icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gmartina
29. mar 2011

@baronka222 kamoška hovorila, že jej manžel chcel byť pri pôrode ...vieš ako to skončilo? 🙂 keď začala rodiť, bolo mu trápne odísť, tak sa postavil čelom do kúta a stál v tom kúte po celú dobu 😀 ako malé neposlušné dieťa ...no musela to byť riadna sranda, ja som teiž zvedavá, ako to zvládne ten môj. Na krv ho už začínam pripravovať, tak vie, že dieťa sa nerodí ako v amerických filmoch - krásne, čisté a usmievavé 😀

baronka222
29. mar 2011

@gmartina 😀 ja som mu dala na citanie uz knihu. su tam aj fotky tak snad si ich vsimol 😒 dnes mi pride prva zasielka veciciek idem ich kuknut som hrozne zvedava 🙂

11jannka11
29. mar 2011

@kvixa xi xi sak viem zue je krasne a moje juj ja sa tag tesim uz nech je poradna tag pribrala som pol kila xi xi superrrrrr 😀 😀 😀

kvixa
29. mar 2011

@11jannka11 dobraaa ja uz 7.5 😀 😀 😀 a je to aj vidno 😀 😀 😀 hlavne, ze su ti drobcekovia v brusku zdraví 😀

11jannka11
29. mar 2011

@kvixa presne tag sak vies grckanie robilo svoje xi xi tag to priberanie sa hadam uz spustio juj ja sa tag tesim xi ze sme zdravucky jupi a inak ako sa mas ty ja som stale unavena nemozem spavat a potom som cely den otapena
😀

maruska79
29. mar 2011

@11jannka11 Kocky ahojte, ja som z TN a tiez som rozmyslala nad Ilavou, lebo som pocula same chvaly ale nakoniec pojdem do TN.

jankaamartin
29. mar 2011

gabika84 ty máš u mna obdiv že si farbíš ja mám v tomto smere výčitky svedomia všetkeho sa bojím,,,ale ako s jedlom nie,,,papkáme normálne,,,a priberáme radšej sa ale nevážim 🙂 5.4.ideme k doktorke ta dufam,že bude všetko ok,,,a to s farbením tak som sa aj doktorky pýtala a tá tiež povedala že radšej nie,,,,,tak nefarbím potom aspon prejdem na inú farbu momentálne mám
čiernu 🙂 skoro 🙂

gmartina
29. mar 2011

@baronka222 jeeeeej, už nakupuješ? 🙂 my ideme budúci týždeň pozrieť postieľku, ale nejaké veci ešte nemám. Akurát včera ma zlákalo tričko a kraťasky 😀 akurát do kočiarika, no nemohla som odolať ....už sa teším, kedy začne tá pravá nákupná horúčka ....a len knihu si mu dala alebo mu pustíš aj video, nech sa poriadne pripraví?

vanilashot
29. mar 2011

@dadulajda ahoj, veru som aj ja študentka 🙂 som v štvrtom ročníku, takže ma čaká ešte piaty. Ja to chcem dokončiť individuálne, našťastie ma čaká len jeden semester, takže sa to ešte dá. Poviem ti, niekedy mi to tehu dá riadne zabrať...hlavne ked som sa v zime učila na skúšky, tak hlava bola viac v záchode než nad knihami. 🙂 Ale na druhej strane, niektorí profáci sú zlatí, a vyjdú v ústrety, keď ma vidia teraz s bruškom. takže je to fajn 😝 A čo ty? Nebýva ti zle? Mne väčšinou vždy v autobuse, ale statočne to zvládame 🙂 Prajem ti ešte krásne tehu 🙂

11jannka11
29. mar 2011

@maruska79 no sak ja zas pocuvam ze v tn to je lepsie a tag ale myslim ze ilava je fajn musia si drzat aspom porodnicu xi xi ja sa tam aj tesim akurat strava ze nic moc ale da sa
😀 😀 😀

