icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

verka
10. máj 2012

ja som to skusila vecer hlavne, cez den nezaspava sam,chvilku ho hontrlam v kociku a spi

mima1311
10. máj 2012

@verka uz spi ....ale po 4-tom navrate som ho musela vziat na ruky a suchat chrbatik az sa ukludni , strasne plakal , do minuty zaspal ....polozila som ho a spi ....uvidime vecer .

natalitimk
10. máj 2012

@mima1311 - 🙂 🙂 🙂 len vydržať,aj ja to mam odskušané na synovi 🙂 Nelku už musim tiež na to naučiť len už neviem či nie je neskoro 😒 😉 Syna som učila zaspavať sameho ked mal tak 5m. 🙂 a chodi spať sam dodnes bez protesto 😵 Nelku som si povedala že si ju budem uživať 😉 kedže prve dieťa som pri všetkom stresovala panikarila 😢 a vôbec si drobca neužila 😒 tak si to vynahradzam teraz len neviem či ju nerozmaznam 😀 😝

katka121
10. máj 2012

Aj vaše detičky (súrodenci) sa tak veľmi lúbia ? dnes ráno som pozorovala môjho Matúša (8 rokov) a Hanku ako sa spolu hrali - ako ona naňho neskutočne reaguje a ako on ju doslova zbožňuje..... A tak som si zrazu položila otázku..... Ako som vôbec mohla uvažovať že malý bude jedináčik?... bolo by odo mňa totál sebecké keby som ho pripravila o súrodeneckú lásku ( Hanka tlieska rúčkami keď malý príde zo školy - celá šťastná že ho po celom dni vidí a malý stále informuje učiteľky o pokrokoch svojej sestričky......... S odstupom času fakt neviem nad čím som váhala.........

krhlicka
10. máj 2012

@katka121 zlate 🙂 to je super, ze si tak rozumeju!a ako sa dari ockovi s malickou?som si spomenula na to, aka su zohrata dvojka, aj serblikuju. Aj my uz musime zacat...

krhlicka
10. máj 2012

Spanok u nas: Mala spi s nami na velkej posteli, cez den aj v noci. Ja si to zaspavanie uzivam, ona vobec neprotestuje. V kociku, to uz je ina kava, tam spava poobede, najskor reve ako tur a potom zaspi 😒

mima1311
10. máj 2012

Vecerne skusanie samozaspavania sa u nas nekonalo , kym maly vytahal flasu kase , bol KO 😀 snad budeme mat pokojnu noc ....zelam sladke snicky vsetkym detickam 😉 to budu mat mamicky radost 😀

barborkam
10. máj 2012

@natalitimk myslim si, ze ono je to z casti aj o tom, aky spac to dieta je. Nasa mala je spachtos uz od narodenia - cele dni a noci buvala, ked bola mimi. Noci mi prespavala uz od 3. mesiaca a to bola kojena 🙂 ale zaujimave je, ze teraz, ked uz nekojim, tak sa v noci budi 😒 ono sa tych obdobi este strasne vela vystrieda.

@mima1311 mna v tomto dost podporuje manzel a je na mojej strane, ked nahodou svokrovci chcu "mudrovat" do vychovy nasej dcerky. On sa neda, narobi poriadky a mame pokoj tak na mesiac - dva 😀 a vysvetlit si to nedaju?

ikusa11
10. máj 2012

no baby ja neverim....presne to iste s tym spankom u nas...takmer kazde uspavanie je velky boj.velmi tazko sa jej zaspava,neviem co sa to deje.aj ja som vcera zrusila nervy,od dvanastej obeda nie a nie zaspat,ukadala som ju xkrat a nic,umravcana bola,este aj pri jedle cirkus,tak som ju o pol piatej prebalila a sup do postielky,nezaspala,cirkusovala do siestej,1x som jej nieco take urobila 😖 ,nevybrala som ju cely ten cas,iba som jej cajik chodila nukat,no tak sa zlostila,ona fakt kricala do siestej,ale nie taky lutostivy plac,ale taky zlostny.starsia simonka skoro az plakala tiez,ze jej je luto,tak som jej cez dvere ukazala nelku,ze slzy netecu.jemine,ale aka bola spotena 😒 o siestej som ju okupala,dala kasu a zaspala.a dnes v koci vonku tiez cirkus,ale nakoniec nejak zaspala.

