Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
AHOJTE kočky. vidim, ze vsetky uz riesime kociky 🙂 ja uz ich pozeram tak casto na nete, ze som z nich kompletne zmatena a stale menim rozhodnutie, ktory kupit 😅 ked sa rozhodnem, nasledne citam recenzie tu na koniku a rozhodnutie meniiiim. to je dnes cela veda okolo kocikov!! to sa uz viac vyznam v jadrovej fyzike asi 🙂
ahojte mamičky,nemá niekto problém zo zubami?ja mám uz dlho vačik na zube a obávam sa či to bábatku neškodí :( mna to nebolí,,,
@jankaamartin ahoj myslim ze babatku to neskodi pokial si nedavas na to nejake lieky. Ja som mala problem zo zubami ked som cakala syna ....
@kvixa joj uz nech je aspom maj teplo pekne a hlavne blizko k materskej xi xi
😀 😀 😀
@gmartina ahoj, ani my este neriesime vybavicku. Iba sa rozkukavam, co budeme potrebovat.
Vela veciciek si poziciame od kamosiek a sesteriek po ich detickach, tak som zatial pokojna.
Kocik nekupujeme, poziciame od sesterky po prvom babatku, to ma teraz rocik 🙂
Jedine, co som zatial riesila boli tehotenske nohavice. Tie mi uz treba, brusko rastie a moje gate sice obleciem, ale
uz ma tlacia na brusku, ked sedim. Ale tie som si tiez pozicala od kamoskiek,ktore maju deticky 🙂
Ahojte baby, uvazovali ste nad kupou odsavacky na mlieko v ramci vybaviy alebo ste ju pouzivali, ktore uz deticky mate?
Rozmyslam,ze by som kupila v bazariku elektricku Medelu, len neviem, ci ju budem potrebovat?
Na forach o odsavackach pisu baby rozne, ze potrebovali od zaciatku, ine vobec.
Co myslite, patri odsavacka na mliecko do zakladnej vybavy pre kojacu mamicku?
@krhlicka nad tym som tiez rozmyslala. nie je to zrovna lacna zalezitost, ked uvazis, ze ju mozno nebudes ani potrebovat. myslim, ze je volne dostupna po obchodickoch (mozno aj v lekarnach). uz vidim ako budem pisat z porodnice sms: mami a po ceste kup prosim ta elektricku medelu 😀
jeej , ahojte baby, ja mam augustove babatko 2010.(16.8.) Tak uz je tu 2011... Zelam vela sily a vela zdravia...
No prveho syna/je september/ som vozila v hlbokej vanicke do aprila, cize 7 mesiacov a potom bol v sportaku. Teraz tiez vymenim kocik za sportak v aprili, len co sa otepli.
@gabika84 jeeej Gabi ahoj, sme si pisali v teme prvykrat tehotne, ale potom som objavila tuto 🙂
Presne o elektrickej medele premyslam, nasla som ju lacnejsie cez inzerat a este je v zaruke do decembra 2011, keby nieco 🙂 tak mi to vrta v hlave
a ty uz pozeras nejake vecicky do vybavy?ja sa priznam, ze som uplny amater, esteze mam kamosky s malymi detickami, ktore ma vyskolia a existuje modrykonik 😉
moja mamina by mi nabalila latkove plienky a aspon 4 zavinovacky, ale aj to treba.
@krhlicka ahoj 🙂 no ja sa tiez snazim z toho vsetkeho vysomarit 😀 vybavicku este nechystam (mam iba jeden kus- v albume). ja si chcem pockat na vysledky gen. testov, dalsiu poradnu a jej predchadzajuce morfo sono. dufam, ze sa uz dozviem ci modre alebo ruzove a nasledne zautocim na obchody 😀 ale mam vela veci vyhliadnutych na nete, tak ich davam do oblubenych poloziek a potom vsetko naraz objednam. ja som tiez rada ze existuje internet, neviem si to uz bez neho predstavit. nic si z maminy nerob, ta moja tiez niekedy nado mnou iba kruti hlavou 🙂
@gabika84 drzim palce, nech je vsetko v poriadku 🙂
Oblecko je krasne, to bude fesne babatko v letnych farbach 😎
Tiez cakam, ci bude mala ponorka ruzova alebo modra, hlavne nech je babatko zdrave.
Moja mamina kruti hlavou nad tym, naco je dnes maminkam taka vybava, ved oni prezili aj bez vselijakych
odsavaciek a flasciciek a sme tu 🙂
V ktorom tyzdni sa robi morfologicky ultrazvuk?mne spominala sestricka najblizsie len glukozovy test v 24 tyzdni, inak nic.
