Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@krhlicka -pekne torty 🙂 -len kto ju potom zje. 😒 naša rodina nema rada torty 😒 respektive tie maslove plnky 😝 .takže u nas to bude domaca a taka aby aj Nelinka mohla pošprtať. 😀 🙂 😅 dačo mamina vymysli 😀 dufam že sa bude dať odfotiť. 😝 😝
@bejka82 @natalitimk najlepsie foto su tie, kde sa krpci v tortach rypu 😀 ja neviem este, aku dame urobit, asi sa rozhodnem aktualne podla toho, co ju bavi. Teraz by to bola torta v podobe veeeelkeho TV ovladaca, najlepsie keby aj blikala 😝
@krhlicka tak - tak aj u nas 😀 😀 😀
@bejka82 su krasne , ja naberem odvahu a daku nu zosmolim 😝
@natalitimk to co ste za rodina ? 😝 😀 😀 😀 😀 😀 ze nem rada torty , u nas na kilaaaaaaa, vsak to aj tak potom vyzera 😝 😀 ja budem davat pribinacikovu plnku 😉
Baby , ten moj drak nam ocural celu stenu pri cele postele 😠 😀 behal len tak naostro , kym mu dam pyzamo , prve vzdy co urobi je , ze bleskovo dostvornozkuje ku celu postele , chyti sa zabradlia a postavi sa , podskakuje ,robi opicinky a dnes to zaklincoval ZACAL CURAT 😲 😲 😲 , mm ma mapu nad hlavou 😀 😀 😀
caute baby. my uz sme sa vratili z babskej jazdy z Oravy. nakoniec sme boli 4+3. si viete predstavit tu zabavu na chate 😅 okrem chaosu, stresu a paniky sme mali kopec skvelych zazitkov, kludne by som este dva dni ostala. fotka c. 1 oravska lesna zeleznica, foto c. 2 skanzen v zuberci ("odfotme sa tam s tou babikou!! to myslis tu Morenu? 😀 ) okrem toho sme absolvovali vylety po okoli, welness v termalnych kupeloch Oravice atd... a hlavne sme 4 dni vobec nevarili a neupratovali, takze super 😀
juuj aky maly nahlad je na tie fotky 😒 ale snad ste pochopili ze to nie su klokani, ale my tri s babami v mandukach 🙂
inak trvalo mi najmenej hodinu, kym som vsetko docitala, ste sa pekne "rozkecali". u nas spanok stale hroza (resp. zaspi za chvilku, ale casto sa v noci budi), zuby stale dva, stvornozkuje jak dabel, stoji, drzi sa jednou rukou, chodi okolo nabytku... hovori uz mama (vacsinou cielene), ukazuje mliecko, svetlo/žižo, jeden vlastny znak, ktory neviem co je 😀, robi papa (tym mysli aj ahoj, aj ze chce papat 😀, ale pre papanie este doda mlaskanie pusinou, jak taky kapor 😝 ) no a cez vikend sa naucila "tlieskat" ruckami, je z toho tak mimo, ze tlieska aj zo sna, a ked jej poviem "daj papa dedovi", tak povie papa a namiesto zakyvania zatlieska 😅
nasa dnesna ranna konverzacia:
Bela: "papa, papa, papa"
ja: "co je Beli, nejdeme papa, vcera si bola papa!"
Bela: "papa, papa, papa", pridava mlaskanie pusinou
ja: "ty chces papat?" ukazem znak pre mliecko
Bela: usmev od ucha k uchu, zacne vyskat, div, ze z koze nevyskoci
ja, leziac na chrbte, odkryjem nocnu koselu a Bela sa na mna z rozbehu prisaje 😀
inak na prve narodky aj ja planujem kupit odrazadlo a torta bude dufam pruzkovo bodkova so sovickou navrchu 🙂
ja len tak narychlo..... ked sa budete veeeelmi nudit pozrite si toto, je to celkom dych vyrazajuce....
http://www.soi.sk/sk/Nebezpecne-vyrobky/Narodny...