krhlicka
10. máj 2012

@barborkam taka spachtoska, to je super 🙂 nasa mala spala iba prve dva tyzdne, ked bola funglac a potom to zacalo...koliky, reflux a nastahovali sme ju k nam do postele 😔

krhlicka
10. máj 2012

@ikusa11 chrobacik, to ma mrzi, dufam, ze sa jej spanok coskoro upravi. Aku dobu vydrzi hore od spanku?ukladam malu kazde 2,5 hodiny az 3. Ked to presvihneme, tak je zle 🙄

verka
11. máj 2012

baby ja to nechapem, co tie deti tak bojuju s tym spankom.....my zas musime cez den nejako ten spanok poposuvat, lebo teraz sme spali okolo 8 do 9, pol 10, potom okolo obeda do pol 2, a poobede ked ideme zo skolky sa nevie ulozit ani za svet,tak asi prejdeme uz len na dva spanky, okolo pol 9, cez obed pojdeme na ihrisko, a potom okolo druhej pojdem von nech si pospi aj poobede....uvidime

ikusa11
11. máj 2012

@krhlicka tiez tak ukladam po 3hodinach.pred dvoma dnami som ukladala od desiatej a zaspala az o 13tej 😖 aj to na 30minut.apotom mi uz vobec nevedela zaspat,az o siedmej vecer zaspala,ale to sa mi 1x stalo.posledny tyzden sa jej strasne tazko zaspava.

verka
11. máj 2012

nam sa tazko zaspava vonku,ked je take teplo, prve dve deti na to absolutne nereagovali, matus je cely hotovy, huka a huka....doma v pohode, otrci ritku a spi,vonku neni mozno ulozit ho na spanok

katka121
11. máj 2012

@krhlicka Tatik s malou fungujú úplne úžasne - malá robí krásne pokroky, šerblík funguje ako má - dokonca máme aj vysuté pracovisko šerblíkové u babky....
Som šťastná že ide leto a krásne počasie, ke´d priklušem z práce hneď ju beriem von a sme tam spolu až do večera, malá je kornútková maniačka, keď nás teta zmrzlinárka vidí už chystá 2 kornútky - včera sme dostali dokonca 3 - zmiznú bezozbytku a ani sa pri tom nejako extra nezababre.

ninuska8
11. máj 2012

@mima1311 nehambi sa, aj ja mojmu obcas placnem po plienke, dakedy aj dvakrat po sbe a poriadne ked uz nemam nervy a cuduj sa svete prestane sa mykat a spi, tiez uspavame na fitlopte a prsniku zaroven,chrbtica v keli... ale spankovy trening u nas nemal sancu, velmi plakal potom zo spanku este vzdychala a spal max. pol hodku...a ani po styroch dnoch sa to nezlepsilo, dokonca sa mu pokazili noci, lepsie spinka, ked zaspi spokojne, bez placu, pri dcerke to celkom fungovalo, ale u neho sa to neda, kazde babo je inak citlive a mam pocit, ze chlapci su viac...inak my spinkame pekne, celu noc, obcas hlavne do polnoci sa zobudi ale to mi staci len prist a pohladkat ho v postielke po chrbatiku, spi na brusku, a potom nadranom sa kojime a este dakedy pospinka...

katarina6
11. máj 2012

ahojte dievcata, vidim ze je to rusne zasa u kazdej, neviem ci tu dat smajlika a smiat sa alebo plakat.....
Ano budu to zuby urcite u vsetkych deticiek, nemozete sa na ne hnevat, ale zasa vytrvat a ked vylezu tak to prejde.....
u nas uz niekolko dni, to iste.....ked sa ide spat, tak velke place, aj ked zaspi na prsu, zobudi sa na bolest, a place, a place... tym ze vie lozit a stavat sa, tak ako ju to boli tak sa stale stava v postielke, lozi tam......
Dam jej ten Calgel, myslim ze to pomaha, je to anestetikum, tak na chvilku si zasa pospi, a uz tak neplace... skuste to aj vy davat detickam.....
No ale po dllllhom case som zasa vytiahla fitloptu 😀, tak je v spalni, a mne sa da momentalne utisit len vo zvislej polohe, tak sa ukludni a spi na mne ako opicka, potom ju pomaly prenesiem do postielky, spi dalej.... po stvrthodine znovu plac... niekedy jej len vypadne cumel, dam jej ho a spi dalej, niekedy ju len prevratim na druhy bok, dam jej do ruk plienocku, cumlik a spi dalej.... no ale velakrat len ruky......

