icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

bejka82
10. apr 2012

ahojte, no tak sedačku máme ,,carerra,, zajtra odfotím a hodím foto 🙂 presne na to polohovanie ani ja nedám dopustiť. a namiesto 300 E sme dali 130 E takže aspoň také pozitívum. 😅
dnes sme boli 1x na plávaní, bolo supeeeeeer 🙂 síce sa mi malinká trošku rozplakala ale to preto lebo jedno bábatko plačkalo a ona keď počuje plač, hneĎ spustí aj ona. no ale potom už bolo dobre. a keď sme išli domov zaspala mi v aute a spinkala hodinku a to vnútri 🙂 takže som rada pretože u nás to je veľký úspech spať vnútri 😀 tak som šťastná ako blcha 😀
k tomu chodítku, aj my používame lebo naša by len na nohách bola vkuse a to sa nedá zvládnuť. 😝 😝 takže to je pre mňa pomoc a jej sa to tiež páči. sestrin malý tiež používal a bez problémov už chodí, nemal žiadne porblémy, tak neviem. určite rozumné používanie neuškodí 😅 😕

bejka82
10. apr 2012

aha a ešte som chcela, naša tiež len sedí sama a pretáča sa. síce sa už snaží dať sa na lozenie, dvíha zadoček ale ešte to dopredu neide 😅 a ani sa mi nestavia a ani si nesadne sama, len sa tak dvíha a robí kukuk 😀 dvihne len hlavičku a potom sa rozplače lebo nevládze a určite ju to bolí, herečka jedna 😀 takže tak nejak sme na tom. ale veľmi z toho nestresujem, ja si tiež myslím, že to príde samo vredy kedy má a dr. ju tiež sleduje.

majulino
10. apr 2012

@mima1311 tak to je super aj my mame duracelka lieta si v tom choditku ostosest aj tk ze stojia nedrzi sa 🙂 dokonaca a j chodi ak ho pridrzime stvornozkovat nevie ☹ iba sa plazi ako vojak v zakope 😀 piskotky som mu davala od 4 mesiaca ale take obycajne od sedity tie bio a ani akesi talianske mu nechutia ☹ asi sa nam tlaci treti zubok zase chceme iba mamku 🙂)) co vsetko uz papkaju vase deticky davate aj kupovane vyzivky?
my zo zeleniny jeme brokolicu tekvicu karfiol zemiak hrasok z ovocia jablcko hrusku slivku melon a z kupovanych take tie s kralicim morcacim hovadzim masom my s priatelom nejeme ziadne z tychto zverov takze je to pre mna utrpenie no majkovi to chuti

krhlicka
10. apr 2012

@majulino juuuj krasneho chlapceka mas 🙂
@bejka82 kocky tak vy ste boli plavat 🙂 aj my sa chystame, som zvedava ako sa bude Dorotke pacit. S tym placom sme na tom rovnako. Ked spusti nejake babatko na detskom ihrisku, mala je empaticka a prida sa 😉

K pohybu, ani u nas sa nelozi, moja mamina mi vravela, ze ja som bola presne taka ista. Najskor som chodila a az potom lozila. Tento tyzden mame poradnu, ak bude treba cvicit, tak budeme🙂 Pred mesiacom som stresovala, ale teraz to beriem tak, ze kazde babatko je ine.

bejka82
10. apr 2012

@krhlicka joj super bolo tie peniaze stoja za to 🙂 a ináč máme to o 7h ráno 😅 ale mne to vyhovuje lebo malinká je hore a keď končíme akurát v tom čase chodí spinkať tak celkom fajn 🙂
včera som kúpila tesco plienky že vyskúša, no hotová katastrofa 😝 ja som si išla lahnúť skôr a ked mm šiel spať mrkol na malú a tá komlet pocikaná ale aj matrac 😅 tak som ju spiacu prebalila,prezliekla, vymenila plachtu celú dobu sa nezobudila a keď som ju dala do postielky tak vtedy zablikala s tymi svojimi dialkovými 😝 😝 t 😝 ak som dala trošku mliečka a spinkala ďalej. 😅 takže plienky miniem cez deň 😝 ale už si ich určite nekúpim

