Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ikusa11 -už som skušala aj nutrilon,aj beba aj francuzske mlieko ☹ 😒 a nič.A vodičku mi začala ešte len teraz piť cca.3tyž. ☹ tak aspon tomu som rada) 😉
@kosodrevina -to som rada že tu je este memička ktorej babo tiež nechce jesť 😒 u nas je to to iste.Ranajky žiadne 😖 až ked ide spat o tej 9.00 tak sa nacica 😠 .Potom obed spapa troška kaše,ale to robime lietadielka vyberam varešky a robim divadielko aby nevadela že papa 😀 🙄 .Potom ide spať o 14.00 tak sa nacica,olovrant tak to bud troška bananu alebo kukurična kaša,večera tak to nechce nič 😠 😝 takže ide spať 20.00 sa nacica a to je všetko 😒 ☹ 😢 😢 ja už neviem čo jej mam variť,tie kaše nechce vôbec ☹ ☹
@natalitimk ja sa snažím dať jej ráno aspoň pár lyžičiek ovocnej presnidávky, potom kojíme, spinká, na obed sa snažím nejakú zeleninu udusenú, alebo nejakú Hipp s mäsom (lebo hotovky majú výrazne väčší úspech, a keďže som rada, že je aspoň niečo, neriešim...), potom kojíme, spinká, podvečer jogurt, potom kaša, kojíme a spať.... a v noci dvakrát kojenie..... ono to vyzerá pekne, že taký jedálniček, ale to množstvo....... 😠 zo všetkého pár lyžičiek, a to "pár" myslím niekdy doslova.... a medzitým trochu vody z pohárika....... čaj, ovocné šťavy a pod bez akéhokoľvek úspechu... a fľašu nevezme ani za nič..... a to kojenie presne ako @ikusa11len v kľude, t.j. v spoločnosti nehrozí... a to predtým nebol vôbec problém.... dúfam, že to je len prechodné obdobie, pripisovala som to zúbkom, ale už to trvá nejako dlho.... inak zubov už máme 6...
@krhlicka tu čítam, že budete mať doma tiež upírika, je to strašne roztomilé... ale oceníš to aj pri kojení 😠 dolné dve jednotky a horné dve dvojky do seba fasa zapadajú 😠
Ahojte augustove maminky! 🙂 Pripajam sa ku vam, tiez mam augustovciatko. 🙂 (10.8.)
Ako vas tak niektore citam, moj maly tiez nie je ziadny papkac. Horko-tazko do neho nieco dostanem.
Je stale este na materskom mlieku, ja vsak bohuzial od jeho 5,5 mesiaca MM iba odsavam, pretoze odmieta prsnik, takze pije MM z flasky. Sama som zvedava, dokedy to takto vydrzime...☹
Od kedy ste zacali davat jogurty? Lebo vsade sa uvadzaju ine informacie. Nasa pediatricka vravi, ze az od 10 mesiaca, pritom som uz niekde citala, ze aj skor sa moze davat.
@viva02 jogurt podľa našej doktorky od 6 mesiaca (resp. v 6 mesiaci sa čudovala, že ešte nedávam), podľa niektorej literatúry od 7 až 8 mesiaca a podľa niektorej inej až od 12 mesiacov... ta extrémnici, keďže to je z kravského mlieka dávajú až od troch rokov....tak si vyber 🙂 ja dávam asi od 7 mesiacov a dvoch týždňov..... a chvalabohu aspoň niečo je... a dávam len čistý biely vysokotučný... 🙂
@ikusa11 aj ja uz pomalicky rozmyslam nad ukoncenim kojenia, chcela by som malu kojit tak do roka, viac asi nie. Ja mam obavu z toho, ze co jej dam ako nahradu, kedze mne odmieta pit z akejkolvek flasky. Cez den ju kojim rano, poobede a ked ide spinkat, no a v noci dla potreby, aj ked to ide skor o cuckanie 😉 Bejka pise, ze na noc davat UM, ja som rozmyslala naopak, ze zacat cez den a v noci este kojit, lebo ked nebude chciet UM cez den, dame nieco ine na papu.... To su take moje uvahy
@bejka82 gratulujem ku krasnym 8.mesiacikom.
@barborkam waaaau, ze 250 ml, moja ked zje 80 tak je dobre a nepyta si nic ine 😵
@viva02 -to maš dobre ked len odsavaš a ešte stale maš mliečko 🙂 obdivujem tvoju vydrž 😨 a čo sa tyka jogurtu tak naša doktorka odporuča až od 10m 🤐 ale ja už davam kedže naša je taky papkač až hrôza 😠 tak skušame všetko možné 🙄 aj to ho spapka kedy ako ☹
@kosodrevina, @natalitimk baby nic si z toho nerobte, ze dietka menej papaju, u nas je to to iste, malinka mi spapa za misu pisu- este nikdy mi nezjedla cely jogurt alebo vyzivu, a pritom nevyzera byt hladna, si myslim, ze jej to staci, aj ked mna to stale skre 😒 . Obcas ma aj prekvapi a spapa vcelku dost, naposledy jej zachutila ryza s hraskom a zltkom 🙂 , no a ked nic ine nechce, tak jej dam chlebik- ten zboznuje 😀 , alebo jogurt s piskotkami, hruskou.
