Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@mima1311 ale podľa toho čo píšeš, tak si skvelá mamina a zvládaš to bravúrne 🙂 držím palce aby to aj nadalej tak bolo 🙂
@ikusa11 jooooj, moje zlaté. aspon že už tie horúčky nemá malinká, a to že je taká mrzutá to je určite z tej choroby.ona ťa potrebuje mať pri sebe, je to taký maminkin cicoš 🙂 a hlavne keď je choručká, že? 😉 držíme palčeky aby to čo najskôr prešlo....
uz sa zobudil drak , sichta zacina 😀 pekny den vsetkym 😉
@ikusa11 ahooj, no vies co doslo to aj ku nam. Mam DOST!!! mame za sebou 2 dni a 2 noci neustaaleho placu! maly je neskutocny. Ja som zufala, unavena, nevladzem boze baby dajte mi silu. 😢 Ma horucku a neviem kolko.ukazuje mi len 37,7. ale urcite ma na chuja teplomer,to uz aj predtym blbol..mam aj ortutovy,len neviem kde by som mu ho ako pichla,lebo sekundu nevydrzi.A neeeeskutocne reve! za vsetko. Ma aj vela soplikov,podla mna nema tu 6-tu.ale len daku chripku alebo co.No ale co on dorobi preto! neda sa mu dychat,tak sme kazdu polhodku hore a odsavam...reve akoby som ho krajala.A najhorsie je,ze ked som volala jeho otcovi, tak mi powedal ze je to moja vina a ze mi nepride pomoct. 😢 neviem kolko dni to este bude trvat, ale modlm sa aby som nepadla od vyccerpania. 😒 Takze ta obdivujem ze uz od nedele sa takto trapite a uuuplne ta chapem! drzte sa.vela vela sil!
@dadulajda ahoj , ved to az tak vela neni , vcera sme vazili nasho na nasej vahe a ze 9 kg 😲 tak neviem teraz , uvidim na poradni , pred tyzdnom mal nieco vyse 8,5 ...
urcite ti je tazky , ty mas musiu vahu 🙂 , zato ja by som asi vzhladom na tu moju , mohla aj troch naraz zdvihat 😠 😠 😠
@mima1311 no je to sila ze tolko priberaju este stale.ja som si tak myslela,ze to prvych par mesiacov,aby sa im poriadny tuk spravil a potom to bude uz dobre. 😅 vies co ja som mala zlomeny chrbat ako mlada,( 😀 ) a rovno na plucach,takze ja nemozem dvihat tazke,ani behat a celkovo robit veci,kde sa zadycham.mi to tam tlaci...zevraj mam narok aj na ZTP mi povedala dr.ale necitim sa tak.pride mi to trapne sa hadzat za invalida.no len s malym je to tazko dakedy..
@dadulajda tak zbehni k dr , nech ho pozre , aby si si bola na istom ze je to len prechladnutie , u takto malych deti sa to vie rychlo zvrtnut ...od chlapa pomoc necakaj , oni su z inej planety , teda az na svetle vynimky ☹
inac aj my uz par noci doslova ,, vyjeme ,, zobudi sa s takym sialenym revom , ze mozem s nim aj skakat a neprestane pokial mu nevrazim flasu do ust , chodil mu ju pripravovat dva dni mm a take nervy som mala , zdalo sa mi to nekonecne kde je tolko , skoro sme sa koli tomu sekli , som mu vykricala ci bol to mlieko dojit ked ho tolko nebolo a maly ziapaaaaaaaal ...dnes v noci pojdem pripravit ja ...tiez mi je to divne , nikdy to nerobil ☹ ale za to rano vstane ako ,, leco ,, vysklabeny 😀
@dadulajda fuuuu , to mas blbe , setri sa v ramci moznosti , keby ti mal kto pomoct ....mna pri tomto mojom malom uz 2 x seklo ...prvy x som bola 3 dni paralizovana na posteli , cesta na wc mi trvala zhrbenej chytajucej sa nabytku skoro 15 minut ....pomohli az lieky a opichy ....potom este raz sa mi to vratilo minuly mesiac ale uz v miernejsej forme , chodit som mohla ale nemohla som sa otacat do stran a vobec nic zdvihnut , teda sediet som mohla aj lezat a chodit len s bolestou , pocitovala som strasny tlak akoby dole na chrbticu , pri kostrci ...tak sa bojim ze ako sa to bude dalej vyvijat ....predsa som uz stara baba 😀 😀 😀
@mima1311 no sak jej chcem zavolat.joj vies co v pondelok som jej volala,ze sme boli v nedelu na pohotovosti, lebo mi opuchol a dneska zase toto....si bude mysliet ze co som ja za matku ☹ ale cely vikend len tak nevediet co je,to zase neni dobre.A maly sa ti budi na hlad? lebo moj sa zobudi aj inokedy s takym revom,ale nic nechce...len sa dudkat.A s flasou som to tiez musela poriesit,lebo on mi nevydrzi kym zarabam mlieko, tak robim tak,ze uz viem ze o 1 chce jest,tak ja chodim spat o 11 vecer a spravim mu ho a dam do chladnicky. a v noci na rukach s nim,len to zohrjeme v mikrovlnke.lebo kym by som isla do kuchyne a spravila cerstve,a maly v izbe,to by cely barak zobudil. 😀 a kolkokrat musis zarabat mlieko v noci?
