icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gmartina
14. feb 2011

europa2 tak to som rada, ja viem, že vždy príde obdobie, keď všetko vidíme čierne a je zrazu problém nájsť východisko...ale treba sa snažiť, čo najskôr z toho dostať a snažiť sa nájsť aspoň niečo pozitívne....ak sa mi to podarilo som rada...inak, je to skvelý nápad takto pomáhať, spomenieš si, aké to bolo, keď boli tvoje deti malé, a pripravíš sa na drobca :D a taký chlapček ti tú špatnú náladu rozoženie určite....včera som práve volala s kamoškou a ona mi pustila 3 ročnú dcéru ako sa hrá...joj, no riadne som sa nasmiala...
uvidíš, bude dobre...všetko sa nejak vyrieši...ja verím tomu, tak sa ti deje viac dobrého, ako keď všetko vidíš čierno..preto aj ja sa snažím na všetko pozerať čo najlepšie...a sama vieš, že ani naša situácia nie je najlepšia...proste nejak to dopadne, ak to nemôžeš ovplyvniť, tak je zbytočné, aby si sa tým trápila 🙂 drž sa

kvixa
14. feb 2011

@11jannka11 😀 no mne povedal dnes, ze je este skoro 🙄 umrem od zvedavosti 😝 uz som si 100x pozrela foto s ultrazvuku , ci tam nieco neuvidim 😀
to som bola aj ja pri malom- vyhadzana 😅 😅

11jannka11
14. feb 2011

@kvixa no mne povedal ze uz to bude vidiet vraj ma dobry utz tag uvidime xi ja sa uz nemozem dockat ved ja stale nasim vravim ze tie pupaciky som mala aj pri mrche tag teraz sa to nema kledy tag furt xi no a moj herec to bude dievcatko on to citi xi tag klazdy citime nieco ine xi xi 😀 zatial nijake chute tag neviem sladke nemozem ani citit inak vsetko po starom jem vsetko co mozem zeleninu ovocia dost tag neriesim no hlavne nech je vsetko v pohode idemena ten scrining 22a odber na tripl xi tag ja verim ze babo je ok a nema ziadne nijake vady

gabika84
14. feb 2011

@cabellera ahoj. mna minuly tyzden tiez vsetko pichalo, hlavne jednu noc. cely pravy bok, od rebier az po vajecnik a tas bolest vystrelovala az do chrbta a trplo mi z nech aj lave stehno 😢 bolo to take zle, ze som myslela, ze sa obleciem a pojdem na pohotovost. bolo to ale skoro o tretej v noci, tak som si to rozmyslela. nastastie sa mi podarilo zaspat a rano mi uz takmer nic nebolo. nejak to snad dobojujeme, odmena bude sladka 😝

gabika84
14. feb 2011

my sa chystame na triple testy a do poradne tento stvrtok, potom nas snad doki objedna znovu aj na sono. tiez si verim, ze sa krpec uz odhali 😀 ak nie, tak budem chodit asi na sono sukromne kazdy druhy tyzden, tiez tu zvedavost nejak neovladam 😅 lebo take, ze ked mas vyrazky bude dievca a ked ti je zle, tak tiez dievca, tomu ja moc neveriiiim. statisticky to v mojom okoli moc nevychadza 🙂

cabellera
14. feb 2011

@gmartina Ahoj, ja som bola na poradni minulú stredu, to som mala problém s bielkovinou v moči, tak žiadny ultrazvuk, len čaje, vzala mi výter a moč. Tak som bola dnes po výsledky, načakala som sa tam 3 hodiny a u doktorky som bola 5 minút, povedala, že výsledky sú v poriadku a uvidíme sa 9.3 ☹
Nevieš kedy sa dá vidieť už aj čo to bude, idem sa ošalieť, do marca nevidržím, to budem už v 18/3tt, myslíš, že už bude niečo vidieť.
Robili ti už nejaké gen. testy? mne vraj až medzi 18-20tt, tak mi povedala, ale zdá sa mi to neskoro, no, ale ona vie dúfam lepšie 😒

gabika84
14. feb 2011

@cabellera skus pozriet tuto stranku http://www.gyneka.sk/index.php?pg=4 je to z jednej tn kliniky ale je tam super rozpisane cele tehotenstvo vratane porodu. ako sa babo vyvija,vsetko o priznakoch v teh. a halvne kedy a ake vysetrenia a testy sa robia.

kvixa
15. feb 2011

@11jannka11 to vazne? ved aj moj ma 3D ci 4D a nevedel- aaa sa mu asi nechcelo 😝
jasne,ze nema 🙂 vsetko bude v poriadku na 200% 🙂 ja zas len cokoladu 😀 od rana do vecera..

