Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@abriela u nas to nie je povinne,plati sa za to a možeš tam isť ale aj nemusiš,je to na tebe.ale ja by som chcela mať istotu,že je všetko v poriadku tak preto tem chcem isť,ale neviem či sa zameriava v hlohovci na morfologiu.
@cabellera lekar mi vysledky neoznamil. Mame dohodu, ze ak je nieco zle vola ak je vsetko OK, vysledky sa dozviem az pri dalsej poradni. Skrnining mi vysiel pozitivny ale nevolal mi, lebo viem, ze mala nieje uplne v poriadku.
Na parieri mam datum odberu aj prijmu jeden den (21), datum vydaja druhy den (22). Cize vysledky su na druhy den, resp. podla toho ako to doruci labak lekarovi.
Ja som na vysetrenie stitnej zlazy bola v maji, lebo matka ma problemy a moja lekrarka si zaumienila najst dovod preco som velmi stihla. Vysetrovala mi stitnu, potom robila testy na celiatiu ale jasne ze nezistila nic. Len mi dobre spaluje aj ked starnem 🙂.
Drzim ti palce.
@sonika1901 Viem, ze sa za to plati,ale platis menej, ak ta tam posle tvoj lekar a aj podla mna toto vysetrenie je dost dolezite.
Aj ked kamoska rodi v maji, nebola na ziadnom skrinningu v I. trimestri, na ziadnom morfo a teoreticky ma podla mna aspon menej stresu 🙂
Kočky, odpozorovaná teoria, ze ak cakame dievca nebyva mamke rano zle,a k chalana tak ma nevolnosti neplati???
Nemala som ziadne problemy a je to dievca, aj ked som chcela chalana.
Inak mala sa doteraz nechcela ukazat, ale ked uz viem, co to je na zaklade amnio, v pondelok bez problemom ukazala, ze gulky veru nema. 😀
@abriela aj ja blahoželam,mne pri prvom nebyvalo zle a mam dievča,teraz mi tiež nebyvalo zle,tak som zvedava.ak sa ukaže tak možno dnes budem vedieť.
@abriela blahozelaaaam!! mne je uplane jedno ci to bude chlapcek ci dievcatko. Tatko by radsej chlapa ale kedze je to prve babo tak mi je to fuk. Len nech je zdrave. V prvych troch mesiacoch mi byvalo zle ale nezvracala som. teraz sa citim uplne uzasne uzivam si tehotenstvo. Ale povedali mi ze to vypada skor na chlapca.
Dakujem za gratulacie k dcerke, len keby som nemala vysledky skrinningu NTD 1:2, atd.
Dnes ma uz chyta depka, pretoze cim viac informacii o tom co caka moju malu, ak sa nestane zazrak viem, tym je to horsie. 😢
@abriela Milá abriela,
zatiaľ nie je potrebné sa stresovať, výsledky skríningu sú iba veľmi približné, bolo mi vysvetlené že je to iba dosadzovanie do vzorcov a rátanie - nič čo by sa muselo brať vážne. Na genetike Ti povedia viac, a možno Ťa pošlú na odber plodovje vody. Až tieto výsledky by sa mali brať vážne ( a ani tie vraj nie sú na 100%). V okolí poznám 3 ženy ktoré mali zlé výsledky a nakoniec je všetko O.K. - krásne zdravé detičky.
Držím palce, ale som presvedčená, že Ti to dopadne dobre.
@gmartina Ahoj, no dnes som sa cítila výnimočne skvelo, tuk tuk tuk 😀 Akurát ráno ten odber krvy, no ale prežila som 😝
Zajtra idem na Ukrajinu, to je cca 3 hodky autobusom, tam 4 hodky na nákup a zas 3 hodky cesta, okolo 17:00 som doma, tak dúfam, že sa budem dobre cítiť a fajne nakúpim 😀
Majú tam aj krásné detské veci, ale zatiaľ nechcem kupovať, akosi mi tie povery utkveli v hlave 😒
A ty ako bruško? ja mám dojem že zo dna na den rastiem a rastiem 😅
@katka121 Katka dakujem za povzbudive slova. Ale v 12+4 tt mojej malej diagnostikovali defekt brusnej dutiny. O tyzden na to som bola na odber plodovej vody, preto viem aj pohlavie. Dalsi skrinning II. trimester mi tu chybu len potvrdil. Dnes som mala proste depku a opustilo ma pozitivne myslenie aj ked ma to svoju pricinu. Vcera som nasla dalsi pribeh dietata s danym problemom a pri pomysleni, co vsetko moju malu caka, mi bolo do placu 😒 . Ak mina morfo 23.3. povedia, ze srdiecko nieje OK, tak koncime.
S danym problemou kt. moja mala ma su spojene komplikacie s oblickami, srdcom, dychanim, vylucovanim.
Rozhodnut sa inak, neslo, lebo ked mi dal lekar na vyber, co dalej, dal mi do ruky aj 3D foto malej, ktora sa uz v 13 tt podobala na mojho partnera.
@cabellera 3D a 4D sa s normalnym UTZ neda porovnat, takze otecko dostane urcite ten najkrajsi darcek aky moze dostat.