@dadulajda ved som u teba citala ze ti opuchol a co to vlastne bolo ? zmizlo to samo ? radsej ist 10 x zbytocne ako raz neskoro ...
no moj uz praveze v noci neje , tak mi je to divne , zvykne sa niekedy zobudit na vypadnuty cumel alebo na cajik , trosku odpije a spi az do rana ...teraz uz dva dni ako som pisala ,, vyje,, ale nepricetne 😀 flasku mam tiez nachystanu aj s mliekom aj s cajom ...staci vybrat z chladnicky a zohriat a preto ma mm tak vytocil , kde bol tolko , ale to su chlapy , uz sa aj skoda rozculovat ....robim to tak ako ty 🙂 tiez by zobudil celu chalupu , teda myslim od malicka , keby ze ho necham v postielke a idem mlieko pripravovat 😝 teraz vsak som drzala ja na rukach a mm siel zohriat ....tak veru neviem ci este sa pred tym on v noci najskor nenatlacil , kym doniesol 😠 😀
@mima1311 no vies co to som mu dala ovocnu kasu od nutrilonu s bananom a jahodami a opuchol komplet.Nic mu neni, len je alergicky na jahody. dali mi nanho fenistilove kvapky, tak mu to do pondelka preslo.nastastie 😉 akoze "zlaty" ten tvoj muzik. ale to su chlapi..ja sa uz snad nebudem nicomu o nich cudovat.ale tebe sa necudujem ze si ho mala dost. 😠 skus ist raz na noc k Deniske, ze ako sa o neho postara sam ked bude. 😝
@ikusa11 no sak uz som volala,tak ideme.lebo to hrdlo sa mi nevidi.tolko reve ze si este anginu privola. 🙄 a teplomer som strkala do vody, zato si myslim ze nejde dobre. 😅
@dadulajda fiiiiha , ako mu zistili alergiu na jahody ? iba podla toho ze sa z tej kase vysypal ? ci ho testovali ? tak to teda mal silnu reakciu ...taku kasu som este ani neviderla s takymi to prichutami ....tak uz teraz pozor teda na jahody , vsetko citat , ci niekde sa nevyskytuju co i len ,, stopy , jahod ...borocik take mnam, ovocicko a on takto reaguje ....
veru nervila som riadne , ale co uz ? skoda sa rozculovat ..vies ze som kolko x rozmyslala ze aspon jednu noc sa prestahujem ? ze sa vyspim , ale to by som sa asi nevyspala 😀 maly by zobudil vsetkych pri mm tempe 😀 a uz viem co robil tolko v kuchyni 😠 zmizlo pol plecha kolaca od vecera 😠
@dadulajda: veru tak, radsej utekaj... mima to krasne povedala, radsej stokrat zbytocne, ako raz neskoro...daj nam potom vediet, ze co a ako. A drzkaj sa, viem si predstavit, ake to musi byt narocne. @ikusa11 ty tiez. myslim na vas.
