icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

petusska2305
10. apr 2011

@dadulajda Ďakujem 🙂 , no presne tak ako ty, proste to prišlo 🙂 na pláne sme to nemali 😀 ale nevadí 🙂 .. mňa našťastie ešte chrbát nebolieva, akurát idem pokračovať v písaní tej bakalárky 😒 jaj jak sa mi nechce 😀 .. ja chodím na EUBA, no najradšej by som bola keby mi to vyšlo v júni, kým som v tom učení ešte zabehnutá bo potom neviem ako by som to zvládla, aj ked si neviem ani predstaviť ako to zvládnem teraz 😀 ale tak musíme veriť 😉 ajja ti držím palce v škole aj s malým 🙂 ozaj, meno už máte vybraté??

gabika84
10. apr 2011

ahojte babenky. gratulujem k dalsiemu augustovemu chlopovi 🙂 my este stale nevieme co sme, snad sa dozvieme buduci stvrtok na sone. k tym bolestiam chrbta: ja ich mavam priserne, zvacsa trvaju 2-3 dni a opakuju sa raz za 2-3 tyzdne. tuto sobotu som sa na to zobudila o 5:15 rano. snazila som sa to rozdychat, rozcvicit, nic nepomahalo. mala som take blbe tusenie, tak som pekne isla do sprchy, oholila som sa, pripravila matersku knizku a par veci. o 7mej som od bolesti az zvracala. a tak som so slzami v ociach skoncila v nemocnici na infuziach. ☹ doktor nevedel z coho to moze byt. spravil mi prehliadku, porodne cesty uzavrete, sono, babatko v poriadku, srdiecko bilo normalne. infuzia bola iba od bolesti (moc ale nezabrala), tiekla skoro hodinu a pol. potom sa ma doki spytal, ci tam chcem na par dni ostat na pozorovanie. odmietla som. nemocnicu mam cca 5 minut od domu a doma je predsalen doma. dnes to sice stale boli, ale je to lepsie. babo si spokojne kopka, aspon viem, ze ono je v poriadku.
az neskor ma napadlo, ked mi robil dvakrat sono, som sa ho mohla spytat, ci nahodou nevidi pohlavie 😀 dve muchy jednou ranou. v tej chvili ma to ale naozaj nenapadlo...
vsetkym prajem pokojne tehulkovanie, skutocne si vazte, ked vas nic neboli a uzivajte si to naplno 😉

dadulajda
10. apr 2011

@gabika84 ahoj, to co citam ma az vydesilo! fakt si musela byt silna aby si nezastresovala. este ze je vsetko v poriadku a isla si si to tam potvrdit. Ja by som asi chytila zachvat strachu alebo co... 😒 netrap sa ze newes co to je, hlavne ze je to zdrave a nezacala si sa otvarat. tak mu je u teba urcite dobre a chce mat svoju maminku este pre seba 🙂 ja ked som mala v 13.tyzdni take bolesti a isli sme na pohotovost v sobotu, tak ma az klepalo od strachu ze co mi powe doktor..takze si viem predstavit ze aj ty si sa musela bat. dufam to uz nikdy nezazijes a aj ty si budes moct uzivat tehulkovanie. 🙂 papa

dadulajda
10. apr 2011

@petusska2305 ahoj, ja som neska celucickyyy den sedela za pc a dopisovala pouzitu literaturu do bakalarky.a nejdem ani menovat co setko ma boli. maly ma uz kope, skoro mi brucho vykope co ma uz posiela nech si idem lahnut 😀 ale ja by som aj tak nezaspala kym by to nebolo na poriadku. 🙂 a ked uz sa tak trapime tak duufam ze dam v juni statnice a potom ma cakaju krasne 2 mesiace nakupov a zariadovania izby pre maleho.ja si asi az potom zacnem naplno uzivat ze som tehotna 🙂 a meno mame vybrate, ale este to nechavame otvorene..zatial bude Patrik. 🙂 a vy mate vybrate? a kde by si chcela rodit si uz rozmyslala? 🙂

dadulajda
10. apr 2011

@ikusa11 tak na toto sa tesim najviac!!! 😀 😀 😎

katulienka25
11. apr 2011

@dadulajda Ahojky. No ked to tu tak citam ta chlapcenska armada je ista. No manzel bol v nemom uzase, ked videl chrustika. A este povedalze ked pojde nabuduce,tak to musi natocit. 😀 No diplomovka je zabijak a este ma aj suri termin ,tak som z toho nervozna. Ja som prave v 21tt. A prechlapceka mate uz vybrate meno, my este stale nie 😒

abriela
11. apr 2011

Citam tuto temu aj ked tu uz nepatrim, aspon takto to s vami este stale prezivam. Drzim vam palce nech nemate problemy a ste v poriadku.