11jannka11
15. feb 2011

@kvixa no tag ja neviem som zvedava co nam doki povie skor si myslim ze ked nevie isto tag preto povie ze to este nie je dobre vidiet no u nas uz aj v 12 tt vie povedat xi ale len ak si je isty.Ja len chcem aby mi povbedal ze rastie tag ako treba a ze je zdravucke ine ma nezaujima xi xi no ja coko nemozem ani citit ale to je tym ze ja som jej jedla az moc xi xi 😀 😀

kvixa
15. feb 2011

@11jannka11 😀 😀 😀 no mne sa zda, ze uz to hlcem na kila 😀
ano aj ja som bola spokojna , ked mi povedal, ze je vsetko v poriadku- to je to najhlavnejsie..

11jannka11
15. feb 2011

@kvixa no ved to kedze stale mam dake zdravotne problemy sa trosku obavam ale myslim ze prcek je bojovnik a je uplne v pohode ja zatial ziadne take extra chute nemam tag neviem xi ale moze to byt aj liekmi co mam na to nemozem to na to zas ine xi tag mozno preto pomaly nam ich postupne vysadza a uvidime ako to bude dalej xi len uz ozaj by som chcela ist do prace 2 mesiace doma je uz vela xi xi ked viem ze potom budem ovela dlhsie 🙂

kvixa
15. feb 2011

@11jannka11 ake lieky? si chora? aj ja by sm chcela ist do prace 🙂 aj ked som este nepracovala 😀 samozrejme myslim na trvaly pracovny pomer. zo skoly rovno na matersku 😎

11jannka11
15. feb 2011

@kvixa no chora uz od zaciatku januara najskor chripka potom zapal mocovych ciest a ono to stale nepreslo mala som penicilin ale uz mi nechcel dat antibiotika tag pijem urologicke caje a nasadil mi krciar bioparox no a lieky od alergologicky lebo mam chronicku prieduskovu astmu tag uplne ze mix liekov mam ich dost no vraj nijak neohrozuju babo tag lekari hadam vedia co mozem bez nich zas sa zle dyxa no uplne jak nejaky hypochonder xi xi si uz pripadam a ja robim uz od skoly cca8rokov aj nieco tag ja sa tesim na matersku hlavne na babo a ako si to uzijem s nim xi myslim ze na to uz zrela som xi xi 😀

kvixa
15. feb 2011

@11jannka11 no pekne mas toho 😒 😒 ale ked to neohrozuje babinko , tak je to ok 🙂 aj ja som mala chripku som ju nejako prezila bez liekov a zajtra sa objednavam zas k dr. nebyva mi 2x najlepsie 😝 ale kzda ma nieco 😕 verim , ze vsetko zvladneme super a za chvilku tu bude ten maly zlaty batôztek. a kde pracujes ak sa mozem opytat?

11jannka11
15. feb 2011

@kvixa v jednej fabrike zaoberaju sa vyrobou autokablou xi Leoni mozno poznas pracu mam fajn ja sa nestazujem len tam bolo dost chladno tag aj koli tomu najskor prechladnutie a potom chripka ale tag hadam ked sa tam dostanem naspat tag uz tam bude fajn este by som daco porobila aspom dake korunky do vybavy xi xi
😀

kvixa
15. feb 2011

@11jannka11 veru tie sa vzdy zidu, ked pozeram kolko co stoji sa mi z toho oci prevracaju 😀 ale ak to bude chalan , tak uz mam pripravene 2 mechy handar 🙂 ked baba , tak zas vsetko nanovo..tak aj ja skrckujem co sa da 🙂 no sa teplo oblec 🙂

11jannka11
15. feb 2011

@kvixa xi no na chlapca aj ja mam kopu veci od sestry co maly ani nevynosil toho dostali jak keby mali mat 3 xi xi a ked bude dievcatko urcite budeme chcet obliekat ako princeznu ked sa pojde na navstevy xi tag sa uvidi zatial nic nekupujem len odkladam korunky na vybavu xi xi kocik budem mat tiez od sestry je ako novy a usetrime na nieco ine co bude treba
😀 tag aj to su korunky k dobru xi xi

kvixa
15. feb 2011

no super🙂 ja som kocik predala ale postielka sa zachranila 😀 tak musim kupit , uz som si vyhliadla.
aj my sme kupovali ako pre 3 😀 😀 😀

