Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
a baby to uz vsetky davate malym pit z tych poharikov? "srkaliek"??? ja chcem zacat tak okolo roku..neni to priskoro?podla mna ma este pravo sa "maznat"s cumlikom. 😕 teda moj maly nema dudku,takze aj zato mu necham flasku.nech sa aspon tak "ukoji" 😀
holky dnes som malej navarila zemiaky por a kraličie mäsko,dako som neodhadla množstvo 😒 dosť sa mi zvysilo 😉 .Môžem to dať do chladničky a zajtra jej to len ohriať? 😕
@krhlicka no ja so si zase na Patovi vsimla,ze on ani nevie preglgat velke dusky.Aj preto pohar neriesim.. ked ti poviem,ze len tento tyzden som mu kupovala z 2.mes.cumlov na 4.mes deti... sa budes smiat! 😅 na caj mal do polroka cumel na novorodenca. 😀 vidim na nom,ze sa musi namakat na cumli.ho to upokoji,potom len lahne a zaspinka.keby mu to ide rychlo,zase by sme mali podla mna problem so zaspavanim.
@natalitimk jasne ze mozes.ja zamrazam do poharikov na 2 davky.takze ked ho rozmrazim,ma to na 2 dni.a v poho. 😉
@natalitimk Ano, mozes. Ja to bezne tak robievam, ze navarim 2 davky prikrmu - jednu na ten den a druhu na dalsi den, tu dam este horucu do Avent pohariku a hned uzavriem, takze by to malo byt relativne sterilne. Hned po vychladnuti dat do chladnicky samozrejme.
@majulino Niektore deti daju zabrat viac, nez ostatne. A takisto deti prechadzaju roznymi obdobiami, kedy viac vyzaduju, su placlivejsie atd. Treba to vydrzat. Zaroven vsak mas narok na pochopenie a podporu zo strany okolia a predovsetkym partnera. Nie sme rozpravkove hrdinky - supermamy, takze zvladat naraz aj narocne dieta aj domacnost aj vsetko ostatne je utopia. Co je vacsia priorita - mat upratany byt alebo dobre sa postarat o dieta? A tu by som chcela podotknut, ze do starostlivosti o dieta aj o chod domacnosti urcite treba zapojit aj manzela. To nie je TVOJ neporiadok v byte, TVOJE dieta, o ktore sa staras, ale VAS neporiadok a VASE dieta, o ktore sa treba starat spolocne. Takze by bolo dobre, keby si sa s muzom porozpravala a povedala mu, ze aj on musi prilozit ruku k dielu. Mas narok na unavu, aj na pomoc, predovsetkym od manzela.
@majulino neboj nic, nie si jedina. s Belou je to tiez hroza uz niekolko tyzdnov. som sa vyhovarala na zubky stale, ale od vcera sa mi to aj potvrdilo. uz dva dni ma hnacku a dnes rano sa kt omu pridala aj teplota ☹ zatial len 37,5, uvidime, ako bude vecer. dnes v noci som spala cele 3 hodiny, Bela od rana mrnci, reve, kojim, odsavam nos, prebalujem kazdu chvilu, teraz som zistila, ze som este neobedovala 😕 treba asi vydrzat toto obdobie, ono to (dufam, ze co najskor) prejde. poviem ti, co pomaha v tychto chvilach mne (najviac to, ze nemam manzela, ale to neratam 😅 )- rano frtana repaku (to je na nervy a na zaludocne vredy zaroven 😀 ) a poobede kavicka a cela mliecna cokolada k tomu 😝 aspon chvilkova ulava zarucena 😀
@natalitimk ja som vcera varila a pridala som tam tolko infrediencii, ze mi vysli 4 davky 😅 takze jednu spapala hned, druha isla do chladnicky na druhy den a zvysne dve do mraznicky na horsie casy 🙂
Fuuuu , co to tu citam ? nic nezname 😖 pripajam sa do radu soplavych , urevanych , pistiacich deticiek a bordel ani radsej nekomentujem , som daaaaaama 😀 sa nebudem hrubo vyjadrovat ....a cokoska ? moja rodna sestra ? 😀 😀 😀