majulino
10. apr 2012

@bejka82 ahoj maminka mozem sa opytat ktore tesco plienky ste pouzili my pouzivame take v tom zelenom baleni tesco esencial amajko mi vnich vydrzi aj celu noc, no ked som pouzivala pampers atk som mala 68 ks na 3 dni maximalne

majulino
10. apr 2012

@krhlicka 🙂 dakujeme 🙂

krhlicka
10. apr 2012

@bejka82 a ktore si kupila, biele plienky, ci zelene?ja davam malej sem tam tie zelene a zatial v pohode. Fiha o 7dmej rano, dobre ste kocky!to sme sice hore, ale len jednym okom. Mala sa hra na zemi a ja pri nej chrnim a o osmej ideme chrniet zase spolu 😀

danielka2ko
10. apr 2012

@mojdend nasa mala za posledny tyzden spravila velke pokroky, tiez som si mylslela, kedy uz bude lozit, kedy sa zacne stavat na nozky...takze aj tvoj maly ta mozno prekvapi 🙂

@majulino aj nam praskaju klbiky, ze vraj je to normalne,jedna maminka mi tu radila ze mozes pridat olej do jedla a ak kojis jest viac mestneho, tak neviem, poradnu mame o tyzden, urcite spomeniem dr.

Ako ste pisali, ze vase deturence plakali, ked vas sibali, u nas sa oblieva, mala z toho mala riadnu srandu , dokonca aj ju obliali, tak symbolicky, pacilo sa jej to velmi 😀
@katka121 a kde prosim ta kupujes tie Plasmon piskoty, a to su okruhle ci dlhe?

katka121
11. apr 2012

@danielka2ko Sú dlhé a krásne sa rozlývajú na jazyku takže sa nebojím že sa s nimi zakucká.... majú u nás v lekárni a ak nemajú tak mi objednajú a na druhý deň ich mám

verka
11. apr 2012

Ahojte baby, no ja som tu uz dlho nebola, ale citam vas stale poctivo....no musim zareagovat na ten prispevok, ze ak dieta v tomto veku nelozi,malo by sa nieco s tym robit.... ako kazde dieta je ine, ja mam tri deti, prvy syn vobec nelozil, zacal chodit v roku, a potom sa jasne naucil aj lozit.....dcera zacala zase lozit v 10m, a v roku chodit, matusenko ma 7 a pol mesiaca, nelozi, ani nema snahu, jasne ze ho motivujeme, ale to je tak vsetko, urcite s nim necvicim vojtovku....
ja cvicievam s detickami fitlopty, mala som dievcatko, ktore zacalo chodit v 15-16m., a teraz je z nej krasma 3rocna baba, nic jej nechyba....chodil ku mne chlapcek, ktory zacal chodit v 10m, a teiz je v pohode....u kazdeho je to proste inak, myslim ze to vobec neovplyvnime, maximalne mozme dieta motivovat k niecomu....ale to je tak vsetko....

mima1311
11. apr 2012

@katka121 prosim ta kolko stoja ? a este raz presny nazov 😀 by som vyskusala , diiik

katka121
11. apr 2012

Volajú sa PLASMON sušienky detské - je to talianska výroba a stoja oklo 4,2 € ale je ich tam veľa asi 360 g takže nie sú až také drahé ako sa zdá sú dlhé, jemné ale nelámu sa - super konzistencia na chrumkanie