Slovenska obch. inspekcia, a produkty ktore su zivotu nebezpecne - chemicky, alebo tvarom atd..... vela detskych hraciek made in china, polske kociky, ktore privieraju deckam prsty, alebo obsahuju tiez chemicke latky skodlive....dokonca su tam aj produkty obchodu KIK nebezpecne:
a najviac ma dorazilo - makke piskajuce zvieratka, ktore zabrania reprodukcii ako som spravne pochopila - neplodnost:
Ja teda zakazujem vsetkym kupovat hracky od cinancov, ale ze je to az take divoke......ufff.... ze v hlave babiky vysoky obsah ftalatov.....
atd, atd........ nie su tam len hracky... je tam viac veci......
@katarina6 -hrozne dačo 😢 ,ja hned všetko vyhadzujem 😠 ak nam nahodo niekto donesie a je to čina 😠 ,už sme upozornili aj babičky 😉 nech radšej donesu deťom menej hračiek ale nech su kvalitné 😔 .Ale asi idem mrknuť ešte do detskej či sa tam dačo nenachadza 😝 včera bola svokra a mam skusenosti že stale niečo donesie.tak idem mrknuť. 😵
ahojte mamicky... tiez mam augustove dievcatko, no chcem sa opytat, aky kocik pouzivate, ked chodite na prechadzky - hlboky alebo uz nejaky sportovy? ked sportovy, poradte mi nejaku znacku... vopred dakujem 😉
@katarina6
@natalitimk tak kocky neviem ci sa da vyhnut vsetkemu, co je made in china. ved tam sa vyraba snad 95% hraciek. urcite aj vsetky fisher price, lamaze, atd... teda vsetky hryzatka, piskatka, sustiace knizky, hracie deky, atd... ja som bola nedavno na prednaske o hrackach, jeden pan, ktory dovaza hracky (hlavne z ciny), hovoril, ze to netreba hned zavrhnut, ked vidite etiketu made in china. v cine totiz vyrabaju tovar (tusim) v 5 kategoriach kvality. k nam sa zial casto dostava aj ta posledna 5. skupina (vid stranky soi) ale hracky z 1., 2., skupiny su rovnako kvalitne, ako hociktore ine. napr. hracky, ktore prezentoval on, boli vsetko interaktivne, zvacsa drevene, clovek by si myslel, ze su zo slovenska...
ved rovnako je to aj s oblecenim. ci uz si kupite sako Levis alebo Ralph Lauren, su vyrobene v Cine...
@gabika84 GAbi, ja viem ze aj znackove hracky sa vyrabaju v Cine, ale tie firmy to maju pod dozorom - tzn. svoje know how - dizajn, presnu vyrobu si vymyslia v USA, Angl., Holandsku, a Cinanov pouzivaju len ako lacnu prac. silu.... Myslim ze vsetok material si vozia od seba... a ak nie tak si ustriehnu chem. zlozenie, a aby to vsetko vyhovovalo predpisom, inak by sa takisto vyskytli na tomto zozname obchod. inspekcie...... Pozrela som cca 20 stran toho zoznamu a ziadnu znamu znacku ako Lamaze atd som tam nenasla..... tak si myslim ze na to davaju pozor, inak by mali v ich krajinach aj dost hanbu si myslim ak by co i len jeden ich vyrobok mal skodlive latky, media by z toho spravili dost velke halo, a predajnost by sa velmi znizila..... takze myslim ze oni si v tomto davaju pozor...... Takze aj ked Lamaze bude Made in China, malo by to byt ok. Dolezita je znacka hracky ci ma povod v EU alebo USA.
Najhorsie na tom je, ze to nie je ztiahnute z predaja, ze to nevedia vsetko kontrolovat......
Ja davam aj pozor či tam je aj značka CE.vraj to znamena že prešlo kontrolou 😉 či 😒
@katarina6 Kati fiha, to je hnus, este hracky take nebezbecne... nasa babka nakupovala vselijake cinske somariny...ale zatrhli sme jej to a vidim,ze sme dobre spravili 🙂
@gabika84 paraaaaada, to vyzera na super vylet!bufet - veget, bez varenia ...beriem hned 😉
Belly je sikulka, sup na preteky lezunov s nou, nech tam trosku narobi vietor 😉
Baby nasa mala v noci chrcala ako buldocek, nostek plny, uz jej z neho aj tecie 😒 Tak striekam morsku vodu a odsavam jak salena. Chudatko, utiera si sopliky rukavom...Od vikendu nechce prikrmy ani vidiet, tak sa obavam, ci nema aj hrdlo chytene. Zuby nejdu dalsie, tak neviem, ci len nachladla. Co ste davali detickam vy, ked mali nadchu?
