icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
7. máj 2011

Ahojte baby, citam tu o tvrdnuti bruska. Mozno ho mam tiez, len to neviem
pocitovo rozlisit. Ako sa vtedy citite?Brusko je uplne tvrde na dotyk alebo ako?

smazja
7. máj 2011

Ahojte.....viete mi prosím poradiť? Magnézium môžem brať ale nsmiem piť ani jesť mliečne výrobky? niekde som čítala 2hodky pre ani po nesmiem mlieko.......najhoršie je, že ja všetko čo papám tak obsahujeniečo mliečne.....neviem ako to mám teda brať 😒 lebo mi to vždy vyjde na 1 alebo žiadnu tabletku 😨

gabika84
7. máj 2011

@smazja ja to ignorujem. navyse v pribalovom letaku (aspon toho mojho) o tom nie je ani zmienka. 😉
@krhlicka ja mam brusko tvrde napr. pri chodzi, ale klasicke tvrdnutie viem spozorovat hlavne ked lezim na chrbte. vtedy to normalne citim, ze do casti od pupka dole prichadza taky ako minikrc a brusko ostane tvrde ako kamen. vacsinou to trva tak max. pol minuty, potom to odide a brusko sa znovu zvolni. je to vidiet aj na pohlad. ked lezim na chrbte a brusko je volne, tak sa "rozleje" do stran. ked stvrdne je mensie a uplne spicate. to je klasicke chvilkove tvrdnutie. to by mi az tak nevadilo, horsie je pre mna, ze od kedy som po operacii, uplne som stratila kondicku. najprv som musela len lezat, potom sa mi s tymi stichmi tazko chodilo, no a teraz, takmer mesiac po, prejdem cca 500m a brusko tvrde, dobre ze nie v krcoch ☹ a to som bola predtym zvyknuta casto chodit peso. po hodinke vonku ho mam take stuhnute a do spicu, ze vsetci co nevedia na mna pozru: "aaaa, to bude chlapec!" najhorsie je, ze neviem, ci by to chcelo viac trenovat (myslim kazdy den na prechadzku chodit, postupne viac a viac), alebo to naopak nepokusat a nesilit a radsej sa doma setrit. babo rad 😒

dadulajda
8. máj 2011

@mima1311 ahoj, no to co pises je dost silna kava,polhodinu stvrdnute? fuch tak to zase nemam. ja to mam ako kontrakcie. ze aj kazde 3 min.stvrdne a potom povoli. neda sa to ratat, lebo to aj 20x za hodinu.a hlavne vecer, ked som mala predtym ubehany den.alebo hned rano ako vstavam... urcite to treba povedat dr. a duplom ked boli panva, mna bolieva len klb panvovy a som na prst otvorena..a myslim ze vy po 2 detoch viete co to znamena a ake je to riziko.. 😒 ale mozno by som zavolala uz v pondelok dr. a chodte tam radse skor ako neskor ved za noc sa moze vela stat.
@gabika84 ja som brala cely siesty mesiac MagneB6 a nepomohlo to. ale je vraj ovela ucinnejsie ako sumive a ma aj trvacnejsi ucinok. to sumive velmi nie je pre tehotne mi povedali. a dneska mi doktorka na vizite povedala, ze to magnezium je len doplnok liecby, hlavne je lezat a lezat aj ked pridem domov...to je zaklad.a polohovat.hore nohy, potom rovno vylozene a tak. a aspon mi neopuchaju 🙂 🙂 aj ked doma urcite nebudem tolko lezat ako tu, budem sa snazit.lebo tu po chvilke prechadzky mi tvrdne dalsiu polhodinu brusko.a to som na liecbe tyzden.Oddychujte lebo s tymto nie je sranda 🙂
@ikusa11 no aj ja si myslim ze statnice pri malom uz tazko spravim..a ja som uz rok preruseny mala, takze to nechcem natahovat.a ucit sa da predsa aj po leziacky 🙂 🙂 tu je to ok lezat..ale doma mi kto obed spravi a operie. no uvidime ako to bude.ale urcite budem mysliet na maleho a budeme opatrni.dufam ze vy ste ok.a tehu si uzivate 🙂

