icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
18. apr 2012

@katka121 katus skusala si avokado? da sa kombinovat v podstate s hocicim. a malej tiez velmi chutia bataty- sladke zemiaky. kupila som kilo tychto zemiakov, takze namiesto klasickych zemiakov som davala tieto. aj bukovsky ich odporuca viac ako klasicky zemiak, kvoli vyssej vyzivovej hodnete.

katka121
18. apr 2012

@gabika84 Priznám sa, že moc avokádo nepoznám a hlavne vôbec nedokážem odhadnúť kedy je zrelé....má byť mäkké ? dá sa posúdiť podľa vône? Ja mám totiž akúsi fixnú predstavu o tom, že sem na slovensko čo sa týka týchto exotických ovocí prichádza samá 2. trieda a kým sa sem prepravia nie je to to, čo to má byť......a kde kupuješ bataty?

gabika84
18. apr 2012

@katka121 avokado, to je to take cele zelene az cierne 🙂 je zrele, ak je uz trochu makksie. avokado a bataty som mala naposledy objednane z bio-obchodu u nas v TN. ale viem, ze kamoska kupovala bataty aj v jednom zo supermarketov (tusim Billa to bola, nie som si ista)

krhlicka
18. apr 2012

@mima1311 zavolaj, ja uz niekedy ani neviem, aky je den....odborne povedane - vykojeny mozog 😉
hambit sa za to,ze si zabudla nazov vitaminu?pri kocikovani som stretla znamych, co isli z obeda, ujo mi podal kolacik, zabaleny v servitke (ved kojace mamicky potrebuju jest). A ja chytra som si ho supla do tasky, tam si to odniesol ockovaci preukaz. Keby to bola aspon bublanina!!!!ale ja som tam supla makovo - ceresnovu strudlu 😒 Dorcin preukaz vyzera ako keby ho namalovala trieda skolkarov 😀 pekne som doktorke povedala, co sa mi stalo, hambila som sa az az. Ale ona je taky poklad...vraj nevadi, zalozime novy a ci bola ta strudla dobra? ....neviem, kedze som ju od jedu vyhodila 🙄

krhlicka
18. apr 2012

@gabika84 avokado ja luuuuubim, ej taku dobru natierku avokadovu, tusim si pon zbehnem dnes 😉 a Belly papa avokado?ak ano, skusim dat aj Dorotke, co na to povie 😝

krhlicka
18. apr 2012

@katarina6 vsetko najlepsie k 8 mesiacikom, nech je Talinka zdrave a spokojne babatko 😉

ninuska8
18. apr 2012

@dadulajda tak to ti zavidim, ze mas menej ako pred tehu, ja som plus 10kg. a nie a nie zhodit, sice este dojcim, tak dako extremne sa nesnazim, ale ja si tohto roku plavky asi neobleciem:( och a to som mala peknu postavicku a teraz, sama stria a celulitida a prsia pomaly po pas:(
poradte dajaku dietu...

susanq
18. apr 2012

ahojte kocky, pripajam tak tyzden stare fotky. No Danko je uz k neudrzaniu, ja len cakam, kedy sa uz rozbehne cez izbu :( cely den som prakticky non-stop pri nom, tak ako som 8 mesiacov mala totalne volno, lebo bol maly uplne samostatna jednotka, tak teraz nam uz zacalo to obdobie "s dietatom", ako to nazvala nasa pediatricka 🙂 vzhladom na to, ze by chcel mat prsty vsade, vo vsetkom, stavia sa pri vsetkom a na vsetko, no proste, teste sa este vy, ktorym deticky este nelezu :D

povodne som skusala davat na zem perinu, aby sa maly naucil padat, aby som ho nemusela stale chranit, ale nema to zmysel, este nepochopil, ako sa ma padat bez toho, aby si neudrel gebulku, takze som zrusila paplony a proste cely den sedim na zemi pri nom a on sa bud po mne vesia alebo sa vesia po sedacke :D

co sa tyka papania, tak my sme uz prekrocili 10 kg, presne neviem, lebo poradnu mame az v maji, ale pri 8 mesacnej poradni mal 9,900, takze ratam, ze uz sme urcite za 10 kg. My sa rano kojime, o hodinu papa ovocie, potom dve, dve apol hodiny spime, na obed zje 220 ml hustej polievky, o hodinu sa kojime, potom ideme na dve hodiny von, potom spapa cely jogurt s polkou babanu alebo inym ovocim alebo piskotkami, potom dve hodiny pauza, potom 160 ml hustej kase a za dve hodiny sa ide spat a vtedy papa z didky. Doktorka nam kazala davat uz aj chlebik na ranajky, ale nemam kedy, kedze rano papa to ovocie a potom spi... takze uvidim, ci sa mu nejako zmeni rezim, ale snad este nie. Dokonca nam kazala uz davat 220 kase na noc, ale to sa mi zda vela, takze zatial skusam pomaly zvysovat davky.

