icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

dadulajda
30. mar 2011

@vanilashot ja byvam na Zobore v nitre a chodim na UKFku takze to je fajn. rozmyslam obcas si to zist dolu peso, taka zdravotna prechadzka.. 🙂 a ja som kocik kupila uz po vianociach, dokonca to bola prva vec co som mala 😀 bola hrozne dobra ponuka, tak som nevahala. a vybrali sme taky, aby sa aj oteckovi pacil, je z ciernej a bielej farby posplietany 🙂 aby sa nehanbil aj on kocikovat. 🙂 a ty si si aky vybrala? ja idem na poradnu v pondelok tak s hroozne tesim ze maleho zase uvidim..chi chi. a ty ako v skole? mate to tazke tento rok? a co studujes? pekny dnik prajem 🙂

sladjana
30. mar 2011

@vanilashot no teda,aj ma to zaujalo,ale ten druhi komentar ☹ ma odradil,ja som si vihljadla neaki,v brendone trojkombinacija za 229e,musim sa ist kuknut jak vizera... 🙂

vanilashot
30. mar 2011

@dadulajda no vybrala som si zeleno-sivý kočík značky TITI, ale ako to tu tak čítam, tak si ho ešte dvakrát dobre popozerám a rozmyslím si kúpu. Mňa čaká poradňa v utorok, tiež sa veľmi teším. Už sa neviem dočkať, kedy toho nášho drobca uvidím, a či sa bude dať zistiť pohlavie. V škole je to fajn, teraz ma čaká päť skúšok, ale tak dajú sa zmáknuť. Študujem bezpečnosť a kontrolu potravín. Aj sa teším, že na rok je už koniec... 🙂

vanilashot
30. mar 2011

@katka121 ďakujem za upozornenie, veru si to ešte pre istotu premyslím. Nech nekúpim nejakú kraksňu. 😒

gmartina
30. mar 2011

@susanq aj mne posunuli termín pôrodu. Mala som pôvodne 5.8., teraz mi ho posunul na 31.7. ale rozhodne nie podľa pohybov, lebo ja osm zasa naopak cítila pohyby veľmi neskoro. Jemu to vypočítal utz. Hovoril, že sa to upravuje podľa obvodu hlavičky, bruška a stehennej kosti. Takže náš drobec je väčší, preto sa termín posunul. Ešte mi povedal, že je normálne, keď sa termín posunie, ale max. o 14 dní, viac by sa to meniť nemalo, ak je všetko ok 🙂

krhlicka
30. mar 2011

Caute baby, citam, ze uz nakupujete. Ja sa az hambim, este som nekupila ani jednu vec pre
malicku. Mame vselico prislubene od kamosiek, sesteriek...vecicky, postielku, dokonca aj kocik si poziciame. Chceli sme ho kupit od sesterky po krsniatku, lebo druhe uz neplanuju a rozhodli sa, ze nam ho daruju. Ja som velmi rada, ze mam okolo seba taketo super baby a mozme realizovat vymenny obchod podla potreby. Ale urcite nakupim nieco aj ja a potom zase poposuvam, kam bude treba 🙂Je to prakticke a hlavne peniazky sa vzdy zidu na dalsie potrebne veci pre babatko.

maminky studentky - mate moj obdiv, pre mna bola skola sama o sebe kopa stresu, nieto este studovat pocas tehotenstva, len by som pospavala. Drzim vam palce 🙂

gmartina
30. mar 2011

@baronka222 no videla som, máš krásne veci. Ja idem kupovať postieľku práve preto, že som ju našla vo veľkej akcii a je k tomu aj matrac zdarma, tak to škoda nevyužiť....a je pekná masívna, práve taká akú som chcela. Tak budúci týždeň sa ešte na ňu pôjdeme mrknuť, medzi tým samozrejme poobzerám ešte net, či nenájdem niekde niečo podobné, ak hej, tak to odložím. Času je kopa....A ty už máš kočiarik? 🙂 jeeeeej, na ten som ešte ani nezačala pozerať 🙂

gmartina
30. mar 2011

@krhlicka to máš skvelé, že máš toľko ľudí okolo seba, ja nemám nikoho, takže to všetko musím nakúpiť. No ti poviem, je to riadna záťaž na peňaženku, ale čo neurobíme pre našich drobcov, že? tiež sa smejem, že ja všetko nakúpim a ostatní podedia, ale čo už ...ale tiež sa do nakupovania nehrniem, skôr pozerám, kde sú nejaké akcie a ak by som našla niečo veľmi výhodné, tak vezmem...mne sa zdá ešte celkom skoro nakupovať

