, kornutky od zmrzky, detske piskotky. Take nenarocne veci, ale domov prichadzame ako prasiatka 😝 a drzim palce, nech je Nelka co najskor fit, zlatusik.
@dadulajda asi ju posleme na otucnovaciu kuru 😀 je to makacka, hlavne, skoda,ze mi to posilovanie nevidno na postave 🙄

katarina6
27. mar 2012

opat vas nestiham.... ja len este stale riesim tie autosedacky..... Vcera som malu posadila do Romer Duo plus aj Romer King Plus, a ta King Plus sa mi zda pohodlnejsia, je vacsia, a najma vyskovo vydrzi dlhsie, aj do toho veku 4r. v tej Duo plus je mensia a neverim ze vydrzi do veku 4 r. Chcela by som teda radsej tu King plus kupit ale pozeram ze to nepredavaju s isofixom? neviete ako to je?

@mima1311 mas teda neskutocne hyperaktivne dietatko 😀DDD, ale to je dobre aspon vies ze ho mas, hovoria ze take deti su najzdravsie co tak vsetko robia vsetko mozne.....

gabika, uzasne si to uzivate!!!!!!! 🙂)) Zavidime!!! to more je prenadherne!!! Tak sa opatrujte a veru naberte kopec pozitivnej energie a slniecka!!! 🙂 Ste prekrasne obe!!! 🙂

bejka82
27. mar 2012

baby to aj vaše detičky tak kopú nožičkami??? tá naša je neskutočná 😅 ja už tvrdím že má v sebe gény nejakého bežca z Keni 😀 😝 však ja som už úplne dokopana a to nehovorím ako vyzerajú moje nohy, mne stačí málo a už som modrá. a keď ležím pri nej hotová sodoma-gomora. ale ona stále narába s nimi, aj keď sa teší, keď jej chcem dať pančušky, keď chce na ruky.... no vkuse 😀 😀

bejka82
27. mar 2012

@krhlicka rohlíček aj naša zbožŇuje, no ale do kočíka by som sa asi neopovážila 😅 však tá čo s ním dokáže, tak to je neuveriteľné, či jej dám tvrdý alebo makkučký stále je okolo nej tooooolko bordelu, že to nedokáže nikto ani keby to chcel 😀 😀 nabudúce to musím odfotiť 😀 😀
kortnútky? a to sa už môže???? 😕

bejka82
27. mar 2012

ozaj zabudla som hodiť foto z ocinkovej oslavy 😀 😀 😀 keby to je chlap, tak sa nečudujem ale toto... 😕 😕 😅
@mima1311 to by sa isto páčilo tvôjmu malému..... 😀 😀

mima1311
28. mar 2012

@bejka82 tak sa tesim , ze som to stihla , bol to boj o zlomky sekundy ....a stolicka 😠 dnes len uviazany , po dobrom ci po zlom 🙂
@ikusa11 z divych vajec ....nie neboli , teda najblizsie bola ku nemu dcera , ta bola prva , bolo to riadne vrtipierko , to som si ovsem myslela vtedy , nepoznajuc co vsetko deti este dokazu , oproti tomuto to bolo lazo plazo ...bola tiez pomrvena , uz v 9 mesiacoch behala sama po vonku , aj sa zohla a loptu hadzala a nevyvalila sa 😀 , skoro rozpravala , uz v roku vedela povedat meno aj kde byva , dalo sa s nou v poho dorozumiet , dvojrocna vedela knizku s basnickami naspamät , boli v nej kratke basnicky na kazde pismeno abecedy a vzdy dva x na kazde meno , vsetky vedela spamäti , plienky nemala uz od 15 mesiacov ani v noci ...bola to sikula , ale takto besna nebola 😀 , bola skor narocnejsia z mala , sustavne bola na rukach ci den ci noc , mala atopicky exem a svrbelo ju to , stale revala , ba priam sa zanasala od placu 😒 no a druhy syn , tych aj 10 a este som popritom aj knihu citat mohla 😝 to bolo pohodove dieta , len lezkal , na ruky ist nechcel , kde si ho v pondelok polozil , v nedelu si ho mohol vyzdvihnut , spaval cele noci od prichodu s porodnice 😲 vecer od 8 a kolko x este o 10 doobeda som ho budila , to bolo neskutocne , mam medzi tymi prvymi rozdiel 15 mesiacov a ja som sa stale venovala dcere , ten malicky bol total nenarocny ....ALE!!!!!!! len do 3 rokov , potom som uz vedela ze mam dvoch , obrat o 180 stupnov a ja pomaly na nervovom , strasne zly , uvrestany , bil nas , bol ako mulica , ked sa zatal ani kamion s nim nepohol , zazila som si s nim potom strasne ....no a toto tretie je zas nieco nove 😝 tak uvidime co nas caka 🙂
@ikusa11 verim ze budete dnes bodkovani 😀 uz ti odlahne 😉
@krhlicka zaaaavidim , este si ten klud uzi 😀 my sme ako pred alebo po stahovani , vsetko mame vypratane z jeho dosahu 😀
@katarina6 bodaj by si mala pravdu 😉 len keby sa mi figura pri nom chcela upravit 😀 😀 😀
@bejka82 aaaano , napodobne , nohy a aj brucho mam cele dokopane , ist teraz ku dr. povie ze ma mm otlka 😀 sama modrina , v posteli som jeho terc , len skrca nozky a to su kopy ....pancusky dokazem obliect len ja 😀 😀 😀 zlataaaa je , vsak treba omakat cie su lepsie , ci mamine a ci tieto ,, ocinkove ,, 😀 moj by uz bol pricucnuty 😀 ja sa chystam mm tiez na narodky dekolt upiect , tak uvidime , vtedy bude mat maly uz ku roku 😉

