Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@smazja tak na toto ti neviem odpovedat ,,,ale na brušku nemám vela len na tych prsiah asi zato,,,ale neje to také strašné,,,,a to si všetko pravidelne natieram,,, :(
@edita84 klobúk dole :D
@jankaamartin ja zatial na brusku tiez strie nemam, ale tak ostava nam este 3 mesiace do, to je dlha doba. na prsiach sa mi strie spravili uz v puberte, par na bokoch a dve strie mam aj na chrbte, tie sa mi spravili asi ked som mala 12 ☹ myslim, ze po 2 rokoch snazenia su taketo esteticke zalezitosti naozaj nepodstatne 😉
@smazja k tym latkovym plienkam. preco pouzivat si mozes precitat napr tu: http://www.latkoveplienky.sk/preco-latkove-plienky. ja budem latkovat kvoli tomu, ze je to pre babo zdravsie a taktiez kvoli ekologii. mne napriklad vadi, ze kazde dieta za plienkove obdobie vyprodukuje cca jednu tonu nerozlozitelneho odpadu. raz som videla taky dokument, kde jednej rodinke vysypali na dvore plienky, ktore ich dieta spotrebuje (iba) za mesiac. to bola teda pekna kopa 😕 a latkove plienky uz nevyzeraju len tak, ako sme nosili my. vyzeraju napr. aj takto:
Ahojte kočeny, tak ako???? Dúfam, že ani jednu z vás netrápia žiadne komplikácie.... 😖 Predstavte si, ja som si až tento týždeň všimla, ako sa tá naša bambuľka v tom brušku hýbe...Normálne sa mi premiestňuje bruško, keď ležím, normálne vidím, ako sa tam krásne "premáva" 🙂 Minule som mužovi hovorila, nech kašle na film, že ja mám pre neho niečo lepšie.... Nevedeli sme z tejto našej lásky spustiť oči 🙂 krásne mi kopčekovala bruško...
Baby, máte už niektorá tú povestnú tehu čiarku? Ja len takú slabučkú, smejem sa, že mne sa namiesto čiarky urobil pásik z chĺpkov 😀
@gabika84 tie látkové plienočky vyzerajú fakt svetovo 🙂
A baby, nič si nerobte z tých strií 🙂 za také krásne pokladíky to normálne stojí a som ochotná ich hrdo nosiť na sebe :D ja ich mám už plnooooo 🙂 ale čo už......
@gabika84 ahmmm...mne sa zdá, že ten dokument som videla na spektre...teda aspoň podobný......no ale čo s praním..vieš čo je to prania?? 😲 či nie? A tak dajú sa aj používať plienočky také pamperskové od začiatku nie? A kvôli čomu sú zdravšie bavlnené? Nie je to nehygienické? Ja na začiatku asi tiež budem na bavlnených..uvidíme, či aj potom.... 😎
@edita84 gratulujeeeem...lebo mám pocit, že straaašne vela dievčatok sa rodí 🙂 tak konečne dáky chlap! 🙂
@smazja jasne ze sa daju pampersky pouzivat od narodenia. aj do porodnice si ich budes musiet vziat.
latkove su zdravsie, pretoze mas na pokozke prirodne materialy (bavlna, bambus..), nie umelinu. minule som si skusala predstavit, ze by som musela nosit kazdy den, min. po dva roky vlozky, brrr 😖 no prat to musis, to hej. kazde dva-tri dni. ale zase ked som doma, nevidim v tom problem, ved neperieme rucne ako nase mamy/babky. vysypat do automatickej pracky, potom to z nej vybrat a vyvesit...tieto plienocky sa uz nezehlia. na druhej strane odpadne sledovanie akcii, nakupy balikov jednorazoviek v supermarketoch a ich tahanie domov. vsetko bude vzdy doma v komode, nachystane na pouzitie 🙂
@gabika84 máš presviedčací talent 😀 ale tak je pravda čo píšeš......lebo ja si osobne neviem predstaviť ak osa používajú.....lebo keď tam malá naloží, tak to musím preprať pod vodou nedám to asi také okakané do pračky nie? Ale normálne si ma presvedčila, lebo fakt je, že už sú pekné a pohodlné a fakt je že sú zdravšie......no uvidíme...ale ešte mi odpíš nato keď sa tam vykaká... 😀 lebo to si neviem predstaviť.......
