icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
5. apr 2011

@dadulajda jasne ze v pohode 😎 ja som pribrala 1,5 kila zatial iba. a vsetko je v poriadku. nebyvam nejak extra hladna, neprejedam sa a cokoladu mam pridelenu 2 bonbony denne ku kave 😀 aspon sa bude lahsie chudnut po porode. vcera som napr. skusala moje predtehotenske rifle a stale ich nasuchnem na zadok a stehna (samozrejme uz nezapnem cez brusko). tzn. ze zatial vsetko islo iba do bruska, tesiiim sa. stravu si neodopieram ale ziadnu a papam tak 4krat denne.

gabika84
5. apr 2011

@krhlicka ahooj. presne tak, kocik vybraty, ale cakam co ukaze sono, aby som mohla vybrat farbu 😎 ked som to povedala predavacke, len na mna zboku pozrela a vravi: "Dievcatko!" a ja ze fiiiha, tak tomuto vravim profesionalny obchod 😀 kocik bude dufam tento (len v uplne inych farbach):

dadulajda
5. apr 2011

@ikusa11 no ja len zato, ze teraz vazim 57 kil aj to som trochu najedena..a bojim sa, aby maly dostal co potrebuje. sice papam tie tabletky pre tehotne, ale tak je to moje prve mimino tak stresujem asi o vsetkom, vies. 🙂 a super ze bude dievcatko potom nam sem daj fotky pokochat sa 🙂

dadulajda
5. apr 2011

@gabika84 ja tiez nejem naviac. akurat castejsie. po 2 hodinach mi skvrka v bruchu. ale vecer musim hlatat do pol 11 a potom ist spat..a nemozem sa toho zbavit. vcera som jedla len o 9 vecer a zobudila som sa nato, ze som hladna...a maly ma vraj vazit uz 350g co je celkom aj dost 🙂
A ta predavacka fakt ze profesiolnalka. 😀 😀 inak krasny kocik co si si vybrala!

gmartina
5. apr 2011

@krhlicka správne, šetrime sa....takže som dnes vstala, posedela za pc a chcela si čítať, ale zaspala som 🙂 už sa pomaly chystám vonku na prechádzku, nech tu nezhnijem. Ja zatiaľ žiadne kŕče ani nič nemám, takže som spokojná. Ešte ma čaká sťahovanie skrine niekedy cez víkend a potom sa už budem dívať ako manžel montuje novú, veľkú 🙂

gmartina
5. apr 2011

baronka222 no to sťahovanie ste si fakt nechali na poslednú chvíľu. Aj ked nebudeš nosiť a sťahovať, tak to upratovanie ti dá riadne zabrať. Ja som už musela prestať vysávať a vytierať podlahu, lebo mi je u toho na omdlenie...díky bohu za tolerantného manžela. ..ale presne ako si písala - je zbytočné riskovať, predsa len u všetky máme poriadne brušká 🙂 aspoň ja teda určite

danielka2ko
5. apr 2011

@dadulajda neboj, ja som uz v 22 tyzdni a pribrala som len 2 kila, tiez mi doma hovoria, ze mam viac jest, ale mne staci tolko ako predtym a kym babo rastie, tak ako ma, tak je dobre 🙂

vanilashot
5. apr 2011

@dadulajda no veru ani nie je čo závidieť 🙂 nohy zatial neopúchajú, ale bolia statočne....skôr ma bolí zadok z toľkého sedenia 🙂

baby dnes som bola aj s mužom v poradni - niečo neskutočne krásne 🙂 prvýkrát mi vypadli slzičky, manžel stál za mnou, pozeral sa na monitor, bábätko sa krásne hýbalo, máme už 457 gramov, zodpovedáme presne 22 tt, všetko je v norme, a na 80% budeme mať dievčatko...Manželovi sa splnil sen, taká som rada. 🙂 Vybrali sme aj kočík, nakoniec to nie je titi, ale vesper....taký guličkový 🙂 od švagrinej sme zobrali už postielku, takže sme si spravili taký baby boom deň 🙂

linda40
5. apr 2011

@kiwinka21 no to ešte môžeš byť rada, že je sono. Kámoške ( ale to už dávno, ja som starší ročník a ona sa inak ponáhľala ), tej sa snažili vyvolať pôrod o mesiac skôr. Až keď to nešlo, tak kohosi napadlo, že asi sa sekli. Prúser bol, že ona ešte chodila na strednú , myslela si že už je tehotná, tak si už nedávali pozor. Až keď už mala rodiť zistila, že vlastne vtedy keď si myslela ešte tehotná nebola. 😀