linda40
30. mar 2011

@susanq ja ešte k tým lekárom. Včera som došla z gyndy do práce a pýtali sa ma, či je všetko v poriadku. Ja na to, že u mňa áno, ale lekár by sa mal dať vyšetriť. 😀 Vždy keď k nemu prídem, niečo zabudne. Všetko mu musím pripomínať. Teraz ma sfungal, že prečo som mu nepovedala pred tým ako ma začal vyšetrovať, že mi má urobiť ster. Tak som sa ho opýtala: pán doktor a to mám ja vedieť, kedy čo máte robiť? Sila s ním.

krhlicka
30. mar 2011

@gmartina ahoj matula, ved aj ja sa chystam na nakupy, aj ked este neviem, co presne mam nakupovat, kedze nejake vecicky sa nam posunu. Asi pockam na pozicane a potom sa vrhnem na obchody.
nastastie, zatial ma nechytaju ziadne nakupne sajby.
som unavena z prace tak, ze na chodenie po obchodoch nemam chut ani energiu.
Ja neviem, ze v II. trimestry mam mat viac energie, u mna to vobec neplati, zaspavam na kazdom rohu.

dadulajda
30. mar 2011

@vanilashot teraz je to skor uz len o tom napisat diplomovku, nie? lebo u nas stvrtaci co pocuvam, skoro ani do skoly nechodia. ale to zavisi asi aj od odboru. ten kocik si premysli riadne, ved male v nom stravi dost casu. ja som si vybrala hlboky, taky vacsi, ktory sa da casom poskladat na bugynu, takze sa tam zmesti aj ked bude starsi.len sa bojim cestovania v autobuse, ked teraz pozeram ake to maju mamicky tazke, nechapem.ze sa ludia okolo pozeraju a nepomozu. 😒 drzim ti palce na sone, nech sa male ukaze a nech je to to co si prajes, lebo mne akurat doprieku spravil maly.seci sme sa tesili na dievcatko a on to chce byt chlapcek 😀 ale kym je zdravy som najspokojnejsia.

dadulajda
30. mar 2011

@krhlicka dakujem...no ja som to tehu neplanovala..heh takze asi tak. ale nakoniec som aj rada ze je to teraz, lebo potom by zadlho nebolo a teraz som urcite nato telesne zdravsia ako v 30. ty budes mat tiez prve babatko? aj vies co bude? drzim palce s nakupovanim inak...lebo to ked ta raz chyti, za den nakupis setko 😀 😀 to je ako mania! 🙂

krhlicka
30. mar 2011

@dadulajda ahoj, jej vy cakate chlapceka. Ja cakam prve babatko, pravdepodobne dievcatko 🙂
sice planovane, ale ta druha ciarka na teste i tak zaskocila.
Este tak polroka pred pozitivnym testom som si kazdy mesiac hovorila, ze uz to urcite musi byt ono.
Boleli prsia, krize, mala som nalady a nakoniec z toho nic nebolo. A ked som myslela, ze pridu kramy ako hrom, tak
bola druha ciarka 🙂
Podla mojho lekara najlepsi vek na tehotenstvo je do 26 rokov, to mi len tak oznamil na vysetreni a potom dodal...ale vy to uz nestihate 😠 vtipalek
uzivaj si tehotenstva, je to parada. Skola sa da zvladnut, aj prerusit, ak bude treba. Nebude to take zle, ak ti pomoze rodina, ze sem tam drobca postrazia, aby si sa mohla ucit a chodit nas skusky, vsetko dobre dopadne.

gmartina
31. mar 2011

@krhlicka no to máš pravdu, že nakupovať je zbytočné, kým nevieš, čo všetko dostaneš. A vobec sa ti nedivím, že sa ti po práci nikam nechce, ja som už síce doma, ale veľmi dobre si pamatám, aké to v práci bolo. CHodila som unavená, vystresovaná, nervózna a a ešte hodinu po práci som riešila, čo všetko som nestihla a musím urobiť 😀