boba82
28. mar 2012

@ikusa11 este som chcela, ze nas drobec sa vyhadzal na treti den, ale az okolo obeda, nie rano...tak sa drzkajte, nech uz mate po 😅

katarina6
28. mar 2012

Baby, a este tie co pouzivate jednorazove plienky, tak ja budem asi len cez net objednavat, lebo to vychadza lacnejsie aj nez kupovat v tescu, tu maju obrovske balenie Pampers 132ks za 25 Eur, tzn. 0,18 Eur/1ks plienky, a taku cenu veru nenajdete nikde, ani Tesco plienka nevyjde tak lacno...:
http://www.mall.sk/plienky-pampers-7-18-kg/pamp...
takisto vlhcene obrusky 1bal. za 1Eur:
http://www.mall.sk/vlhcene-utierky/pampers-ubro...
Maju tam aj Huggies, tak si pozrite:
http://www.mall.sk/plienky-obrusky/

Mne sa ale viac pacia pampersky, su tensie a take flexibilnejsie.... ale inak mi je jedno aka znacka....neprecika mi ziadne, ani alergiu nema na ziadne.....

Je tam drahe postovne 5 Eur tusim, ale da sa to osobne prevziat v BA, Senci a v KE:
http://www.mall.sk/predajne
potom mate postovne zdarma.....prip. nakupit viac balikov aby sa to postovne oplatilo.... spojit sa s dalsimi mamickami z mesta... atd... 🙂.

katka121
28. mar 2012

Otázka: Možno sa pýtam ako nekompletná - ale - koľko príkrmov dávate detičkám a ako často? Moja malá slabšie priberá a babka stále vyrýva, že to zato lebo jej dávam málo:
Celú noc sa po troškách kojíme - nad ránom okolo 4 tej 150 Nutrilonu, pred odchodom do práce ju kojím (ale to je skôr od smadu), potom dostáva okolo 9 tej napr. troška banánu, 11:00 zeleniovo-masový príkrm - spapá mi aj 250 ml niekedy..., okolo 13:00 nakojím pred spaním nie veľa len od smadu, po spánočku ovocný príkrm(150-200 ml), okolo 6tej kojím a večer o osmej mieko s kašou - spapá asi 200 ml. a v noci kojenie....... je to málo?

Inak tie teploty.... včera sme šli k lekárke že teplotkujeme už 3 tí deň - vraj žiadny zápal tam nie je, iba viróza, a ako jej pozerala ďasienka, že či to nie je zo zubou tak jej tam zaniesla asi infekt, lebo do večera mala tam sa jej v puske špárala škaredé afty... 😠 .....dnes sa mi akosi vyhádzala tak divne - tak neviem či to nie je aj tá šiesta choroba - kašlem na to (teploty už ustúpili) - už tam nejdem, lebo si odtiaľ odnesieme ešte nejaký další suvenír...... 😠

bejka82
28. mar 2012

@katka121 ahoj, ja si myslím, že to je dosť čo ti papá 🙂 viac by som nedávala, samozrejme ak si nepýta pretože to by si len zbytočne prepchávala. povedz babke nech zbytočne nestresuje 😅 , hádam nechce mať malú guľku 😀 😉

bejka82
28. mar 2012

mne v poslednej dobe malinká začala odmietať mliečko, vlastne ani nie odmietať ale veľmi ho nepapá. Mala by papkať keď sa zobudí no ale nič max. keď ide spinkať tak vtedy ho vycucká a niekedy ani to nie radšej čajíček no ale toho vypije hoooodne. a už ani ovocíčko a aj kašičku začala bojkotovať. to ju musím zabaviť a tak to do nej dostanem. a to jedla všetko ako divá. No ale ten ,,gulášik,, zelenika+masko môže byť od rána do rána. tak ja už neviem čo to je 😅 😝 máte s tým niektorá skúsenosť? 😕

mima1311
28. mar 2012

@katka121 isto to bola ta siesta choroba , dokonca ma tendenciu sa spustit ked idu zubky ...
k tym prikrmom , zda sa mi ze davas OK ...nas momentalne je 5 prikrmov , teraz je v obdobi ked nam mliecko total odmieta , ked ho pil , tak mal 3 prikrmy hlavne R+O+V a desiata a olovrant bolo mliecko , teraz aj miesto toho ma nieco ine ...rano poväcsine cela vyziva + piskota to je okolo 7, potom desiata bud to mlieko alebo ked nechce tak napr. jogurt , ten ma vsak malo , este vyzaduje aj banan do neho alebo piskot pomrvit , to je zhruba po 10-11 , potom obed , varene - polievocky , alebo zemiakova kasa , do tych 200 ml spapa , nie vzdy , obed byva okolo 13 , potom olovrant mlieko a ked ho nechce , tak napriklad krupicka , alebo aj krajec chleba okrem korky potrety maslom , zhruba je to okolo 15,30 a potom vecera , to ma vzdy kasu do flase , to stiahne cez 200 ml no a vecera byva po 18 ...prv papkal aspon mliecko v noci , vtedy ho vypil vzdy , teraz uz v noci nepapa , iba pije cajik , alebo mu dam mliecko ak sa skoro zobudi okolo 5 tej ...

