icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

bejka82
25. apr 2012

@mima1311 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no konečne je vo svojom živle 😀 😀 😀 😀 😀

mima1311
25. apr 2012

@bejka82 😀 je to drak 😀 chvilku sa tuli , pritiska hlavku , opiera si ju o moje plece , do chvilocky ma fackuje a plieska , skutuje a zas ani nie par sekund a uz ma cmuka a hadze po mne ockom ....to su stavy ako v puberte 😀 😀 😀
dnes sa tvaril ako najväcsi vegetak 😀 😀 😀

bejka82
25. apr 2012

@mima1311 ty kokso naša nespapká až toľko ako tvôj a má 9500g ale to asi preto že tvôj sa už skoro behá 😀 ale nesťažujem sa moja tiež papá pekne (klop-klop) 😔

bejka82
25. apr 2012

@mima1311 naša sa dnes ráno zobudila ako keby vypila 10 redbullov 😅 plná energie. keď som ju dala medzi nás zamerala sa na ocka, ten samozrejme ešte chcel spať a tá ho ťahala za uši, škriabala oko, ťahala za noc a objavila obočie, Bože to šklabala o sto-dvesto 😀 😀 tak som ju radšej zobrala do kuchyne a ocko sa mohol vyspinkať 😀 😀

mima1311
25. apr 2012

este ta foto , jaaaaaj ta moja demencia 😀

@bejka82 ktovie ? asi aj preto , on je stale v pohybe 😀 😀 😀 pockaj zacne sa viac hybat , uz to tak hore nepojde , este si to uziiiiiiiivaj 😉
Takze dnes sa pustila do ocina ? vsak si ju mala nechat , nech ocino si uzije :O)

mima1311
25. apr 2012

@bejka82 nebude z nej kozmeticka ? 😀 😀 😀

viva02
25. apr 2012

@kosodrevina
@natalitimk
@mimikett
@mima1311
@katka121
@bejka82 Dakujem za info k jogurtom. 🙂

viva02
25. apr 2012

@bejka82 My mame tiez nabeh na alergiu, tak asi budem tiez zavadzat az neskor.

viva02
25. apr 2012

@natalitimk Veru, s tym odsavanim je to dost komplikovane cele... No, co uz, ked malinky vymysla a nechce sa kojit. A celkovo pije straaaaasne malo.
A to som si myslela, ze mna uz nic nezaskoci, kedze starsieho syna som kojila 2,5 roka! 🙂

viva02
25. apr 2012

Ako riesite, aby sa vam malinke neobtlkalo v postielke o mreze? Nas si tam stale buchal hlavicku, ako sa v posteli stvera, mrvi a vymysla. Mantinely(hniezda) uz nepomahaju. Dnes sme mu tam teda urobili 'ochranu' - mame 2 take tenke nafukovacie karimatky,ktorymi sme oblozili mreze postielky zvnutra a maly si tam moze robit kludne aj salta a boxersky ring, je super chraneny z kazdej strany. 🙂 Este som tie karimatky aj obliekla do bieleho postelneho pradla, nech to nejako vyzera... 🙂

kosodrevina
25. apr 2012

@mima1311 ten je zlatý! a úžasný, ako už takmer pobehuje 🙂 moja sa len mece, váľa sudy, posadí sa, plazí sa už bleskovo a sem tam aj poštvornožkuje.... veľmi je teraz roztomilá 🙂 tie zúbky jej asi zavadzajú, tak vykrúca pusinku, robí hrozné xichtíky.... fakt sranda.... musím si ešte užiť, kým nebehá.... 🙂

gabika84
25. apr 2012

@viva02 my uz jogurt davame cca 2 tyzdne. Bukovsky ma probioticky jogurt a acidko zaradene uz v 7.-9- mesiaci.
skusim pridat prilohu, neviem, ci to bude citatelne.

gabika84
25. apr 2012

tak nic ☹

viva02
25. apr 2012

@gabika84 ☹ Skoda, ze to nie je citatelne. Nevadi...

