icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

anelka5
6. jún 2012

@1mirka1 dík za typ, určite sa na to spýtam mojej gyn. a nech mi predpíše aj to magnézium pre istotu 😉

adka_praha
6. jún 2012

@natalinda88 pozistujeme, co a ako... inak by sa dalo nad tym uvazovat... 🙂 kedy to byva, ako casto, co to stoji... atd... 🙂
no a budeme mat simonku... 😀 😵 nemame sice foto, ani dvd z 3D, lebo sa zavrtala k nam chrbtom a vystrcila nam prdel, ale aspon tym klasickym "kostlivcekovym" obrazom bolo pekne vidno a dr. vravel, ze nevidi nic, co by tam byt nemalo, takze super... 😵

1mirka1
6. jún 2012

@anelka5 magnezium sa nepredpisuje ,dostat ho volnom predaji,len nech ti povie aky presne pre teba v hodny ,myslim ze do 34tyz ..36tyz by sa mal brat .. 🙂 mne ho kazali 2x denne po odbere plodovej vody

lejlas
6. jún 2012

@natalinda88 Ja som mala to isté s tým bruškom a keď som to spomenula doktorovi kázal mi kupiť magne b6 a beriem ho ráno a večer, odvtedy čo beriem sa cítim v pohode ....

anelka5
7. jún 2012

@adka_praha jeej tak Simonka bude? máte to super, keďže bude mať kopec vecičiek po sestričke 😉
A Terezka bude mať živú bábiku na hranie 🙂 😀

mia258
7. jún 2012

@adka_praha blahoželám k ďalšej babe, sme na tom zasa rovnako 😵 😀

adka_praha
7. jún 2012

@anelka5
@mia258
haha teri dnes neriesi nic ine, ako bude simonku cesat... 😀 😀 😀 😀 😀 bude sranda, ak bude taky lebkoun, ako bola teri... 😀

mia258
7. jún 2012

@adka_praha zlata je 😀 😵 moja zas vsetkych odstrkuje z cesty ked prechadzam a krici: "pozor babo!" :D

adka_praha
7. jún 2012

@mia258 tiez super... 😀 😀 😀

mia258
7. jún 2012

@adka_praha hlavne ked si vezmem volnejsie tricko a zakryjem brusko, tak si vsetci myslia, ze tym mysli seba 😅

natalinda88
7. jún 2012

@emilii tak to sme dve 🙂 ale drobci nám istotne pomôžu a budú najlepšími bábätkami na svete 😵 😵
študujem na Žilinskej univerzite a tiež by som s tým veru praštila, ale nedá mi to....
Už som prešla kus cesty a bola by škoda to nedokončiť....
Inak dnes skúška zvládnutá, ale bol to iný stres....malý sa ani nepohol....chúďa malé...trápilo sa s mamou, až ma to mrzelo, že moje malé drobatko sa musí takto stresovať.....
Ešte budúci týždeň a hádam už tento ročník uzavriem a budem si len vegetiť 🙂

@adka_praha gratulujem k dcérke 🙂 😉 takže predsa ste ju popokúšali , až ju to hanbenie nakoniec prešlo 😉
ten kurz býva v areáli nem. , na 4.poschodí, v tom novom...stojí 33 € a mm má potom vraj zadarmo pobyt pri pôrode...pošlem ti link nech pokúkaš...
http://www.porodnicacadca.sk/15/psychoprofylakt...

@emilii @anelka5 @1mirka1 @lejlas ďakujem za rady....našťastie to nie je časté...magnézium užívam sem-tam preventívne, hádam to nebude nič vážne, no na poradni to radšej spomeniem, nech ma pre istotu prezrie.

Inak ahojte všetky 🙂

adka_praha
8. jún 2012

@natalinda88 myslim, ze by sme mohli ist, len su tam dva casy, asi by sme sa mali nejak tak nahlasit, aby sme vyslovene povedali, nech nas strcia spolu... 😉 mne by vyhovoval viac ten cas o tej 14,00 ze by som si potom malu vytiahla to skolky... 🙂

emilii
8. jún 2012

@natalinda88 tak to je super, že ste to zvládli ... ja mám skúšku 13.6 a 20.6 .. teraz sa trápim so seminárkou .... už by som sa aj mala začať učiť 🙂)

natalinda88
10. jún 2012

@emilii ďakujeme 🙂 aj ja mám ďalšiu 13.-teho a tiež musím napísať prácu... :/ nemám ani čiarku a ešte som to ani nevidela...hádam to nejako zmákneme 🙂 budem držať palce 😵
@adka_praha aj mne vyhovoval ten čas o 14.-tej 🙂 myslím, že máme čas ešte do toho 30.-teho týždňa, ale môžem tam pre info zavolať , aby o nás vedeli 🙂