A co sa vodicky tyka, nas maly vypije denne 3 dcl cistej vodicky, caj mu ani neskusam davat, na co, voda je zdrava a najlepsia 🙂

Zuby stale este nemame, neviem, ci vobec niekedy v blizkej buducnosti budu, lebo maly dokonca este lepsie spi, ziadne problemy so spankom nemame a normalne spavame do siedmej! neuveritelne. takze klop-klop 🙂

jaj a este som zabudla, tema boticky. Boli sme na kontrole u speci detskeho ortopeda kvoli klbikom, vsetko oki, klbiky vyvinute a tiez vravel, ze akonahle sa maly zacne stavat na nohy, tak topanocky. Takze maly uz nosi topanocky, na fotke ich sice este nemal, lebo to bolo na Velku noc, co sa z nicoho nic postavil a nemala som doma nic, lebo som nebola ready :D Ale teraz uz poctivo cely den ma topanocky, okrem spania.

natalitimk
18. apr 2012

@ninuska8 -ja mam dobru dietu-objednala som si na toto leto celé stahovacie plavky 😎 😎 😎 a je to.kedže ešte kojím tak velmi dietovať nechcem 😖 a strie sa mi tiež spravili ☹ zbohom krasna moja postavička 🙄

natalitimk
18. apr 2012

@susanq -jej tak to ti zavidim ako ti chce papať,naša zje za cely tyžden tolko čo tvoj za 1den.A sama stojí zatial ešte len v postielke.Ale tak ešte ma čas.si myslím,či 😒

susanq
18. apr 2012

@natalitimk : jasne, na chodenie a na statie maju augustovcata este kooopec casu 🙂 nas "drobec" bol velky papkac uz odkedy sme zacali pred tri a pol mesiacmi podavat varenu stravu. On proste od prvej lyzicky jedol vsetko a najlepsie vo velkom mnozstve... som zvedava, co z neho vyrastie :D a neboj, to papkanie sa upravi, nemusis sa bat. Ale chapem, ze to moze byt stresujuce.

natalitimk
18. apr 2012

@susanq -no a hlavne ked syn bol taký papkač ako teraz tvoj.Tak teraz som tak nervozna ked ju idem krmiť spapka 4lyžičky a môžem sa aj pototo ☹ viac do nej nedostanem 😒 ale tak aspon cica jej chutí tak budeme cicať ešte asi veeeeľmi dlho 🙂 🙂 🙂

katka121
18. apr 2012

@susanq Pod pojmom topánočky ortopéd myslel pevné koženné topánočky alebo doma môžu byť aj capačky? a ak capačky tak s mäkkou alebo iba pevnou podrážkou ? Som otravná, ja viem ale zaujíma ma to.......

bejka82
18. apr 2012

ahojte, tak my sme dnes boli u dr. na tom prevážení a Chvála Bohu je všetko ok. Malinká má 9500 g takže malý valibuk 😅 ževraj to vôbec nevadí keď odmieta mliečko, že niektoré deti nemajú radi. a aj ten čajík čo vypije, tak že to je v pohode (2x300ml, niekedy aj 3x). a som jej hovorila, že som skúšala v noci dať čajík ale zabralo to len na 1 hod. aj tak som musela dať mliečko. tak že vraj ju nemám v noci dopovať čajíkom radšej mliečko 😕 a s jogurtíkmi máme počkať cca do 10.mes. tak čo už. ale som rada, že je vš. ok 🙂

bejka82
18. apr 2012

@katka121 tak to aj mňa zaujíma 🙂

krhlicka
18. apr 2012

@bejka82 cs, ze prevazenie 😝 ved Sofinka je riadna baba a ze nechce mliecko, nuz asi jej uz rezen treba do rucicky😎

susanq
18. apr 2012

@bejka82
@katka121 : kocky, su to capacky, clenkove, pevna podrazka, ale zaroven ohybne... proste ked pridete do obchodiku, tak vam tety urcite poradia. my sme navstivili v BA na Dlhych dieloch, tam bola strasne fajn teta, aj poradila presne ze co, odmerali sme nozicku a bola fakt velmi zbehla 🙂

http://www.tripos-sk.sk/?tripos=bratislava&boti...

