Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ninuska8 No drzim ti palce nech to nejako zvladnete, viem ake to je tazke mat doma dve deti tak rychlo za sebou...U nas ked som uspavala maleho, tak starsi pozeral rozpravku 1.spanok, druhy uz spal, a treti uz bol vacsinou doma manzel, tak zatial sme vyrevkat nenechavali, ale my mame najvacsi problem so spankom v noci, to do pol noci ideme k nemu aj 4x, a potom je hore co 2 hod minimalne, niekedy potom nezaspi na cuciku, tak nosime a stane sa , ze sme v noci hore aj dve hodiny, kym natvrdo zaspi a da sa polozit 😅
No esteze mam takeho skveleho manzelika, sama by som to nedala...
@krhlicka ty a tvoje medzizubne kefky 😝 ale bolo to super ked som ich kazdy den pouzivala. zial potom som to z lenivosti vzdala 😒 musim znovu zacat, lebo planujem dentalnu hygienu a to by som si zase od zubarky vypocula 🤐
@katarina6 tie kefky vyzeraju super. este som na ne v DMke nenarazila. ja som dnes kupila v Curaprox predajni taku tu silikonovu kefku na prst (na moj samozrejme) este sme neskusali, uvidime...
@ikusa11 u nas to iste. ja som uz na prasky. odkedy sme sa vratili, Beli so spankom uplna katastrofa ☹ od 7mej do 7mej je hore asi 8krat!! vlastne takto zle spala uz na dovolenke... uz to teda trva skoro mesiac, co nespim 😢 zaspi mi hned, potom sa o pol hodinu zobudi, s placom, ukludnim ju, niekedy po 15 minutach, niekedy po hodine. za pomoci prsa, Viburcolu a medu na cumli- hroza... v noci sa len prehadzuje z boka na bok, potom sa prevrati na brucho, zobudi, place a tak stale dokola... a treti zub nikde, kazdy den pozeram do pusinky...
@gabika84 medzizubne kefky uz mozeme pouzivat....ved maju dva zuby che 😉 to mi je luto, ze mate trampoty so spanim, verim, ze je to tazke. Snad je to zubkami, my sme mali taketo spanie - nespanie tyzden dozadu a bolo to o hubu 😒 Najnovsie ma mala zapchu uz 3ti den, nasadila som Bio Gaiu. Som zvedava ci pomoze.
Drzte sa kocky, nech spite ako dreva jedna aj druha 🙂
@evi21 dakujem u nas to iste malej pustam bambulku kym uspavam, ale ona si vyspevuje a vykrikuje a ked konecne vyjdem z izby...zakrici mama tu je!!!! no a ja som uz taka najedovana, ze hockedy ju aj nepravom udriem a tak si to chudinka odnasa sama, je to narocne hlavne psychicky, ale asi sa neda vsetkym vyhoviet, aj keby som chcela...my prave bojujeme obaja maju nadchu, Martinko este poraidne nezaspal vkuse sa budi,nemoze dychat, odsavanie nepomohlo, spinka len na brusku a vsetko mu steka do noska...to bude noc 🙄 esteze manzel je doma🙂
.... Mamicky a este taky jeden tip som vam chcela dat.... Kamoska mi poradila, ked jej maly nechcel pit ani z toho srkatka, ani z poharika velmi sa mu nedarilo.... Tak mu dala slamku a tak sa naucil pit..... Ja som to pred 2 dnami tiez znovu dala malej, uz to skusam s tym asi 2 tyzdne, a konecne na to prisla ze sa da sat z tej slamky 😀, bola strasne smiesna... lebo si upila a hned sa odtlacila od slamky a pozerala ze co sa to deje, znovu to spravila a dookola to iste 🙂, az kym neprisla na to ze sa da do slamky aj fukat 😀DD a robi to bublinky.... fukla a zabublalo tak zasa prestala pozerala sa co sa deje.... velmi bola smiesna..... tak teraz je to take vselijake, aj si srkne, aj robi bubliny... 😀 co je vacsia zabava......no ale skusam jej to davat takto vodicko kazdy den.... alebo potom normalne pitim z pohara a tak to striedam....
@ikusa11 no len v to dufam , ze mi to neostane 😝
@bejka82 no veru aj my musime vyskusat , tiez sme ju kdesi mali , len ci skleroza dovoli najst 😀 ved su to uz roky 😝 len tusim ze mi mame az tu väcsiu , skusim ponurit , popripade kolegynky opytat , ci jej neostala po jej detvakoch ....no i ked si zas myslim ze ten nas DURACELKO tam dlho nevydrzi , aby sme ho nehojdali po stojacky 😝 ...no mate doma riadnu stramandu 😉 dedkovci sa urcite v nej vidia , ze ?
