Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ivetkalone 🙂 drzim palce, ved si popozeraj na nete aj ine lekarky, ktore budes mat mozno blizsie.
ahoj, spokojne tehlulkovanie zelam
@vanilashot drzim palce, ako som uz pisala, v pohode to date baby!!
len sa treba rozkecat a nejako to pojde🙂
tak vela sil zelam, nech uz to mate co najskor za sebou 😀
pekny den a pohladkaj krpanu v brusku
@jankaamartin držím palce! a ja tiež nemám nejaké kolostrum 😀
@dadulajda ja som pribrala 3kilá a nikto nič nehovorí 🙂
@lujza79 to je ten gél na ľahší pôrod?hej oplatí 🙂 ja mám tiež nízky prah bolesti, tak fičím na epidurálku, rozmýšlala som aj nad tým gélom- že je to fakt super- a ešte som počula aj že keď budeš pre pôrodom piť čas z maliny osrtužinovej, či tak dáko sa to volá, tiež pomáha....ja vyskúšam radšej všetko 😀 ench to zo mňa len vyletí 😀 hahaha
A inak oznamujem, že zatial ešte žiadne strie 🙂 som spokojná 🙂 A tiež aby som nebola v nemocnici, tak musím ležať doma a mať nohy hore a nosiť tehotenský pás keď sa náááhodou niekam postavím.... 😖 aaale tak čo nespravíme pre deťúrence naše 🙂 a začína ma to viac a viac boleť... 2.7. mám svadbu, tak dúfam, že sa naňu dostavím, lebo ma porazí!!!
@krihlicka, tak tak 😉 bohuzel to budu mit malinko problematicke, ze tesne po porodu budu mit dr. v CR a hned na to v SR, jeste totiz nevime, kde presne na te Petrzalce zakotvime ... bojim se, aby s tim nebyl nejaky problem, uz aby to bylo za mnou ... prislo toho moc najednou, snad to vsechno dobre dopadne .. taky preji krasne tehulkovani 🙂
@krhlicka - prepac, zkomolila jsem tvoj nick ....
@ivetkalone ahoj. vitaj medzi slovenskymi augustovkami 🙂 neboj, vsetko co byva tak narychlo a neplanovane, vacsinou dopadne uplne najlepsie 😎 nasledujucich par mesiacov bude pre teba asi veru zaujimavych, aspon ti to tehotenstvo rychlejsie utecie. drzim palce celej rodinke.
@gabika84 este presne neviem co chcem..stale vaham....ano mas pravdu ked si dam epi tak gel ma fakt len mazaciu funkciu..ale zase ked si predstavim ze mi skoro odtecie plodova voda..ja budem uplne sucha a dietatko ma dotrha..tiez mi to nie je jedno..to sa stalo znamej....chudatko sa vytrapila a bola taka dotrhana ze ju sili hodinu....a predsa len hovoria ze ten gel urychli aj 2.dobu......mam dost nizky prach bolesti...tak preto ta epi.....aj ked si to este budem rozmysliet bo po tom co si napisala skutocne neviem....ale gel asi 100%.....
@gabika84 moc ti dekuji Gabi. na jednu stranu se tesim, ale na druhou stranu nevim, co me ceka ... muj muz si tam nasel praci, tak se neda nic delat ... ze zacatku to asi nebude jednoduche, nikoho tam nebudeme znat, snad se seznamim s nejakymi mamkami treba v parku na prochazce s mimiskem ... na to se celkem tesim .. snad to bude fajn ..
@ivetkalone 🙂 jasne, ze sa zoznamis a bude to v pohode. Hlavne bud spokojna a nestrachuj sa.
drzim palceky, nech stahovanie a vsetky veci okolo toho dobre dopadnu.