@cabellera no to si si pekný výlet vymyslela. Držím palce, nech všetko poriadne nakúpiš. Ja som cestovala 6 hodín pozriet na našich a veru som mala dost, vobec sa neteším, že ma čaká za chvílku cesta naspat.
Veci pre drobca nekupujem ani ja, tiež mám pocit, že by som to zakríkla alebo čo....ale hovorím, že ak bude v pondelok na poradni všetko ok, tak už kupim aspon niečo, nech mám radost ....
No a bruško rastie krásne, som týžden u našich, tak dnes som manželovi posielala ako som za týžden podrástla a tiež sa smial, že ma riadne vykrmujú...no hlavne nech je všetko v poriadku, na velkosti nezáleží 🙂
čaute kočky..chcela som sa spýtať aký máte názor na oteckov pri pôrode? Ja sa stále neviem rozhodnúť. Prvé som odrodila sama. môj vnútorný pocit je zatiaľ taký, že ho tam nechcem. pociťujem to ako moju súkromne-intímnu záležitosť. Má niekto takéto pocity ako ja? Alebo je to iba prechodné...
@cabellera ideš tam aj s partnerom? To máš šťastie 😀 . Ten môj je bohužiaľ dosť zaneprázdnený.. takže dostane akurát fotečku, kde mu dokážem, že to bude dcéra...mám taký veľmi silný vnútorný pocit... a bude na tom lepšie ako králi z rozprávky. Všetci majú 3dcéry... ten môj ich bude mať 4 🙂 🙂 🙂
@gabika84 tie naše maminy...aj moja tvrdí to isté, ale ja som jej povedala, že naraz by to bolo veeeľa peňazí a že treba nakupovať postupne 😅 😅 😅 Len kočík, to má moja mamina v sebe ten starý rituál...až po narodení, tak v tomto ju nechávam, keď už sa ho rozhodla kúpiť ona. nech je ovca celá a aj vlk sýty 😀 😀 😀 určite daj vedieť... držíme všetky palčeky.
@abriela Ahoj prečítala som si tvoj príspevok a chcela by som Ti popriať vela sily do dalších týždnov. Nepoznám Ta a neviem si predstavit, co citiš. Ale prosím Ta nevzdavaj to. Ja tiež nemám bezproblémové tehu. Som iba v polovici a už som prekonala infekciu horných dých. ciest, zápal močového mechúra, brala som ATB a momentálne som PN s diagnozou ovcie kiahne. Mozno by som mala prepadat zúfalstvu, ale nemienim sa vzdat mojho drobceka. Mozno uz nikdy v zivote nedostanem sancu mat babatko a ja toto moje lubim nadovsetko. 😵
Drzím Ti velmi palce, nech uz sa rozhodnes akokolvek. Chcela som ta iba trosku utesit.
no tak mame sono v druhom trimestri zamerane na morfologiu za sebou. dobre spravy: srdiecko bije, babatko ma velkost zodpovedajucu terminu (uz mame 262 g 😀 ), doktor hovoril, ze vsetky namerane hodnoty su v norme, ze si nevsimol nic neobvykle. no a to druhe: samozrejme pohlavie mi este nepovedal!! tak vidis @furniture, budem si aj ja musiet pockat. ked to prepol na 3D, videli sme akurat tvaricku a rucicku, ostatne zakryvala placenta. krpec buval, a nehodlal sa zobudit ani po doktorovom stuchani ultrazvukom 🙂 doktor vravel, ze pindura tam ani na 2D ani na 3D nevidel, ale ze mi nechce s urcitostou tvrdit, ze je to dievcatko, pretoze pindur mohol byt schovany medzi nozkami. odporucil mi prist znovu o mesiac, teda v 24 tyzdni, vtedy je to vraj idealne, pretoze ak je to dievcatko, uz je zretelne vidiet strbinku 😀 inak za tieto morfologicke merania som dnes neplatila ani cent, kedze som mala listok od doktora. budem platit az nabuduce za 3D zobrazenie pindura alebo strbinky 😀
zajtra ideme na poradnu k dokimu, to sa este dozviem vysledky testov z 12teho tyzdna a vysledky Triple testov zo 16teho. dufam, ze vsetko bude v poriadku a budeme sa vytesovat este viacej 😀 akurat ten nákupný osial este prelozime o 4tyzdne...
@krhlicka @jankaamartin holky, kde ste? dufam, ze ste vsetci v poriadku 😉
@furniture veru mame dietka ako agentov CIA 😀 neboj, nebude to nic strasne. mozno je to to morfologicke nie? akurat som si prelozila skratky z UTZ. takze:
priemer hlavicky: 163 mm
priemer bruska: 135 mm
dĺžka stehennej kosti: 28mm
vzdialenost temennych kosti: 43 mm
je to proste kus cloveka 😀
tieto vysledky su pre 19+00 tt (takze termin porodu sa mi zase posunie o 3dni neskor asi 😒 uz som z toho jelen..)

@dadulajda ja sice nie som z NR, ale skus pozriet sem http://www.nasilekari.sk/najdeni-lekari/Gynekol... obcas su tam aj slovne hodnotenia od pacientiek. zmenit lekara mozes podla mna hocikedy. a pokial si v 20tom tyzdni uz si v 5tom mesiaci 😉