@krhlicka babule asi chodite na detske ihrisko , ze ? no my sme sa pred porodom prestahovali z mesta na dedinu , tak na si teda taketo vymozenosti neuzije ☹ ale chcela som mu kupit tu malu smyklavku na dvor , len penazenka teraz dajako strajkuje a mm slubil ze mu urobi pieskovisko , tak aspon by som vedela ze bude ciste , tak si to uzivajte a chceme foto 😉
@evi21 ahoj , aj ty mas JAKUBKA 🙂 snad je to taky isty zivel ako ten nas 😝
a taku spotrebu plienok co mame teraz my , strach a hroza , len vetrame :O) :O) :O)
@ninuska8 to budenie surodencami poznam 😠 a to ja uz mam pubosov a nebudu drzat hu... co by sa co robilo , vzdy sa zacnu hadat , nadavat si , bit sa v tedy ked spi , tak nabehnem ja ku nim do trojky a uz to lieta 😀
@majulino vsetko najlepsie malemu , tiez oslavujete ? 😀 😀 😀 tusim je ako nas 14-teho 😉 ci som to domrvila ?
@katarina6 nas by tu slamku rozkusal na padrt 😀 brusi dva hryzaky o vsetko ...dnes sme vyskusali cistu vodicku , lebo sa moc rozcajikoval a predsa uz ma zuby , nerobilo by to dobrotu a div sa svete PIL 😉
@ikusa11 tiez si myslim , zeby to slanka nerozdychala ...
Tak baby dalsi oslavecec tu 😉 mame rovnych 8 mesiacov , dary a gratulacie prijimame s radostou 😝 😀 😀 😀
Zubky stale trapia , placeme ale vcera mal samoska ze pred spanim taku lepsiu chvilku a zivel sa prebudil , co robil na posteli , to bolo o drzku , kotulal sa , prevaloval , peskoval chvilami , plazil sa , stveral sa o zahlavie postele , bozkal stenu a ruckami nam tam nechal asi 8 odtlackov , po tigrovi skakal a kusal mu chvost ---proste vybijal aktivitu 😀
ahojte maminky-tak ja som MK objavila len nedavno.Tak sa pripajam až teraz.Mam 2 deturence.Aj chlapček je augustovi aj dievšatko je augustove. 🙂 Volaju sa Erik a Nelka.Tak dufam ,že ma medzi seba prijmete a teším sa na naše spoločné témy. 🙂 🙂 🙂 🙂
no ešte si musím spraviť večer čas,aby som prečítala čo ste tu popísali 😀 aby som vás spoznala,len škoda ☹ ,že som vas neobjavila skôr bolo by to fajn mať spolubojovníčky pri zisteni tehotenstva pri pôrode a tak. 😒 😒 😒
@majulino Dakujeme 😀
@natalitimk vitaj medzi nami , sme tu prima parta , dalsiu dobru dusu radi uvitame 😉
tak dnes velky pokrok, maly sa pohol smerom vpred, konecne sa plazil, sice presiel asi iba 20cm, ale pre mna to je, akoby presiel maraton 😀
davate už svojim ratolestiam topanočky alebo ešte capačky.Naša po izbe nosí papučky kedže ju občas šupnem do choditka,ale vonku jej davam ešte capačky.Ale už by som ju troška z toho kočíka vybrala nech si troška postojí. 🙂
@mojdend supeeeeeer, no vidis , zachvilu ho budes nahanat 😀
@natalitimk ano davam , doma papucky , kedze sa uz stavia a mame iba plavajucu bez kobercov , aby sa mu nesmykalo a vonku uz topanocky tie vysoke , niekedy je z kocika vybraty a uz par x aj okolo kocika pochodoval ....
@natalitimk my uz mame topanocky su vyse clenkov kozene ak si spomeniem kde som citala ake maju byt dam ti link ze vraj musia mat pevnu obuv ak stoja na nozkach 🙂 my sme ich kupovali v obuve reno
@ikusa11
@mima1311
zo zaciatku kusala trochu kusala do slamky, aj teraz obcas, ale viac ju bavi to robenie bublin 😀, a ked uz vela vymysla tak jej to vezmem prec.... Zo zaciatku som ju nechala aj kusat aj viac si prestudovat material 😀, teraz ked uz prisla na to ze sa da z toho sat, tak jej to vezmem ked sa nesnazi sat.... 🙂
@natalitimk ja topanocky este nedavam.... budem davat najskor tie protismykove ponozky.....nam este mala nechodi, ani nelozi.... aj ked po spickach sa stavia ked ju drzim a vykracuje si, ale neberiem to ako chodenie.... stale cakam kedy sa nauci lozit 😀......
@majulino daj link, rada si precitam....
ahojte baby nemozem najst stranku no toto som posielala aj svagrine tak si precitajte pise sa tam co musia splnat detske topanocky 🙂
<<< Aká by teda mala byť ideálna detská topánočka na fyziologickú, zdravú nožičku? Rozoberme si to bod za bodom.
