Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@europa2 a vy by ste co chceli xi ci vam to je uz jedno 🙂
ahoj 11jannka11 aj ja som tiez chcela chlapca a aj mam 😀 aj u nas to tak bolo, ze svokra chcela dievca lebo su tam samí chlapi 🙂 teraz chcem zas chalana 😀 😀 tak snad ma uz 14.2 na poradni doktor poteší..
ahojte, u nas sa snad vsetci modlia za dievcatko, aj preto zacinam mat pocit, ze to bude chlapcek 😝 aj ja sama tajne tuzim aby bolo baby-girl, pretoze budem slobodna mamicka, a tak mi pride, ze chlapec sa vychovava tazsie. ?? aj ked neviem... kazdopadne je to uplne jedno, ci modre, ci ruzove dupacky, hlavne aby bolo babo v poriadku. budeme sa lubit tak ci tak, to je jasne 🙂
@gabika84 my sme sa dokonca s manželom stavili 😀 obaja by sme chceli viac dievčatko, ale tiež mám pocit, že to bude chlapček 🙂 ale ako hovoríš, vlastne je to uplne jedno. Tiež si myslím, že dievčatká su poslušnejšie a ľahšie sa vychovávaju, ale chlapci zasa maju jednoduchší život ...hold, tak si vyber ....hlavne nech je zdravé a v poriadku 🙂
@11jannka11 Viac dievča,ale keď bude chlapec nevadí
@europa2 no tag nech je to teda dievcatko xi xi 😀 joj ked mne to akosi pomaly uteka sa mi stale zda ze sa nic nedeje xi
Ahojte, idem sa ku vám votrieť 😝 ,
ja mám termín 7.8, je to moje prvé tehotenstvo. Stresujem pre každé pichnutie, už som dostala takú traumu, lebo som si od 8tt odležala dva týždne v nemocnici kvôli hematómu 😢
V posledných dnoch mi je lepšie, začínam sa cítiť uvoľnenejšie, aj ten tlak v prsiach ustupuje. Doteraz som pribrala 4,5kg, nezdá sa vám to veľa? Ale fakt nejem za dvoch, dávam si pozor 😒 ☹
Ako je to u Vás kočky, mali ste pichanie, bolesti, lebo zisťujem že každá máme úplne iné príznaky 🙂 Ja som napríklad vôbec negrckala ani raz, ani pachy mi extra nevadili.
@cabellera Ahojky.Tak vitaj medzi nami.Myslim si že občasne pichnutie je normalne,niekedy to možu sposobovať aj čreva,tak sa nemosiš bať.Ja mavam bolesti v podbruši,take tlaky ako keby mi išla maternica vypadnuť,tak od zajtra ostavam doma na rizikovom.Každy preživa tehotenstvo inač a každe tehotenstvo je ine.Tak sa nemisš bať,ved to najhoršie obdobie už mame za sebou.
@cabellera ahoj 🙂 aj mna picha vsade vsetko 🙂 nemusis sa bat pokial nekrvacas, ziadny stres..pri prvom mi nebolo nic okrem tvrdnutia brucha a raz som mala spinenie v 5 mesiaci ale to z toho, ze som obehala kazdy den mesto aj 2x 🙂 a teraz zasa mi vsetko smrdi 🙂 kazde tehu je ine- neboj vsetko zvladnes na 1* 😀
a k tomu priberaniu: pri malom som pribrala 30kg 😀 a v pohode som zhodila, teraz zatial len 2-3 tak uvidim, kam sa to vysplha 😀 😀 😀
@cabellera ahoj... ja som tiež prvýkrát tehotná a tiež sa všetkého obávam 🙂 asi sme na tom úplne rovnako. Snažím sa nestresovať, pihcnutie je normálne, to si hovorím, že drobec dáva vedieť, že sa tam niečo deje 🙂 Ale tiež sa už cítim lepšie, pribrala som 2 kg, ale to som sa dnes nepostavila na váhu, lebo včera som zjedla veľký balíček chipsov a pol litra kofoly ...som sa nevedela ovládnuť 🙂 takže dnes sú to isto už 3 kg. Inak ani mne nebývalo zle, doteraz vlastne ani neviem, že som tehotná, možno mierna nevoľnosť, ale žiadne zvracanie, žiadne pachy ani nič. Dokonca ani prsia ma neboleli, len mám citlivé bradavky, ale to je v pohode ... Inak ja mám termín 5.8., takže skoro rovnako...KEdy ideš do poradne?
@gmartina ahoj, to ja mam zase uplny opak, manzel hovori, ze ako z knihy, nevolnosti, nevolnosti a este raz nevolnosti, sem tam aj zvracanie ale to ked mam v praci extremny stres, rozne vone mi este dneska vadia, ale chladnicku uz mozem otvarat, vyrazky, co som v zivote nemala, prsia ma bolia a narastly mi dobre, chute sa mi pomenili v prvych troch mesiacoch, tak som zsitila, ze som tehu, nemala som chut na sladke, a to som cely zivot jedla dennodenne na kila 😉 ........
tiez som prvy krat tehu a obavam sa vsetkeho, uz som si zvykal za tie mesiae, ze ked idem na wecko tak zo strachom ci nieco nenajdem 😉
vysetrenia krvy uz mas za sebou?