juventik
11. apr 2011

Ahojte 🙂. Ktora z vas ma uz babatko otocene dolu hlavickou? My sme uz od 20 tyzdna.... Pohyby (kopanceky) citim stale len dolu v podbrusku. Kde pocitujete kopanceky vy? Dakujeeeem

ikusa11
11. apr 2011

@juventik mne povedala doktorka,ze je dole hlavou,ale mne sa zda,ze to sa este pretaca hore,dole,dolava,doprava,ved ma este dost miesta.aj ja citim kopky najcastejsie dole ako ty....

ikusa11
11. apr 2011

@gabika84 ejha,vidim,ze taka bolest chrbatunieje ziadna sranda...tak len odychovat a velmi nenamahat.tak ti drzim palce nech sa ti uz babenko vo stvrtok ukaze

juventik
11. apr 2011

@ikusa11 ano pretaca, iba mi je divne, ze kopka stale tak dolu 🙂

baronka222
11. apr 2011

po dlhsej odmlke som tu opat. My meno mame zatial Matej mame ho uz asik 7 rokov tak snad si to nerozmyslime za 4 mesiace 🙂. mna chrbat neboli ale za to dolu kosti hrozne. v noci sa pri otacani budim na bolest ale da sa to vydrzat. najhorsie je to ked som dlho v jednej polohe. preto ani v robote dlho nevydrzim sedet. Starosti mi robia vyrazky. mam ich po trupe. Niektore take male vodove puciky a niektore take velke vysusene flaky. dost to svrbi. Mate to niektora?? chcela by som sa Vas opytat na nazor na odobratie pupocnikovej krvi. stale nad tym premyslam zda sa mi to skor komercna zalezitost ale nie som si na 100% ista ci nie alebo ano.....

danielka2ko
11. apr 2011

tak baby, 3D za nami a male zase len chrbatik ukazalo, dufam, ze sa nebude skryvat do porodu
@baronka222 ja tiez roamyslam nad tou pupocnikovou krvou, asi si to dam odobrat, lebo ak by to nedajboze niekedy bolo treba, hrozne by som si vycitala, ze som to neurobila, aj ked to urcite nic nezarucuje, a inak Matej je krasne meno 🙂

katka121
11. apr 2011

@baronka222 Ahoj, podľa toho, čo popisuješ - vodové fliačky a suché miesta to vypadá, že máš ekzém. nepoužívaš na bruško niečo nové ? skús zmeniť krém, alebo prejdi len na čistý olivový olej alebo si v lekárni kúp Excipial Lipolotio telové mlieko - výborne hydratuje suché miesta- často ho predpisújú kožní lekári na liečbu suchej kože po ekzéme.... Znič to v zárodku, lebo s ekzémom sú neskôr veľké starosti - aj ja s ním už roky zápasím. Začalo sa to keď som kojila 1. dieťa - asi ma moc vycickal z vitamínov....... ekzém je prejav preciltivelosto organizmu na niečo nové (ale aj straté), je v krvi a neprenáša sa..... Väčšina ľudí ani nikdy nepríde na to čo to je, nová potravina, kozmetika, kontakt s kovom, ...... ale keďže píšeš že to máš na brušku tak asi to bude niečo čím si bruško krémuješ ......... Inak teraz je v lekárňach nový krémik - Lipobase Extrém - obsahuje lipidy, ktoré si inak koža tvorí niekoľko dní.....tým je dobé si natierať tie suché miesta - mne funfuje výborne - len je dosť drahý - okolo 7 € za 30 ml.

nášmi 1. diataťku sme odber pupočníkovej krvi spravili a chystáme sa aj teraz - nikdy nevieš, veda ide stále dopredu - za niekoľko rokov s tým možno budú vedieť spraviť zázraky. i keď musím uznať že poriadne draželi a pri poslednej fa ma upozornili, že po novom už tam zahŕňajú nejaké povinné poistenie...... lebo aj keď sa aj nedajbože stane, že by si to potrebovala, tak poisťovňa si nepreplatí alebo čo, takže to značne zdraželo.