co je to prosim vas ten spankovy trening? tomu hovorite ked nechavate dieta vyplakat? ci to zle chapem..... Sorry, ze budem vulgarna, ale vyserte sa teraz na spankovy rezim ked maju deticky bolesti zubkov, jednoducho, ked ich to boli ako maju spat? a ked ich neukludnite tak si v mozgu nevytvoria vazbu na stres..... ak to chcete presnejsie tak tu to je:
"Ked vase dietatko intenzivne a zufalo place, jeho autonomny nervovy system (ktory sa vyvija aj po narodeni) je vyvedeny z rovnovahy. Kym pretrvava stres, drazdiva sympaticka vetva je privelmi aktivna, zatial co pokojna parasympaticka cast je prilis malo aktivna. To znamena, ze telo vasho babatka je pripravene na reakciu utok alebo utek, lebo jeho telo zaplavi adrenalin. Zrychluje sa tep srdca, zvysi sa tlak krvi, dieta sa poti, ma napate svaly, rychlejsie dycha a ma znizenu chut do jedla (traviaci system setri krv a energiu, aby pripravil svaly k akcii). Je na vas, aby ste znovu nastolili rovnovahu. Vase utesovanie totiz aktivuje bludivy nerv (nervus vagus) v utlmujucej parasympatickej casti autonomneho nervoveho systemu. Cim citlivejsie zareagujete, tym vacsmi ovplyvnite regulaciu cinnosti autonomneho nerv. syst., pricom ucinky budu dlhodobe.
Ak na tuzbu dietata po uteche nezareagujete dost citlivo, jeho autonomny nerv. syst. sa casom nastavi na rezim predrazdenia. Zivot je potom velmi vycerpavajuci a plny stresov. Neskor sa mozu objavit rozne somaticke tazkosti ako napr. astma, srdcove choroby, poruchy prijmu potravy alebo travenia, poruchy spanku, vysoky tlak krvi, zachvaty paniky, svalove napatie, bolesti hlavy a chronicka unava. Existuje mnozstvo studii zameranych na vztah mozgu a traviaceho systemu, ktore spajaju stres v ranom detstve bez citlivej rodicovskej odozvy so syndromom drazdiveho creva.
Mnohi rodicia si neuvedomuju, ze autonommny nerv. syst. ich dietatka sa po narodeni este vyvija a je mimoriadne citlivy na zataz akou je napr. dlhotrvajuci zufaly plac. Takze ak nechate dieta "vyplakat" osamote, moze to mat dlhodobe skodlive ucinky na jeho telo i mozog. Dieta nevie znovunastolit rovnovahu vo svojom autonomnom nerv.systeme,ale vy ano."

to iba na pochopenie co sa v ich hlavickach deje a ake to ma nasledky ak nebudeme silne a jednoducho sa ich nebudeme snazit utisit..... Ja viem ze je to unavne, a ze sa to mnohokrat neda, a ste unavene, u nas to je take iste..... tiez stracam nervy, a zlostim sa na malu niekedy, a kricim na nu, ale aj tak mi je to houby platne, lebo sa aj tak roznervaci alebo rozplace este viac... takze potom ju musim utisovat este dlhsie......

NO a este taka odpoved na to preco dietatka placu, hnevaju sa, atd... prilis rychlo a na hocico:
"V prvych rokoch zivota ja mozgova kora dietata nedokoncena, riadia ho vyvojovo starsie casti mozgu (to je pudovy - ktory ovlada zakl. telesne funkcie potrebne pre zivot ako hlad, travenie, dychanie, krvny obeh, teplotu, pohyb, postoj, rovnovahu, teritorialny pud, poplach. reakciu - utok, utek, a potom emocny mozog ktory aktivuje: zurivost, strach, stres z odlucenia, starostlivost, socialne vazby, hravost, potrebu objavovavat). Znamena to, ze sa dieta pricasto ocitne v podruci silnych emocii a primitivnych pudov. Tie su pricinou zachvatov zurivosti, nepokoja, kriku, hadzania sa na dlazku v stave zufalstva. To vsak neznamena ze dieta je zle, je to len dosledok nezrelosti mozgu ludskeho mladata. Racionalny mozog este nie je dostatocne vyvinuty, aby dokazal upokojit burlive citove poryvy.
NO a mozgova kora tzv. racionalny mozog ten co nemaju nase deticky este vyvinute riadi:
tvorivost, predstavivost, riesenie problemov, logicke uvazovanie a rozmyslanie, sebauvedomenie, laskavost, empatiu a zaujem o druhych."

