Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@majjka1985 mas pravdu stále len po doktoroch behať :( mne už asi stokrát brali krv furt im na dačo treba,,,a este po alergiách :( no nič moc
@dadulajda Ahojky takže ten monitor dychu má viac podvob?
@jankaamartin ahoj, ano da sa kupit taky pristroj malicky co pripnes na plienku navrchu a male to ma na brusku a potom su take ako podlozky, alebo vankusiky....mne sestra povedala ze to mala pod plachtickou a snimalo to uplne v pohode. a mali to necitili vobec ani nemusela s tym narabat len baterky kontrolovat...je to podla mna praktickejsie 🙂
@jankaamartin určite sa naň nelakom ved ho môžete potom využiť aj pri druhom babatku tak ako my môžeš ho kúpiť aj cez net jasne ale ja by som použitý v žiadnom prípade nekúpila nevieš ako ho používala predošlá maminka a či nie je v ňom nejaký káblik potrhaný 😒 a kým je nový vieš reklamovať 🙂 ja mám nanny tak ako som písala a bola som spokojná ja by som bez neho kludne určite nespala 🙂 no a čo sú na plienku neviem mne sa to nepozdáva po prvé dáš to na plienku dáš na to šatičky a netlačí to? hm no neviem :/ no a ešte môj poznatok k vankúšikovým na začiatku ked sa bábo narodí dávať to len pod plachtu lebo to dieťatko nie je ešte tak ťažké aby to mohlo snímať cez matrac my sme ho tak mali až do 5 mesiacov 😉
@edita84 no ja nechcem používaný chcem normálny nový,,,ja len či sa to dá objednat aj cez interent lebo u nas to určite nekupim,,,nemám s tým skusenosti ktorý je lepší :/
@jankaamartin určite sa dá objednať cez net len si dobre prezri stránky či niekde nie je akcia ktorý je lepší neviem mne sa osvečil nanny známa mala angel care ale mala veľa poplachov naozaj neviem skús sa kuknúť či nie je tu nejaká téma ohlade monitorov dychu
@jankaamartin tu je tema ci nanny alebo angelcare, v podstate je to asi jedno, obidva su dobre https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/ktory-monitor-dychu-nanny-alebo-angelcare/
najlacnejsi nanny stoji 90 eur, vacsinou 95 E.
Angelcare som nasla v akcii za 80 E tu: http://shop.babetkovo.sk/index.php/pre-bezpecie...
@jankaamartin Ahoj Janulka, ja som uvazovala nad tym, ci novy alebo uz pouzivany, aku znacku...
Povodne som mala mat pozicany monitor dychu Nanny po dvoch detickach a je uplne bezproblemovy. Takze tym som si vyriesila dilemu ci novy alebo pouzivany. Kedze pozicanie padlo a vlastne mi napadlo, ze mozno budem mat aj druhe baby, objednala som uz pouzivany po jednom dietatku. Je este rok v zaruke a pevne verim,ze je plne funkcny.
Ale rozumiem tomu, ze mas potrebu mat novy 😀
Angelcare, co nasla Gabi je naozaj za super cenu, stoji za zvazenie 🙂
Dakujem baby 🙂
Ahojte Augustove mamicky! 🙂
Rada by som sa k vam pridala. Som registrovana sice na inom fore augustoviek na inom webe, ale rada by som pokecala aj tu obcas... mozno sa dozviem nove veci 🙂.
Vobec som si vas este neprecitala co tu riesite, tak par stran dozadu si pozriem, no vsetkych 97 stran asi nezvladam 😀DD... tak ma ospravedlnte ak by som pisala alebo sa pytala nieco co ste uz prebrali....
@gabika84 tak ja som na tom rovnako ako ty 🙂, termin mame urceny na 8.8. a tiez cakame dievcatko 🙂, no uvidime kedy sa rozhodne ist von, myslim ze to bude skor, lebo vzdy na ultrazvuku ma o 200g viac nez je bezny priemer, takze rastie rychlejsie 🙂.....
@jankaamartin a ty zasa cakas babatko na den mojich narodenin 🙂)))
Tak idem popozerat tie vase prispevky par dozadu.... nech mam trochu prehlad.... 🙂
@katarina6 vitaj, kludne citaj dozadu, aj tak je tu tento vikend nejak mrtvo 😕 gratulujeme k babatku, uz sme tu tri s rovnakym terminom 😉 nakoniec bude predsalen viac dievcatiek v auguste...
cely vikend je nejaky divny, prvykrat po dlhom case ma depky chytaju. ludia su jak mechom prasteni, nechapem, co sa deje posledne dva dni. zeby to bolo tym horkom? ☹
@katarina6 vitaj v klube 🙂
Tento vikend bol u nas navstevny. Vlastne vcera sa nam jedna odhlasila, ale i tak sme
nemali pohodu, lebo stale cakanie, ci pridu alebo nepridu...Nakoniec neprisli a boli sme unaveni
rovanko. Dnes bola u nas moja mamina, spolocne sme absolvovali navstevu oca v nemocke.
