icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

majulino
12. apr 2012

mimochodom aku ovsenu kasu pouzivate? vcera sme kupili a citam ze obsahuje mlieko no to dieta moze az od jedneho roku ak sa nemylim. takze mi dnes zase nic nove ☹ a ako pripravuejte cervenu sosovicu pre deticky?
este som ju nevarila ani pre nas nie to pre syna dakujem za pomoc 🙂

verka
12. apr 2012

cervenu sosovico nemusis namacat na celu noc, staci ju premyt dobre a daj varit, nevari sa dlho....mozes s nou uvarit zemiacik, mrkvicku a potom spolu popucit, nema take supinky ako klasicka sosovica

verka
12. apr 2012

super, ze tato chodi o pol tretej, to nas ked pride okolo pol 6, sme vsetci vyteseni....ale nevadi,uz sme si zvykli

mimikett
12. apr 2012

@danielka2ko Jedovanie v kociku poznam aj ja. Od pol roka sme v sportaku a najprv pohodka, no v poslednej dobe Nini nervaci. Vydrzi vonku max.hodinku, zabera len to ked jej zoberiem niekolko hraciek a po chvilke jej ich sriedam. Mam pocit, ze by najradsej vyhupsla z kocika a sla spoznavat svet okolo seba 😝 A spat v kociku , naozaj len v nutnom pripade.

@evi21 ahoj, my mame dva denne spanky uz dlhsiu dobu. Rano vstavame tak o 6:30, o 9:00 je cas na prvy spanok, ten vacsinou trva 1,5-3 hodinky a poobede mi chodi spinkat zhruba o 15:00, no to je uz len pol hodina, maximalne hodina. Vecer chodime spinkat medzi 19:00-20:00. Cez den mi mala zaspava na rukach na fitlopte- to je raz dva, no a vecer sa hrame, valame na velkej posteli a ked jej uz ocicka klipkaju, supnem ju do postielky, obcas zaspinka sama, obcas sme pri nej nez zaspi.

mimikett
12. apr 2012

@majulino ja robim ovsenu kasu z ovsenych vlociek, povaris ich vo vode alebo v mlieku, staci pat minutiek a rozmixujes. V poslednej dobe vsak pomixujem vlocky nasucho- vacsie mnozstvo, uschovam v nadobe a ked potrebujem, hodim ich do vody, chvilu povarim a je to. Cervenu sosovicku robim ako verka - mrkvicka, zemiacik, popripade este petrzlen. Tato cervena sosovicka je uvarena raz dva 🙂

majulino
12. apr 2012

@mimikett my mame sportiak od 5 esiaca no uz ani v nom nechce byt tak sme si zadovazili nosic a v tom mi vydrzi aj 2 hodiny vonku a ked zaspi tak si iba postahujem pasy a podopriem hlavicku a ak by chcel mliecko iba si odtiahne tricko a nikto nic nevidi. ak by niekto chcel mozem vam dat kontakt na jednu pani ktora ich sije z horolezeckych postrojov tak sa cena pohybuje okolo 50 e a viac

majulino
12. apr 2012

@verka no aj nas tata nie vzdy chodi o pol tretej ked vydavaju casopis to chodi aj o osmej ☹

mojdend
12. apr 2012

@dadulajda Tak a robime pokroky kazdym dnom, tak ja verim, ze kazdym dnom sa uz maly odrazi a rozlozi. teraz lozi, ked mu podoprieme nozky, nech sa ma od coho odrazit, tak to mu uz ide velmi dobre a dviha zadocek a kyve sa dopredu dozadu, tak verim, ze coskoro sme v pohybe 😉 a diky za ukludnenie 🙂

bejka82
12. apr 2012

ahojky, tak mi sme dnes boli 2x na plávaní, a to moja herečka sa dnes predviedla aké šidielko vie byť 😀 všetko brala čo jej prišlo pod ruky, robila si všetko po svojom..... 😀 😀 no ale aspoň mi už neplačkala.

a dnes som volala dr. či jej už môžem dávať jogurtíky a vraj ešte s tým mám radšej počkať, tak som rada ,že som sa s tým neunáhlila 😕 ale už neviem čo jej mám dať papať 😝

@mima1311 ahoj, čo má nové môj beťár ???? ešte vám neušel na tom aute? 😀 😀

gabika84
12. apr 2012

caute kocky. otazka: umyvate uz vasim krpcom zuby? ak ano, ako?

gabika84
12. apr 2012

@majulino cervenu sosovicu preplachnem, uvarim, rozmixujem s inou zeleninkou. ovsenu kasu robim z bio ovsenych vlociek z DMky. z tych "pomletych", nie celych. normalne s vodou varim kasu, nie s mliekom.