kvixa
6. apr 2011

@11jannka11 nooo, mas toho dost 😒 a zas si schudla???? fuha... ja stale nemam opravený pc, tak pisem len raz za čas, keď som u mami.. 😀 😝

little84
6. apr 2011

@dadulajda presne tak 🙂 a inak ako sa citis?uz viete,co budete mat alebo sa nechate prekvapit? 🙂

krhlicka
6. apr 2011

@vanilashot 😉 gratulujem k dievcatku. Ale ste toho postihali!
Kocik vybrany, postielka doma, super.
Aj ja uz chcem byt v tejto faze.
Zatial sme vo faze vypratavania nepotrebneho nabytku z bytu, kedze nam robili komplet elektinu a malovalo sa.
Vsade bordelicek, caka ma tehotenska klasika...umyvanie okien, vesanie zaclon.
Hlavne, ze som sa vzdy tehulkam cudovala, ze robia taketo aktivity v pokrocilom tehu a tu to mam 😉

Baby tusim ani jedna ste nepisali, ci mate krce v lytkach. Ja ich mam hlavne v noci, cez den je to pocit ako
po svalovici. Nohy mi nastastie neopuchaju. V lekarni mi doporucili uzivat magnezium, ale uz si pockam na piatkovu poradnu, mozno doki nieco predpise.
ahojte pekny den zelam 🙂

krhlicka
6. apr 2011

@gabika84 fiiiha, naco ultrazvuk, teta aka odbornicka 😎 Podla bruska aj mne vacsina mamiciek tipovala dievcatko a nemylili sa. A kocik je paradny, je to Teutonia vsak?a mas predstavu o farbe pre chalosa a pre babu inu?
Ja som asi taka konzerva, mne sa pacia neutralne veci, aj ked na doplnkoch sa rada vysantim.
Videla som foto tehu bruska, krasna maminka si a stale stihla ako pavucik, len brusko je 🙂 Ja standardne priberam kilo kazdy mesiac. Ale priznavam sa, ze vobec sa v jedle neobmedzujem. Na co mam chut, to zlupnem bez vycitiek.
Zacala som na vahe 62kg a mam teraz 67kg. Ak by som nepracovala, asi by to bolo horsie.
Hlavne, ze sme spokojne 🙂

furniture
6. apr 2011

Ćaute kočky... tak to Vám závidím, že nemusíte toľko jesť. Ja by som dokázala jesť od rána do večera. pokiaľ si nedám ešte pár čokoládičiek v posteli pri čítaní, tak ani nezaspím ☹ Moja východzia váha bola 51kg a teraz mám 55kg a to mi ešte sestrička v ordinácii hovorí, že som hrozne chudučká a mala by som pribrať. Neviete mi, náhodou poradiť, čo mám jesť, aby som pribrala? Ináč naša "Krištúfka" je presne taká veľká ako má byť...

11jannka11
6. apr 2011

@kvixa no tag da sa joj ja som dako unavena xi xi ja som tu tiey len sem tam xi 😀 😀 no a ja som yvedava ci nam povie co budeme mat xi buduci tzyden stvrtok

vanilashot
6. apr 2011

@krhlicka ja mám už okná umyté 🙂 tiež mi všetci ťukali na čelo, že som neni normálna. 🙂 mne skor robí problém umyť podlahu, kedze ju umyvam kolenačky, bruško mi už zavadzia. vtedy fučík ako nejaká lokomotíva 😀 čo sa týka tých krčov, tiež ich mám v noci. 😒

dadulajda
6. apr 2011

@little84 bude chlapcek, nastastie sa dokimu ukazal hned, tak ma potesil, lebo uz posledny mesiac som sa nemohla dockat :D chceli sme dievcatko, ale otecko ma silne geny asi 😉

dadulajda
6. apr 2011

@vanilashot to muselo byt kraasne... 🙂 ja som vzdy bola na sone sama, ale otecko by sa urcite rozplakal keby je so mnou. 😝 a vy uz zariadujete decku izbu? ja som rozmyslala poskladat postielku, ale potom mi to prislo priskoro, ze nemala by som este vymyslat s takymi velkymi vecami... ale malemu som uz musela uvolnit 2 policky na vecicky, takze o svoju skrinu uz prichadzam 😀 😀

gabika84
6. apr 2011

@krhlicka ano je to teutonka. no pre chlapca mam vybraty tyrkysovo-tmavomodry a pre dievcatko taky vinovo cerveny, ale rozmyslam, ze aj tak vezmem bezovy 😝 ten je pekny a univerzalny. sportak ci pre dievca alebo chlapca planujem cerveny (ako Ferrari).
inak na krce v nohach odporucam aj ja magnezium a kazdodenne cviky (kruzenie chodidlami, tahanie spiciek k sebe a naopak..)