Inac, dufam, ze mi maly aspon tie jogurty casom bude jest, lebo mlieka teda moc nevypije. Uplne vam vsetkym zavidim, kolko vam deti vypiju a spapaju. Moj na obed nezje viac ako 125 ml prikrmu a vecernej kase s placom sotva 90 ml. Akurat doobeda ovocie zje normalne. Mlieka (materskeho) ak rano vypije naraz 120 ml, tak som stastna...☹

katarina6
25. apr 2012

@gabika84 gabi, uz si dala jogurty? ja mam tamto vytlacene, ale vobec som si tam jogurty nevsimla.... tak si to teraz citam a tam je kolonka Zdravsie zivocisne alternativy - a v nich je napisane Probioticky jogurt, Nizkotucne acidko alebo dobre prevareny zltok. No ale ked som uz malej davala kura, dokonca aj hovadzie som jej skusila dat, bolo to ok, ale myslim ze dost ju to zapekalo. tak ked dam maso tak nemusim jogurt ci ako to je?
Mne sa tie jogurty moc nechcu davat ked mam este mlieko, tak to by jej malo stacit nie?
Ci kvoli alergiam aby nemala tak by som mala skusit?

@mima1311 😀DDD vzdy sa smejem na tych tvojich prihodach 😀DDD Jakubkove prihody 😀DDD.... a teda to je riadny zrut! 😀DD tolko snad ani ja nezjem! 😀DDD

Nam uz tiez mala lozi asi 4 dni 😀.... motivovala ju lopta od kamoskinych dcerok ked boli u nas... tak som jej ju kupila na 2.den, a veru za nou liezla.... 😀.... sranda..... MOzete skusit aj vy ine mamicky co vam este nelozia deticky mozno to pomoze 🙂.... a este som s nou vlastne trochu trenovala, dala ju na styri a posunula jej jednu ruku, potom druhu vpred, potom jednu nozku druhu nozku a tak s nou liezla 🙂, a aj ju to bavilo.... tak mozno aj to pomohlo a neskor sa jej to zafixovalo.....

@viva02 no to obtlkavanie.... ja neriesim nijako.....podla mna sa musi dieta naucit same balancovat, a spoznavat tvrde materialy, vediet sa tomu ubranit..... Myslim ze ked ju budem prilis chranit tak bude potom viac riskovat, a spoliehat sa ze ked padne tak to nebude boliet.... ze ked narazi tam a tam tak to bude vzdy makke....
sme akurat dnes znizovali postielku uplne az dole, lebo uz by asi z toho aj vyliezla.... a potom si tam tak sedela a zacala sa splhat hore a sa buchla hlavickou o to drevo, moj muz sa zlakol, a ja nic.... a Talia takisto nic 😀, iba pozerala akoby sa nic nedialo.....ona je v tomto po tatinkovi 😀, ten je taky nebojacny.....

my nekupujeme ani choditko, a nakoniec asi ani ohradku.... nejako sme nestihli.... sama sa hrat nevedela, stale len so mnou na rukach alebo v jedal. stolicke..... a za tento mes. sa naucila sama sediet a uz aj lozit... takze pochybujem ze mi v ohradke bude ked vie lozit.... tam by nemala ziadny vybeh..... a zasa by mrncala len.....
tak teraz si sedi chvilu na koberci v obyvke a pomaly cestuje smerom ku mne do kuchyne ale tu je dlazka, takze ako konci uz na koberci vratim ju naspat na start 😀DD a ide znovu, po ceste sa zastavuje a s niecim sa pohra... konecne je viac zaneprazdnena a nemrnci mi tak... no asi nie nadlho.... lebo ked zrychli tempo tak budem musiet davat pozor.......

mima1311
26. apr 2012

Ahojte , dnes to vypada na krasny den , uz sa tak tesim na tie vyssie teploty ....a tak ma napadlo co budete davat malym na hlavu ked bude okolo tych 30? myslim ci to bude stale daka lahsia ciapocka aj na uska , alebo siltovku ? 😝 😀 musia mat nasi drobci este zakryte uska ?

Spominate tu casto ,, Bukovskeho,, tu je link na stiahnutie jeho knihy , neviem ci som to tu uz davala , ale mozno niekto nezzachytil ak aj tu uz je ....su tu obe casti 😉 http://www.ulozto.cz/hledej/?q=bukovsky

@viva02 my ame len mantinel v postielke , ale staci mu to , sice ked sa prudsie otaca v spani tak pobucha , ale to skor postielka hrkoce , kedze uz ma aspon 100 rokov 😀