gabika84
12. apr 2012

Beli spava stale 3x denne. spi zvycajne 40 minut, ak spim s nou potiahne 1,5 hodinky 🙂 vstava cca o 7mej a chodi spat cca o 7mej 🙂

krhlicka
12. apr 2012

@gabika84 navrhujem pouzivat medzizubne kefky 😀 ale nie, tiez riesim umyvanie zubkov a mame take male keficky, kde je aj kusatko. Kupila som v lekarni, take 3 balenie plus kusatko. Zatial sme neumyvali, ale chystame sa 😉 Dory tiez spi 3x denne, presne ako Belly....vecer o 19 uspavame a o 7mej vstava ako podla budika 😝

krhlicka
12. apr 2012

@bejka82 caute plavkyne 😀 Sofi je vodnicka ako ma byt!to musi byt super...voda plus ine babatka okolo....nasa mala by sa asi zblaznila od radosti. Vodu miluje a najnovsie vsetky mozne hracky do vody frcia. Problem je, ze ma vo vode viac hraciek ako ma rucok, tak tu tretiu si pridrza nohami 😎
Nam dnes na poradni doki povedala, ze uz mozem davat jogurt 😕 este chvilu pockam, som rada, ze zacala znovu jest prikrmy. Nebudem teraz testovat novinky.

ikusa11
13. apr 2012

caute kocky,ktore zuby idu po hornych a dolnych jednotkach?horne ci dolne dvojky?my sme sa vratili po sviatkoch,uplne super bolo,kazdy den sme sa chodili kupat,ale teraz doma si neviem s nelkou rady,stale len na rukach,polozim ju a okamzite plac akoby ju drali,nie iba take poplakavanie ale riadny vreskot 😖 cez sviatky sme sa jej mali cas naplno venovat a teraz toto...skusala som ju nechat,ze snad prestane a zabavi sa ked ma tolko hraciek pri sebe,ale nehrozi.a mozno sa jej aj nieco v puse derie,lebo 4noc je na mne vkuse pricucnuta 😖 doma si pripadam uz jak sialena,potrebovala som poprat,povarit,behala som po byte,rychlo rychlo,do toho ten plac...ajajaj.aj denny spanok onicom 3x po polhodky,za ten cas veru vela neporobim.a to este musim byt potichu.

ikusa11
13. apr 2012

@gabika84 zatial nie,ale uz asi najvyssi cas kupit nelci kefku 🙂

mima1311
13. apr 2012

@ikusa11 http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=ActiveWe..., teraz by jej ,mali ist horne 😉
Nas je taky isty , reve , potom reve a ked nereve tak pre zmenu reve a mne uz asi z neho siblo ...doma ako na luniku , ja ako strasiak ,nic nestiham , vsetko robim na 100 x

@krhlicka este ste nejogurtikovali ? tak aspon nech uz v poho papka prikrmi , nas chvilku tiez strajkoval, teraz v poho , jedol by len oprikrm , mlieko neukazuj ani zo 100 metrov 😢

@gabika84 este nie , psychicky sa uz na to chystam davno 😀 , mame uz aj ,, nacinie ,, ale prax este pokulhava ...

@bejka82 ty mas doma Arielu ? lubi sa vodicka ? aj nam 😀 len na plavaren by som musela najat operku , mama keby s nim tam vliezla, pol vody im vytecie 😝 😝 😝 a zavolaju ZOO ze im usiel hroch 😝 ..Krpcek reve , tak lotroviny chvilku minimalizoval , radsej by som bola keby vymyslal a bol konecne TICHO 😠 tie zubky daju zabrat a to len dva mame , kde su ostatne jaaaaaaaaaaj 😲

katarina6
13. apr 2012

@gabika84 Gabi, ja som kupila este pred mesiacom malej taku sadu na cistenie zubov v DMke, teraz pouzivame to prve zlte - je to take gumene hryzatko - ked sa prerezavaju zubky, tak si do toho kuse a masiruje to, to som tiez pouzivala ked mala take zachvaty v noci a bolelo to, viackrat to pomohlo ze prestala trochu plakat, ale neskor zasa pokracovala v plakani.....
prikladam aj popis tych vsetkych 3 kefiek co je zo zadu napisany... neviem ci to uvidite...
ta zelena kefka je ked sa ukaze prvy zub
a ta modra - to uz je normalna kefka - na uz normalne vylezene zubky.....
Predavali tam aj taky nadstavec kolecko na kefke aby si to dietatko nevrazilo do krku, ale bola tam len 1 kefka, ja som radsej zobrala tieto tri bez toho.... zatial si mala raz tak lyzicku svoju trochu pichla do krku ze ju naplo, tak odvtedy si pamata ze sa to nema... tak vzdy opatrne sa s tym hra - aj s kefkou aj s lyzickou svojou.....