gabika84
11. apr 2011

@abriela ahoj. dakujeme. dufam, ze sa citis aspon o trolilinku lepsie. prajem co najviac psychickej pohody, rozhodla si sa spravne, a neboj stastie sa raz usmeje na kazdeho, mozno skor ako si myslis 😉

linda40
11. apr 2011

@abriela ja by som ešte dodala ku gabike84, príde to vtedy, keď to budeš najmenej čakať. Neboj, nabudúce bude všetko OK. Verím, že to veľmi bolí. Doteraz som nebola schopná Ti poslať žiaden odkaz, lebo som sa vždy rozrevala, keď som si na Teba spomenula, aj teraz revem. Budem na Teba myslieť, drž sa.

abriela
11. apr 2011

@linda40, @gabika84 kočky, ďakujem za podporu.
Zatial sa sustredim viac na seba, na fyzicku bolest. Byt vonku a vidiet kociky nieje pre mna nic prijemne. Ak by to nebol cisarsky, o dalsiu sancu by sme sa pokusali uz planovane a hned. Po cisarskom to vsak nejde hned a je potrebne cakat minimalne rok. No mam svoj vek a cakat taku dlhu dobu veru nechcem, ved kusok mojho anjelika sa mi vrati len vdaka dalsiemu babetku.

dadulajda
12. apr 2011

@baronka222 ahoj, chcem sa spytat na tie vyrazky, nemas to po celom tele? lebo ja som sa vyhadzala cela takymi malymi ako aj ty hovoris, ale nie len na brusku. Aj prsia aj chrbat, obcas na rukach.Vraj je to len zmenou hormonov v tehu a ze potom to prejde..ale aj tak je to neprijemne... 😒
A ku tej pupoc. krvi ti poviem svoj nazor, len to neber ze sa hrdim alebo co 🙂 🙂 vyuzitelnost pupoc.krvi bola objavena na slovensku, prvy ju skumal jeden pan doktor z nasej rodiny....proste kapacita...a ked som sa s nim o tom rozpravala, potvrdil mi, ze konecne je tu nieco, co nie je len komercna zalezitost, ale vravia pravdu a fakt je to zazrak prirody, ze sa da odobrat! napr. na slovensku je najvacsia verejna banka pupoc.krvi na svete!! o tom sa sice uz nehovori ale o niecom to svedci.a je to drahe si myslim teraz pri narodeni.....ale ked to mojmu dietatu zachrani zivot o par rokov, tak si poviem stalo to zato. A nase deticky caka v ich zivote mnoho zmien o akych netusime, aj globalnych a co ked pridu nove civilizacne choroby?? proste moj osobny nazor je ze radsej dam dietatu nieco taketo ako potom auto na 18... 🙂 🙂

dadulajda
12. apr 2011

@katulienka25 ahojcek, ja uz 2 dnii sedim nad bakalarkou, lebo do piatku musi ist do systemu, drzim ti palce pri tej diplomke...urcite to das a potom sa budeme uz len vytesovat ze je pokoj a mozme oddychovat 🙂 🙂 a rozmyslali sme nad menom Patrik.este to nieje definitivne, ale prve co sa paci aj mne aj oteckovi 😀 tak pekny dnik a vela sil 🙂

baronka222
12. apr 2011

@danielka2ko Dakujeem 🙂 ved aj ja tak premyslam ze co ak to bude treba......... no uvidim co nato statistiky. k tym som sa este nedostala. viete kolkym to na SVK pomohlo??

baronka222
12. apr 2011

@dadulajda dnes som bola u koznej. vraj to mam z nadchy.... dala mi masticky a puder. vraj sa telo vyrovnava s chorobou cez kozu......... 😖 snad sa trafila. sedela som tam od 6 00 do 10 00 parada. ma boli cely spodok 😠

little84
12. apr 2011

@dadulajda ani ja sa uz neviem dockat,kedy sa dotknem,objimem nase malinke 🙂 a ktovie,nas ocino bol presvedceny ze budeme mat chlapca,u nich v rodine je tiez prevaha chalanov..a bude dievcatko 🙂 takze u vas sa to stat moze tiez 🙂 hehe,veru chlapi,ale tehotne sme my,aj ked ja by som nemenila za nic na svete,je to krasny pocit 🙂