Nechcem tu v nicom mudrovat, viem ze robite vsetko co sa da a snazite sa, tak ako kazda mamicka, deti su proste test na trpezlivost a na to akym dobrym clovekom sme..... kazda zrejme v tom zlyhavame takmer dennodenne, ja takisto nemam tolko trpezlivosti kolko by som si priala...... no zakazdym jej je viac a viac...... mam dobreho trenera! :-P

No a este nieco take pozitivne......pred 4dnami mi zacala Talia podavat veci do ruky na povel, velmi sa z toho tesim... len tak som ukazala ukazovakom na kocku co bola pri nej, povedala DAj mi kocku! a otvorila dlan a ona to pochopila, chytila kocku a dala mi ju. Tak som sa podakovala, ukazala na druhu, a tak mi podavala jednu za druhou, strasne je zlatucka 🙂, skusala som to aj na druhy den, nezabudla to 🙂. VSetko su to ale objekty blizko nej, ak ukazem nieco daleko tak to este nechape ze ukazujem na daleky objekt.....
Skuste to aj vy, resp. mozno vase deticky to robia uz bezne, a ja som zaspala dobu? 😕.

TAk zotrvajte v trpezlivosti, ja sa tiez budem snazit, este nas tych ich huncustiev caka velmi vela, a vzdorov, a odporov, az dokym im nedozrie Mozgova kora, tzv. racionalny mozog, od ktoreho zavisi ze pochopia co su to pravidla, empatia atd...... Tak sa deti nehnevajte, oni za to vazne nemozu, my sme neboli o nic lepsie......

bejka82
11. máj 2012

no naša tiež robí také cirkusy v poslednej dobe pri zaspávaní. Bože až mám pociť, že źo všetkých bytov sa na nás kukajú taký krik robí 😝 ale dnes som skúsila vynechať jeden spánok, lebo sa mi zdalo že to už bolo uspávanie na silu. a čuduj sa svetu dieťa bolo viac unavené a bez protestu zaspalo. len sa musím zase preladiť, uf 😅 ešte mi to až tak neide, tak ju občas skoro uspávam to kričí, tak ju posadím (v kočiku) a kukučkuje a keď už moc mrnčí dám čajík a už zaspáva. a to dnes ani natriasať nepotrebovala 🙂 a ešte.... som sa vždy vyhýbala keď naokolo kosili alebo keď začali biť zvony som utekala kade lahšie a nakoniec som zistila, že to našu herečku uspáva 😅

danielka2ko
11. máj 2012

@katarina6 šikovná je 🙂 musím aj ja skúsiť, uvidíme či jej to pôjde🙂
a ako tak čítam, naša Natália je tu asi jediná, čo nemá zúbok , tak sa asi máme na čo tešiť 🙂 aj my sme sa chystali na tie preteky lezúňov, ale bolo to po oslave mojej mamy, keby bol iný termín, určite pôjdeme, lebo malá lozí rýchlo, mi pripomína toho Duracel zajačika z reklamy 😀 a to by sme ani ovládač, ani mobil nemuseli brať, celkom by stačilo keby som sa tam ja postavila, lebo momentálne má také obdobie že len ku mne a na ruky, tiež už občas nemám nervy, lebo niekedy sa ani najesť nemôžem, tak ale musíme vydržať 🙂 a stavia sa o všetko a všade, pustí sa, jednou rukou sa drží, občas si zmyslí, že ani s tou sa ž nemusí držať a padá jak hruška zelená 🙂

danielka2ko
11. máj 2012

@bejka82 tak to máš super, naša v kočíku vôbec nechce zaspávať, len pozerá, keď ju to už omrzí chce z neho vyjsť, tak ju musím zobrať na ruky a tak dookola 🙂

danielka2ko
11. máj 2012

Pridávam aj pár fotiek našej herečky 🙂

krhlicka
12. máj 2012

@danielka2ko malicka je nadherna, a vyzera na riadnu sibalku podla fotiek 😉 s kocikom to mame aj my tak... chvilu kocik, potom hojdacka, ruky...a tak dookola. Sa citim ako vzpierac niekedy, nie je najlahsia 😀

katarina6
12. máj 2012

@danielka2ko Jojj ta je prenadherna!!!! 😀DD a tiez sibalka velka!!! nasa tiez robi "poriadky" vsade mozne.....
A ten outfit v tych ciernych satickach s bodkami je prenadherny aj mala!!! krasna herecka!!! 🙂

bejka82
12. máj 2012

@danielka2ko jeeeeeej, zlatučká je veľmi 😀 krásne dievčatko 😉

bejka82
12. máj 2012

😢 😢 ☹ ☹ dnes sme mali v Maxe preteky lezúňov aj Míla pre mamu bolo na námestí, no a my sme sa nemohli zúčasniť ani na jednom ☹ fňuk,fňuk. a tak som sa tešila. akurát v tom čase sme mali dohodnuté obhliadku bytu,kedže sme v 1 izb. prenajatom a chceme kúpiť tak som to nejak prehrýzla ☹ fňuk