katka121
31. mar 2011

@vanilashot teraz je toľko pekných moderných kočíkov čo z diaľky vypadajú efektne, ale pri bližšom preskúmají či užívaní začnú vrzať , alebo sa kaziť. Vždy s údivom pozorujem mamičky, ktoré vo futuristicky vypadajúcom kočíku sa snažia kolísať uplakané dieťa. mikajú s tým, prekacujú to že mám pocit že sa kočík každú chvíľu rozpadne .... no neviem, buď dieťa nezvykať na hojdanie alebo si kúpiť niečo aspoň trocha odpružené. Je nutné myslieť aj na zimu - pretože talianske kočíky nie sú stavané na sneh. A tiež aby mal väčšiu vaničky aby sa Ti tam zmestilo 6 mes dieťa vo fusáku. V zime som požičiavala známej môj starý kočík lebo ona do svojho skrátka dieťa vo fusáku nezmestila. Nám to bohužiaľ vychádza tak, že to hlavné kočíkovacie obdobie bude v zime a v lete už budeme pomaly v buginách skúšať prvé krôčiky - takže radšej kočík s masívnešími kolečkami aby sa nestalo že sa budeme snehom brodiť ako s buldozérom. Ja napríklad nový kočík neriešim mám sľúbený od priateľky Casual Play Playmoon - komplet - je spoľahlivý, zachovalý a odpružený,- ona si ho nevie vynachváliť. teraz som ho niekde videla v akcii za asi 570 € komplet aj s autosedačkou.

dadulajda
31. mar 2011

@krhlicka ja som nemala ziadne prejavy, ani mi zle nebyvalo, teda trochu, ale to som si myslela ze ked som sa rano nestihla najest, asi zato. a potom ked menzes neprisiel zacala som strpat...ze ups! 😉 😀 doktorke som sa zlozila na stole ked mi to povedala..ma dlho musela ukludnovat.ale potom mi powedala krasnu vetu ze: To babatko si spomedzi miliona mamiciek vybralo prave vas.chce vas! tak mu dajte sancu... 🙂 🙂 po tomto som sa znovu rozrevala ale uz som wedela ze ho chcem a ze to vsetko zvladneme. 🙂 a potom,ked citam o babach, co sa 3-4 roky snazia o male a nic...mozem byt vdacna ze ja som zdrava a mozem mat mimino. a rodina sa tiez snazi pomoct, teraz je to pre mna velmi dolezite,kedze otecko musi makat v praci a ani ho nevidim ☹ ty chodis do roboty? alebo ako sa to riesi ked si zamestnana? mas nejake ulavy?

baronka222
31. mar 2011

@gmartina aho ja by som to urcite nekupovala keby sestra nemala tu moznost kupit to za facku. Ved vsetky tie vecicky a to este asik 4 body nemam pofotene stali dokopy 40 € tak nekup to. A nieco kupit musis nemozes cakat ze co ti podonasaju ostatni..... ja zas asi postielku nebudem kupovat. Mame v rodine dve, kt. koluju. jednu ma teraz sestra a druha je uz na ceste za mnou. mne je zbytocne kupovat. radsej nieco co nemam.

ajkask
31. mar 2011

ahojte dievcata chcem vas poprosit,nebola ste nahodov niektora na morfologickom utz. u dr Slezaka v petrzalke? Mam sa k nemu objednat na buduci tyzden,ake mate s nim skusenosti? a neviete nahodov ake ma ordinacne hodiny? Dakujem

gmartina
31. mar 2011

@baronka222 no ved to je jasné 🙂 ja keby som mala tú možnosť, tak ju tiež využijem a nič nekupujem. Tu sú veci fakt strašne drahé. Ak ked by som povedala, že trochu lacnejšie ako na Slovensku 🙂

little84
31. mar 2011

@dadulajda "To babatko si spomedzi miliona mamiciek vybralo prave vas.chce vas! tak mu dajte sancu..." ..tak toto je naozaj krasne.. 🙂 som si ista,ze si sa rozhodla spravne 🙂

dadulajda
31. mar 2011

@little84 dakujeeem 🙂 🙂 teraz si uz vobec neviem predstavit zeby som ho nemala. na vsetko clovek obcas potrebuje dozriet 😉

gabika84
31. mar 2011

@dadulajda to bolo naozaj to najkrajsie, co ti mohla doktorka povedat. 🙂 u mna to bolo tak isto, neplanovane, ale uuuuplne. ale nevahala som ani chvilku. budem mat 27 o chvilu, mam na to vek aj sa na babo citim, aj ked my budeme bez tatina.... na dieta podla mna nie je nikdy vhodny vek. aj keby si cakala do 30tky, aj tak by si ostala ako prvorodicka zaskocena 😉