dadulajda
8. máj 2011

@krhlicka ahoj, to mas pocit, akoby ti z bokov nieco tlacilo maleho dostredu, alebo dole. moj sa presunul uplne dole hlavickou a bol nachystany odist..nastastie som isla k tomu dr. Brusko tak stvrdne, ze sa neda pohnut svalmi na brusku a maly je akoby uplne mimo bruska, je uplne hore a niekedy vidno obrysy...zadocek a hlavicku.take dva kopceky.tak ho to chudatko stiahne. a potom ked sa ten "krc"uvolni" kope o dusu, lebo je rad ze ma miesto 🙂 ale najblizsie ku tomu je prirovnanie...akoby si tyzden nebola na wc. 😝 🙂

dadulajda
8. máj 2011

@gabika84 mne doktori povedali ze absolutne nechodit pokial sa len da. ja ho mam take tvdre ako hovoris uz po 20 metroch ked idem v nemocke na wc. inak aj ja som behala peso po celom meste a ani som si to neuvedomovala. ale pre maleho to neni prijemne...sestricka mi raz povedala, ze "sedim malemu na hlave" tak ho to stiahne. no to ma dojalo.... 😒 🙂

dadulajda
8. máj 2011

@smazja ahoj to s mlieckom nic nema, uzivaj MagneB6 je najvhodnejsie pre tehotne je to len normalny vitamin nic ine. a plus je tam pridany piridoxin, to je to B6 a to je dobre na imunitu, takze neochories tak lahko. 🙂

smazja
8. máj 2011

@gabika84
@dadulajda ďakujem za infošky , lebo som bola z toho celkom vedla 🙂

gabika84
8. máj 2011

B6 sa v podstate pridava k magneziu, pretoze podporuje jeho vstrebavanie v krvi.

jankaamartin
8. máj 2011

ahojte mamičky vás neboli občas bruško?mna boli od kedy som bola nachaldená teraz ma tyžden nebolelo a momentálne zas boli je to bolest ako pri krámich,,,,velmi sa bojím prečo ma to bolý už nech je ten vysnívaný august :D

smazja
8. máj 2011

@jankaamartin aj mňa to bolieva presne ako pred alebo počas krámov.....tiež neviem prečo..a pýtala som sa gynekológa, ale nič konkrétne mi nepovedal.....iba to že to je rast maternice, lenže to viem ako bolí a nie je to ono......nebol to môj gynekológ, tak neviem či mi nechcel hovoriť alebo čo..ale opýtam sa svojho, lebo tiež mám strach prečo ma to bolieva.... lebo to by nemalo podla mňa a aj ten gynekológ mi poveal, že by to nemalo bolievať...

jankaamartin
8. máj 2011

@smazja ja som sa už tiež pytala doktorky a aj ona vravela,že to nemá boliet vtedy som brala injekcie magnezium a neskor antibiotika ospexin 2 škatulky,tak neviem prečo sa mi to vrátilo ale už to boli tretí den ako keby som mala nachaldené vaječníky alebo uz neviem ale pritom sa stále poriadne obliekam,,,už fakt nech je ten august,,,,inak tehotentvo celkom v poriadku až na to bruško :(

smazja
8. máj 2011

hej hej presne aj ja mám toto...presne ako keď som mávala krámy alebo keď som bola prechladnutá niečo také......aj my sme v poriadku, ale toto ma tiež trápi...... idem až 23teho tuším, tak sa opýtam...ale môj gynekológ je môj sused, tak keď ho stretnem, tak sa ho opýtam, že o čom tototototo 🙂 ale tak snáď to nie je nič vááážne..... 🙂 a bbulka je ouká 🙂

smazja
8. máj 2011

@jankaamartin hej hej presne aj ja mám toto...presne ako keď som mávala krámy alebo keď som bola prechladnutá niečo také......aj my sme v poriadku, ale toto ma tiež trápi...... idem až 23teho tuším, tak sa opýtam...ale môj gynekológ je môj sused, tak keď ho stretnem, tak sa ho opýtam, že o čom tototototo ale tak snáď to nie je nič vááážne..... a bbulka je ouká

krhlicka
8. máj 2011

@gabika84 @dadalujda dakujem baby. Neviem, ci uz som to mala, a dufam ze mi to vydrzi co najdlhsie.
Moj lekar mi odporucil kupit si sumive magnezko kvoli krcom v lytkach. Malicko sa mi to zlepsilo, ale sumaky uz nepijem.
Gabi ja tiez neviem, kolko je dobre hybat sa. Na zaciatku som bola velka hrdinka, ved tehotenstvo nie je choroba... Ale asi od piateho mesiaca, ked dlho chodim, tak ma vsetko dolu taha, pobolieva. Niekedy ma brutalne rozboli klb. Uz aj na joge potrebujem viac oddychovat ako cvicit. Z prace chodim unavena, hnevam sa sama na seba, ze niekedy nevladzem ani navarit. Tento piatok bol presne den D - unavena, hladna, nasrata ani neviem na co. Najhorsi pre mna je hlad ☹
Vtedy som hrozne zlostna, ked sa najem, je lepsie 🙂 Ale to platilo ci som tehu alebo nie.