Inak ja vzdy pri kazdej blbosti svojej lekarke volam, uz jej asi musim kupit nejaky riadny darcekovy kos alebo minimalne kupit nejaky ozdravny wellness pobyt za to, ako jej urcite pijem krv zbytocnymi otazkami 😝 😝
baby, aj nas Danko zacal plakat uplne inak. Tak strasne nahlas, zurivo, proste vyslovene tak ako keby naschval, ze pozor, pozor, teraz tu velim ja :D kde su tie dobre casy placov, ktore som pocula akurat ja a nie susedia o 3,poschodia vyssie? no nechapem, sem tam da cez den taku tiradu, ze mi tusim pravidelne zosediveju nejake vlasy. Uz sa tesim na obdobie vzdoru 😝 😝 Inak zacali sa vam deticky tiez tak jedovat? nas maly zistil, ze ked nie je nieco podla neho, tak ze to moze mame poriadne osladit :D
@susanq zeby nam skoncili dobre casy ? alebo tie nase deturence sledovali film z pralesa a dali sa inspirovat pavianmi ? tiez mi to tak pripada 😠 ....a o nervosoch , by som uz aj knihu mohla napisat 😀 nas pri tom este podskakuje a hadze sa dozadu , takze nie zeby ho bolo pocut o 3 poschodia vyssie ale aj ti pod nami by mali po prdeli 😀 este ze sme uz od leta na chalupe , PS ...svokor zle pocuje , staci vytiahnut strojcek a ma klud a ticho 😀 😀 😀
a zistila som ze ked ho polozim na postel tak lezi ako 5 korun a sleduje ma , ja sa pomaly cuvkam dozadu , mam za chrbtom komodu s jeho vecami , jednou rukou mu hrozim ze TICHO LEZ !!!!!!! a druhu nastrkujem dozadu-- komodu otvorit , sledujem ho , on mna , pomaly sa zacina usmievat , oci sa mu rozsiruju , vidim mu na nich co si mysli a co zmysla a ked sa v stotine sekundy otocim ze pozriet co vyberam ....hoooooop a je pretoceny a kula sa rovno ku okraju a take smiechyyyyyyyy 😠 vam poviem ze som to vzdy stihla len tak tak , raz uz visel dole hlavou ako netopier, je to normalne ? som mu total na srandu a uz vidim ako bude u nas prebiehat puberta 😝
Dosli sme od doktorky, tak mi ho pozrela,ze mu stekaju sople do hrdla,zato tak chrci,ze mam s nim ist von ked je vlhko, po dazdi.Ze to pomoze.A nasivin soft nam predpisala. A aj ked nema 38 teplotu,mozem mu dat paralen, lebo ocicka ma ako vevericka ritku. 😅 @mima1311 nerobili mu ziadne testy, to usudila doktorka,ked som jej tu kasu ukazala.Ze po roku mame trosku jahod vyskusat, ci to je docasne,alebo nastalo. A ak sa chces vyspat,mas 2 moznosti...bud budes musiet prestat tak dobre piect, alebo to rob rano a na vecer vsetko poschovavaj! 😉 😀
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat... super na zistenie ci je vyska a vaha Ok ... 🙂
@dadulajda tak mozno z toho vyrastie , my sme boli alergicky na spustu veci a nic uz teraz nesposobuju , deti mali zakazane jablko , vajcia , kovi , soju atd .....a papkaju vsetko 🙂 najhorsia je vraj alergia na mm 😀 ta sa nezvykne uz stratit 😀
tak ponaucim sa , od teraz len piect tolko , kolko sa zje pocas dna , ved taky nocny sex s chladnickou ma svoje nevyhody , hlavne znacne su na vahe 😝 😀
@dadulajda držkajte sa !! My sme to mali tiež 3 dni horúčkovala a potom sa osypala akosi divne ..... My sme minule kúpili teplomer v lekárni - lekárnička ponúkla v akcii taký, že len priložíš 5 cm od čela a zmeria za 3 sekundy..... sa mi zdalo aj trochen drahší a možno aj zbytočný.... ale keď to prišlo paráda - hlavne v noci som malej zmerala aj 5 x teplotku bez toho aby sa zobudila - na nezaplatenie.....teraz som spokojná, že sme ho kúpili....a pekne merá aj teplotu vecí alebo vody....často využívame, odporúčam.