petusska2305
12. apr 2011

@dadulajda ajoj 🙂 no ja akurát dneska od rána sedím nad tou bakalárkou a volako sa neviem pohnúť v 4.kapitole 😒 mám len polovicu, a neviem ako dalej ☹ .. hehe, ajja mám takého malého futbalistu, fuuurt sa mrví a kope 😀 ale nevadí, ja sa nad tým tak rozplývam ked sa hýbe 😀 .. no presne, dúfam ajja že tie štátnice dáme v júni, už len za to trápenie sa s tým učením a bakalárkou si to zaslúžime 🙂 .. a taký istý pocit mám ajja, ani si to tehu teraz nemôžem naplno užívať pri toľkých povinnostiach, strašne sa teším nato ked konečne dokončím tú školu a budem si to môcť užiť 🙂 .. heh aj môjmu priateľovi sa páči meno Patrik, ale zatial sme žiadne nevybrali, máme nejaké na vyberanie, len najhoršie je to, že také aké sa páčia mne sa jemu nepáčia a opačne 😒.. a vlastne mne sa ich páči dosť málo, bo tomto našom kalendári sú 3/4 fakt neschopné zastaralé mená 😒 .. hm, šak to že pôrodnica 😀 zatial u mňa víťazí asi nitra, ale fakt neviem kde by to bolo najlepšie, ked si len predstavím čo som počula o sestričkách atd. v týchto našich pôrodniciach tak najradšej by som asi rodila doma 😀 😀 😀 a ty??

petusska2305
12. apr 2011

@katulienka25 ahoj 🙂 môžem sa pridať?? ma zaujalo to, že nemáte ešte meno vybraté pre malého, my tiež nie 😒 my sa totiž nevieme dohodnúť ☹ vy prečo nemáte vybraté??

danielka2ko
12. apr 2011

ahojte, tak dnes mi doktor na moje zelanie urobil neplanovany UZV a podla toho, co videl to bude dievcatko, este to nie je na 100%, ale tesime sa velmi 🙂

katulienka25
12. apr 2011

@dadulajda Ahojky no uz som fak nervozna lebo skolitel mi odpisal, ze opravene mi posle az v pondelok,tak sa uz fakt obavam ci to stihne dat do systemu a dat zviazat...Momentalne sa tohto viac bojim ako porodu. ☹
Patrik je pekne meno, tiez ho mame v zozname 😀

katulienka25
12. apr 2011

@petusska2305 ani my sme sa este nerozhodli, ktoré z vybratych mien zvitazi 😀 No je to tazsie ako keby sme cakali divcatko,tam sme mali vyber zuzeny na2 mena 😀

danielka2ko
12. apr 2011

@katulienka25 a ktore dve? porad 🙂

dadulajda
12. apr 2011

@katulienka25 ja to do piatku musim dat do systemu, ma porazi asi. take stresy sa ten maly nauci pri mame 😀 tak dufam to nejak das dokopy a bude to ok. ja toho svojho krpca teraz trosku aj zanedbavam. nerozpravam sa s nim a nehladkam ho. ☹ ale my si to vynahradime a potom to budu najstastnejsie deticky 😀 😀 😀

dadulajda
12. apr 2011

@petusska2305 tak to budem na teba mysliet..ja uz mam napisane vsetko, len teraz tam vkladam odkazy a take formalne somariny...uz 2.den sa s tym trapim. este ze drahy spravil 2 kliky a krasne mi naskocil obsah, lebo to cele vypisovat by ma uz kleplo 😀 a ja zabudam dokonca aj jest! ked maly tak kope ze uz sa spytam cojeee?!? sa uvedomim kolko sme nejedli..takze taketo obdobie mame my. ☹ ale vydrzime tento tyzdnen a potom bude dobre. cez vikend musim dat malemu nieco co lubi...eee asi paradajky.zjem ich kilo 😀 😀 a s menom sme sa dlho trapili aj my, nieje to este finalne, lebo ja nechcem slovenske a tatinek ano..takze teraz schovavam kalendare nech nepride s niecim sialenym..minule rozmyslal Teodor...a uz som si ho tolkokrat opakovala ze sa mi asi zapacilo 😝 😀