mima1311
11. apr 2012

@majulino Tak mame doma podobne typky 😀 😀 😀 tiez lieta doslova , nedrzi sa a uteka v nom 😀 a to iste , stvornozkovat nevie , aj ked teda uz sem tam bol aj na 4 roch a snad coskoro pochopi aj tento ,, ukon ,, 🙂 zato plazi sa rovnako ako tvoj ,, ako v zakopoch ,, je to perfektny pohlad , podlahu mam vylestenuuuuuu 😀 , dokonca vcera sa uz sam postavil z plazenia pri choditku , to sice robi davno , ale on sa ho pustil a stal asi 3 sekundy uplne sam bez drzania , takze od neho ani na krok ...
....vyzivku davam kupovanu , ovocnu , ale robime aj doma cerstve ovocicko , striedam to ,,,zeleninku mal uz roznu , zemiacik , brokolicu karfiol, cuketu , mrkvu , petrzlen , papal aj cestovinku , ryzu , kus-kus , jablcko , hrusku , papa piskotiky , kuracie , hovädzie , kralicie masko , strasne ma rad cajik , uz sme davali aj 100% stavy zriedene , chlebik zboznuje , je toho fakt uz vela 😀 hlavne ze mu chuti 😉

dadulajda
11. apr 2012

@mojdend aoj, aj ja by som ti rada napisala daco o tom lozeni...my sme chodili na plavanie a tam vzdy pred hodinou sme mali este s instruktorkou taku chvilku,ze nam rozpravala nieco o vyvine a motorike deti.No a ked hovorila o lozeni, tak vraj sa stale riedime "starymi" predpismi,ze dieta v 6.mes.sedi, v 8 lozi a do roka chodi. Ale ze to nie je celkom tak.Vtedy matky davali deti do jasiel ako polrocne,preto ich potrebovali vsetko rychlo naucit.(aj na nocnik,ved vieme ze teraz sa to ucia starsie deti) No a vraj teraz je normalne podla doktorov,ked dieta do 15.mes zacne vstavat na nozky a chodit.Ako pise aj @verka vooobec by som sa nestresovala...proste ma svoje dovody preco nie a basta.Akoze spytat sa dr.urcite mozes,ze nech ho prezrie,ci sa jej vidi vsetko v poriadku..ale vobec by som preto neplakala.Neboj on sa sam rozhybe.Ty ho kludne podporuj,klakni si na zem a volaj ho k sebe a tak..ale nesil ho. Deti maju niekedy viac rozumu ako dospeli v tychto veciach. 😉

A co je u nas nove? rastie nam koooooonecne zuuuubok!!!! 😀 😀 😀 baby viete aka som konecne happy! 😉 doteraz vsetko mixovane...uz bude vediet spapat aj piskotku,aj chlebik,juuj tesim tesim. 🙂 A chcem sa spytat riesite uz sportiaky?? ja chcem kupit golfac,co najmensi,lebo tento kocik co mam je 3-komb.a je riadne velky,tam sa v poho zmesti,ked bude celodenna vychadzka.ale chcem nieco male,sikovne aj do kufra,lebo toto je tazke hovado 😅 no ale nemam sajnu podla coho vyberat...dajte dake typy. 😉
@bejka82 s tesco plienkami mam podobnu skusenost, ja som kupila uz davno megapack a to bolo kym sme to minuli.Ta cena sa vyrovna pamperske,lebo tychto musim davat dvakrat tolko za den.a este aj maleho som musela zakazdym prezliekat.nestalo sa mi,ze by sa zobudil so suchym bodynkom 😅

mima1311
11. apr 2012

@dadulajda Ja si myslim presne to iste 😉 nemusi to ist postupne , moje deti to robili kazde inak a nakoniec v konecnom dosledky vedia vsetky to iste ...chce to cas ..
Gratulujeme k zubku , tes sa na ostatne , ako to zvladate ? my cim dalej tym horsie ....v sportaku sme davno , mame aj cisto hlboky , aj trojkombinaciu , aj sportak aj golfky 😀 tie su cisto do auta , ale ked viem ze nepojdeme dlhsie nikam tak ich vyberam a vozime najcastejsie v nich , su super , pevne , pohodlne , lahke , polohovacie , mame peg perego uz starsi typ ale aj s nim som spokojna , som nenarocna 🙂
ja pouzivam tesco zelene a som nadmieru spokojna , este ani raz mi ich neprecikal , ja mam skor opacne probleem s pampers , tie precikal voac x , teraz dokonca kupil mm ga-ga a daju sa aj tie , ale zelene tesco je u nas 1 -ka ...este boli dobre pampers tie vonave slipky , len ta cena ☹