A som zmorena az az. Uz sa len krmim jahodkami a sedim s vylozenymi nohami.
aj vas uz taha brusko k zemi?mna ano, som rychlo zadychana, uz nevladzem tolko, co doteraz.
peknu nedelu vam zelam a aj drobcekom 🙂
@krhlicka ani nie ze taha k zemi, ale uz to zacina byt trochu unavne, mas pravdu. ja mam skor taky problem, ze netusim ako je ta moja krpana v brusku poskladana (dole hlavickou asi stale nie ☹ ) brusko mi casto tvrdne, bo sa stale hmyri a prevaluje a navieraju mi na brusku len take hrce 😕 marne sa snazim hadat, co kde ma. ci ju drzim za hlavicku alebo zadocek 😀 doktor mi odmietol spravil sono, ked som tam bola naposledy kvoli PNke, vraj az ked pridem na poradnu (az 21ho ☹ ) sa ma spytal: a kde vas kope? mu odpovedam: uplne vsade, pan doktor! 😀 v noci hore pri zaludku (som sa minule potesila, ze sa snad uz otocila) a nasledujuce rano zase do mechura. jeden aby sa v tom vyznal 😒 zajtra ma cakaju behacky po urade prace, soc. poistovni a pod. sa tesim 😒
mamicky, uz rozmyslate nad vasim buducim pediatrom?
@gabika84 ani nasa nie je zatial dolu hlavickou, priroda to zariadi 😀
vystrkuje sa kade tade, tiez netusim, kde co ma. Brucho sa mi vlni, natriasa jedna radost. Zatial sa
na tom zabavam. Na predporodnej priprave vedla mna sedela zienka, co rodi za 2 tyzdne, nechcelo sa mi ani verit. Ma omnoho mensie brusko ako ja, kam to moje este porastie!Ale tak, kazda sme ina
😎 dnes som si hodinu holila nohy v sede a o strihu vyssie ani nehovorim...dzungla 😒
Zajtra idem na poradnu, nevazila som sa ani nepamatam, som zvedava, ci som podrastla 😎
Nuz zajtra ti drzim palce, nech vyriesis vsetko, co potrebujes. Mna to caka na konci mesiaca.
tak uradom zdar, v pohode to zvladnite babulky
🙂
ahojte všetci, ako sa máte? ja som si tento víkend urobila "pracovný"... no takú makačku som dávno nezažila. Najprv sme s mm stavali skriňu - takže na stoličke som vykladala akože vrch skrine a držala, kym sa prišrubuje, funela som ako lokomotiva, ale čo už urobiť sa to muselo. Dnes som pre zmenu absolvovala dlhé nákupne kolečko zakončene velkym upratovaním, už sedím s nohami na stole jak nevládzem. No chvalabohu, najhoršie je za nami.
@krhlicka pobavila si ma s tym holenim v sede...no, mna to čaká za týžden, takže sa potom budem smiať sama sebe, ako mi to "šikovne" ide 🙂
@gabika84 náš drobec - stále neviem, či ho oslovovať v mužskom alebo ženskom rode sa už začína točiť, včera sa hral na quasimoda, taký divný tvar bruška som ešte nevidela. Inak to, že sa točí je síce fajn z hľadiska porodu, ale pekne mi začina tlačiť na panvu a teda som začala naberať "kačaciu" chodzu....manžel sa konečne naučil prisposobiť sa mojmu pomalemu tempu, oslovuje ma moja kačička a rehoce sa stále, ked hlasim, že musím zasa na zachod...drobec sa otočil, tak močák dostáva zásahov ešte viac ako doteraz 🙂
Dakujem za privitanie 🙂)),
tak ja viem podla toho posl. ultrazvuku ze mala ma nalavo nohy a napravo hlavu, a vraj na ultrazvuku mala hlavicku uz natocenu nadol, ale to este sa moze zmenit, a hybat sa ako chce... neviem kedy sa to ustali.....