@viva02 Vitaj medzi nami, ja davam cisty biely jogurt zhruba od 7,5 mesiaca a malej velmi chuti 😉 Obcas jej tam dam nejake ovocie alebo rozdrobim piskotky.
@kosodrevina
@natalitimk
@mimikett tak to vam ozaj deticky malo papkaju , ale ak na vahe sa to nezobrazuje , tak hadam im to staci 😉 ....to moj je iny srotovnik 😀 😀 😀 ale som rada , lebo co som mala problemi s jedenim s dcerou , to uz zazit nechcem ...
@viva02 vitaj medzi nami ...jogurt uz urcite moze , papkame uz davno 😉
Caute , 🙂 ja som dnes rano v posteli musela vypadat dost stresujuco 😲 , kedze sa ma moj maly rozhodol upokojit a strcil mi do ust cumel 😀 😀 😀 najprv ho zalozil sebe , vytiahol a vpakoval ho mne 😀 😀 😀
@mima1311 zlate...
inac baby vobec by som sa neriadila tym, kolko toho ma dieta spapat a tak...moja maly papa myslim ze ukazkovo, zje skoro vsetko co mu spravim...ale vahu vobec nema ze 9kg, mame nieco nad 8kg, taka normalka a pritom zje ovocie, zeleninu, jogurty, polievky, no vse... kazdy spapa tolko,kolko vladze, myslim ze keby boli vase deti hladne, dali by to znat na sebe
a co sa tyka odstavovania, z osobnej skusenosti mozem povedat, ze kedze ide leto, nic lepsie ako kojenie nie je, ci ste na dovolenke, na plavarni, niekde na vylete, je to super....ja som vzdy deti zacala odstatvovat okolo toho 15 mesiaca, vzdy mi to vyslo tak nejak na chladne obdobie.co bolo fajn...ale to je tiez vec nazoru
@viva02 no akurát som bola na poradni a tiež vraj jogurty až od 10 mes. - som sa ani nepriznala, že my už jej asi 2 týždne dávame jogurt - bánovecký biely a domáci džemík do toho šupneme.....
ešte vraj na raňajky mám dávať chlebík s masielkom
Moja malá spapá všetko čo jej dám a predsa váha žiadne extra - dnes na poradni 8130 g, a 71 cm.......
@mima1311 ja keď čítam, čo Tvoj drobec spapá.... tíško závidím... už sa teším, keď aj tá moja herečka niečo konečne s chuťou zje 🙂)) ona vlastne najviac kričí, pri kŕmení 😠 no, hádam sa rozje, aby som ju zas nakoniec nemusela krotiť..... genetickú výbavu po maminke aj ockovi teda na žiadneho drobčeka nemá 🙂)))
@mimikett ona je strasny zrut. Ale to ma z tatovho rodu. Svokra zvykne spominat, ze ked bol babo, tak jedol ako vysavac 😀 u nas slovo "fuj" nepozname. Ona zje vsetko, co jej dam na tanierik 🙂 dokonca aj minule, ked sa vykakala do serblika, tak som jej to ukazala a pochvalila ju, ze ako krasne "narobila", tak som sa asi na sekundu otocila a zrazu kuknem a ona ruku v serbliku a az po lakte za..... ved viete co 🙂 keby o sekundu neskor priskocim, tak uz si pochutnava 🙂 fiskus...
@katka121 ak mozem...my detto. Papame az sa prasi a tiez mame "iba" 8850g. Tie deturence vedia, kolko im treba.