mimikett
11. apr 2012

Ahojte babulky, aj my sme tu dlho neboli, ale snazim sa docitat vsetko co som zameskala 😉
Nasa bublinka je uz riadne sidlo, beham za nou ako blazon. Stava sa nam o uplne vsetko, chodi popri nabytku a stvornozkuje ako drak- takze maminka ma celodennu pohotvost. Ja fakt niekedy az nechapem, ze co vsetko sa to moje mimi za taky kratky cas naucilo a aka je sikovna, mrstna. Je to nase vysmiate slniecko, ktore nadovsetko lubime 😵 Musim si zatukat, ze zo zubkami mame uz asi tri tyzdne pokoj a s tymi co mame pekne hryzkame- chlebik, hrusticku, jablcko, piskotku. Nini uz ovela viac chuti, aj ked moje mliecko je stale jej favorit 😀 Doobeda davam ovocnu vyzivku, alebo nejake ovocie, jogurt, piskotky, na obedik hocico- uz papa aj bezvajecne sliziky, no a na veceru ma vacsinou nejaku kasicku. Ja osobne davam probioticke biele jogurty a malej hrozne chutia. A po chlebe sa ide zadrhnut 😀 , pekne jej natrhame na kusky chlebik a sama si dava do pusinky, aj ked vzdy je aj polka na zemi 😀
Vobec si nerobte starosti s tym, ze vase dietky sa este neplazia, nelozia alebo nestavaju- maju este kopec casu a urcite vas jedneho dna prekvapia svojou sikovnostou 🙂

danielka2ko
11. apr 2012

@katka121 dakujem, som zvedava ci ich u nas v meste budu mat , ak ano, urcite kupim 🙂
a este sa chcem spytat, aj vase deturence nechcu byt v kociku, moja neposedi ani 10 minut, len vonku sa skriabe, a a aby v nom pospala, tak to ani nahodou...a tak som sa na jarne prechadzky tesila... ☹
a ja neviem, ci moja malo pije alebo co, ale ona plienku este neprecikala nikdy, a je jedno aku...
@mimikett ja tiez suhlasim, aj nasa nas kazdy den niecim prekvapi, uz len oci na stopkach mat stale 😀

katka121
11. apr 2012
bejka82
11. apr 2012

@majulino
@krhlicka kúpila som tie zelené, síce tu čítam, že viaceré sú s nimi spokojné no nám vôbec nevyhovujú tak ich dávam teraz cez deň aby som ich minula. aj v tomto je každé dieťa iné 😀 moja pije čajík jak besná, tak má stále plnú plienočku a po novom mi aj večer zaspáva na čajíku a až po 3h si dáva mliečko. 😅 Stále muí vymýšlať 😀 😀
no dnes bol náročný deň, toto moje šidlo sa zobudilo ako keby vypila 10 redbulov 😝 celý deŇ akčná a hlavne na rukách. na obed keď mala spinkať samozrejme keď som už uspávala sa pri nás zastavila jedna pani (s bábatkom) no a začala s nami kecať, som myslela že ma šľak trafí. jasné že sa moja prebrala a už nechcela spať, čiže bola hore 5h no to som ju už brala spať hotová katastrofa to bola. chúďatko moje bolo také unavené, že užť nevedela zaspinkať.a keď už spala 2 h a keď som šla dnu tak ju zobudil zase sused, to mi zase spustila plač lebo ešte nebola vyspinkaná a to som už aj ja mala slzy na krajíčku až tak plačkala, nevedela som ju ukludniť. som myslela, že niekoho prizabijem. tak dúfam že aspoŇ cez noc sa vyspinká lebo zajta máme zase plávanie 😝 a to som si myslela, že keď je dieťa unavené zaspí hoci kde, no asi aj ano len nie to naše 😝 😅 spinkať len vonku.. 😅 😕