gabika84
8. máj 2011

@krhlicka ja ta aj tak obdivujem, za to cvicenie a obdivujem vas vsetky, co chodite normalne do prace este. ja si neviem predstavit teraz niekde pracovat 8,5 hodiny 😒 napr. dnes bolo mojou jedinou pracou odviest sa s mamcou do jedneho nakupneho centra, tam najst a kupit tenisky (samozrejme som neodolala nakupu dupaciek najprv 😝 ), zajst na kavu, prejst parkovisko a spat domov. po 3 hodinach "vonku" som bola uplne hotova ☹ najnovsie ked dlhsie chodim, zacinaju ma boliet kriize ☹ nie tak ako pred tou operaciou (klop klop), ale taka klasicka bolest krizov to je. a to som tiez zacala poctivo doma cvicit kazdy vecer (tak light na zaciatok- macaci chrbatik, na fit lopte a pod.) s tym hladom si ma pobavila- takto sa vacsinou spravaju chlapi, ked su hladni 😀
@jankaamartin mna brusko tiez asi dva dni pobolievalo, ale beriem to magnezko, zda sa, ze zabera. osobne si myslim, ze ked bolest nie je nejaka vyrazna, naozaj ide o rast maternice. by som pochybovala, ale vidim to na mojom bruchu. sa mi zda, ze teraz narastie kazdy den tak o 5 cm aspon 😕 inak cca pred 3 dnami som dokonca rano spinila. tak to sa ma naozaj zmocnila panika ☹ v 1.trimestri si clovek povie, ze je to bezne, ale teraz?? do poobedia/vecera to vsak preslo a zatial sa to uz neopakovalo. k dokimu idem az 23tieho, tak uvidime, ale snad je vsetko v poriadku.

gabika84
8. máj 2011

a aby som nezabudla: vsetko najlepsie ku dnu matiek! ved sme uz take 2/3-nove 😀

krhlicka
8. máj 2011

@gabika84 🙂 dakujem, aj ja zelam tebe a ostatnym maminkam vsetko dobre k nasmu dnu.

ikusa11
9. máj 2011

dievcata,tak pozeram,ze tu vela mamickam tvrdne brusko,to som si aj ja myslela,ze mi trochu tvrdne,ale jak tu citam ako to prebieha,tak mozem povedat,ze mi vlastne netvrdne 🙂 .ja mam len vecer,ked pridem po praci domov pocit,ze sa mi brusko stiahne,ale skoro to prejde.ja v praci stojim,ale v jeden den som mala malo robotky tak som vela sedela a veru niekde v kancelarii by som pracovat nechcela,cely zadok mam bolel a bola som unavena viac ako po poriadne odmakanej sichte.zajtra idem do poradne,tak snad bude vsetko ok,chcela by som chodit este do robotky,doma by som sa znudila a papkala a papkala a papkala...pekny dnik vsetkym

sirene
9. máj 2011

Ahojte buduce augustove maminky, pripajam sa aj ja k Vam. Termín máme 9.8, ale nieco mi hovori, ze to bude skor ...K tomu tvrdnutiu bruška- včera ma to chytilo vo veľkom, ze som mala problem sa dokonca nadychnut, čo sa mi vsetko tlacilo hore, ale nastastie to preslo. Mam pri tom pocit, akoby som mala nejaku "vnutornu svalovicu", ze je to vsetko take napnute...a toto sa mi opakuje tak raz za 10 dni a na druhy deň je bruško omnoho väčšie. Babulka si zrejme rozširuje svoje teritorium, aby mala kde kopkat a netlacila sa...prajem pekny slnecný deň bez komplikácií... 🙂

jankaamartin
9. máj 2011

@gabika84 ja mám taky pocit,že špiním stále lbo to uplne tak bolí ako pri krámoch no zatial ma dnes este nebolelo,,,sesternica mi povedala,že si mám lahnut a dat nohy hore,,,aspon na vankus tak som to v noci skusila a je mi zatial ok,,,,,ja idem k doktorke zajtra uz sa tešímmmmm

jankaamartin
9. máj 2011

@smazja ano maličká je dufam v poriadku,,,,kopká každym dnom viac a viac,,,,ja idem zajtra k doktorke tak sa tiež spytam,tak uvidime čo povedia dvaja rozličný doktory 🙂

katka121
9. máj 2011

@sirene Ahoj Sirene, vítame ťa medzi nami. Aj ja budem mať asi kočku ..... doma mám 7 r. chlapca tak by to bolo super.