dadulajda
29. mar 2011

@vanilashot no presne to aj ja, ani newem ako som porobila skusky, nastastie som ich nemala vela tento rok. a snazila som sa nejake robit aj v predterminoch. a brusko mi nebolo zatial velmi vidiet, teda ja som ho tak trochu pred skolou schovavala, takze profesori newedia. ale aspon dufam ze na statniciach si to vsimnu a prizmuria ocka 🙂 🙂 to mas super ze mozes ist na individualne, u nas to veduci kat.nechcel doteraz velmi povolovat.takze ja este newem ako dalej. a s tym cestovanim fuuuch..tak to mas pravdu, ja chodim mestskou, tie stare rozhegane autobusy a kolkorazy plne ludi mi fakt dobre nerobia...teraz mi uz nastastie zle nebyva a uz si uzivam len kopance od maleho 🙂 a kedy mas termin porodu? uz wes kde budes rodit? papa 🙂

gabika84
29. mar 2011

@gmartina si ma s tou historkou o stati v kute pobavila 😀 takze uz nakupujes, hee? ja sa este stale drzim. ale uz mam vsetko v oblubenych polozkach v pocitaci, tak sa bojim, ked si poviem, ze uz by som mohla zacat, kolko stoviek eur miniem v priebehu jedneho dna 😀

@maruska79 ahoj ja som tiez z TN. byvam asi 5 minut od nemocnice, takze v otazke kde rodit mam jasno 🙂 kedy mas termin?

linda40
30. mar 2011

@gmartina ahoj, môj manžel bol pri pôrode a zvládol to celkom dobre. Pri prvom som ho nemala, ale môžem potvrdiť, že s jeho podporou to bolo lepšie. Mal síce zodraté hánky na prstoch, čo mi pri každej kontrakcii masíroval chrbát, ale nesťažoval sa. Akurát po pôrode mu lekár urobil poriadne silnú kávu, lebo bol biely ako stena. 😀

gmartina
30. mar 2011

@gabika84 no mňa tá historka pobavila tiež, ale oceňujem hrdinstvo toho chlapa, že neodišiel, ale stál v tom kúte 😀 ja som zatiaľ kupila len jednu vec, to som neodolala, mali zľavu 75% - no odolala by si? 🙂 Postieľku chcem ísť pozrieť preto, že som tu mala maminu na víkend a tá mi vysvetlila jednoduchú vec -za dva týždne chcem ísť na mesiac domov a potom už bude najvyšší čas nakupovať a nebude sa mi chcieť s veľkým bruchom 😀 Takže ja skôr pozerám ako nakupujem, ale uvidíme. Ty budeš nakupovať cez internet? to budeš mať najpohodlnejšie, ja to nakoniec asi teiž tak urobím...

gmartina
30. mar 2011

@linda40 ja tiež dúfam, že to môj manžel zvládne. Myslím, že môže byť veľkou oporou..a ak by som bola nervózna, tak si mám aspoň na kom vybiť zlosť 🙂 aj sestrička v poradni hovorila, že je lepšie, keď je tam manžel, že oni sa potom chovajú lepšie. Tak uvidíme, veď času je ešte dosť a názor môže zmeniť kedykoľvek - ako ho poznám 🙂

vanilashot
30. mar 2011

@dadulajda termin mam desiateho augusta, rodit budem v Novych Zamkoch. Ja by som to brala uz aj hned, keby sa to dalo. 🙂 velmi sa tesime na drobca. Pozeram, ze si z okolia Nitry...odkial presne? Ci nebudeme nahodou spolu kocikovat. Ja som priamo zo Zamkov. Kde studujes? Uz ste nieco kupovali pre drobca? My, ak bude v utorok na poradni vsetko ok, tak ideme zajednat kocik, lebo sa nan caka dva az tri mesiace. Prajem ti, nech ti tie statnice dopadnu na vybornu, a nech sa uz mozes potom plne venovat pripravam na drobca. 🙂

sladjana
30. mar 2011

Ahojte babi,pridavam sa kvam,aj mi cakame babo 8 avgusta ,tak dufam ze budeme mat pohode leto 🙂 us teras ma bolja nohi ked je teplo 😒
a znakupmi som este nezacala,ale jak vidim,us budem musjet abi som nezaostavala,zatjal mam iba vitipovane,a poukladane pc zalozkach 🙂
nevjem sa dockat vidjet malu herecku 😅

sladjana
30. mar 2011

@vanilashot
to co ma bit za karu? 😅
ze je taka dlha dodavaca doba?