gmartina
15. feb 2011

@cabellera len žiadne obavy, všetko bude v poriadku, aj keď je mi úplne jasné, že si nervózna, veď ja som tiež. ultrazvuk sa podľa zdravotných poisťovní robí len 3kráz ta tehotenstvo, aspoň teda u nás, myslím, že na Slovensku je to podobne, takže to, že ti ho nerobili je škola, ale v súlade s predpismi. Ja som si musela zaplatiť "nadštandard" takže mne budú ultrazvuk robiť stále. Inak pohlavie sa dá určiť tak okolo 18-20. týždňa, ale záleží od toho, či je drobec dobre otočený, či sa ukáže. inak čo sa týka genetiky tak mne robili v 12. týždni prvú - ale tá sa štandardne nerobí, až druhý triple test hradí poisťovňa a ten sa robí medzi 16-18 týždňom. Takže tak....hlavne sa neboj, všetko bude v poriadku. je dobre, že máš výsledky v poriadku, to je to najdôležitejšie 🙂

jankaamartin
15. feb 2011

ahojte aj od vás pýtala gynekologička nenormálne peniaze?lebo som mala taku skusenost za vysetrenie som stale platila od 10 do 15eur a ultrazvuk 5 eur?je to normálne?lebo ja som od nej odyšla a teraz neplatím nič,,,,

jankaamartin
15. feb 2011

@11jannka11 ahojky možem sa spýtat ake lieky uzivaš od alergologičky?lebo aj ja mám velke alergie a som v 13 týždni,,,ja beriem budiar a niejaké kapl¨sle do strojčeka netušim momentálne ako sa volajú,,,

europa2
15. feb 2011

No super,,,,na PN. budeš do kedy???

europa2
15. feb 2011

@gmartina Dakujem naozaj,po tvojich slovách som sa ukludnila a veru,už to nie je take hrozne ako včera ,neska mi dal zase robotu čo by som nemala robiť,pokial tým neohrozujěm mimco,som radšej ticho,dala som si kúsok čokoládu a premýšľam čo ďalej.Takáto vec má predsa mezlozi,bola som aj v horsej situácii,,,veď vieš.....Tu ideš v pondelok kuknut na mimco čo?????Juh sa teším zase ho uvidim🙂)))))))

11jannka11
15. feb 2011

ja mam giona easyhaler(prasok k inhalacii) do nosa rhinocort Aqua a alerid tabletky svrbieva ma koza a ak uz je moc zle tag mam ventolin ine nemozem pomenila mi lieky hned ako som zistila ze som tehotna tag som zvedava ci pomoze bo mne sa zda ze ani nie sopel stale tece ako z tocky a tazsie sa dyxa ale robila spirtometriu a bola v norme teraz idem na kontrolu v marci a podla toho uvidime co da dalej

11jannka11
15. feb 2011

@jankaamartin ja mam giona easyhaler(prasok k inhalacii) do nosa rhinocort Aqua a alerid tabletky svrbieva ma koza a ak uz je moc zle tag mam ventolin ine nemozem pomenila mi lieky hned ako som zistila ze som tehotna tag som zvedava ci pomoze bo mne sa zda ze ani nie sopel stale tece ako z tocky a tazsie sa dyxa ale robila spirtometriu a bola v norme teraz idem na kontrolu v marci a podla toho uvidime co da dalej

11jannka11
15. feb 2011

@kvixa ja musim kupit postielku co sme mali po nas sme pozicali a uz sa nam nevratili a moj herec chce aj baldachyn ja zas ne berem to ze som alergicka a zbytocne tam bude sadat prach no tag uvidim u nas je skor on ten na cacakanie xi xi 😀 😀

gmartina
15. feb 2011

@europa2 super, tak to som rada...presne tak, bolo horšie, toto zvládneme, len nech je drobcovi dobre...daj si čokoládu, tá je výborná na nervy... a aj na bruško 😀 😀 ja mám práve vodnú lázeň a topím čokoládu do koláča 😀
no a presne, v pondelok sa idem pozrieť na naše mimino, už začínajú nervy, či je všetko v pohode, tak sa musím čím skôr ukľudniť, aby som sa viac tešila ako bála...

kvixa
15. feb 2011

@11jannka11 😀 u nas zas naopak, moj manzel keby nemusi, tak nema ani gauc a stol...nepotrebne veci pre neho 😀 😀 😀 ani ja uz nebudem kupovat baldachýn len tu ochranu dovnutra 🙂 maly je chory tak som tu tak striedmo, uz sa vyvracal a teraz dychci ako o zivot ani inhalacie nepomahaju :-/

11jannka11
15. feb 2011

@kvixa joj tag to ma mrzi nech ste ryxlo zdravucky no ja som skor za klasiku paci sa aj mne ten baldachyn ale vies neprakticke sak uvidime co drahy vybere xi xi ja mu to okresem 😀

11jannka11
15. feb 2011

22,2 idem do poradne a dufam ze nas uz doki posle ze mozeme ist makat joj lebo len tag doma mi je uz dlho ani spat sa mi neda malo spim o 4 uz hore a to vydrzim az do 12 vecer ziedna unava aj ked v postely som uz od 21 nemozem buvat no hruza