Ja som chuda, a brusko mam na tej lavej strane take nesymetricke - mam tam taku jamu na boku a na pravom nemam jamu tam to mam plne 🙂)), lebo nalavo tam ma mala nohy, a aj vecer ked si idem lahnut, tak ma vzdy na lavom boku dole cosi steklilo, take malicke pohyby, vrtke, tak teraz viem ze su to jej nohy 😉, a na pravom boku mi nedovoli spat, aj to uz viem preco - lebo tam ma hlavu 🙂, a vadi jej to ked tam tlacim, a mna to tiez tlaci.... takze mne sa najlepsie spi na lavom boku a malej tiez 🙂......
gabika, ale myslim ze sa netreba stresovat, ved este je predsa len cas na to aby sa nam deti pohli do polohy hlavickou dole.... no a ked sa neotocia, tak aspon bude bezbolestny porod 🙂 cisarakom v narkoze 😉......
A inak mne ta moja takisto skace a mrvi sa o dusu 🙂)). Ked som tak v pololahu, tak sa mi vlni koza na bruchu, vzdy to chcem natocit na fotak 🙂)), no kym ho vytiahnem, tak prestane... ale uplne to je vidno ako sa to brucho vlni.... Vam to je tiez tak vidno? 🙂
krhlicka, ja som tiez mala taky problem s holenim 😉, ako na nohach, tak isto aj vyssie, a rozmyslala som ako to budem robit v tom 9.mes. ked uz teraz si cez brucho nedovidim na ten spodok...... asi sa to bude musiet zrkadlom a asistenciou manzela, lebo inak fakt neviem ako inak..... som prvorodicka takze v tomto som fakt neskusena... 😀
a inak tu som nasla nejake rady, ze ako babatko otocit ak nie je otocene dole hlavou:
@gabika84 ahoj a to ti nerobil sono v 30 tt? inak nemusí byť nohami dole lebo pri mechúri ti vie narobiť žúr aj ked je dolu hlavou tak ako ten môj chlap včera ma tak kopol alebo pritlačil neviem do mechúra že ma celý začal pichať a skoro som sa dočurkala mm sa namne len smial čo ten náš vagabund somnou robí 😀 pediatra už máme chcem ísť tam kde chodím s malou ešte šťastie že súrodencov berie lebo nových už neberie len nechápem kde potom majú ísť maminky s prvorodenýmy 🙄 jáj potom daj info kde a aké papiere odovzdať lebo ja si už nepamatám 🙂
@krhlicka nestresuj s holením popros mm nech ťa vyholí ešte ho to aj poteší aj mňa už holí mm nohy zatiaľ zvládam ale šušku už ne 🙂
@katarina6 vitaj medzi nami 🙂
Ahojte baby. Predstavte si, dnes mám úplne šialený deň...Vstávala som cca 3.20, o štvrtej som raňajkovala - spôsobom raňajky do postele (do slova a do písmena) - vylialo sa mi do postele mlieko s cereáliami. 😒 O pol siedmej som už bola v obchode, a o ôsmej som už mala navarený čerešňový lekvár... Už som stihla poprať veci a teraz sa normálne nudím....strašné niečo....som zvedavá, kedy ma začne lámať na spánok...Ináč celý môj dnešný deň je sprevádzaný strašnou žracou náladou....V kuse by som do seba niečo ládovala...Neviem, čo je to dnes so mnou... 😀 😀 😀 Žeby tehotenské hormóny????
@vanilashot ty si nejaka superakcna zena, ti poviem. 😕 🙂 ceresnovy lekvar? mmmm 😝 ja som na tom presne opacne, ako ty. rano sa neviem zobudit, spala by som aj do 12tej. a na jedlo nemam ani pomyslenie. v tomto horku mi nic okrem ovocia nechuti 😒
dnes som sa vazila (akoze- vstupujeme do 8meho mesiaca 🙂 ) mam plus 4 kila. to sa mi celkom rata, neviem ale preco sa potom citim taka neohrabana 😅 asi je to vsetko v brusku iba.
dnes som bola na urade prace (ohlasit ze mi konci PNka, ze nastupujem na matersku a spytat sa ake vsetky materialy odo mna este budu potrebovat) , dohromady v 4 dverach 😖 vsetko som ale vybavila za 1,5 hodiny, este som stihla aj soc. poistovnu. s uradom prace mam pokoj az do augusta, huraaa. najblizsie tam musim ist az ked budem mat rodny list babatka 🙂
a musim sa pochvalit. kedze mam dnes 27 (uz), prisiel ujo kurier a doniesol mi kyticu. tato objednal cez internet asi. je taka spolocna, pre mna aj pre princeznu 🙂
@vanilashot 🙂 aj mne tak chuti, si toho postihala veru vela!
sikulka, ze navareny lekvar! Ja sa este susim v praci, ale nejake velke plany poobede nemam.