Premyslam aj nad nejakym kremikom s mentolom okolo nosteka, ze by jej uvolnil dychanie viac. Mate skusenosti?
@krhlicka -naša ma tiež sople, 😢 zatieľ davam len morsku vodu. 😉 Ten kremik davam Erikovi musim pozrieť či môžem aj Nelke. 😒
holky normalne rozmyšľam že kupim malej tu prilbu na ochranu hlavičky. ☹ Dnes mi 2x spadla ☹ a rovno do zadu na hlavičku 😢 .Davam na nu pozor 😝 ale teraz ked už lozí zmizne ani neviem kedy 😝 škriabe sa to všade 😠 potom už chce isť inam pusti sa a už letí. 😒 Erik je teraz chorí tak sa točim okolo neho mala lozi kde chce,bojim sa, že si ublíži . ☹
@krhlicka skore uzdravenie , my sme soplili raz a staaaaaacilo aspon na rok , uz je dobre , tak snad sa nam to uz oblukom vyhne , tiez som vtedy rozmyslala nad tou mastickou , no dosla , zabudla som sa vzdy v lekarni opytat ci to mozu aj takyto drobci ....
@natalitimk no ja som ju tiez obzerala , aj diskusie na nu , niekto ju chvali , ine vraj blbost , neviem ...nas zatial KLOP -KLOP nespadol , ale strasne sa toho bojim , tiez nemozem byt vsade a on je 100 x rychlejsi ako ja 😀 😠
baby, viem že píšem od veci a nezapadá to do témy, ale chcem sa spýtať, či sa náhodou nerobí stretko augustoviek 2011? Radi by sme išli.... 🙂
@natalitimk tiež som na tú prilbu pozerala. Uložila som si ju medzi oblúbené a ešte porozmýšlam.... 🙂
Ahojte babulky, u nas je posledne dni veru perno. Mne moja babulka nechce vobec spat. Za minuly tyzden mi len dva-krat spala, ze dva-krat za den. Uplne vynechava poobedny spanok- co znamena, ze je tak od pol dvanastej, dvanastej hore a vecer nie a nie zaspat. Dnes pospala az pol hodinu doobeda - zobudila ju postarka, skusala som ju davat spinkat asi dvadsat-krat, ona zaspi- polozim ju do postielky a hned je hore. Akokeby ju chytala panika, ze je sama, hned sa strhne a zacne nesktocne plakat. Vecer nam trva hodinu- dve lez zaspime, co sa stale budi a budi a v noci to iste. Tak spime tak, ze ja ju drzim v naruci a Ninik si spokojne na mne pochrnkava, az nato, ze ja sa vobec nevyspim ☹ A kazdu chvilku ma rucickou ohmatava, ze ci som tam. Teraz som sa vecer tesila, ze konecne zaspinkala a za patnast minut sa zobudila opat s neskutocnym placom- podotykam, ze cela spotena - az take mokre koliesko bolo na plachte.... No uplne ma chyta uz zufalstvo. Tusim by sa najradsej vratila spat do bruska 😅 Urcite jej idu aj dalsie zubky, lebo mava trosku zvysenu teplotu, kakackuje o sto sest a neustale si mydli dasienka - vcera som si uz poplakala aj ja s nou. Fuj verim dufam a uz carujem nech je toto skarede obdobie za nami. Na pocudovanie jej, ale chuti velmi papat - jupi jou 😉 A uz aj u nas sa ozvalo konecne to mama 😀 a obcas je to aj vedome na mna. A tak pekne vieme dat papa, zatlieskat, zahrkat s rucickami a comu sa najviac tesi je, ze kruti s hlavickou nie nie a hovri pri tom eeeee.....
@gabika84
@katarina6 u nas sme dostali aj zopar takych ksunt hraciek a tie isli hned do kosa. Moj Peto hovori, ze uz ked sa Nini narodila mala vysacku made in china 😀 😀 😀

@krhlicka ty-kokso 🙂 to sú kráááásne tortičky. už sa teším akú jej dám spraviť 🙂