@katarina6 som rada ze aspon takto potesim 😀 ty tolko nezjes ? tak potom ze z coho mas taku figuru peknu 🙂 , lebo malo papkas , asi si musim vstupit do svedomia 😖 , lebo ani foto nemam s malym radsej --- by trebalo sirokouhly film 😝 u nas sa teda na stravu minie 😒

natalitimk
26. apr 2012

@katarina6 -joj tak naša už loziť asi ani nebude 😒 -naučila sa sama posadiť 🙂 takže akonahle ju dam na bruško že ideme učiť tak ona v sekunde a je na zadočku a ešte si aj zaťapka 😅 ale skuša to na zadočku ručky da na zem a zadoček prisunie 😀 tak uvidime ako to bude dalej🙂 a lopty nepomahajú, ☹ kupila som jej aj take lietadielko ktore sa natiahne za taku šnurku a leti po zemi,aj sa jej to pači ale zas len sedi a tlieska 🙂 🙂
@mima1311 -no to je pravda 😒 a ja som už malej kupila klobučik a teraz pozeram že nema nič na uška 😖 tak teraz neviem čo snim 😒

gabika84
26. apr 2012

@katarina6 katus neviem presne kvoli comu sa davaju jogurty, mozno vapnik, mozno tie alergie, ako si spominala. radi to Buki a moja doktorka mi tiez povedala od 7. mes. jogurt davam tak, ze dam obilnu kasu, do toho ovocie a lyzicu jogurtu 😉 do roka by malo dieta vyskusat v podstate vsetko ( jasne, ze neratam orechy, krevety a bocik 😀 ) co sa tyka maska, hovadzie radsej nie, cervene maso je tazke (aj pre dospelych obcas) ostala by som pri kralikovi, kurati, morcacom a telacom.
- gratulujeme k lozeniu. ved pockaj, za chvilu ju to bude tak bavit, ze si v klude uz ani kavu nevypijes 😝
@mima1311 podla mna netreba, pokial nie je velmi veterno. My uz mame 30 teploty za nami (na dovolenke) Beli nosila bud siltovku, ale siltovku, co ma aj to prekrytie krku a usiek (ale to skor proti spaleniu) a tiez nosila klobucik 🙂

gabika84
26. apr 2012

inak s tymi uskami. ja som vzdy tak trpla na dovolenke, ked sme chodili hore dole taxikmi. v karibiku maju taxiky vacsinou take dodavky, klimatizacia samozrejme nic, takze system- vsetky okna dokoran otvorene. ked ste na zadnom sedadle, tak tam fuci tak, ze sa ani nepocujete. som sa strasne bala, ze Bela chyti prievan, ale cuduj sa svete nic jej to nerobilo. ani klimatizacia na lodi. ja som mala prve tri dni nadchu jak blazen a ona nic 😕

ali76
26. apr 2012

pridám sa k vám , mám tiez doma augustového a čítam tu, ze niektoré deticky uz aj sami sa posadia?? no uzas, moj este sa nevie sam posadit, sice on je koniec augusta, plazit sa vie, a na stryri sa tiez uz stavia, ale len jeden krocik urobi na styroch

dadulajda
26. apr 2012

Ahojte, chcem sa pridat ku teme kojenia a mliecka, uz neviem kto sa to pytal..ake mliecko a kolko maly pije...No u nas je to takto: 😉 mne odislo mliecko ked mal maly 7,5 mes. a bolo mi poradene Babylove. vyskusali sme a chutilo. Vidim v nom 2 velke vyhody. Za 600g platim 5e!!! 😀 a je v skatuli rozdelene na 2 sacky,takze mi tak nenavlhne,alebo nechyti nejake pachute.ja som chora co sa tyka chuti... 😅 A druha vyhoda,ze sme kakali 3x mesacne!!!takze mi bolo odporucane ako mliecko,co najmenej zapeka.a je to pravda...maly bez problemov kaka 2x denne. 🙂 🙂 🙂 a ako papame? noo stale som si hovorila,akeho mam zruta doma.ale ked vas citam asi nie... 😕 Rano ked sa zobudi,dam par glgov cajiku,nech sa brusko zobudi.pred spankom o 9 vypije 120ml. potom desiata.To ked zje pol jogurtu,alebo 100ml nejakeho ovocia tlieskam si...pred obednym spankom 120ml kase. po spanku caj...obed...trosku polievky a druhe tak max.do 150ml! 😕 a pred spankom o 5 trosku mliecka(2.od rana) a pred vecernym spankom 120 kase,ak je velmi hladny 150ml kase! 🙂 a nejak sa mu podarilo pustit mi kusok mliecka,tak v noci raz papa moje(aj to len 1 prsnik) z druheho mi nejde. 😅
Baby s cim sa radi hraju vase deti?? lebo moj maly ma sice hraciek plnu izbu, ale vzdy pride ku mne do kuchyne a najvacsia zabava je lyzicka v hrnceku...alebo ma o linku v kuchyni zavesenu kefu na flase...pripadam si ako cigani s prepacenim...este sa v mlake nehral 😝 Stale sa ma pytaju,co mu maju kupit ostatni a ja ani neviem..naco vyhadzovat kopu penazi aza taku a hentaku hracku,co hra,piska a toci sa,ked on to nechce. 😀