Nas maly teda tuto noc riadne strajkoval ,ja som vstavala od predpolnoci do 4 tej , potom mm , ani do roboty nesiel rano ...to bolo kriku , maly spal a vrestal , sme ho dali ku nam , nepomohlo , pistal dalej , asi sa mu zle dychalo , hrozna noc , rano uz trosku lepsie ale sli sme pre istotu k dr. vraj dychanie ciste aj krcik , tak zrejme len nadcha , stvrty zub pocitam ze do zajtra sa preryje cely , teplotu nema ale dnes sa uz sopliky pustili , cely nostek ma zlepeny 😖 vraj ked sa pridruzi teplota , mame sa ukazat ...tak kvapkame , ja som skusila odsavat len ,, ustne,, no nic moc platne , tak ked pride mm z roboty , asi zapneme vysavac 😒 vcera pozvrackaval , dnes uz dva x , vypada to na zatekajuce sopliky 😖 ...to zacervenanie od slniecka trochu vybledlo ale dnes sme boli len v tieniku , klobuk s velkym siltom v ociach , aj strechu s kocika , len chvilku sme presli na rukach a zas je komplet cely cerveny az do flakov , ja to vidim na alergiu na slnko , ja ju mam tiez , tak teda bude co v lete robit- ho ochranit ☹
nemate nejaky domaci recept na sopliky ? aby co najrychlejsie boli fuc ?
@mima1311 A nemoze mat cervenu tvaricku z prehriatia, myslim od tepla, nie od slnka? Aspon u nas dnes bolo vyslovene letne.
Ked bude mat malinky upchaty nos, je dobre zvlhcovat mu vzduch, nam lekarka radila dat mokru plienku cez postielku. Do nosika striekat morsku vodu a odsavat, odsavat. A vam pevne nervy! 🙂
@gabika84 blede tvare 😀 sa ti to machruje, ked mas doma malu Pocahontas 😉
Repak nepoznam, mne teraz hrozne chuti pivo a zmrzka....oddelene, lebo inak by to zle dopadlo 😝
@mima1311 nos cistim kazdy den rano a vecer, alebo ked treba aj castejsie s mineralnou vodou v spreji....teraz mam Sterimar a odsavam. Ked nie je zahuhnana tak pusou a ked chrci ako buldocek, tak aj vysavac...to je ine peklo potom. Boj z blizka, ked odsavame s vysavacom 🙄
drzte sa s drobcom, nech je co najskor fit a radsej vystraja svoje sibalstva 😉
Kocky chcem sa opytyt ked je uz teraz konecne tak teplo odvazite sa ist von s malymi len v tricku s kratkym rukavom? My sme tak dnes boli ale kukam kukam okolo a boli sme jedine 😎 Co sa tyka opalovacich kremov my sme kupili Biodermu 50, stala u nas v dedine 16 € a v meste 18€. Prirazka alebo co?
Sopliky vam nezavidim no u nas je to naopak soplim ja. Som bola cely tyzden odstavena s takou nadchou a mala zlata spala pol dna so mnou 😉 Zato dnes spala hodinku ved si chcela uzit slniecko nie?
No a ja mozem studovat Bukiho, ked babka na obed malej ponukla bryndzove halusky s odovodnenim "ved uz je velka" no ta sa tak oblizovala a papala a este to aj kyslym mliekom zaliala. Ja uz fakt neviem, moje polievocky, kasicky a neviem co odmieta a taketo "dobroty" jej veeeeeeeelmi chutia 🙄
fííííha za jeden deň ste tu toľko toho popísala ani neviem už k čomu sa mám vyjadriť 😅 😅 😀
dnes u nás bolo tak krásne, teplúčko. no ale keď som bola kočíkovať som sa neuvedomila a vyhrnula som si rukávy, že mi je teplo. keď som prišla domov som skoro odpadla, ruky total spálené (do polky 😝 ) a prsty tiež do polky ako som držala kočík, no čistý dilino 😀 😀 😀 takže už nie len malinkú natieram ale už aj seba musím 😅
a ináč ja mám pre malú krém Bioderma 50+ pre deti s atopickým ekzémom.
caute kocky,vidim,ze si tu zaciname uzivat krasne dni,ja som dnes ani nedala starsiu do skolky,vzala som este aj jej kamosku a urobili sme si piknik 😎 😎 😎 ,juuuj,jak nam bolo fantasticky.nelku natieram tym dailongom,uz treba faktorovat,silne slniecko je.
no a aj u nas sa pisti a vrciiiiiiiiiiii ostosest.a buntosi v noci.tiez sa mi vidi,ze sa nieco derie v puse.