evi21
11. apr 2012

Zdravim, mam otazku a kolko krat a ako dlho vam este spavaju deticky cez den ? Ako ich uspavate ? My s tym stale bojujeme, neviem ci uz sa snazit prejst z troch spankov na dva...
My spime rano a poobede po polhodine, na obed cca 1,30 az 1,45 hod 😉

susanq
11. apr 2012

@evi21 : Ahoj, no nam doktorka uz vravela cca pred troma tyzdnami, ze deticky automaticky v tomto obdobi prechadzaju na dva spanky denne. Nas maly vstava pravidelne medzi 06:00 a 06:30, a zaspava medzi 09:00a 09:30. Este donedavna zvykol spat 2-3 hodiny, ale teraz sa to kazi a spi uz len 1,5 - 1. Poobede zaspava vacsinou o druhej a to jedine v kociku. Doma proste ked zaspi, tak spi pol hodinu. Inak doobeda mi zaspava na prsniku a takisto aj pred nocnym spankom. Sam by proste nezaspal, ale vobec to nehrotim, pokial kojim, tak je to ok, snad ked bude starsi, nejako sa to naucime. A este jedna vec, spavat chodime vecer o 20:00, takze sa ho snazim poobede nechat vyspat v kociku najneskor do stvrtej, aby bol potom unaveny a pekne spinkal na prvy pokus. Hoci nam sa nestava, ze by sa budil. On potiahne prvu fazu do cca 01:00 - 02:00.

mima1311
11. apr 2012

@evi21 my uz tiez spime 2 x , vstava okolo 6 tej a chodi spat tak za 3 hodiny o 9 viatej a spava aj 2-2,5 hodiny , dnes dokonca 3 😀 ale to musi byt doma ticho , takze cez vikend nehrozi , iba ked su starsie v skole 😠 , a potom okolo 14 tej a zas 2 hodky priblizne ,vecer je to okolo 19 tej , v noci sa budi okolo pol 2-3 na cumel a trosku cajiku a spi dalej ....zaspavame tak , ze dostane flasku s cajom , trochu pocuca , skludni sa , dam mu cumel a drzim ho na rukach ku sebe pritisnuteho , zachvilocku spinka a polozim do postielky 😉

evi21
11. apr 2012

Tak nas drobec musi stale zaspat tak do dvoch hodin, inak je uz na nevydrzanie....Zaspavame cez den v kociku, aj doma mam jeden starsi, kolisavy a v tom uspavam, vecer kombinacia kojenia, hojdania, niekedy nosenia.
V noci sa budi x krat, ked potiahne 2 hodky , tak to je akoze dobre, a ked potom zaspi pri cuckani, tak to je tiez lepsi pripad, inak ho nosime....rozmaznanceka jedneho. Ale mame doma este dvojrocneho braceka a tak sme to s nacvikom spanku este ani neskusali, aby plac nerusil starsieho 😒

bejka82
11. apr 2012

@evi21 naša spí tiež 2x ale niekedy ju treba dať aj 3.x, kedy ako si to vypýta 🙂 budí sa cca o 5:30-6h spinkať ide cca o 8-8:15h to spinká 1h keď je dobre 😅 a potom okolo 12-12:15 ˇide spinkať keď je dobre potiahne 2-2,5h a to už vydrží dovečera (cca do 18h-19h). ešte to nie je ideálne ale nesťažujem sa 🙂 nosenie na rukách sme si tiež užili až-až keď bola menšia 😅

majulino
12. apr 2012

@evi21 moj maly spi 3x vstava medzi 5 a 6:30 trosku sa pohra na posteli potom ideme ranajkovat to si pobeha v choditku kym nachystam vyprevadza tata d prace a zaspi okolo 8:30 a to je uplne jedno kedy vstal, spi asi 30 min a potom ide spat okolo 12:00 to spi 2 hod. maximalne a vecer zaspava medzi 19 a 20:00 teda ak to nepresvihnem potom zaspi az o pol desiatej no su aj take dni ked nechce spat vobec alebo ked spi velmi vela. zaspava pri mne na posteli pri kojeni no obcas aj na rukach pri kojeni 🙂 svagrina si kupila super knihu ''jak naucit dite rezimu'' a nevie si to vynachvalit ze jej maly zaspi sam v postielke ma pravidelny rezim...ale ze prve 2 tydne to bol strasny rev no ona odrazu nevie co s volnym casom a to su starsi iba o 3 mesiace 🙂