Musim sa viac pytat a na vsetko, inak mi nic nepovedia...
@krhlicka dakujeme 😎 veru, hlavne nech su babatenka v poriadku. ja ho uz chcem mat domaaa!!
ja som na morfo utz uz objednana. poradnu mam v 20tom tyzdni a doki povedal, ze by bolo dobre ist na utz este predtym, aby videl vysledky. takze ja idem presne v 19+3. dufam, ze sa uz dozviem 🙂 ale mozno ma tak objednal kvoli tej mojej stitnej zlaze nestastnej, keby nieco nebolo v poriadku (zle vysledky krvi, gen. testy alebo sono), volil by amniocentezu. ale viem, ze holky chodia aj neskor- v 22hom- 23tom tt. a tvoj doktor ta na morfo sono neposiela?? ved to je platene poistovnou. ked tak mu brnkni a spytaj sa na to. 😉
@krhlicka no tak to máš skvelé, že máš toľko kamošiek, čo ti to požičajú..my budeme všetko zháňať sami, v rodine som najstaršia, detičky ešte nikto nemá, takže si všetko pokúpim...už sa na to veľmi teším, ako si to budem zháňať, obzerať sa, nakupovať...ale tiež ešte čakám, na akú farbu sa mám zamerať. Inak, čo sa týka morfologického utz. tak o tom nič neviem ani ja...dokonca som ani nepočula o tom, že by ho poisťovňa preplácala, ale v ČR je to asi iné...škoda...rada by som prcka videla čo najčastejšie 🙂
Tiež sa pomaly chystám kupovať tehotenské nohavice, presne ako píšeš, svoje ešte zapnem, ale už to nie je pohodlné pri sedení..a ani odsávačky zatiaľ neriešim 🙂 mne to príde všetko straaaašne ďaleko
@susanq ahoj,no ja chodim k sukromnikovy a platim takmer za kazdy utz 5€,vraj mu to poistovna nepreplati,aj sa mi to zdalo cudne lebo ziadny doklad nikdy nedostanem,ale teda asi naozaj poistovna preplaca len 3x,ostatne nie.Ale zas ma 4D utz a krasne tam vidiet babo,tak to beriem tak trochu ako nadstandard,pri ovycajnom utz by ma to stvalo asi viac..
@krhlicka Ahoj, ak ti mozem poradit, odsavacku zatial nekupuj, vzdy sa da zohnat ak ju budes naozaj potrebovat. Pri prvom dietati som si prichystala výbavu a 1/2 vecí som nepoužila - odsávačku som nepotrebovala - mlieka som mala tak akurát, dudlík sme nepoužili - malému sa páčil iba palec, kojeneckú flašku som použila asi 5 x - malý nechcel čaj ani vodu - iba materské mlieko......... každé dieťa je unikát - takže ja budem tieto veci riešiť až keď to bude nutné.
Môj termín je 13.8.2011.
@gmartina aspon budes mat svoju vybavicku aj pre druhe babatko 🙂 ja som ani netusila, ze budem mat taku pomoc. Baby su skvele, akonahle som sa podelila s radostnou novinkou, pomalicky mi zacali pribudat vecicky. Su to poklady🙂Zatial mam doma tehu veci a tehotensky vankusik, ten mi manzel stale berie, tak sa mu paci🙂
Pre babatko nemam este nic, tiez si myslim, ze este je cas.
Morfologicky ultrazvuk mi tiez lekar nespominal, tak na buducej poradni sa popytam.
A ako sa citis?dufam, ze mas pohodove tehotenstvo 🙂
@krhlicka no ja zatiaľ nemám vobec nič 🙂 kúpila som si len dve väčšie tričká a to je všetko...a moja mamina sa teší na prvé vnúča, takže už začína nakupovať nejaké dupačky, ale keďže žije ďaleko, tak mi ich ukazuje len cez skype 🙂 tiež sa budem musieť popýtať na morfologický utz...nech viem, čo a ako...a kedy máš najbližšiu poradňu? možno budeš vedieť skôr ako ja, ja budem mať až 21,3..
no inak mám tehotenstvo úplne pohodové, od začiatku vlastne ani neviem, že som tehotná, takže sa rozhodne nemôžem sťažovať. Dokonca dnes som mala prvýkrát pocit, že som zacítila drobca... tak som z toho taká namäkko...a čo ty?