Ahojte maminy 🙂 dlho som tu nebola, ale mali sme teraz strašne náročné obdobie 🙂 končím školu, musela som písať diplomovku, odovzdať index, do toho mi malá dva týždne kašlala jak starý hrniec a soplila jak drak...strašné to bolo...chúďatko moje zlaté 😒 doktorka nám robila výter z hrdielka, našťastie sme nemali bacila, zase to bolo vírusového pôvodu. S mužom sme sa ustavične hádali, vyčítal mi, že je doma bordel, tak som mu oponovala, že by som prijala jeho pomoc. Teraz je to už chvala bohu lepšie, diplomovka odovzdaná, mama s tatom sa upokojili, Dominika si užíva krásnych vysmiatych rodičov 🙂 Máme tri zúbky, hovoríme, mama, dede, dada... 🙂
@tintus -tak dobre, 😲 a ja som sa chcela spýtať či už chodia detičky bez pančušiek 😝 a vy už tak na holo 😨 ale asi tam mate teplejšie. 😎 a v pondelok musim isť do lekarne kupit krem na opalovanie 😉 ,labo doma mame len 30 fak. to netieram syna 🙂
@viva02 ahoj , neviem veru , ale asi nie , myslim ze zo slniecka , on nie je cely cerveny , len licka a nostek , to co mu vytrca 😀 😀 😀 aj dr. sa pytala ze ci to uz je opaleny , vravela ze bude mat citlivu pokozku ---po mne 😠 ....tie nervy budem potrebovat , mame do nosa len ten spray, este u morsku vodu mi treba kupit ...
@krhlicka dakujem zlatko 😉 zatial som este vysavac nevytiahla , mm prisiel neskoro z roboty , tak na vecer som maleho nechcela rozdrazdit , uvidim aka bude tato noc , veru radsej nech visi na zaclone , ako ma mat sopliky 😀 😉
@tintus moj bol dnes prvy x bez pancusiek , mal len body s dlhym rukavkom , pravdupovediac s 3/4 , uz z nich vyrastol , ale mame ich radi 😀 a teplaciky , ponosticky , sandalky a klobuk ....bolo fakt teplo , ale k veceru sa uz veru ochladilo ,
halusky uz skusal aj moj maly 😀 ale so syrom 😉 tak vidim ze u nas na Kysuciach je to hadam daka ,, detska specialita ,, 😝
@bejka82 veru treba natierat aj seba , my sme boli na pizzzu so sestrou a ako sme sedeli vonku na terase , svietilo z jednej strany , tak nas to oslahlo len na pol hlavy 😀 😀 😀
@ikusa11 to vam muselo byt hej , 😉
@vanilashot aj my mame 3 zubky , hovorime uz davno mama, tata ,baba, deje, neni, namo ,ale nehovori to cielene ako oslovenie , to si len tak pre seba dzavoce , na to prave cielene este len cakame ...a u vas je to ako , uz ta oslovuje mama 😲
@natalitimk veru u nas neni teplejsie 🙂 my sme s
@tintus zo severu , tu je oproti inym mestam z juhu citelne chladnesie ....dnes sme boli prvy x bez pancusiek 😉 ten krem caka aj mna , to bude zas polozka 😠
babenky , moj maly je uz 2 x zobudeny co siel spat , tak dnes budeme hadzat asi rekordy v ,, nespani,, 😢 drzte palce ...
no paraaaaaaaaada baby, vsetci sme tu akysi usopleni, ukaslani, tak nam to zacal najstarsi minuly stvrtok, ked on ze uz taky ok, v pondelok na vecer dostala teploty mima, uplne ze strata hlasu, zrazu zacal aj ten starsi znova kychat, mima chudiatko furt bez hlasu, ja vcera 38ky,uplne ze ko, matusko tiez dostal sopel, no a vonku kraaaaaaaasnych 30stupnov....kde je spravodlivost???