sladjana
30. mar 2011

@gmartina mne manzel bol pri prvom porode,a bol to dobri pocit,ze je tam somnov,ale us sa mu druhi krat nejde, 😒
zatjal sa hlasi sestra ze tam pojde somnov 😉
dufam ze ju to neodradi abi volakedi mala deti 🙂

susanq
30. mar 2011

ahojte kocky... posuvall vam lekar/lekarka termin porodu? Mne vcera v 20.tyzdni dost radikalne posunula, zo 17.8. na 5.8. a povedala, ze som dost skoro citila pohyby, ze preto... nejak mi to pride postavene na hlavu... ake mate skusenosti vy?

linda40
30. mar 2011

@susanq ahoj a kedy si cítila pohyby? Ja mám tiež termín 17.8., neviem presne odkedy, ale už vyše 2 týždňov cítim pohyby a predtým ešte také šteklenie. Neverím, že sa dá podľa toho určiť termín pôrodu. A ona je aj tá dlžka tehotenstva u každej rôzna, ja som 2 krát rodila 2 týždne pred termínom ( 3,65 kg a 3,70 kg deti ). Termín mi vôbec nemenili. Ale asi to už deťom stačilo. 😀

baronka222
30. mar 2011

@gmartina video nemam, to sa neodvazim ani ja kukat 😅 radsej. Ja nenakupujem, to len sestra bola v UK tak mi doniesla vecicky. veelmi krasne- hodim foto. Poviem ti, ze za facku, tak som velice vytesena. Ides uz postielku kupovat? Ja som uz pozerala najake ale kupovat budem asik neskor. Ale ked najdem za dobre cenu asi vahat nebudem ako s kocikom 🙂

susanq
30. mar 2011

@linda40: no ja som tiez zacala citit prve pohyby uz na prelome 17. a 18.tyzdna... a citala som, ze je to uplne normalne, preto mi to cele nejako nesedi, ze by sa mal podla pohybov urcovat termin porodu... na zaciatku, ten 17.ty tyzden som citila mravcenie, ale od konca 18. az doteraz citim uz riadne kopkanie atd... ale pre mna je podstatne, ze je vsetko okay, tak to zase moc neriesim, ale aj tak ma to prekvapilo 🙂

susanq
30. mar 2011

linduska a tebe kedy zistili pohlavie? my ideme v piatok na morfo, ale teraz v utorok mi gynekologicky nechcela robit ultrazvuk, ze ved idem v piatok na velky, co aj chapem 🙂

katka121
30. mar 2011

@susanq
@linda40 s termínami pôrodov je to také... asi približné... Ja som mala Matúša o 4 týždne skôr a mal 3,25 kg a vraveli že malý bol úplne O.K. - aj keď je pravda, že posledný mesiac sú deti vyvinuté - iba naberajú tukové zásoby.... takže keď sa termín posúva o dva týždne hore dolu tak to nie je nič vážne. A s cítením pohybov je to tiež približné. lebo bábenka sa hýbu oveľa skôr - len my to začíname cítiť neskôr - takže je to individuálne.

linda40
30. mar 2011

@susanq tak si nachystáme veci už začiatkom augusta, aby nás to nezaskočilo a budeme čakať. 😉

linda40
30. mar 2011

@katka121 súhlasím s tebou, ja som čítala ja, že prvorodičky cítia pohyby neskôr ako ženy, čo už rodili, takže nezdá sa mi určovať podľa toho termín.

susanq
30. mar 2011

keby boli ti lekari aspon trochu ustretovejsi, rozhodne by som sa nenahnevala :D pochopim, ze u druhorodiciek by to nemuseli dopodrobna vsetko riesit, ale u nas, co to zazivame prvykrat mi pride takyto laxny pristup dost nezodpovedny...

vanilashot
30. mar 2011

@sladjana je to kočik titti. Dovážajú ho z polska, a hned ako som ho uvidela, tak sa mi nenormálne zapáčil....aj cena je uplne super - 350 Eur, hlboky kočik + športový kočík + autosedačka. 🙂

katka121
30. mar 2011

@vanilashot konkrétne ne tejto stránke som našla celý pokec o kočíkoch TITI - a nič dobré sa tam nepísalo, jedna kočka ho bola po 24 hodinách vrátiť - a vraj sú dosť kazové - tak neviem - skús si ešte pre istotu pozrieť nejaké recenzie na tento typ kočíka.