natalitimk
26. apr 2012

@dadulajda -našej som umyla silikonovu tu vec čo sa mastia kolače 😀 to je zabavka 😝 alebo variešky a ktomu mysky plastové 😅 a hračky v izbe pekne poukladané 😵

natalitimk
26. apr 2012

@ali76 -no vidiš a naša sa vie posadiť a tym plazenie končí 😖 tak bud rada 🙂 posadit sa nauči ked bude loziť 🙂 naša to ma naopak 😉

maxa77
26. apr 2012

Ahojte maminky.. mozem sa k vam pridat? sme tiez augustovi (5.8.)... chcem sa spytat ci uz ucite pit deticky z tych netecucich poharikov.. ja som to uz parkrat skusala ale 0 bodov, teda cucne si ale ked zisti ze to nie je makky cumlik tak viac nechce... sme na UM od 7m.. na flasku si hned zvykol, ale s tymi poharikmi mame problem..

maxa77
26. apr 2012

@dadulajda no nas krpec ma milioon hraciek a samozrejme, ze ho nezaujimaju.. najviac ho bavia ovladace, mobili, mys od PC, flase, papuce.. a tiez to u nas vyzera ako u ciganov 😀

krhlicka
26. apr 2012

@natalitimk paradne vozitko mate🙂nas caka nieco podobne u dedkovcov, tak som zvedava, ci sa jej tam bude pacit 🙂

krhlicka
26. apr 2012

@ali76 @maxa77 vitajte kocky 🙂 nasa mala je zaciatok augusta a teda, co citam, tak pohybovo je este lama. Sice sama sedi, ale lozenie musime trenovat😉 Z netecuceho poharika nam tecie 😀 kedze si to mala cele supne na seba, ale trenujeme 😉

natalitimk
26. apr 2012

@maxa77 -tak naša sa naučila piť z toho pohara čo má slamku 🙂 alebo jej dam aj vodičku do normalnej fľaše.Nejak to neriešim kedže ešte len nedavno sa naučila piť vôbec dačo. 😵

tintus
26. apr 2012

@mima1311 Dakujem za link na Bukiho🙂 aj ked pochybujem ze mala nieco bude papat🙂
Co sa tyka papania tak mi sme stale na MM 🙂 no a prikrmy neratam na ml ale na mini lyzicky. Teda na desiatu tak 2 lyzicky ovocicka ak sa podari tak na obed 5 lyziciek obedika a na veceru 3 lyzicky kase. Mala ma 10 kg tak nevyzera ze by jej nieco chybalo ale snazim sa do nej dostat aspon nieco kvoli vitaminom a tak. A uz to aj na mne poznat mam uz o 5 kg menej ako pred otehotnenim, comu sa ja tesim ale zachvilu sa takto stratim🙂 No a najviac jej doteraz chutila nedelna rezancekova polievka. A nas pan doktor mi stale hovori ze jej mam davat papat to co aj my jeme, on je stara skola 😅 No my pomaly ochutnavame vsetko 😖
A co sa tyka pitia u nas ziadna flasa nefunguje. Najistejsi je obycajny pohar a maminka to do nej nalieva 😝

maxa77
26. apr 2012

@krhlicka my sme pohybovo na tom celkom fajn.. v 6m sedel sam, v 7m lozil, v 8m stal.. teraz cakam co bude v 9m.. no ale co ma vie dorazit, tak ked sa ma nietko spyta ci uz chodi.. jasne, ma 8m a uz beha, viec citat, pisat a co ja viem co vsetko 🙂

@natalitimk tak tu slamku mi aj kamoska odporucila skusit.. ja som skusala aj obycajny pohar po trosko, ale z toho bol cely mokry 🙂

a k tomu papaniu, my nastastie dobre papame.. maly zje vsetko, co nezje jeho.. ked sme zacinali s prikrmami tak nic take ako papat len par lyziciek u nas nehrozilo 🙂