Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@gabika84
@vanilashot ja mám neskutočné bolesti v krížoch..mám mini bruško a furt sa mi zdá ako keby som mala 100kíl minimálne a hýbem sa ako tučniak 🙂
máte už strie niektorá?
baby.....už ste niektorá rozmýšlali nad takými vecami, že chlap pri pôrode, epiduralka, či si zaplatiť doktora alebo to nechať na náhodu....a kde vlastne budete rodiť.....nie je tu nejaká, ktorá pozná dr. Vážneho alebo dr. Gaža?
@susanq ahoj, my sme na tom podobne ako u vas:kocik, postielka, vanicka cakaju, kedy im urobime miesto.
Ale este nemam oblecko, kozmetiku, plienky. Na to sa chystam jun-jul. Snad vsetko stihneme 🙂
Ale tiez ma prepadla zasobovacia mania, ze uz by som potrebovala mat vsetko nachystane.
Tvrdnutie bruska: baby to je ako ked sa vam nieco stiahne okolo pupka a brusko potom stvrdne?
mam pocit, ze v noci to uz bolo, mala bola uplne hore nad pupkom, brucho tvrde ☹
Ked som sa otocila na druhy bok, tak brusko zmaklo. Lekarovi idem az 27.5. - mame dalsie
meranie v 30. tyzdni + morfo ultrazvuk. Asi mu zavolam, ci si kupit magnezko, kedze naposledy mi
povedal, ze stacia len sumaky.
@krhlicka No je to môj sused čiže ho poznám celý môj život a teraz k nemu chodím, lebo bol vtedy moja posledná šanca 😀 ja si myslím, že je super, ale vadí mi, že ko prvorodičke mi bsolútne nič nepovie....a mňa nenapadne čo všetko sa mám opýtať a kolkokrát mi to ešte aj vypadne z hlavy 😒 je aj pôrodník? ešte som sa ho nepýtala, ale bolo by fajn keby ma rodil ten, ktorý pozná celú moju dignózu....a keby som si mala priplatiť tak zaňho alebo za dr. Gaža pretože Gažo je megaaaasupeeeer 😀 teda podla mňa 🙂
@krhlicka nooo hej hej mám 24ku 😀 no Vážny je teraz v ProCare.....nikdy som ho nechcela, kvôli tomu, že je to môj sused, ale furt odchádzali prichádzali gynekológovia a ostal len on 🙂 tak som išla k nemu a celkom fajn...len mi fakt prekáža, že mi sám nič nepovie.....ja chápem, že mu prešlo cez ruky asi miliarda tehuliek, ale ja som prvorodička a potrebujem vela vecí vedeť a o niektorých ani neviem.....a keď tam aj prídem tak polku otázok zabudnem...no koniec......
@smazja strie už mám dve a po prsiach ani nehovorímmm :(
ahoj. ja som ako prvy objednala kocik (kvoli dlhej dodacej dobe), teraz nejake vecicky z usa, z oblecka mam iba minimum- par kusov (v poslednom case sa ale tazsie odolava nakupom 🙂 ). este som objednala komodu, aby som to postupne mala kde davat (kedze nemam vela ulozneho priestoru). buduci tyzden sa chystam kupit plienocky- latkove (kvoli tomu ze je tyzden plienok a budu mat pravdepodobne akcie na nete). ale ostatne- vanicka, kozmetika, oblecko, postielka atd. pride na rad tak o mesiac tipujem (v priebehu juna). uz v juli chcem mat isto vsetko prichystane.
nieco na tom je, zistila som to nedavno, ked ma hospitalizovali a ja som si uvedomila, ze nemam do nemocnice ani vhodnu nocnu koselu, papuce atd. dokonca aj spodne pradlo som musela dokupovat, kedze som dovtedy nosila prevazne tanga. toto vsetko mi vlastne kupovala mamina, ktora mi to do nemocnice musela doniest. vyhodou ale je, ze byvame od nemocky cca 5 min., takze pohoda. napr. pyzama-resp. nocne kosele som dokupila tri, aj na porodnici nemozes ostat len s jednou trebars. aspon uz budem nabuduce presne vediet, co treba (a tasku isto nebudem balit par dni pred terminom 😉 )
a to aké nočné košele treba? ako budem kojiť?to treba nejakú s gombíkami nie? a inak ja neviem možnos a pýtam somarinu ale načo sú látkové plienky? ako viem aj my sme ich nosili, ale nemôžu teraz deti nosiť normálne plienky také jednorázové? či to je umelé moc? to dokedy budem používať látkové? a čo všetko ešte zobrať do nemocnice? aj sobášny list inak nie? a tie gaťky bavlnené? čo s nimi mám ich brať či nedovolia? a čo krytky na bradavky? ja som hrozne citlivá na prsia... 😒 jeejda o tomto nič neviem..... ☹
@jankaamartin @smajza som na tom podobne....strie na prsiach pribudaju ☹
@jankaamartin kolko si už pribrala? ja nejak nepriberám .....