ahojte prvocakatelky, je to ormalne ze sa obavat, je to pre vas nezname, ale aj ja sa obavam a to som tehu 8x.... takze je to pre mamicky tehulky normalny stav, ze sa bojime o svoje babatka... 😉 a ake to bude ked sa narodi, a pod. mate jednu vyhodu ze ste este neprezili porod a nemamte ho s cim porovnat, lebo kazdy porod je iny....ja som vacsinou ocakavala ze to bude take iste ako pred tym a nebolo..takze su to romany ako som rodila.. 😅 ..teraz si to uz ani nepredstavujem zatial, len budem musiet vymysliet nejake scenare ked topride..kam dam deti, ci to bude cez den, v noci, ci bude doma manzel,nebude...a aj tak to opadne uplne inak... 😅
@basa22 ty si učebnicová tehuľka a ja zasa spokojná, že ma to obišlo 😀 ale ver, že častokrát som si hovorila, že keby mi bolo zle, tak aspoň viem, že malé je v poriadku a takto som nevedela nič a hysterčila, či je v poriadku 🙂 všetko má svoje pre a proti. teraz som sa už trochu ukľudnila, budúci týždeň idem do poradne, tak už pomaly začínam nervóznieť, či bude všetko v poriadku, ale snáď hej. Robili mi základné vyšetrenia krvi, všetko bolo ok, mám za sebou aj prvú genetiku, teraz ma čaká druhá....a čo ty? ako si na tom?
@gmartina Ahoj včera som zavirila počítač samé cervy a trojany,ja síce tomu nerozumiem a neviem kedy sa uvidíme. Musím ho dať brachovi teraz som tu cez kamaradov iPhone ,strašne rozmyslam nad tou PN ale dni utekali nejako pomaly než pôjdem ku gymekologicke ,,,,som z nervami v prdeli☹
@gmartina ked mi je najhorsie tak mi manzel hovori, to je len dobre ze ti je zle 🙂 v stredu idem druhykrat na krv a na bud. tyzden v utorok na poradnu, tiez sa obavam ale verim, ze bude vsetko o.k., naposledy som bola na poradni 5 tyzdnov dozadu ale pred tromi tyzdnami som bola na malom 3D, krasny zazitok 🙂
@europa2 ahoj ....ja tomu tiež nerozumiem, ale tiež sa mi to stáva 🙂 ešte že máme tých chlapov....drž sa a snaž sa nenervózniť...ja viem, že sú to len také reči, že v tej práci sa to nedá vypustiť...rada by som nejak poradila, ale neviem ako....kedy ideš k doktorke? vydržíš dovtedy? čo sa deje v práci?
@basa22 ty chodíš zvlášť na krv a zvlášť na poradňu? mne to robia všetko naraz, takže aspoň ušetrím čas. Ja idem v pondelok, mám obavy, ale zároveň sa strašne teším, že zasa uvidím toho svojho drobca...minule sa naťahoval ako také mačiatko, museli sme ho zobudiť a bola to strašná sranda 🙂 môj doktor nemá 3D, len normálny, je to škoda, tiež by som ho rada videla na 3D...možno sa objednám neskor, ale až ked bude veeeeľký, nech je ten zážitok dvojnásobný.
@11jannka11 Tak dolu teda,,,,inak aj ja si myslím,že od poslednej návštevy u doktorky to ide strasne pomaly🙂
@gmartina K doktorke idem 22.2.,,,,veď stále to iste jedna čo tu je so mnou tehotná to už vzdala a išla od dneska na PN,,,,nakoniec som sa dozvedela,že ak mi 3mesiace po sebe nedá prémie nedostanem trinásty a teraz som tu len kvôli tomu,,,,ešte k tomu bývalý. S tou hypotékou,som silná,ale niekedy má toho fakt dosť a nevladzem som asi v koncoch
@europa2 vlastne viem, spomínala si, že 22...deň po mne...tak vieš čo? ak vydržíš ešte do jednej výplaty, tak ostaň...ak ti dá prémie teraz, tak sa ti oplatí vydržať...ak už vieš, že ti ich nedá, tak to stejne nemá zmysel sa trápiť....škodíš nie len sebe, veď to vieš...ja viem, že peniažky sú dôležité....ale zvládneš to, zvládli to iní, zvládneme aj my...a s hypotékou to urob tak, ako si písala...myslím na teba a držím palce, nech sa všetko na dobré obráti....
@gmartina Ani si nevieš predstaviť aké povzbudive slova si my napísala,ďakujem,že na mna myslíš,si fakt skvela......no jedna holka potrebuje varovat 3rocneho chlapčeka,,,,sa s ňou skontaktujem a popripade aspoň niečo k marodke keby som išla,tam tie byty čo sú z práve to je jak malé sídlisko a keď sa dá takto si tam baby vypomahaju,,,,si mi zlepšila naladu a pozitívne myslenie:- D
@kvixa xi no ja dufam ze nam aspom naznaci daco 22.2 xi uz by to vraj malo byt vidiet tag uvidm xi len mam celu tvar vyhadzanu samy jebacik tag si vsetci myslia ze dievcatko vraj to bere krasu no na rovinu ja aj tag myslim ze to bude chalan xi 😀
@europa2 no ja neviem mne sa to dako vlecie ale tag mozno koli tomu ze som stale na pn uz som dufala ze aj tie nevolnosti zmiznu no zatial ma trapia aj rano aj vecer a vecer ma priserne bolieva zaludok uplne ze des tvar sami jebacik tag mi mama huci do hlavy ze to bude dievcatko xi dedko aj babka chcu dievca aj drahy a jeho rodina len ja chalana xi no hadam uz mi daco povie 22 uvidm ci uz bude daco vidiet 😀 😀
Ahojte, pridávam sa k vám,som tu nová. Termín mám 13.8 2011, je to nase prvé bábatko

@europa2 no tag ja asi chlapceka a priatel chce dievcatko lebo oni maju samzch chalanov xi xi 😀 😀 ale ked bude dievcatko tag ma to tiey potesi xi xi