a co sa tyka kremiku, u nas v lekarni maju la roche detsky 50 + po opalovani za 20eur, celkom fajn a mam ho overeny uz pri prvych dvoch detoch
ahojky, tak dnešná naša príhoda: boli sme kupovať malinkej topánočky zase nič 😅 ešte že som neobjednala cez internet. 😝 vyskúšwali sme hádam z každého a ani jedny sme neobuli, tak má vysoký nart naša herečka 😕 tak sme nakoniec kúpili len papučky na také cvočky lebo ani tie papučky na šnurovanie neobula. tak som zvedavá, keď trošku podrastie či sa jej to zmení. ale zlatá bola tak pišťala od radosti v obchode, keď jej teta predavačka nosila topánočky a ukazovala jej (typická baba) 😀
Baby a to keď sa mi ešte malinká nepostaví sama na nohy ale už chce stáť na nožikách, tak to nevadí že ju dávam chodiť??? už pekne robí krôčiky keď ju držím za ručičky 🙂
@bejka82 -aj naša už beha za ručičky 🙂 ,a tiež sa sama nepostaví 😉 len v postielke alebo ked sa pritiahne ku nabytku 😝 a našej už asi pôjdem obzerať sandale len ona ma zasa taku malú nožičku 18-19 či dačo najdem 😝
@bejka82 fiha, Sofinka je taka preberava dama 😀 @natalitimk 18-19 je v nasom veku este mala nozka 😕 , lebo mala ma teraz 19tku a sa mi zda, ze to uz je riadna noha 😉
my sme boli dnes doobeda na ihrisku, napriek 50tke faktoru vyzerame obidve ako indianky 🙄
@verka to je neprijemne, zelam skore uzdravenie, nech si mozete uzivat tieto pekne slnecne dni 🙂
@gabika84 😀DDDDDDDDD ale som sa nasmiala ako si to opisala... ako ti behal matrac po kuchyni..... 😀DDD no strasna sranda!!! Taketo prihody treba zapisovat do dennickov detickam... mne take pisala mama ked som ja bola mala a ked som si to potom citala ako dospela strasne ma to pobavilo.......
@dadulajda ... aj na tej pracke som sa strasne nasmiala 😀DDDDDDD som si ho predstavila ako tam sedi a cumakuje na pracku 😀DDDD to muselo byt strasne smiesne!!! 😀DD
co sa tyka poharikov srkatiek - vyrobcovia pisu ze sa pouzivaju od 6mes., nejake od 12mes., je to na tebe... a skutocne ak maleho nekojis,mozno je fajn mu tu flasku este dlhsie nechat.....
Nasa mala teda velmi so srkatkami nepokrocila..... Gabi, mozno to bude aj nas pripad ze jej voda nechuti.... skusim si raz odsat mlieko a dat jej tam to, ze ci to bude pit...... no potom neviem teda co spravim, ci nejaku inu vodu jej skusim dat.... velmi jej ten caj davat fakt nechcem...... mozno jej jablko nejako odšťavim alebo take nieco a zmiesam s vodou, a mozno to by mohla pit......
no nam mala lozi len tyzden, takze nas asi taketo vselijake pribehy este len cakaju...😀 no uz sa teda stvera vsade mozne..... som ohradila vankusmi skrinku pod TV, aj tak sa cez to vystverala.....