Dnes som bola na poradni, pridem a doktor so sestrickou na chodbe s vylozenynimi nohami
suslu na nejake babatko. Nabytok z ordinacie vypratany....malujuuuu.
Ej bistu, aj mi volali, ze nemam chodit, ale nedvihala som.
Nuz tak ma sikovno vysetril moj MUDr. v druhej ambulancii, kym kolega odbehol do UTZ miestnosti. Esteze tak, ani som netusila ako rychlo ma vybavia 😀 Vsetko mame ok. Doktor sa ma pytal, kde mala kope najviac, ze podla neho ma nozky ulozene vlavo.
Kope vsade 😀 Buduci tyzden idem na posledny krvny odber a potom 28.6. este na UTZ meranie a kultivaciu. Potom nasleduju kontroly uz v porodnici 🙂 Nuz ale smutno mi bude, nejak som si na nich zvykla ☹
pekny dnik vam zelam
@katarina6 asi si sa smýlila ja čakám prvé 🙂
@jankaamartin zmylila v com? 🙂)) pisala som ze:
@jankaamartin a ty zasa cakas babatko na den mojich narodenin )))
Ja som sa narodila 23.8. a videla som pri tvojej fotke termin porodu tento datum, tak som len k tomu napisala... ale o tom ze cakas neviem ktore babo v poradi, to som nehovorila 🙂... to skutocne neviem..... 🙂
@krhlicka dakujem 🙂
@edita84 no robili mi sono na zaciatku 30teho a babo bolo KP. k dokimu som ale isla 2 tyzdne na to kvoli PNke a chcela som ultrazvuk znovu, ze ci za za tie 2 tyzdne nieco nezmenilo 😀 prdnuta na hlavu, ja viem, ale ked podla kopania to nejak urcit neviem. resp. som si na 99% ista ze nozicky ma vlavo a chrbatik vpravo, len neviem, ci je dole hlavickou alebo hore 🙂 ale ved to je fuk, vsetko je ako ma byt, treba si to stale opakovat a ono sa to splni 😉
@katarina6 jooj katuska nie nie, ja cisarsky nechcem. je to sice bezbolestne ked sa to deje, horsie uz potom. netesilo by ma sice keby sa babo neotocilo, ale asi by som skusila aj tak prirodzene. ale ona sa este otoci, pretoze jej intenzivne dohovaram 😀 ja sa bolesti pri porode nebojim, uz sa nan vcelku tesim, to zas bude zazitok 😀
co sa tyka holenia-este ako tak zvladame, ale moj najnovsi zazitok zo vcerajska (velka to vyzva)- lakovanie nechtov na nohach 😀
@gabika84 aj ja ti prajem všetko najlepšie k narodeninkám 🙂 veľa krásnych zážitkov pred i po tehotenstve s drobcom 🙂 nech ti všetko dopadne na výbornú 🙂
@gabika84 A TIEZ GRATULUJEM K NARODENINAM!!!! 🙂) TO mas skutocne pozorneho manzela!!! 🙂 Super!!! 🙂
No tak cisarak urcite nie je naj, to je jasne.... co uz ked sa nebude dat inak..... Ale tak ako ty, verim ze sa ti mala otoci dole hlavickou 🙂, pisu ze to kludne moze spravit kedykolvek do prvych kontrakcii... takze to je este koopec casu 🙂
no ženy, ja mám doma apokalypsu...začali sme so sťahovaním nábytku, aby sa nám tam zmestila postielka, a zároveň chystáme maľovku....neviem, kam sa skôr pohnúť....človek by neveril, koľko zbytočností poskováva do šuflíkov 😀 už to vidím, že dnes nebudem mať problémy so spaním 🙂
@juventik ja som bola v piatok u môjho pôrodníka, predbežne si ma kontroluje a pri sone zahlásil, takže 8.7. máme ternín? Mne skoro oči vyleteli z jamiek, nie 17.8.. Že jemu to ukazuje na 8.7. Neviem, či sono posudzuje aj niečo iné ako veľkosť dieťatka. keď som sa pýtala aká veľká je malá, tak zahovoril. Už pri druhom ma oklamal o kilo, aby som sa nebála, tak tvrdil, že dcérka bude mať o kilo menej ako mala. Ja som kúpila najväčší balík najdrahších jednorázových plienok do 4 kg, aké som našla. Ledva sme ich minuli. Posledné som lepila lepiacou páskou. 😀

@edita84 ahojky čítam za ten monitor velmi sa nan lakomím,,,takže nemám ani váhať?a ako si ho kupiť cez internet?lebo u nas v Sobranciach ho určite nekupim :/