dnes sme si konecne spravili vylet do BA za kocikmi. dva z nich sa mi nakoniec aj tak nepodarilo vidiet nazivo, ale definitivne som sa utvrdila v tom, ktory chcem a pozistovala o nom vsetko mozne i nemozne. a ked uz som tam bola, tak som neodolala a kupila sadu troch bodyniek (neutralnych ale krasnych) a taky ten medvedikovsky biely set. kamoske som vravela, ze vzdy som tuzila mat dieta iba kvoli tomu, aby som ho raz mohla obliect ako medvedika 😀 ale nie, skutocne to nie je hlavny dovod mojho tehotenstva 😀 bola to prva vec, co som pre babo kupila, a to hlavne kvoli tomu, aby som si spravila radost a zacala skutocne verit tomu, ze o chvilu budem mamou 🙂

vanilashot
1. apr 2011

@katka121 tak to je pravda, tiež nechcem, aby moje bábätko bolo v kočíku nejak obmedzované a aby sa tam cítilo stiesnene. Presne včera som bola svedkom takého niečoho. Bábätku dobre že netrčali nožičky von, a bolo jednoznačne vidieť, že je mu tam nepohodlne a stiesnene. V utorok mám poradňu, tak som si povedala, že ak bude všetko ok, tak sa pôjdem popozerať po nejakom tom vozidle 🙂

vanilashot
1. apr 2011

@dadulajda tak ja som sa pri tejto vete normálne rozrevala ako som si ju prečítala. 🙂 určite máš veľmi dobrú pani doktorku.

vanilashot
1. apr 2011

@dadulajda no celkom ani nie. školu mám okrem piatku každý deň, a to od rána až do večera. Ráno musím vstávať 4:30 aby som stihla bus. Večer normálne padám do postele...Diplomovku zatial neriešim, počkám si na leto, 🙂 keď bude už po skúškach.

katka121
1. apr 2011

@vanilashot Presne si to vystihla - malý sa mi narodil vo februári - a hlavnú kočíkovaciu sezónu . keď v kočíko ležal sme absolvovali v lete - takže by stačil aj menší a keď prišla zima tak sme sedeli...... ale teraz to bude opačne - takže väčšia vanička nutná. Prajem dobrý výber - Katka

vanilashot
1. apr 2011

@krhlicka Ďakujem, poviem ti, dá to zabrať, študovať, a byť tehotná 🙂 hlavne s tým cestovaním....Ale tak má to aj svetlé stránky....Mám nejaké úľavy, ľudia ma púšťajú si sadnúť v buse, profesori sú akísi milší.... 🙂

susanq
1. apr 2011

caute kocky... tak som sa vratila z morfologickeho utrazvuku a organiky mame vsetky v poriadku, sme spravne vyvinuti (klopkam na drevo), dokonca o tyzden popredu, ale nezistili sme pohlavie... maly betar mal pupocnu medzi nozkami a nechcel sa otocit :D navyse moje sadielko dost branilo v riadnom nahliadnuti, hoci sa lekar fakt pol hodinu snazil a aj nas upozornil, ze je mozne, ze sa to nedozvieme az do porodu mate niektora s tymto nejake skusenosti? a co myslite, ako funguju tie nove testy na urcenie pohlavia z lekarne? da sa im verit? hned sme s priatelom jeden kupili, ale som z toho taka... co ja viem 🙂 zmatena!

http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-......

ajkask
1. apr 2011

@susanq ahoj ano je to mozne ze sa to nedozvies 😖 Pri dievcatach som vedela,no pri synacikovi nie stale bol tak otoceny ze sa to nedalo rozpoznat.Dr. mi cele tehu vravel ze to vyzera na dievcatko lebo sa mi zacali robit flaky po tvari 😀 cele tehu som bola v tom ze to bude tretia baba 😀 ale v kutiku duse som snivala stale o chlapcovi.Na porodnej sale som az do poslednej chvilky trpla co zo mna vylezie 😀 😀 😀 ked mi doktor povedal MATE SYNA si nevies predstavit tu radost 🙂

katka121
1. apr 2011

@susanq Na nete som si precitala vraj je tento test spoľahlivý na 99 percent - tak hádam že bude spoľahlivý - daj nám vedieť čo Ti vyšlo 🙂 .

Inak viem že tieto testy sú napríklad vo Veľkej Británii zakázané - pre veľký počet následných interupcií nechcených pohlaví - kruté. Ani na sono na klinikách Ti to nepovedia - majú to zakázané tiež z toho istého dôvodu - sila čo?