@smazja ja sa neznazim nikoho presviedcat, iba vysvetlujem, preco som sa rozhodla pouzivat latkove plienky ja 😉 a mas pravdu, teraz je na trhu tolko latkovych plienok, ze to chvilu trva sa v tom vsetkom zorientovat. ale najlepsia snad bude prax, ako aj s ostatnymi babatkovskymi zalezitostami.
@vanilashot aj ja uz mam ciarocku tmavu na bruchu 🙂 taku svetlu zatial, ale je tam. a s tymi tmavymi chlpkami mas pravdu, len dufam, ze do konca tehotenstva nebudem mat brucho jak medved 😀
@gabika84 ja som to tak nemyslela 🙂 ja som len hrozne rada, že si mi to vysvetlila 🙂 lebo som nevedela, že o čom.....a myslím, že je to úplne super nápad! a teším sa z toho, že zasa viem neičo nové...ja som teraz hrozne prerada za všetko 😀 a zo všetkého... 😀
@vanilashot a to nie každému sa robí taká čiarka nie? a to prečo sa vlastne robí? 🙂 Ja už dlho mám ale iba okolo pupčeku takú slabulinkú...oničom 🙂
A inak ja cítim bábo ako kope už od 18tt...nie je to skoro? ale to je asi dobré nie? 🙂 😀
Ahojte tak môj chlap sa hýbe stále akurát že mám nejakú veľkú maternicu ako v 31 t.t(som 25 t.t.). že vraj veľa plodovej vody, ale už aj tlak bol v norme a čaká ma sladká vodička. Držkajte sa ♥
@jankaamartin ahoj prepac, dlhsie som tu nebola. Ako sa dari? je vsetko v poriadku?
Ahojte baby, aj nasa mala sa v brusku premava jedna radost.
Dnesnu jogu celu prekopala, velmi som nerelaxovala, kedze niekedy su tie pohyby smiesne.
A darmo sa snazim na nic nemysliet, ked sa mi dieta hemzi v bruchu.
Plienky:tiez premyslam nad latkovanim, paci sa mi to, len som z tych plienok uplny debil.
@gabika84 Gabi prosim ta, na akej stranke bude tyzden latkovych plienok?teda predpokladam, ze budes
objednavat cez net...
pekny vecer zelam baby a spokojne tehulkovanie 🙂
@krhlicka no tyzden plienok je taky vseobecny (asi ako den matiek 😀 ) tak dufam, ze sa toho chytia viaceri obchodnici. podrobnosti este neviem.
mne to trvalo dost dlho sa v tych plienkach zorientovat. zacalo to citanim jednej temy tu na MK. ale dobre clanky ma napr. zfidorka: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zfidorka/cla... a tu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zfidorka/cla... (je to tam aj s foteckami, tak snad pomoze 😉 ) uz len si najst ten cas na citanie..
@moniquepn ahojky máme sa dobre len to bruško sem tam bolí,,,este stále čakáme dievčatko tak vyberáme mená,,,,Zatial ostáva Karin a vy ako?
Látkové plienočky vypadajú super - ale ak aj toto dieťa bude ako môj 7 ročný chlapec - tak ich určite používať nebudem.... ☹ . Ako správne výlučne kojené dieťa nakakalo do úplne každej plienočky zeleno-žltý kašovitý pokladík... (pri spotrebe viac ako 10 plienok denne....) takže som bola v duchu veľmi vďačná tomu, kto vymyslel pampersky. Viem, že to nie je eko a hanbím sa za to.....ale aj tak u mňa vyhrávajú pampersky.