@kosodrevina a kedy je presne narodena ? moj 14-teho , vidim ze aj vy mate 8+1 tyzden 😉 ...ved ako som uz pisala , aj ja som rada ze sa napapka , len tiez to budem musiet odsledovat , aby dako moc ,, nepodrastol,, 😀 ako ty pises , aj moj ma super preddispozicie 😖 po rodicoch , ach jaj .....ono je to o nervy , ked nemozes do dietata dostat jedlo , zazila som s dcerou , ale napocudovanie az vo väcsom veku , za babätka bola gulicka , potom to uz bolo psycho ...tento moj sa teda lubi napapat , ked zacina byt nervoznejsi , viem ze je to hlad alebo spanok ...jedine co nechce je ciste mliecko 😖 treba mu ho ,, osalit,, dakou zmeskou , potom vypije skludom anglicana aj 280 ml , teda plnu flasu ,
na ranajky mame zvycajne vyzivu celu flasku + piskoty , alebo postruhame jablcko - hrusku , co je doma + piskotiky ,
desiata obycajne cely jogurt + piskoty + dakedy aj mensi banan , to ked dlhsie spi a neskor papa
obed zvycajne varene --polievocky zeleninove hustejsie ,, riedke pluje ,, 😝 v nich zemiacik , cestovinka, ryza , mäsko , alebo strasne lubi zemiakovu kasu 🙂
olovrant bud cely krajec chleba s maslom ,, chlebik priam zboznuje , aj suchy,, 🙂 alebo ovocie velky banan , alebo dva mensie , ci hocico ine , zvykne jedla aj prehadzovat , pokial mu do mliecka nieco sypnem , tak celu flasu mlieka ,
vecera zvycajne vzdy kasa polohusta do flasky , vzdy plna flasa a da ju do dna , ked dotaha , je na kompletku spoteny , otoci sa ku mne , dam mu cumlik a uz spi, chvilku ho podrzim , pohlaskam a dam do postielky ...
v noci uz nepapa , okolo 2-3 aj neskorsie , sa zvykne trosku napit caju ....
cez den este stiahne aj 2-3 flasticky caju ...takze SPOTREBU ma riadnu 😝 😀
@mima1311 teda, to je riadny jedálniček.... 🙂 super... myslím, že niektoré baby majú podobný 😉 normálny dospelák z neho 🙂 vaša denná dávka je u nás tak na dva-tri týždne 🙂
moja je 18., takže minimálny rozdiel...
@kosodrevina je tu viac pojesnych deticiek , ale zas aj opak , takym co staci malo , vsak o tom je svet zaujimavy ----kazdy sme iny 😉
Fiha, ale su tu ini papkaci, co citam 🙂 Nasa mala pije hlavne moje mliecko. Okrem obeda a kase na veceru spapa mozno zopar kukuricnych chrumiek ako prvu pomoc v kociku, inak nic. Aj to niekedy z obedu spapa 6 lyzic a finito 😒
A to ma 10kg 😀 Sama sa cudujem, ci to len z mojho mliecka tak nabrala...
@mima1311 -tak taky jedalniček nema ani môj už 3r. syn 😅 😅 že kde sa mu to zmesti 😨 ale hlavne že chutí 😉
@krhlicka tak mas vydatne smotanove mliecko 🙂 krasna vaha , moj mal na 8 mesacnej 9 200 g 😀
@natalitimk chutit mu chuti ,, az velmi ,, 😀 ale som rada , netreba ho dva razy nukat a behat za nim s lyzickou 🙂
Baby viete kolko usetrite ? 😝 😝 😝 😀
@natalitimk no tooto som uz obzerala aj ja , super su tam tie bocnice 😉 len ponekud rozpocet je na bode mrazu ... 😠 ☹ kolko ta vysla ?
A ze neje :O) , vsak nieco chrumka :O),.... nas fici na tych kukuricnych sulkoch , len je z nich ako prasiatko :O)
to mi zohnala švagrina od kamošky po jej dcere 🙂 a stala ma neskutočnych 12€,dobre že 😉 ale ved skus MK
@ikusa11 🙂 no v poslednej dobe ako som už písala odmietala cez deň mliečko, no ale ako som bola u dr. a posťažovala sa na to, tak hneĎ na druhý deŇ začala piť 😅 takže cez deŇ vypije cca 2-3x / 90-120ml a v noci mi pila už len 2x 120ml ale teraz sa to zhoršilo, je to aj 3-4x proste nič ju neukludní len mliečko 😝 😝 takže tak nejak 😉

@ikusa11 ja by som neriešila, čo na to ostatní, aj ja už mienim odstaviť...(aj keď teraz je fakt trend kojiť až do puberty) a presne ako u vás, cez deň sa snažím vynechávať a v noci papáme, ale vstáva len dvakrát klop-klop.... a kojím ešte pred prvým denným spánkom cca o 9-9.30 hod a potom asi hodinu po obede o 14.00, popoludňajšiu dávku som nahradila jogurtom a potom dávame až večer pred spaním cca o 20.30... a veľmi slabo papá príkrmy..... pár lyžičiek, keď čítam, že detičky spapajú aj 200-250 ml, len kukám.... u nás je maximum trištrvte jogurtu, prípadne 80 ml kaše.... ☹ skúšam jej dávať kadečo, ale proste nechce, kričí jak tur!!! a aj to kojenie je cez deň skôr také doprosovanie... vôbec nemôžem povedať, že by bola na mne pricucnutá.... ale má takmer 9 kg, a to teda fakt netuším z čoho... 🙂