Baby, este som sa chcela spytat, tym co vam deticky lezu, tak ich davate do ohradky? Zahraju sa vam tam? Lebo ja som ohradku nekupila, cakala som kedy bude vediet sama sediet aby tam nepadala, a nejako uz sa v jednom mes. naucila aj pevne sediet aj lozit a pochybujem ze jej nejaka klietka 1,2x0,7m bude vyhovovat v jej lezeckom rozlete......
ja som inak tiez rozmyslala o tej prilbe 😀DD ci by nebolo dobre aspon to jej dat na hlavu, lebo ja teda nie som pri nej nonstop, vzdy ju necham hrat na koberci a som v kuchyni, trochu nakukam... a ked uz prilezie az ku mne, tam uz je dlazka tak ju dam znova na start 😀DD a tak lozi cely den..... zo sedu zatial pada celkom pekne, ze drzi hlavicku a poslednu poklada na zem, no a zacina sa stverat, tak to este dobre nema nacvicene ako ist naspat, tak ked to uvidim som pri nej, a nechavam ju co spravi, aby vedela ze co si vymyslela nech si aj domysli nasledky 😀......
lezecke tempo sa teda fakt zrychluje kazdym dnom..... Ja som asi mozno zatial z mala mamiciek ze som rada ze lezie, lebo sa mi konecne viac sama zabavi.... je zamestnana lezenim, a valanim sa na strany, ze sa aj trochu sama zahra..... co predtym len na rukach..... aj teraz je to este velakrat na ruky, ale ked ju znova dam sa hrat, tak neplace, zasa si prelezie tie koberce a tak dookola.... tak aspon menej sa ju nanosim na rukach.... ja sa tesim ked bude chodit po svojich aby som ju ja nemusela vlacit.....
@katarina6 Katiiii ty mas krasne decko!! 😨 😀 😀 😀 boze je ako obrazok. a tie vlasky! moje nervy..sak to uz normalne ako taka vela baba. 😉 Nechces ju dat na reklamu?? ta fotka nalavo to je uplne ako titulka na casaku! 🙂 🙂 inak ocenujem aj vzdelavacie aktivity...moj macik som objednala aj ja min.tyzden. 😉 😀
@bejka82 no to presne aj u nas...dostali sme dvojo topanociek a len len mu to obujem. a jedny tenisky tu take tvrde,ze ani neviem ci ma patu dole... 😒 tak tiez neviem co obujeme. a aku dlhu ma nohu? Pato 11,5cm a pride mi to celkom aj dost..to kukam 19 topanocky...a ako rychlo im bude teraz rast nozka netusim..chcela by som uz aj dopredu nieco kupit.ale bojim sa trafit len tak..
A baby budete kupovat na leto malym uz aj tie slapky ako crocsy?? mne sa najlepsie obuvaju na suchy zips topane. 🙂
@vanilashot ahoj no kocka klobuk dolu...teda ja som aj rada ze som si to minuly rok dokoncila..lebo tento neviem neviem.. 😖 a povec drahemu,ze nech sa pride pozriet hocikde,kde je male babo,aky maju doma poriadok..a nie ty este aj s tou skolou.. akoze ja ta obdivujem ze si to zvladla...ja som si dala prihlasku na buduci rok,ale neviem ci nastupim...uvidim aky bude maly v septembri. 🙂 uzivajte si teda krasne jarne teplucke dni a snad tu budes uz castejsie. 😉
inak sucitime so vsetkymi soplavymi detickami...sme natom rovnako ☹ a este nas postretlo nieco nove "uzasne" a skvele co sme doteraz nepoznali..... zapareninka.Teda asi by som nemala ani pouzivat zdrobneninu,lebo maly chudacik to ma nesutocne...prislo to tak nahle. 😒 v noci ma pampersku a zobudi sa s cervenym okolo ritky a do obeda (cez den latkujeme) ma uz cele polky uplne cervene...ciarocku ma az po krize cervenu...joj ani prebalit sa uz nechce dat.ani chytit.ani nosit 😢 😢 😢
Ale mame aj nieco nove, prisiel mi golfac. 🙂 malemu sa sice nepacil.stale sa obzeral a staval a chcel studovat kde to je..ale zvykne si 😉
@dadulajda 😀DD ale ved vsetky deticky su krasneeee, kazde jedno !!!! vlasky ma dlhe, ale videla som aj dlhsie niektorym detickam 🙂, aj ked teda skutocne maju skor menej vlaskov deticky..... fotka nalavo nie je vobec nejaka speci 😀, domaci odev 😀, vyzera skor ako chalanisko keby nausky nemala 😀DD...... ale inak mi fakt uz pripada velka, taka riadna baba, uz to nie je to male nemluvniatko v batozteku..... ale prefikany spekulant :-P....