čítali ste ten článok, čo tá baba nevedela o tom, že je tehotná??? Áno je to aktuálny článok zo včera alebo z dnes.....kkokso...a že ani dr. nič nevedel a to brala antikocepciu a nič nevedela a pomaly 4kilvoý chlapček sa jej narodil choríé nie?
@krhlicka
@jankaamartin ja strie nemám vôbec....a a a a a....to budem mať určite? a to sa toho nedá už nikdy zbaviť nie? ako im predísť? moja mama nikdy nemala ani pri prvom ani pri druhom..máme pevnú, pružnú pokožku......
@smazja ahoj díki za označenie k prateľom ale neviem ťa pridať lebo si na cz koníkovi a tam nemám login. čo sa strii týká záleží ako si na tom dedične ked píšeš že mamina nemala strie tak možno si zdedila jej pokožku a nebudeš mať ani ty a ked sa raz strije spravia azj zostanú ☹ ale radej natieraj brušino aj ciciny nejakým krémikom a to budeš mať istotu 🙂
Ahojte kočky, dakujem za privitanie...no dnes ideme na sono, takze bud sa babulka potvrdi,alebo mozem ruzove vecicky zacat predavat 😀
@dadulajda - chystam sa do NR nemocnice, mam to 5 minut od bytu,takze ked ma to chyti, tak hadam aj peso dojdem,ale ked tam vidim to osadenstvo a pocuvam zazitky od inych mamiciek, tak by som si to najradsej rozmyslela, ale co uz.
Ani ja netusim, ze co presne so sebou do nemocnice a to si ma tam uz minule chceli nechat, takze odvtedy mi hlavou vrta, ze si to ani nachystat nestihnem...no hlavne ze velku sportovu tasku(sice este prazdnu) uz nachystanu mam 😝
Na tomto linku su celkom dobre rady: http://primar.sme.sk/c/4116754/co-so-sebou-do-p...
alebo aj tu: http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=ActiveWe... (len neviem, ci tie linky zobrazi)
@smazja pribrala som zatial len 3 kilá,,,
@smazja neverím že mama nemá ani jdenu striu,,,tak potom je asi prvá 🙂 nič v zlom ale dakto má viac strií a niekto menej,,,mne sa objavili až teraz a to som v 26 týždni uvidíš,,,,
🙂 @krhlicka ale to nevadíííí,,,aspon mi to tak moj manžel povedal,hlavná vec že čakáme anjelika o ktorého sme sa pokúšali 2 roky ,,,
@jankaamartin
@edita84 no fakt nemala ani jednu jedinú striu ani na brušku ani na prsiach. A mám pružnú pokožku po nej....šak ale ona pribrala 8 a 10kíl, tak nebola až taká velká 🙂 a tak videla som aj bezstriové brušká 😀 ale zasa videla som aj megavela obrovistááánsky striové bruško...a jedna tehulka niekde písala, že sa natiereala každý boží deň aj 2X a strie sa jej urobili aj tak 😒 chúďa....no veď vám poviem, či budem mať aj ja 🙂
@jankaamartin a to ako je možné, že už máš strie keď si len 3kilá pribrala? To prečo? sa ti tak naliali prsia? Lebo ja som pribrala 2kilá a ešte mám kopu miesta pozerám 😀 ale malá nejak nerastie do závratných rozmerov...alebo aspoň ja nepriberám ZATIAL 🙂
@jankaamartin
@smazja inak je možné že nebudeš mať strie jedna moja známa mala mega brucho a ani jedna stria má veľmi dobrú pokožku

@susanq ahoj no s tými krčami mne sa našťastie ešte neukázali ale pri malej ma to trápilo len to spanie je také všeliaké najčastejšie sa zobudím na chrbte ale potom ma z toho bolia kríže a tak ako aj ty mám aj ja nadváhu ty si už koľko pribrala ja som na začiatku schudla 2 kg ale už som ich nabrala aj späť takže to je všetko ale brucho sa už zväčšuje 😀 no a čo sa týka chystania ja mám tiež dosť vecí po malej ale už ma ruky svrbia kupovať nové vecičky kočík kúpený už mám od 12 tt takže to nemusím ale niekedy chytám paniku ako všetko stihnem do konca kúpiť