@gmartina jeeej a aky to bol pocit? niekto spomina, ze je to akoby bubliky, potom zasa rybicka. No ja neviem, ci uz som citila, mozno uz aj ano, len neviem, ci je to ono.
jasne, uvidis, veciciek bude pribudat 🙂
Ja mam zatial pohodove tehotenstvo, nevolnosti som nemala, akurat som zaspavala na kazdom rohu 😉
Najblizsie mam poradnu 11.3., ale neviem, ci mi urobi ultrazvuk, tak si mozno pockame aj dlhsie ako vy.
@krhlicka no bol to zvláštny pocit 🙂 žiadne bublinky ani nič...proste sa ma niečo letmo dotklo 🙂 tak čo iné by to už mohlo byť...zavolala som manžela, on počúval a tvrdil, že ho tam počuje, ako sa hýbe ...tak neviem, či fakt alebo mi chcel len urobiť radosť...ale tým pohybom drobca som si takmer istá...bola som z toho nadšená, je to taký prvý dokaz, že je naozaj tam ..veď vieš, ako to myslím. Inak ak budeš na poradni a budeš sa pýtať na ten morfo. utz., tak mi daj vedieť, zaujíma ma ako to je a nechce sa mi čakať až tak dlho 🙂 tak budem rada za každú informáciu...
caute holky. uz som tu raz davala tento link http://www.gyneka.sk/index.php?pg=4 . pod clankom s nazvom osveta je pasaz o tehotenstve. ked prejdete k podnadpisu II. trimester, najdete tam vsetko, co by sa malo kontrolovat v II. trimestri (dopodrobna rozpisane). je tam aj o tom UTZ.
inak tie pohyby sa uz zdaju aj mne 😕 obcas vecer, hlavne ked lezim na bruchu taky pocit, presne ako ta bublinka co tu bola spominana... stalo sa to prvykrat asi pred 2 dnami, ale som si vravela, ze si to namyslam, mozno pohyb criev. to si vravim, ale bolo to uplne jemnunke, skor v podbrusku, uplne iny pocit 🙂 sa tesim, lebo myslim, ze v priebehu 2-3 tyzdnov to bude uz castejsie.
ahojte kocky... vidim, ze viacerym z vas nepovedal lekar o morfologickom ultrazvuku. Pride mi to hodne divne, pretoze morfologia patri k velmi dolezitym diagnostickych prostriedkom. Absolvuje sa vacsinou v 20.tyzdni tehotenstva. Robia ho specializovani lekari, rovnako ako NT vysetrenie. Aj napriek tomu, ze vam tripletest vyjde v poriadku, kazdy gynekolog by mal morfologiu "naordinovat". Ja idem 1.4. do sukromnej kliniky v Ruzinovskej poliklinike, kde som bola aj na NT vysetreni v 12stom tyzdni. venoval sa mi priamo primar gynekologie. sice si tam vzdy riadne zacvakam, ale viem, ze sa mi venuju mozno ti najlepsi v BA. a vraj morfologia trva az okolo pol hodiny, pretoze sa meraju hodnoty, sleduje sa podrobne aktivita, ale hlavne, ci su vsetky organy spravne vyvinute... poradnu mam 29.3., morfologiu az potom, takze budem musiet ist ukazat vysledky, ale aspon, ze sa uz snad bude dat urcit pohlavie 🙂 ze priamo na tej morfologii, kde maju kvalitne ultrazvuky by to uz mali pri dobrej polohe mimca vediet povedat, takze sa tesim :D
ani neviete, ako zavidim vam, ktore mate bezproblemove tehotenstvo :( ja koncim 16sty tyzden, ale je mi stale priserne zle, musim si davat pozor na to, co zjem, pretoze ked nemam z niecoho kyselinu, tak rovno tri dni vraciam, aky mam podrazdeny zaludok... snad to uz coskoro prejde, pretoze odkedy som tehotna som schudla 7 kg, hoci u mna je to len vyhoda, kedze mam nadvahu vysoku... ale je to take nezdrave chudnutie, pretoze nejedenie nie je chudnutie :( tak s tesim aspon z vas, ktore ste na tom dobre :D
este jedna otazocka... asi budem mat dost velky problem si na seba vobec zohnat nieco tehotenske... neviete nahodou o tehotenskom obleceni, ale pre xxl mamicky? ale myslim take nad 100 kg, nie take, co maju 20 kg hore dole :D

@maruskatt to som teda rada 🙂