toto je ta firma a predajna.

krhlicka
18. apr 2012

@susanq ze 8 mesiacov volna, ja z teba odpadnem 😀 tak to ja mam asi prisavnicku alebo ja neviem co....co nas citam, tak Ikus @ikusa11 a Dadu @dadulajda furt nanasame nase male opice na rukach, 😉 S Dory sa hrame vacsinou spolu, ale to mna neskutocne bavi, juj uz sa tesim na kreslenie, malovanie, modelovanie...jupiiiii 🙂

susanq
18. apr 2012

@krhlicka : no jo, ja som do 8 mesiacov skoro ani nevedela, ze mam dieta :D vzdy sa krasne sam hral na deke, pod kolotocom, krasne spal, ked sa zacal plazit, tak tiez sa plazil za hrackami, mama ho netrapila, ked zacal lozit, tak detto :D no ale akonahle sa na Velku noc postavil, tak pomoc, stale visi na mamke, hracky ho nezaujimaju, takze s nim sedim, lezim na zemi a hrame sa, blaznime sa, rehoceme sa, vyberam mu vsetky kuchynske nadobky, co najdem, cez varesky, misky, hrnce, proste vsetko, kazdy den novy prvok :D no a ked varim, Danko mi visi na nohe, proste ja az teraz zistujem, co je to mat doma opicku :D a navyse opicku, ktora beha po byte a stale opakuje ma-ma, ma-ma 😝 😝 a na to, ked uz sa budem s malinkym ucit a rozpravat mu a citat mu sa strasne tesim aj ja!

bejka82
18. apr 2012

@krhlicka 😀 😀 😀 asi zajtra spravím ten rezník 😀 😀

bejka82
18. apr 2012

@susanq capačky a pevná podrážka??? 😕 nemajú capačky len také makkučké podrážky? akurát som pozerala na nete zn. liliputy a asi si z tade objednám.

susanq
18. apr 2012

@bejka82 : no, nezarucujem :D kazdopadne, ta teta v obchode mi povedala, ze su to capacky :D ale tak ma to podrazku, ktora sa da ohnut, ale aj tak sa mi zda pevna. za nepevnu povazujem podrazku od zabiek :D:D ale ja sa do toho vyznam ako hus do piva, proste su to capacky, takze mas asi pravdu. to vies, tie topanky su na take to domace žuvanie :D:D:D

natalitimk
18. apr 2012

@bejka82 -pozerala som teraz tie topanočky liliputy,ale holky ja som si myslela že ked sa už stavia na nožky a učí dieťa chodiť tak by nemalo mať tu topanočkupevnú a hlavne okolo členka?

dadulajda
18. apr 2012

@mima1311 coby ja zato dala keby si ide po svojom. 😀 tiez figu spravim.tak dobeda ho davam do choditka na 15 min,pred obednm spankom,vsetko po nas upracem,aby ked dojdu nasi,nezlakli sa kde to prisli 😅 a vecer na polhodku pre to iste.aby som nachystala na kupanie a najedla sa. Inak staale trci na mne,ani priblizit sa!hned sa po mne zacne valat,liepat...som mu jak preliezka. 😀

krhlicka
18. apr 2012

@dadulajda ty si cislo, ze preliezka 😀 juj ako ja sa tesim, ked sa mala s niecim zabavi a ja mozem nieco porobit...ale ked ma zbada...amen tma, hned vystiera rucicky, ze chce ist na ruky. Mame male opice alebo by sme potrebovali taky vacok, ako maju kengury. Len z tade by mi zas vyliezala ako ju poznam, furt ju zabava nieco ine 😎