gabika84
9. máj 2011

@sirene vitaj. mame tak podobne termin. ja mam 8meho. a dalsia dievka medzi nami-paraaada, to uz by sme mohli aj nejaku feministicku ligu zalozit 😀 Girls rule 😀

vanilashot
9. máj 2011

Ahojte baby, 🙂 ďalší týždeň pred nami...Aký bol víkend?Ja som si ani nestihla uvedomiť, že nejaký bol...Boli sme na návšteve u našich, u svokrovcov....A bum a je pondelok. Neskutočne to letí... 🙂

@gabika84 aj mňa bolia hrozne kríže....je to fakt riadne silná bolesť....v sobotu pri ležaní mi dokonca stŕpol zadok,...normálne som nechápala, čo sa deje...Ale prešlo to potom... 🙂

Prajem nám krásny slniečkový týždeň s usmiatymi tváričkami a pyšne vykúkajúcimi bruškami 😝 🙂

gabika84
9. máj 2011

@vanilashot dakujeme krasne. snad to bude tyzden priijemny 🙂 a kiez by to letelo rychlejsie, zacinam byt nejaka nedockava 😒 a pre vsetkych nas, co sa stazujeme na bolesti chrbta a strie par fotiek z netu, snad sa po nich budete citit lepsie (alebo horsie??) 😀
p.s.: ano, niektore si dvojicky, ale tie zeny maju este aj tak min. mesiac do porodu!!!

dadulajda
9. máj 2011

@sirene ahojcek, gratulujem k babulke, ja som po nej strasne tuzila, ale nas drobec sa rozhodol, ze si to nenecha odpadnut 🙂 a to ze ti obcas stvrdne moze byt aj nasledok ze si nieco narocnejsiee v ten den spravila... a inak teraz kukam ze mas termin blizko mna! 🙂 budes rodit v nr? ja si to tu uz teraz trenujem. som na gynekologii prave kvoli tomu tvrdnutiu a ze sa predcasne otvaram. a dufam ze odtialto nepojdem uz rovno hore.na tretie..to je porodnica... 😀 😀 uzivaj si tehulkovanie a budte zdrave 🙂

dadulajda
9. máj 2011

@gabika84 ajooj ja som si ani neuvedomila ze my mame na den termin! :D tak ktovie ktora bude skor vidiet toho drobca 🙂 ...ale mam taky pocit ze ten moj chlap si da nacas ak to vydrzime do terminu 🙂

gabika84
9. máj 2011

@dadulajda noooo. a ja mam zase pocit, ze moja pojde skor, tak sa mozme stavit 😀

susanq
10. máj 2011

babulky, ked vas tu tak citam, tak vam drzim vsetkym palceky v boji s vasimi neduhami. Ja si zatial musim zaklopat na drevo, ze okrem krcov v nohach v noci a bolesti klbov v nohach, ale tiez iba v noci, ma nic netrapi... Skor ma trapi moja nadvaha, ale s tou bojujem dlhe roky, takze to uz neriesim, kedze som zvyknuta behat po svete s velkym bruskom aj mimo tehotenstva :D

skor ma zacinaju trapit veci, ze kedy zacat chystat veci do porodnice, kedy kupovat prve plienky, kozmetiku atd. Vybavicku uz mam, vsetko som zdedila krasne nove po malom Miskovi, co je sesternicin 1,5 rocny syn. Proste vsetko novucke, takze cez vanicku, postielku, proste vsetko do leta budeme mat. Kazdopadne ako som spominala, skor ma trapi to, aby som nieco nepresvihla a zrazu bum, nieco sa nedajboze stane a budem musiet letiet do nemocnice, nic nepripravene, nekupene :D ako ste na tom? mne sa to zda vsetko este straaasne skoro na chystanie...