ikusa11
7. apr 2011

@vanilashot presne viem o com pises,my sme tiez boli s manzelom a nasou skoro 5rocnou dcerkou a taky boli z toho babatka na monitore uchvateni,mala len povedala" jeeej,sestricka tak sa tesim",zlata bola strasne,to bude teda velka pomocnica

ikusa11
7. apr 2011

@gabika84 jeeej,krasny kociarik.mne sa paci a asi aj beriem casualplay S4,este musim pomerat vytah,ci sa tam pomestime

ikusa11
7. apr 2011

@dadulajda 57 kil??to ti zavidim,ja som tolko mala pred 10rokmi,ked mi krcne mandle vyberali a nemohla som jest 😀 ale ked som sa potom postavila na vahu bola som stastnaaaaa....jasne ze to islo postupne zas hore

katka121
7. apr 2011

@ikusa11 Aj ja som kúpila Casualplay S4- je super vymakaný do detailov. 2 známe ho mali tiež a boli s ním max. spokojné. Máme ho v svetlo zelenej v komplet výbave - už sa teším. Vanička má tuším vnútorný priemer 70 cm.

ikusa11
7. apr 2011

@katka121 teraz su aj za lepsiu cenu,kamoska kupovala minuly rok a bol ovela drahsi.aj ona je s nim spokojna.len ci je ta vanicka dost velka,predsa len budeme v nej mat babo do pol roka ,v zime,vo fusaku,naobliekane...musim popozerat ake su velke ine vanicky,nech to mozem porovnat.a ty co cakas do krasneho zeleneho kociara??babu ci druheho chlapceka?

katulienka25
7. apr 2011

Ahojte dievcata!No my sme boli vcera s manzelom na sone. Bol so mnou prvýkrát.Taaaky bol zlaty. 😀 😀 😀 Tak pozeral na ten monitor, len prevracal hlavu z jednej strany na druhu a vyskieral sa.A potom nam doki prezradil ze babu tam nieco "trci" 😀 Takze budeme mat chlapceka. A ked mu doki zatlacil na nozicky, tak mu skoro tu sondu vykopol. 😀 😀 Sme sa nasmiali.Veeelmi sa tesime. A co citam,tak aj ja sa pripajam k tym bolavym lytkam. ☹ Ale ja citim aj krize, ale to za blbu diplomovku. 🙄

katka121
7. apr 2011

@ikusa11 Doc. povedal, že asi dievčatko. inak dá sa tam kúpiť aj originálny fusak, ktorý sa presne vojde do vaničky - mám ho - je ľahký a tenší - ale vraj hrejivý...... teto istý fusak sa potom dá pohodlne vložiť aj do športiaka - lebo sú tam aj výrezy na tráčiky.

vanilashot
7. apr 2011

@dadulajda veru, bolo to krásne... 🙂 my byvame v 1-izbovom byte zatial, takže sa budeme musieť trošku potlačiť. 🙂 ale nevadí nám to zatiaľ, snažíme sa celý byt prispôsobiť drobcovi. 🙂

susanq
7. apr 2011

ahojte dievcata... tak sa pridavame do skupinky "aj my cakame chlapceka, ale v prve babo sme dufali v dievcatko :D"... kedze nam ultrazvuk nic neukazal, podstupili sme najprv test z mocu (gendermaker), a potom teraz v utorok aj test v Genetone a ti nam definitivne potvrdili chlapceka 🙂 takze ideme na modro, modra je predsa dobra :D

little84
7. apr 2011

@dadulajda uz ste boli na 3D? alebo sa vam ukazal na sone? a meno mate vybrate? 🙂 my sme mali pre chlapceka meno,ale ja som tusila od zaciatku,ze to bude dievcatko a aj sa to potvrdilo 🙂 a pre dievcatko sa mi velmi paci meno Liliana-mala Lili 🙂

katka121
7. apr 2011

@susanq Aj ja som prvé chcela dievča - ale na sone mu pod zadočkom vyseli také "oriešky" že ešte aj sestrička vykríkla "aké vajá ! " a teraz som rada, že som mala chalana - chlapi sa majú v živote lepšie - pochopila som to v pôrodnici - žena si dieťa odnosí, odrodí a po pôrode v nemocnici ubolená s totálne boľavými prsníkmi sa pokúšaš kojiť - a mužíček? oslavuje ! Paráda - komu je lepšie ? A keby som si teraz mala vybrať tak tiež radšej chlapca - ale bolo nám povedané že asi dievča. Mne je to jedno, len aby bolo zdravé......môj prváčik sa strašne teší na súrodenca - všade to už vykrákal....