mia258
10. jún 2012

Baby, zajtra idem prvý krát k novému dokymu. Posunul mi termín skôr, že keď som na rizikovom a už budem v 25tt, tak nech ma prezrie čím skôr, aj kvôli cestovaniu, sťahovaniu, atď.
Už sa teším, len dúfam, že to bude nejaký trpezlivý typ, ktorému nebude vadiť vysvetľovať veci až kým ich nepochopím 😀

adka_praha
10. jún 2012

@natalinda88 ked tak tam vyslem svokru... 😉 ale ved presne, mame este cas, v klude sa vsetko pozistuje 🙂

cruelty
10. jún 2012

@anelka5 veru....jednu malu potvoru uz mam 🙂...bude mat dva roky, ked pribudne surodenec 🙂...som sa pytala gyn. na pohlavie, ale akosi sa nechce ukazat...a ked mam pravdu povedat, sama neviem ci to chcem este vediet...ved veci budem mat po malej a urcite tam najdem aj nieco neutralne...a na doma je to uplne jedno, ci bude v ruzovom alebo....🙂...a ty? male sa nechce ukazat alebo sa chcete dat prekvapit?...som si vsimla, ze ti obcas tvrdne brucho...neberies magnezium?...ja si davam 2x denne Magnesim Oxide 835g - ale ono to zalezi aj od coho, ci to neprepisknem s upratovanim a tak 🙂

mishita2401
11. jún 2012

Ahojte žienky, tak sa k Vám pridávam :D
chcela som sa spýtat či je tu niektora ktorá to ma podobne ako ja: študujem na VŠ externe-idem do 3ročnika, čiže ma čaka pisanie Bakalarskej prace , skušky, štatnice a tak ...da sa to zvladnut? Bývame u mojich rodičov- čiže pomoc bude. Len sestra a ostatný ma strašia že tu školu nedorobim, že to nebudem zvladat. Ja však dufam že sa to da 🙂 ma s tým niektorá skúsenost?
A už mate niečo pokupene? mi ešte neviem čo to bude tak mame len jednu vecičku-bodiky s dlhým rukavkom :D biele.

natalinda88
11. jún 2012

@mishita2401 Ahojček 🙂
Vitaj medzi nami tehuľkami 🙂
Sama študujem externe, končím 4.tý ročník a mám pred sebou posledný ročník a taktiež ma čakajú záverečné štátnice...takže nie si v tom sama...vieš koľko nás je takých študentiek mamičiek ? A koľké to zvládli...s pomocou to zvládneme určite 🙂 nepočúvaj reči tých, ktorí to nezažili, takí vedia najlepšie mudrovať...
Ja som včera prvýkrát kúpila nejaké vecičky, ale to len dupačky, body a čiapočku, takže žiadna sláva...
Ešte máme v podstate čas 😉
Už viete čo budete mať ?

@adka_praha jasnačka 🙂 máš niekoho známeho na gynde ?
@mia258 🙂

Babky, my ideme zajtra s mm na 3D 🙂 sa teším na baby ako malá 🙂 a potom vo štvrtok mám veľký USG 🙂

adka_praha
11. jún 2012

@natalinda88 svokra robi v nemocke v skladoch, pozna certa dabla, tak jej poviem, nech to prezisti... 🙂 a ked nebude vediet, popytam sa ja... 🙂

mishita2401
11. jún 2012

@natalinda88 tak to si ma potešila :D no mame ešte čas :D ved ja mam len jednu vecičku kupenu :D doma toho mame sice to ma 23rokov ale aj to sa zide :D -len som to ešte nepozerala, je to na povale a času dost :D chystam sa na to v juli :D ešte nevieme čo to bude, nechcela som to vediet v 20týždni ked mi robil ultrazvuk :D ale v 30týždni si to asi necham povedat :D

mia258
11. jún 2012

Som doma z poradne, ziadna slava, krcok mam na 1.5 a kludovy rezim. Pri malej??! Uz sa ma pytala, ci poobede pojdeme na bicykel... Dr vravel, ze to musime potiahnut aspon do 36.tt ale netusim ako, lebo mm je v praci, nemoze si zobrat dovolenku. Miu som mala so sebou, asi vytusila ze sa nieco deje, celu cestu cusala a pozerala na mna, doma vobec nekricala, napapala sa a zaspala. Na mna to teraz dolahlo, normalne mi aj slzy sli, nechcem, aby sa bublinke nieco stalo 😢