dadulajda
18. apr 2012

@ninuska8 no ja som sa nikdy netrapila nejakymi dietami a takymi vecami,takze ja ti moc neporadim...ale do leta mas este casuu. 😉 a neboj sa urcite vyzeras skvelo po 2 detoch.prinajhorsom das cele plavky s kosticami a budes jak Pamela. 😀 😉 😉
@susanq tak aj vam drzim palce, nech sa moc neotrieska maly..Patino sa tiez vie o hocico zavesit a vytiahnut hore,ale dole nevie ako..sice uz pomaly prichadza nato,ze z postele sa da pustit aj dole nozkami..snazim sa ho to naucit,tak to mu trosku ide.ale sam si nato este nespomenie.Odkedy stoji,absolutne nechce lezat a prebalovanie je nieco neskutocne..uz ani neviem ako sa prebaluje na chrbte.. 🙄 bezne plienku zapinam utekajuc za lezucim dietatom! 😖 ja som malemu tiez zacala davat topanocky,ale nechce ich moc.dost si ich vyzuva..v izbe mam penove puzzle,to si myslim moze byt aj na boso..a inde,kde je plavajuca mu davam.(teda snazim sa kym ich nezosucha z nozky) a mate krasnu vahu..teda bud rada ze sa stavia.lebo nosit to uff...

dadulajda
18. apr 2012

A baby teraz ma daco napadlo...neska ma boli pozriet kamosi a jeden maleho totalne ocaril,tak ze sa idu ucit rozpravat....ked sa ja o daco snazim tyzden,tak nedosiahnem tolko,co nejaky chlap za jeden den s malym..... takze mi maly nehovori ma-ma...ale "a-da-da" a namiesto "pa-pa" hovori "bye bye" 😀 😀 som zvedava ci mu to vydrzi do zajtra.no ked niekomu na ulici zavresti bye bye sa pocuram asi 😝 😀

dadulajda
18. apr 2012

@krhlicka no presne.ja som aj mala chicco nosic, ale je len do 9 kg. a aj tak si myslim zeby ho to tam uz nebavilo..uz si ide kam sam chce. Vzdy hovorim,ze zastavam africky styl vychovy, ale nejak to zvladam len s vyplazenym jazykom. 😝

katarina6
18. apr 2012

@susanq
@krhlicka
no ja som tiez oci vyvalila ze 8mes. dovolenka 😀DDD
Baby, ja sa k vam tiez pridavam, moja je tiez na mne zavesena nonstop a tiez pri nej vela nespravim, resp. musim robit vsetko veeeelmi rychlo..... , aj ked teda v jedal. stolicke vydrzi ked na mna pozera ze nieco robim... ale to tak 5min., potom uz mrnci a neskor jaci hnevom.... dviha rucicky, kope nozkami ze chce na ruky, tak to dokazem mozno este na dalsie 2min. ju este presvedcit, ze jej dam nieco na pultik na hranie.... ale potom uz koniec..... treba vymenit "stanicu" ako ja to nazyvam 😀, ist na hraciu podlozku tam sa s nou hrat...... ak nie som priamo s nou, tak sa zahra zasa len tych 5min. sama..... a tak dookola.... Najlepsie ked pridu ini ludia, to je najlepsia hracka, lebo len sleduje, pocuva, a je ticho, vzorne dieta.....ma co sledovat.....

... takze my nevieme co je 8mes. dovolenka 😀DD, aj ked na zac. samozrejme dietatko viac spalo, takze to bolo viac casu.....ale tak to brusko zasa bolo s bolestami...... tak ani neviem ci to bolo lepsie.......
Ja skor cim dalej bojim ako sa to bude stupnovat..... teraz mam na najedenie 5min. casu, a cim dalej mi moja draha dcerka asi da este menej casu..... takze to bude asi dost o drzku.....

danielka2ko
18. apr 2012

Tak aj ja sa pridávam do klubu mamičiek malých opičiek 😀 Naša tiež bola vždy rada na rukách a som si myslela, že keď začne loziť bude lepšie, ale nič také sa nekoná 😒 Snaží sa postaviť popri všetkom čo jej príde pod ruky, takže ju nemôžem spustiť z očí ani na sekundu a keď zbadá mňa, nič iné pre ňu v tej chvíli neexistuje a kozmickou rýchlosťou je pri mne.Dnes som robila fran.zemiaky a mi spadol kúsok klobásky pod stôl, ale som ne neho nejak pozabudla a potom umývam riad a herečka si pod stolom pochutnáva 😀 A ešte som sa chcela spýtať, mne včera na poradni Dr. vravela, že môžem malej už dávať krupicu, tak sa jej pýtam, z akého mlieka ju mám urobiť a ona že normálne, z kravského, že na prípravu jedla ho môžem používať len piť ho také deti ešte nemôžu, čo vy na to?