@ivetkalone skus najst nejake materske centrum, ktore bude blizko vasho bydliska. ponukaju rozne kurzy, aktivity s babatkami (cvicenie s detmi, plavanie pre najmensich, laktacne poradenstvo....) bol by to zaroven najlepsi sposob aj pre teba, aby si si nasla nove kamaratky. budu vas predsa spajat spolocne problemy a zaujmy (napr. co som nasla dnes v plienke a co som v plienke vcera nenasla ... 😀 )
Ahojte mamičky,možem sa spýtať za aký gél sa to tu rozpráva?počujem to prvýkrát!!!!a čo dávame epidurálku či ne?ja este idem na 3D strašne sa naň lakomím 🙂
tu je frmol, pár dní som tu nebola a nestíham dočítať.
@dadulajda ja som ešte stále pribrala tých 7 kíl od začiatku tehu, od minulej poradne 10 dkg. Sestrička to radšej zaokrúhlila na 0,5 kg, lebo malá určite pribrala viac.
@jankaamartin alergia nie je bohviečo, ja som už postúpila na astmu. Hoci som sa celé tehotenstvo tomu bránila, už pár dní beriem lieky na astmu, hrozil mi predčasný pôrod pri záchvatoch a tie som mala niekoľkokrát za deň. K tomu od začiatku lieky na vyskoký tlak - no paráda. Dúfam, že to malej neškodí. Na to dýchanie, mne sa dobre dýchalo v noci, keď som si zapálila aroma lampu s eukalyptovým olejom.
epi som zatiaľ neskúšala, mne dal lekár pri druhom pôrode niečo na vyvolanie pôrodu a trochu neskôr mi pustil plodovú vodu, ešte som nemala termín, ale tak si to naplánoval. Vtedy to ide rýchlejšie. Asi za 3 hodiny bola malá vonku. Ale neviem, či sa to dáva aj pri prvom. Vtedy mi nedali nič a trápila som sa celú noc. Ráno som už nevládala. Teraz rozmýšľam nad cisárskym.
babulky, mam problem... prave som zjedla asi polovicu zmrzliny Carte Dor, tej novej, ze cokolada a visne, take male balenie, nie ako byvaju klasicke Carte Dorky, ale proste polovica z toho :D A ked som si spokojne naplnila brusko, precitam si vzadu, ze zmrzlina obsahuje aj visnovy liker, v pomere 0,9% na cely objem zmrzliny... skoro ma zamrazilo :( ja viem, ze teraz je uz neskoro, ale nestalo sa vam nieco podobne? ja som z toho normalne na nervy... cele tehu poctivo nepijem kavu, nepapam plesnove syry, enciany, pecienku, chipsy a podobne a teraz rovno alkohol :( ukludnite ma pls, ze ta troska malinkemu nemoze ublizit...
@susanq ahoj, je to v poriadku 🙂 je to slaby liker a este v takom pomere.
Mozes byt kludna.
Tak napriklad mne moj znamy gynekolog, ktoreho si velmi vazim povedal, ze ked mam
malo zeleza, mam sa vykaslat na vitaminy a kazdy den si dat deci cerveneho a hned mi bude lepsie 🙂
A babatku by to nemalo ublizit. Ale ja som asi ten pripad, ze vsetko, ale s mierou. Takze s mierou
boli aj plesnove syry, naozaj len ochutnavky, bryndzove halusky som si tiez neodpustila a veruze bolo
aj pivo 🙂 Tak a mozte ma ukamenovat 😀
@susanq Určite to malému neublíži - v treťom trimesri môžeš v pohode aj deci vínka denne - žiadny problém. včera som čítala článok o káve v tehotenstve - vraj 3 kávy denne nemajú žiadny efekt a vraj káva je aj prospešná - obsahuje antioxidanty.... ja pijem stále 2 kávy denne a v poho - tlak mám stále 120/80. Dievčatá nechcem Vás tu strašiť ale to myslíte vážne s tým nejedním plesňových syrov atď. ? Ja neviem, ale moja priateľka, ktorá má alergické dieťa mi povedala, že jej alergologička tvrdí, že najnovšie výskumy hovoria, že veľmi veľa detských alergií je spôsobených správaním matky v tehotenstve .... dieťa vraj v brušky cíti chute a zvyká sa na matkynu kuchyňu - ak budete vylučovať alergény tak zvyšujete riziko alergie pre dieťa.