natalinda88
11. jún 2012

@mishita2401 🙂 ja tiež mám 15.ročného bracha a minule sme s maminou pozerali a niektoré veci sú ako nové,vlastne ani raz neoblečené, keďže baby veľmi rýchlo rastie 🙂 ja som akurát kukala na internete detské výbavičky, no to malé stvorenie potrebuje toho habadej a aj to stojí kopu peňazí...,ale čo by sme pre tie naše detičky neobetovali nech sú vypáradené 🙂
my budeme mať vraj chlapčeka, ale zajtra idem na 3D, tak uvidíme či nám to potvrdia 🙂nevydržala by som to nevedieť...
@mia256 jójj...moja, to ma veľmi mrzí :// , ale neboj, nejako to zvládneš, hlavne sa netráp zlými a pochmúrnymi myšlienkami, aj keď sa mi to ľahko hovorí.., určite všetko dobre dopadne a bublinka sa má výborne 🙂
poplač si, mne to pomáha a potom bude dobré 🙂 malá to zrejme vycítila , preto bola taká dobrunká a možno ti to teraz uľahčí a bude dobručká stále 🙂 držkaj sa nám 🙂

veronicka85
11. jún 2012

@mia258 uz mame netik tak 🙂 tak si uz konecne najdem babenky :D na pokec

anelka5
11. jún 2012

@mia258 hmm, to veru nie su dobré správy, ale tak hádam, to zvládnete, budem na teba silno myslieť, aby to bolo minim. do toho 36tt všetko ok..neboj, len mylsi pozitívne, ok? 😵 ale kľudne si dnes poplač, trochu si uľavíš a spracuješ tú informáciu z dnešnej poradne..

A detičky sú niekedy v tomto veľmi vnímavé, tak ako tvoja Miuš, tuší a vidí, že si smutná a trápi ťa niečo, tak preto je aj ona určite pokojnešia..a podľa mňa keď je tak detsky aj vysvetlíš, že maminka musí teraz veľa ležkať a oddychovať, aby sa mohla sestrička narodiť zdravá, tak to pochopí aj s tým detským rozumčekom 😉

Ozaj a Miuš si v ktorom tt priviedla na svet?

anelka5
11. jún 2012

@cruelty no to maše malé sa nám veru nechce ukázať..a ja práveže veľmi chcem vedieť čo čakáme 😉
Som dnes akurát písala mail jednému Dr. na 3D/4D sono, tak čakám čo mi odpíše, či mi dá nejaký termín 😨
Ak nie, tak už rezignujem a nechám to tak až do 30tt kým pojdem na dalšie 2D sono a hádam tam mi už Dr. povie, resp. ukáže čo sa skrýva medzi nožkami 😀

A to magnézium si nejaké určite kúpim, len sa chcem poradiť so svojou gyn. vo štvrtok mám poradňu, tak potom zájdem do lekárne..a tiež sa mi zdá, že to tvrdnutie sa dostaví vtedy keď vyviniem väčšiu námahu, teraz dva dni len lebedím a ležím a som v poho 😵

mishita2401
11. jún 2012

@natalinda88 no mi sme sa s manželom nevedeli rozhodnut či to chceme vediet alebo nie :D ale tak do toho 30 týždna to vydržim :D si myslim :D a ja toho nejdem kupovat extremne vela-hlavne take potrebne vecičky, pretože babo rýchlo rastie a aj tak sa všetko stale perie :D

anelka5
11. jún 2012

@natalinda88 ahoj..jooj ty sa máš 😵 už v podstate vieš pohlavie a ešte aj na 3D idete 😉
tak dúfam, že to Dr. potvrdí, nie že prídeš s infoškou že bude baba 😀 😀
A vo štvrtok čo za velký USG 😨 😕 myslíš morfológiu?

natalinda88
11. jún 2012

@anelka5 no hádam zajtra všetko dobre dopadne 🙂 a hlavne nech je bábenko zdravé 🙂teším sa na to malén mrvidielko, že ho po mesiaci uvidím 🙂
keby to bolo dievčatko, veru by mi to nevadilo, ale už som sa nastavila na chlapčeka 🙂 a myslím, že to aj chlapček bude... od prvej chvíle som to tušila... 🙂
veľky USG ? U nás to tak volajú, že malý USG je v 12.tt a veľky je v 20.tt 🙂 Či to je vlastne aj morfologický ?....
Ak áno, ospravedlňujem sa, že to neviem 😀
A ty ako? Dovolali ste sa niekam na to 3D ?
@mishita2401 je to na každom z nás, ako sa rozhodneme 🙂 aspoň budete mať prekvapenie.. 🙂
To je pravda, hlavne tie malinké veci, radšej kúpiť väčšie, lebo sa často stáva, že to malé ani raz neoblečie, keď má toho človek veľa...

anelka5
11. jún 2012

@natalinda88 tak to bude určite ten morfologický (veľký) usg, ktorý je doležitý, lebo sa zisťujú rozmery a vývin babätka či je všetko ok. 😉 tak držím palce 😵

Mne sa ešte nepodarilo nikde sa objednať na 3D..preto tíško,ale v dobrom závidím 😀 ..no ešte čakám na odpoveď
od jedného Mudr. zo Šace, ten vraj nezvykne odmietať mamičky ak požiadajú o termín..no zatiaľ sa neozval, asi má toho veľa...ale chcela som termín až vo 24tt, tak že ešte mám 2 týždne 🙂