dadulajda
12. apr 2012

@mima1311 ahoj, no so zubami to bolo dost zle tak pred 2-3 tyzdnami, odvtedy ho to chyti tak na hodinku denne...ale inak ani neviem ze mu idu. 🙂 Aj v noci mame strasne place,ale to nebudu zuby,to musim inak riesit.. 😢 no a s kocikmi to mas pestre..nechces nieco predat? 😀 a ozaj tie slipky si skusala? lebo aj ja som uz po nich pozerala..len som sa to neodvazila kupit, ze kvoli cene a aj to,ci ot bude malemu na brusku dobre.Lebo jemu nikdy niesu dobre veci primerane veku.. 🙄 to je taky maly Budha s tym brusinom. 😝
@bejka82 tak to ti verim ze si mala dost..ja to tiez zboznujem.a uplne najviac,ked chodime popri bytovkach a okolo hulakaju decka,nahanaju sa na bicykli a vobec im nevadi,ze ja chodim s kocikom.minule sedim na lavicke pred domom a volake decko zacalo na mamu kricat na druhe poschodie....to len odrazu skriklo! ja som sa strhla nie ten maly...no skoro som mu povedala daco 😠

@evi21 ahoj, my sme mali tiez dost trapenie kvoli zaspavaniu, do polroka som maleho musela uspavat v rukach vo vanicke od kocika..a to mal uz 8kg..isla som umret na chrbat doslova! ☹ ale tiez som to nakoniec vyriesila tak,ze mam kocik doma v chodbe spi v nom.aj na noc,stale....prakticky maly mi nezaspi,kym sa mu rit nenatriasa. 😅 Rano vstane o 7, sme hore asi do 9, tiez musi po 2 hodkach ist spat.to spi max 1-1,5 hodky.aj to tak nebolo vzdy.pred mesiacom mi spaval len polhodku. no a znova ide spat o pol 1. to tiez spi tak 1-1,5hodky. potom vydrzi dlhsie,dalsi spanok mame o 5 poobede.zase na hodku.takze spime 3x denne po hodinke. a vecer kupem o 7 a kym zaspi a ceremonie do pol 9. no ale v noci sme kazde 2 hodky hore akokeby mal 3 mesiace...uz som na prasky z neho, no co uz.ma nocnych desov,budeme musiet ist ku dr. Kolko ti vazi? vladzes ho nosit? mas super ze kojis..tam sa fakt rychlo ukludni.ja uz zial nie. ☹

evi21
12. apr 2012

@dadulajda No my sme si aj s prvym uzili so zaspavanim, to bolo este horsie, lebo tak od 3.mesiaca az pokym zase nevedel sediet nesnasal kocik, ani von sme poriadne nemohli ist , reval v kociku 😠 Takze to bolo stale len nosenie na rukach, aj to nebol spokojny, vobec nevedel v klude zaspat, az kym sa cca v 8.mesiaci nenaucil zaspat pri kojeni....To mas teda tiez nespavca, som myslela , ze nekojene deti spia o dost lepsie, ale cest vynimkam
S prvym synom ked som prestala kojit sa spanie zlepsilo...Ale okolo roku mal take nocne desy, sa nevedel nijak ukludnit, strasne revy to boli , tak raz za noc, pomohol iba cas...

verka
12. apr 2012

@majulino maly vydrzi cca od druhej az do vecera?

majulino
12. apr 2012

ano lebo o pl treej tretej chodi tato z prace takze majko sa ho nevie nabazit 😀 tak su spolu do siestej potom sa idu spolu kupat a ide sa spat