@mima1311 ahojky, no v podstate nemáme žiadne také zaujímavosti len to čo tu už píšete, že mi tiež začala škriekať ako pavián 😅 ale to je vyslovene zlostenie a jedovanie sa a ešte k tomu si aj rukami trepe, tak ako to robievajú už vačšie deti- si ich buchne k telu, že ,,už aj,,! no dnes som jej pohrozila, že keď bude vačšia a takto na mňa bude vrieskať, tak jej dám po riti. ona sa na mňa kukla s veľkými okálami, chvílu počuvala a potom sa len škerila(bosorka jedna) 😀 😝 Bože čo ma to čaká keď bude vačšia??? 😅 😝 😝 😝 😝 aj mm sa len usmial nad tým, že ja jej dám po riti, ale ako vidím sem-tam budem musieť. 😕
a s tým mliečkom, ja mám ohrievač na vodu je to SUPER vecička na nezaplatenie. ja tam mám stále vodu sa mi zohrieva. vždy mám prichystanú vodu v takej teplote akú potrebujem a v noci už len vyberiem šupnem tam Bebu a je to za pár minút. Veľmi sa to oplatí keď dávate UM.
ja Chávla Bohu mám v tomto skvelého mužíčka, mliečko prichystá bez problémov a keď je malá umrnčaná tak sa striedam, jeden chystá papať a druhý utišuje 😅
@mima1311 Microlife - stál nejako 33,50 €, čo je dosť veľa, ale nevylučujem že od inej firmy to môže byť lacnejšie, my sme mali také digitálne dva - na jednom som bola stále podchaldená, druhému to zasa trvalo strašne dlho kým čosi nameral... tak som sa nahnevele a kúpili sme tento - len dúfam, že ho budeme potrebovať čo najmenej 😉 ak by sme nekúpili tento tak by som radšej brala klasickú rýchlobežku ako tie digitálne
Ahojte maminy. Tak nestiham vsetko cítat...ale písete niektore ze mate "upistane" deticky. My taktiez. A to za posledny tyzden sa taká stala. Ja neviem, ci objavila v sebe, nové zvuky..alebo co 🙂 Do teraz si krásne blabotala..mama, baba...atd..teraz skor vrieska a piští, a to ju počuť az na ulicu. Poviem...vam, fakt silné vreskoty. A ked sa jej daco nepáci..tak sa rozplace. Máme to teraz doma velmi veselé 🙂)) Peknú sobotu prajem.
@timka156 takze dalsia do radu ? vitaj v pralese 😀 tak sa u nas citim , hadam ich to prejde , berme to ze je to len prechodne obdobie 😀 DUFAM 😝
Baby tak mi sme dnes spali od 18,30- myslim maleho 😀 , ja som sla az pred polnocou , zobudila som sa na jemne mrncanie po 2 hej , ani som ho nevyberala s postielky , pohladkala , dala cucnut cajika a spal dalej az do rana stvrt na 7 🙂 prva noc co stravil komplet v postielke a nebol brany na ruky 😉
Caute baby, dufam, ze su vsetky babatka uz zdrave 🙂 @ikusa11 ta 6ta choroba, to je pre mna furt zahada, je to virusove ochorenie? ze odkial ju ti drobci tak zrazu naberu 😕 som rada, ze uz je Nelka ok, drzkajte sa kokcy.
@dadulajda tiez furt frcim s kocikom, cez den ani poriadne nestiham jest, ale zato vecer, ked mala zaspi, tak srotujem vsetko do radu....to by som musela kocikovat asi rychlostou zvuku cele dni, aby som schudla 😀
@mima1311 mima ten vas vytrznik je skvely, tak som sa nasmiala zase 🙂
@bejka82 krasna torta, aj nas tato dostal podobnu, mala velky uspech 😉
@katka121 teplomer rychlobezku sme zhanali ako blazni....nezohnali sme ☹ co mame digital, tak ten meria asi podla nalady, mozem ho rovno hodit do kosa. Meriame klasickym ortutovym a hotovo.

@ikusa11 moja zlata 😢 verim ti ze si vypluta .....ale aspon sa tesim ze to bola predsa ta 6 ta choroba ....uz by malo byt dobre , asi je chudatko z tych teplot umordovana a takto sa to prejavuje .... ☹