@ikusa11 tak ako pise @mima1311 , o zubkoch je teraz pisane vo vydani Mama a ja - som si kupila cislo.....ale pise sa presne to iste co uvadza mima na tom linku... plus este su tam gely vypisane ake by mohli pomoct.....

majulino
13. apr 2012

@mima1311 AJ MY MAME DOMA POSLEDNE 2 DNI REV POMAHA IBA KED HO ZACNEM NAPODOBNOVAT A SMIAT SA PRI TOM 😀 SKUS MOZNO TO ZABERIE

mima1311
13. apr 2012

@majulino No to ked ma niekto uvidi , hned mi rychlu rotu zavola 😀 😀 😀 dam ti vediet ako dopadol test 😀

majulino
13. apr 2012

@ikusa11 No my sme uz kupili hrebencek este v oktobri tieto fotky su z prelomu januara a februara po zastrihnuti ofinky 🙂

mima1311
13. apr 2012

@majulino no je uzasny , ja som este tak vlasate babo nevidela 😉 , moja dcera mala este v roku plesatu hlavu 😝 😀

susanq
13. apr 2012

@majulino : WOW, tak to je neuveritelne! tolko vlaskov? to snad vidim prvykrat taketo vlasate babatko 🙂 a po kom ma take uzasne biele vlasky? okrem toho, ze je maly vlasaty, tak je samozrejme aj krasny, o tom potom... a ake ma krasne krivky, hned by som ho vybozkavala za tie rucicky :D

majulino
13. apr 2012

@mima1311 tu je fotka asi tak 5 minut po porode

majulino
13. apr 2012

@susanq 🙂 dakujeme obaja aj s ockom sme ako deti boli blond no on sa narodil s uplne bieluckou hlavickou 🙂

ninuska8
13. apr 2012

Ahoj zienky, mam doma tiez augustatko 2011 maleho Martinka, citam vas pravidelne, a ked je uz rec o spani rada by som prispela...Martinko mi, az na par vynimiek ked bol chory, pekne spaval celu noc v podstate od 1.mesiaca, teraz sa to trosku pokazilo, odkedy sme zacali so spankovym treningom, teda chcela som ho naucit aby sam zaspal cez den a hlavne aby spal dlhsie ako obycajne - pol hodku...vacsinou aj tak zaspava na prsniku a je schopny spinkat len dvakrat do dna po pol hodke, vynimocne sa stane, ze potiahne 1,5 ale to je uz maximum...mala som strasne depresie pre jeho spanok a hlavne uspavanie, musela som ho hojdat na fitlopte a akonahle som ho polozila plakal, lebo z vedlajsej izby uz na mna volala moja ani nie dvojrocna dcerka...tak som pristupila k tejto metode, nechat vyplakat, ale poviem vam, ze ja som pri tom revala tiez, strasne mi ho bolo luto, a ked citam vsetky tie clanky po nete, ako mu to moze skodit, tak neviem neviem...pravda ale je, ze zaspi sam a konecne aj dlhsie a ze place stale menej...len to spanie v noci sa nam pokaslalo, ale mozno su to aj zubky...tak asi tak moj vylev🙂 drzte sa spinkaci🙂

ikusa11
13. apr 2012

caute baby,no tak ja tomu nerozumiem,dnes bola nelka uplne ako med,vobec nepotrebovala byt na rukach,pospala DOMA 50minut,neplakala a preco???lebo som nebola doma.bola s manzelom,potrebovala som ist na urad,na nakup do obchodaku a trhat zub a pridem domov a oni si tu spia.1x zaspala bez kociara,bez prsnika,bez cumla a hlavne BEZ MAMY.takze ak chcem spokojne dieta,musim sa odstahovat 😝 alebo mat manzela stale doma 😉

ikusa11
13. apr 2012

@ninuska8 takze vlastne ti ten spankovy trening poskodil?verim,ze je to narocne,ked mas doma este druhe male dieta.aj moja spi po pol hodinkach,ale dufam,ze sa to polepsi ked prejdeme na jeden spanok denne.tak to bolo pri starsej,tak uvidime.

ikusa11
13. apr 2012

@majulino jeeej,ten je zlaty 🙂

ikusa11
13. apr 2012

@mima1311 presne,aj som v take dni ako sibnuta 🙂 nastastie,vsetko prejde 😉