ikusa11
12. máj 2012

caute kocky,tak ja som vcera vecer nechala nelku s manzelom a sla som prevetrat hlavu s kamoskami dufajuc a veriac,ze si ocko s nelkou poradi.no a prvy krat sa zobudila o pol dvanastej,mimochodom bezne je to ovela skor,tak jej urobil mlieko,ale mu odstrcila flasu ani glg si nedala,ani caj nechcela,tak ju pohladkal po chrbte a spala dalej.ja som prisla o jednej domov,lahla som k nej ,ale ja mam pocit,ze do rana som ju nekojila...ale mozno si nepamatam,o stvrt na sest sa zobudila,urobila som jej mlieko a este zaspala do pol osmejto bola super noc.proste uplne ina noc nez obvykle,inokedy je na mne casto pricucnuta.takze asi bude musiet nastupit manzel,nech si odvykne od nocneho papania a vstavania.joj,ale ta stretavka s kamoskami mi tak dobre padla,sedeli sme v letnych zahradkach,teplucko bolo,dala som si zopar nealko miesanych drinkov,citila som sa ako na dovolenke 😎

ikusa11
12. máj 2012

@bejka82 tak to je skoda,fakt to je strasne mila akcia.

katarina6
12. máj 2012

Mamicky, ako ste postupili v trojkolkach, odrazadlach?.... Ja uz celkom dobre 🙂... Trojkolku kupovat nebudem, ako mi povedali aj viacere mamicky.... deticky to nevyuzili ked vedeli chodit, lebo slapat sa nauci dieta az cca vo veku 2-3r., a dovtedy sa nebude na trojkolke len tak vozit, to si tam nic nenatrenuje, a sediet len na tom decko tiez nebude bavit.... Takze je lepsie odrazadlo, kde si dieta spevni svaly na nohach, nauci sa rovnovahe, dlho to vydrzi aj 2-3r. a potom sa kludne moze prejst rovno na bicykel skolieckami..... Takze sa usetri priestor na haraburdie.... ze bude aj trojkolka, aj odrazadlo, jedno, druhe... atd..... a my to teda vyriesime jednym odrazadlom a potom ten bicykel 🙂.
Chcem aby to dlho vydrzalo a mala na tom dobre jazdila, tak som hladala kovovu konstrukciu, lahke, spratne (ked sa jej nebude chciet uz vonku vozit, budem to musiet odniest, a mozno aj malu....), ziadne plastove a velke, a nizke...... a dobre kolesa aj do terenu vonku, gumene, nie plastove....

Tak som prisla len k tomuto jednemu odrazadlu, ak niektora uvidite nieco podobne, dajte mi prosim vediet, este stale je kopec casu do leta, a toto je jedno z tych drahsich, take na hranici kolko som za to chcela max. investovat.......

je to znacka PUKY, teraz mam dilemu ci kupit to mensie PUKY PUKYLINO - ma vacsiu sedaciu cast, je nizsie, je od veku 1r. (to cervene na obr.), alebo PUKY WUTSCH - ma mensie sedadlo, ale je vyssie o trochu, dlhsie vydrzi - je od veku 1,5r. (to zelene na obr.). Zrejme sa rozhodnem az na posl. chvilu, ked mala bude vediet chodit, a od kedy bude vediet chodit, ak sa nauci chodit uz za mes., tak by som jej kupila to pre vacsie deti, ak bude len zacinat chodit v 1r., tak to mensie zrejme......
link priamo na predajcu tejto znacky za dobre ceny je tu, keby to niektoru zaujimalo:
http://www.cyklohracky-puky.sk/pre-najmensich/p...

inak vyrabaju aj trojkolky, a kolobezky,atd.... ale teda ceny dost vysoke.....

zaujali ma tie doplnky ako prilba a zvoncek 😀, ale teda prilba stoji dalsich 40 Eur, tak to ma dost poraza, a ani sa mi nepaci ziadna 😀..... ale zrejme to tiez budeme musiet kupit, predsa len uz to je dopravny prostriedok, tak aj po vonku ked sa s tym rozbehne.....

Zatial to vyzera na znacku PUKY

bejka82
13. máj 2012

všetkým mamičkám prajem Krááááásny deň matiek 🙂 😉

krhlicka
13. máj 2012

Aj ja nam zelam krasny den matiek ...idem si dat kolacik 😀