Zo vzdialenej rodiny máme takýto prípad v Nemecku - mamička po tom ako zistile že je tehotná vylúčila citrusy, jahody, med, oriešky, ..... skrátke všetky potenciálne alergény a jej 2 deti sú alergické snáď na všetko - pri treťom sa už na takéto stavovanie nemala energiu .... papala všetko a tretie dieťa je bez alegrií. Treba ho už v brušku zvykať na všetko.......
@katka121: Kati, ja jem naozaj vsetko, nevyhybam sa citrusom, ani jahodam, medu proste do seba pcham vsetko, ale mam vysoku nadvahu, zvyseny tlak, takze ja to skor z dietologickeho hladiska, vies? neprepchavam sa slaninou, ani slanymi vecami, ale v pohode jem napriklad tvrde syry, tavene syry, bryndzu, ale proste nespracovana niva nie je velmi zdrava, pretoze su v nej plesne a to moze narobit sarapatu... ja to zase nejako tragicky neberiem, jem aj cokoladu, aj sladke, proste co pride, ale s mierou... okrem teda trescej pecene, pecene celkovo a plesnovych syrov. Inak si doprajem vsetko... a tu kavu kvoli tomu, ze mi bolo az do piateho mesiaca strasne zle, a zbytocne sa mi z nej robila kyselina, aj ked som pila bezkofeinovu, lebo som hrozny kavickar :D tiez som nazoru, ze mamicky to v tehu zbytocne prehanaju, zo zaciatku som sa bala, stravovala som sa vazne zdravo, ale posledne dva mesiace uz davam vsetko, co pride pod ruku :D tak ako som prvych 5 mesiacov chudla, ved som aj mala z coho, tak teraz pomaly priberam, ale lekarka povedala, ze vraj to pribera len babo, lebo som od zaciatku schudla 11 kg, ale za posledne dva mesiace som 5 nabrala, takze to som stale v limite :D
@susanq Joj ako Ti závidím, ja mám tiež super nedváhu - zatiaľ som pribrala 4 kg. Snažím sa moc nepchať ale.... A k tomu stravovaniu - ja si myslím že nad všetko treba brať zdravý seliacky rozum - veď si zváž čo sme sa za posledné roky naučili o vajíčkach - raz nám ich odporúčajú - potom nie - teraz zasa vraj nemajú na cholesterol žiaden efekt..... podobne je to aj s mliekom..... ľuďom tlačia do hláv čo sa im práve hodí - treba sa riadiť svojím vlastným rozumom a bude to O.K.
Kočky PORADŤE - čo Vám doktroi radili na opuchnuté nohy? Mne začala opúchať - ale iba jedna - čudné...
@susanq si ma pobavila teda 😀 aj ked teba to asi vystrasilo. ten liker to je nic. ved 0,9% na obsah, mysli este na to, ze obsah alkoholu je tam max. 15% podla mna. ved tie zmrzliny mozu jest aj deti urcite. mimochodom- aka bola?? 🙂
ja jem vsetko.jedna kofeinova kava denne, med, oriesky,cokolada, jahody aj plesnove syry. tie makke syry sa neodporucaju ani nie kvoli plesniam, ale kvoli moznej nakaze lysteriozou. v prvom trimestri moze sposobit potrat. ja to aj tak neriesim. sanca ze je v syre lysteria je podla mna rovnaka, ako ze si kupite na trhu trebars rajciny s toxoplazmou. 😝
@gabika84? Joooj, doma by som povedala, ze bola ku***vsky dobra, ale tu len poviem, ze bola bozska :D:D ja viem, ze je to blbina, ved aj v tiramisu je liker a tiez sa mu asi niektore nevyhybame, len ma to proste trosku soklo, ze som si to nevsimla :D ja osobne si myslim, ze v dnesnej dobe uz aj tak nic zdrave nejeme, ved ked si vezmes, ze zelenina, ovocie pestovane za pomoci pesticidov, herbicidov a kadejakych svinstiev, zbierane za zelena, prevazane banany z karibiku pri mrazoch, tavene syry-taviace soli, vo vsetkom su Ecka, same konzervanty, no proste humus... Kurence chovane tak, ako su chovane, asi by sme sa zblaznili, keby sme riesili vsetko, co dame do ust 🙂 ja som si len na zaciatku tehu vstupila do svedomia, ze ked som sa zhumplovala na kvalitnu obezitu pred tehu, tak k malinkemu sa budem stavat zodpovedne 🙂 a aj sa snazim, hoci raz za tyzden zjem plovicu Carte Dor :D:D
@katka121: no mne nastastie nohy nepuchnu, co je maly zazrak vzhladom k vahe, ale vraj co najcastejsie vykladat nohy, menej telesnej aktivity, nepit mineralky, nic sladke, len vodicku... ale pokial mas problemy s tlakom, nadvahou a este aj opuchanim, tak by ta mali pravidelnejsie sledovat...cukor, bielkoviny v moci atd... ale pokial to nie je ziadna tragedia, ze opucha iba jedna nozka, ak mas ruky okay, tak si len vyloz nohy, vyhybaj sa tomuto horku, co je vonku a relaxuj 🙂
Ahojte baby, tak krpana je pomerana.