My sme Macika dostali 🙂, ale svojho povodneho mame u babky nechaneho toho tiez pozerava a toho ma radsej, viac ho zuje v ustach 😀DD......
tie topanocky ja este nekupujem, neviem ani ake aj este nechodi, iba lozi a sice sa stavia ale este jej tie nohy moc upinat nechcem.... a v lete tie crocsy neviem ci budeme kupovat, mozno aj ano, ak sa jej v tom bude dobre chodit, ale ak nie, tak nie..... a musime pozriet aj co hovoria odbornici.... ci to je vhodna obuv......
@vanilashot ja som zabudla Zagratulovat!!!! to je skutocne sila ako este popri vsetkom zvladnes diplomovku, to ja by som fakt nezvladla! Si sikovna!!! 😎.
@bejka82 ja som malej kupila take capacky co su na vek 1 rok, a tiez ich neobuje lebo ma tucnu nohu 😀, nenazyvala by som to vysokym nartom, lebo teraz su toto nase batolata a maju vrstvy tuku po celom tele, a jednoducho ked zacnu chodit, tak to vsetko vybehaju a budu chudsie.... tak si myslim ze potom sa ta nozicka zuuzi...... takze skor by som s topankami pockala... ja som ani ziadne este nepozerala, ale asi by sme dopadli rovnako a tiez by ziadne neobula.... 😀
@dadulajda Beli ma tiez obcas cervenu ritku teraz. pretoze teraz kaka aj 6x za den a niekedy to hned nezistim ☹ davam ju nad misku hned rano a po jedle, to sa hned vykaka, prebalujem cca kazde 2 hodiny, ale niekedy sa aj tak nezadari. a Beli je babo, ktore plna plienka moc netankuje, takze vediet neda 😒 u nas zatial hned zaberie klasika bepanthen, ale keby bolo moc zle, urcite skus Imazol pastu. zaberie na 100% len sa s nou ma opatrne, max 1-2 x denne. no a samozrejme ritusu vetrat. kedysi to bolo lahsie- Belu som dala naholo na nepremokavu podlozku a vedela som ze ked pridem o 10 minut, ze ju najdem na rovnakom mieste 😀 teraz je to uz o inom...
@katarina6 to je dobry napad s tym zapisovanim 😉 uz len prekonat lenivost. sa chystam uz 8 mesiacov dat aspon nejake fotky vyvolat. album mam uz kupeny pol roka a stale prazdny ☹ aj my zavidime tie vlasiska. Beli uz konecne zacinaju trochu rast ale na temienku je to stale take kura vypelichane 😀 najviac ich ma za uskami a vsetky sa uz zacinaju brckaviet, dufam, ze z toho nebude afro a la jacksons 5 😅 mame kamosku, ktorej mala ma tolko vlasov ako tali, ona jej robi take dve fontanky- copy hore po stranach, neskutocne zlate to je 🙂
inak si myslim, ze takmer vsetci vyrobcovia detskych topanok su mimo. lebo drviva vacsina deticiek ma vysoky nart. obuvanie je potom horor. ja uz som tiez objednala dvoje nove topanocky- jedny sandalky na leto a jedny tenisky na jesen.zda sa, ze moju topankovu uchylku zacinam prenasat aj na moje dieta 😅

@majulino ahoj, len ta chcem podporit, ze aj u nas je taka situacia...bojujem s neporiadkom stale. Upratujem az vecer, ked malicka spi, inak to nema vyznam. Hracky su rozhadzane stale, riady su tiez stale, vysavacu sa mala boji, tak to mozem vysavat az vecer. Mala chce byt stale so mnou... To je take obdobie, vsetko prejde. Inak ked som ja nervozna, tak mala to vyciti a je tiez jedovata 🙄 V stredu som mala taky den, zobudila som sa ritou hore asi, vnutorna nervozita ako hrom a ani som nevedela preco... strasne som bola unavena po neprespatej noci (ziva infuzia...mala furt cucala mliecko). Nikto nie je dokonaly, treba si oddychnut, vypnut, aby si mala energiu pre drobca 😉