Predovšetkým by mala mať priestornú, guľatú špičku. Nebezpečné je nosenie špicatej obuvi. Palec, ale aj malíček sa vtedy nachádzajú v neprirodzenej polohe, pritláčajú sa k ostatným prstom. Vhodný strih zvršku obuvi zabezpečuje dobrú fixáciu nohy. V najmenších veľkostných skupinách by dojčatá a batoľatá mali nosiť výlučne členkovú obuv, a myslia sa tým aj sandáliky.Napokon, podľa Slovenskej technickej normy platnej pre obuv môže byť detská obuv s dĺžkou chodidla od 105 do 140 mm vyhotovená len ako členková alebo vyšších strihov. Mnoho detských pacientov, ktorí ku mne prichádzajú, má znížený vnútorný členok a z toho vyplývajúcu akoby tuleniu chôdzu, konštatuje MUDr. Jurinová. Akoby im od členkov išli nohy do iks. Lekárka si nevie vysvetliť, čím to je, že členky týchto detí sú príliš labilné. Ak dieťa nemá v priveľkej alebo nedostatočne vysokej topánke dôkladne fixovanú pätu a spevnený členok, zákonite sa hmotnosť tela prenáša na kolená, ktoré sa potom preťažujú. Deti k nám potom prichádzajú s bolesťami kolien.
Zostaňme ešte stále pri vonkajšej časti nami ospevovanej, optimálnej topánočky. Na rade je spôsob zapínania. Rozhodnúť sa radšej pre šnurovanie alebo topánky na remienky? Šnurovacia topánka je ako korzet, ktorý pozdĺžne spevní celú nožičku, uľahčuje nám rozhodovanie odborníčka. To je dôležité najmä pre dojčatá či batoľatá, ktorých chôdza je ešte neistá. Dobre však poslúžia aj členkové sandáliky s troma remienkami. Tie môže malé dieťa bezpečne nosiť aj ako prezuvky. A čo zapínanie na suchý zips? Výhodné je v tom, že dieťa sa ho naučí ľahko otvárať a zatvárať. Rodič však musí vopred zvážiť, či si malý človiečik vďaka takejto ľahkej manipulácii s obuvou nezačne svoje črievičky vyzúvať v tých najnevhodnejších okamihoch.
Prizrime sa lepšie na tú časť topánky, ktorá sa stretáva so zemou. Podošva, a či ľudovejšie povedané podrážka, chráni nohu pred nerovnosťami terénu. Flexibilný spodok obuvi znižuje námahu svalov pri odvíjaní chodidla, vysvetľuje MUDr. Jurinová. Uvedomme si, že naše nohy navyše neustále ohrozuje nepružný dopad na tvrdé povrchy, ako sú asfalt, betón, drevená podlaha či dlažba. Najmä malé deti v začiatkoch chodenia doslova capkajú. Nepodceňme teda podošvy s dobrými tlmiacimi vlastnosťami (českí odborníci odporúčajú polyuretán - PUR, etylénvinylacetát - EVAC a gumu). Ozaj, vhodná je navyše protišmyková úprava! Ktosi vypočítal, že malé dieťa urobí za deň osemnásťtisíc až dvadsaťtisíc krokov! Povedali by ste to?
Čo sa týka podpätka, ktorý sa, mimochodom, objavil už okolo roku 1500, netreba hádam priveľmi zdôrazňovať, že v prípade detskej obuvi by mal byť čo najnižší. Pre najmenšie deti maximálne 5 mm (detská obuv s dĺžkou chodidla od 105 do 140 mm - pozn. aut.), starším sa povoľuje podpätok 25 mm (obuv s dĺžkou chodidla od 145 do 230 mm). Nášľapná plocha podpätku by mala byť čo najväčšia. Vysoké podpätky vo všeobecnosti preťažujú prednožie, spôsobujú priečnu plochú nohu, deformity prstov, skracujú Achillovu šľachu a lýtkový sval. A majú neblahý účinok aj na chrbticu, neodpustí si zdupľovať výstrahu doktorka Jurinová.
A teraz nazrime dovnútra zázraku, ktorý by mal chrániť chodidlá. Áno, chrániť, pretože to je úlohou topánok. Chôdzu predsa umožňujú svaly, nie topánky.
Podšívka a stielka by mali byť dostatočne savé. Najmä stielka, pretože najväčším zdrojom vlhkosti je tá časť nohy, ktorá sa stretáva so zemou. Pružná stielka navyše, podobne ako podošva, dokáže tlmiť prudké nárazy nôh pri chôdzi po tvrdých povrchoch. Mnohí rodičia si kladú otázku, či je potrebné, aby malé deti mali v topánke anatomickú vložku - onen známy hrboľček. Odborníci tvrdia, že do štyroch rokov sú v podstate tieto komponenty pre podporu klenby zbytočné. Detská nožička aj preto v útlom veku pôsobí dojmom, že je plochá, pretože v mieste klenby má tukové vankúšiky, ktorých cieľom je nohu chrániť pred preťažením. Viaceré detské topánky však majú poddajnú anatomickú vložku. Nikdy neobúvajme dieťaťu na chodenie capačky. Vhodné sú výlučne na ochranu nožičiek dojčiat pred chladom!

@majulino krásny je 🙂 ešte že my môžme robiť vrkôčiky (no skôr fontánky) a nemusím strihať 😀 😀 😀