mima1311
28. mar 2012

@bejka82 akurat som pisala ze aj nas mlieko bojkotuje , nahradzam to niecim inym bielkovinovym , bud puding , krupica , jogurt
banany by zjedol na kila ---opiciak :O)

bejka82
28. mar 2012

@mima1311 čo vám pomohlo na ten atopický ekzém čo mala dcéra? ak sa smiem spýtať 😕 aj naša má s tým problém a ešte aj také suché fliačiky sa jej robia a zatiaľ jej nič nepomáha. ☹

bejka82
28. mar 2012

@mima1311 no len ja sa bojím dávať tieto veci, pretože dr. mi povedala aby som dávala pozor pretože bude na niečo alergická. ešte sa to nevie na čo ale vš.ukazuje na to že bude. ☹ a to aké pudingy a jogurty dávaš? a krupicu mi tiež zakázala ☹ sodoma-gomora ja neviem čo jej budem dávať papať....

mima1311
28. mar 2012

@bejka82 ano , byvaju fliaciky suche a hlavne su postihnute miesta v zhyboch , no nepotesim ta moc , my sme vyskusali hadam vsetko , u koznej nam dala kvanta masti rozej farby aj zapachu , aj take ,, bahenne, mastila som o zivot , vsetko bolo spinave , 3 x do dna som kupavala v specialnych vodickach a roztokoch , bolo to hrozne , mala to uz v stave ked vyzerala akoby bola niekedy dopalena zehlickou ...uz som bola bezradna , ked mi dala dr. taku masticku ..locaid crelo ...ako som ju nou potrela , tak jej to zmizlo , do par dni bola cistulinka , natieralo sa to tenuckou vrstvou , bola to taka emulzia ...po dajakej dobe sa to acalo opät vyhadzovat , tak som len hned potrela a uz to nevyslo , bojovali sme s tym do 10 mesiacoch , bola strasna , a od vtedy ako som ju prvy x natrela a zmizlo to , dieta sa zmenilo uplne , sama zaspavala , neskribala sa , neplakala .... 🙂

mima1311
28. mar 2012

@bejka82 aj my sme boli u alergologicky , testovala ju , vyslo jej spustu alergenov od vajec , jablk, orechov a xy inyc veci , jej sa to vyhodilo ako 3 tyzdnovej , nic z toho nejedla vtedy samozrejme ...drzala dietku , nic som jej nedavala do tych 10 mesiacov a nakoniec zabrala masticka , iba ona , aj ked sme dietu drzali , bola vyhadzana a stupnovalo sa to ...

bejka82
28. mar 2012

@mima1311 jooooj, ďakujem veľmi pekne. bez tej mastičky z ambulancie ani neodídem 🙂

bejka82
28. mar 2012

@mima1311 a mávali ste aj také, že keď si jej dala niečo nové na papanie, tak sa jej na tváričke spravili také červené fliačky, ale za krátku dobu to aj zmizlo..?

mima1311
28. mar 2012

@bejka82 skus vypytat , ak by nechcela , aj dospelacky to moze predpisat , su rozne , masti , kreny emulzie , my sme mali emulziu , bola riedunka a len tak tenucko sme potreli , nie do okolia oci ...bola to malaicka flasticka ,, asi ako malicek ....bodaj by pomohla ..ale na foto som si nic nevsimla na tvojej , nasa mala uz potom aj tvar celu cervenu , chvilami to mizlo , teda len bledlo , chvilami to mala strasne 😢

mima1311
28. mar 2012

@bejka82 akurat som ti o tom pisala 🙂

bejka82
28. mar 2012

foto s rožkom, čo to naše malé šidlo s nim dokáže 😀

bejka82
28. mar 2012

@mima1311 no ale na tvári nemá Chvála bohu tie suché fliačiky ale to len keď jej dám niečo nové papať tak sa jej niekde trošku začervená a keď dopapá tak max. do 30min. to je preč. 😝

mima1311
28. mar 2012

@bejka82 moj takto dnes dlavil celu cestu z obchodu , vyfasoval pol rozka a zul ako o zavod , mal ho v oboch rukach a okolo neho vy sa aj 10 kuriciek napapkalo 😀 , ked mu uz ostal len kustik a cely ho vopchal do ust , tak som sa dolakala a mu ho z ust tahala 😀 to bolo krikuuuuuuuu, potom dostal druhu polku ....som sa bala ze sa zadusi 🙂