@krhlicka urcite dam vediet 😉 jedine info je zatial toto: http://www.facebook.com/note.php?note_id=112453...
my sa mame tento tyzden fajn, akurat ked chodim viac ako 20-30 minut, pridem s bruskom stvrdnutym domov, chrbat boli trosicku (s porovnanim ako to byvalo kedysi). brusko rastie jak dive, ale dnes rano som zistila, ze ked som v klude (napr. len tak sedim pred telkou), ze ako sa dobre citim 🙂 obcas si tak uvedomim: krasne brusko a mna nic neboli- huraaa 🙂 vtedy sa naozaj tesim z tehotenstva. princezna inak kope, cez den, ked napr. varim, tak kope pekne rovno do mocoveho mechura (to aby som stale musela na zachod chodit), no a potom kazdy vecer asi organizuje v brusku party okolo polnoci- jednej- to je jej cas. 😀 najblizsie sa chystame o dva tyzdne na utz. (meranie prietokov v 30. tyzdni) a do poradne. a vy ako babulky? co nove u vas?
@gabika84 no ja to poznám...tiež mám tie chĺpky viac viditeľné, ako by som chcela :D muž sa mi smeje, že keď to takto pôjde ďalej, tak ho tromfnem...a to on je riadne chlpatý 😀
@gabika84 môžem sa spýtať, čo znamená to meranie prietokov,???? ja idem do poradne až 7.6 ale to bude vraj utz....
@vanilashot ahojky, ten nas maly v tom brusku tiez pekne vystraja, niekedy ma az z postele nadvyhuje 🙂 mne sa zase o trosku zvacsili stare strie co mi ostali po malej, ale je to na bokoch, takze ziadna tragedia, teraz mam vacsie brusko ako som mala prvykrat. tiez mam tu ciaru taku jemnu, zato cele brusko mam posiate drobnymi chlpkami, to bude asi ten testosteron 😀
@vanilashot tak tuna som nasla sumarizaciu najblizsich vysetreni:
V 30.-32. týždni sa robí v poradí druhý ultrazvukový skríning. Určí sa pri ňom poloha plodu v maternici, skontroluje sa pravidelnosť tlkotu srdca, zhodnotí sa množstvo plodovej vody, určí sa lokalizácia placenty a jej štruktúra. Biometrickým vyšetrením sa zmerajú parametre na hlavičke, na brušku, stehennej kosti. Z týchto nameraných vzdialeností sa dá vypočítať predpokladaná hmotnosť plodu. Ďalej sa takzvanou doplerovskou sonografiou meria rýchlosť prietoku krvi v pupočníkovek cieve, prípadne aj v iných cievach plodu a matky. Pri pôrodníckom vyšetrení sa pohmatom, cez pošvu skontroluje krček maternice, jeho uloženie, konzistencia, dĺžka, stav vonkajšej bránky – ústia kanála krčka maternice smerom do pošvy. Ako exaktný záznam takéhoto vyšetrenia sa používa tzv. cervikálne skóre, kde sa bodmi 0-1-2 hodnotia jednotlivé parametre pri vyšetrovaní krčka maternice. V 34. týždni sa znovu skontroluje prítomnosť, alebo neprítomnosť Rh protilátok pri Rh negativite matky. V 36. týždni sa znovu zopakuje ultrazvukové vyšetrenie, jeho obsah a zámer je rovnaký ako pri vyšetrení v 30. týždni.
meranie prietokov krvi v pupocniku moze zistit nedostatocnu funkciu placenty, a obcas sa stava, ze babo kvoli tomu zaostava vo vyvoji. napr. v nemocke som mnou lezala jedna holka (tusim v 34. tt, a jej babatku zistili, ze mu nerastie dostatocne rychlo brusko- v pomere k hlavicke. nastastie to vzdy do urceneho terminu dobehlo aspon na spodnu hranicu)

@edita84 toto som chcela počuť 😀 😀 😀 aaale však uvidíme......ale tak ja dúfam, že nie..lebo pri mkojej väčšej riti nemám celulitídu, tak snáď aj strie ma obídu 😀 ale čo tam po obale...hlavne že bejby bude v poriadku 🙂
a už všetky viete čo to bude? 🙂