Bola za hviezdicku dnes, doktor len hmkal vyborne, fajn, super 🙂
Vazi 1300g, velkost zodpoveda 30+2 dni.
Este nie je netopierik, takze ritulou sme dole a hlavickou hore.
Som to aj tusila, kedze mi poriadne dupe na mechur.
MUDr. sa vyjadril, ze ma este na otocenie dost casu, ale mozem jej skusat dohovorit 😎
pekny den vam zelam a spokojne tehulkovanie
@krhlicka: no tak to je parada 🙂 mala babulka rastie ako z vody! dufam, ze aj nas krpcek sa nezastavil, kedze uz v 20.tyzdni sme boli cca o tyzden vacsi... toto si bola na tom klasickom ultrazvuku? na prietoky ta tvoj doktor uz poslal? v tretom trimestri by sa mala brat znova aj krv, vsak? ja som teraz v 29.tyzdni...
@dadulajda tak to som pocula o nitre..zevraj tam maju malo anesteziologov....budem rodit v ba...ale este neviem v ktorej nemocnici presne.....vaham medzi kramarmi a antolskou.......ked ten gel ti ma aj urychlit dobu porodu..hovori sa ze az o 30%.....ja viem vsetko stoji peniaze.....ak by som si nezamluvnila doktora...o com som tiez nie 100% ista tak potom asi ano.....
@lujza79 mnooo mám kamošku čo to mala a aj som čítala kadejaké recenzie 🙂 všade písali len kladne, tak snáď neklamú 🙂 No a ten čaj neviem kedy ho treba začať piť, ale jedna napísala, že ho začala piť 2týždne pred pôrodom. Ale to si musím ešte prečítať, lebo chcem ho začať piť... všetko si dáááááám len aby som nevedela o bolesti 😀
@krhlicka som rada ze utz vam dobre dopadol, mate tie iste "parametre" ako my 😀
mne budu robit odber krvi buducu poradnu (tzn. cca v 33. tt) len uz si nepamatam, ci kvoli protilatkam iba (som RH negativ) alebo aj kvoli niecomu inemu.
@susanq diky za tip na zmrzku 🙂 aj taketo informacie sa v tehotenstve cenia 😀
@smazja caj z malinovych listov je vraj dobre zacat uzivat cca v 34.tt (pol lyzicky susenej bylinky, jednu salku denne)
inak objavila som zaujimavu stranku celkom, mozno poznate. zatial som vsak nemala moc casu ju prestudovat http://www.predporodnapriprava.sk/index.php?loc...

@dadulajda to sa velmi tesim, len nech pekne rastie a ty bud spokojna mamina.
Teraz budete mat trosku adrenalinu, vsetko sa naucit neda, takze klud 🙂
Hlavne je povedat aspon nieco,nezaseknut sa a pojde to, to je jedno, aj keby
to nesuviselo s otazkou. Ved oni ta uz navedu spravnym smerom 😎