icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

paja83
15. dec 2011

@bianca2 Jo tak to je přesně ono, k večeru se to zhoršuje a o sladkém raději ani nemluvím. Teď to vyzní asi blbě, ale jsem ráda, že na to nejsem sama 😝

kokorunecka
15. dec 2011

@kohutovci 😀 😀 😀 Ešte si len dojedla a už rozmýšľaš, kedy budeš môcť zasa 😀 To sa mi páči 😀
Noc bola dobrá, pokojná a dokonca aj ráno a celý deň ... 🙂 U dr. som nebola, lebo včera mi sestrička povedala, že bude mať dva dni voľno..
Ja si ten tvarohový pamätám z detstva, ale už dobre dlho som ho nejedla 😀 A keďže mm príde domov najlepšie ako vie- minule na meniny, teraz na narodeniny 😀 Tak nech má chalanisko čo jesť ku káve 😀

kohutovci
15. dec 2011

@kokorunecka to sa neda nemysliet na take jedlo.. ja horsia ako nindza korytnacky.. milujem pizzu 😀 😀 😀 jaaj tusim sa na tie jeho narodeniny tesim viac ako on sam 😀 😀 potom detailne popis ako sa zatvaril ked otvoril darcek 😉 som si ista, ze bude naadmieru spokojny 🙂

nuna55
15. dec 2011

z tých vašich koláčov mi začína škvrkať v bruchu asi idem hltkať 😀 😀 😀

bianca2
15. dec 2011

@paja83 skusala si pohar mlieka? mne to vydrzi cca 1-2 hodiny, ked si dam poobede, k veceru a pred spanim, tak sa to da celkom zniest, niekedy je to lepsie, niekedy horsie, niekedy na nevydrzanie ale da sa, sem tam si dam sodu bikarbonu pol lyzicky do pohara vody....na zaciatku tehu som mala nevolnosti do polky piateho mesiaca a celodenne, mala som nizky tlak, neustale mi bolo na vraacanie, palila ma zaha to bolo vtedy pre mna horsie, teraz je to len zaha 🙂 takze treti trimester je pre mna zatial najlahsi 🙂

martinamk
15. dec 2011

@paja83
@xxx.klarka
@krakorka
@petpop
@kokorunecka
fiha mate pravdu, mne ani nenapadlo rozmyslat nad tym ci vobec budem mat mliecko 😀 nejak to beriem automaticky a pritom sa cokolvek moze stat. Ako typicka prvorodicka chcem uz mat vsetko doma a potom polovicu veci ani nevyuzijem 😝

Niekto tu spominal pizzu a teraz uz nemyslim na nic ine! 😲 dnes to vidim na nezdravu veceru s nafuknutym bruchom 😠

siwinka1717
15. dec 2011

Baby neviete ako sa ráta materská a platí ju zamestnávateľ ? Pri prvom som to neriešila, takže to vôbec neovládam.

kokorunecka
15. dec 2011

@kohutovci Ale veď uznaj... Chlap, ktorý vie, kedy má prísť 😀
Teraz tak rozmýšľam, že či mu to mám dať teraz alebo až o týždeň pod stromček...
Normálne neviem.. Teraz babo raď 😀

kohutovci
15. dec 2011

@paja83
@bianca2 mne na zahu pomahala sumienka mineral alebo bystrinka..
asi pred dvomi tyzdnami som zacala mat tuhsiu stolicu.. bol fakt problem sa vykakat.. citala som ze je to v nasom tt normalne a moze to viest az k hemeroidam.. tak som nevahala, kupila som si taku tu vlakninu co sa zalieva mliekom ako cerealne gulicky.. a kazdy vecer zbastim plnu misku.. pomaha to aj na travenie aj stolicu a odvtedy som ani taku silnu zahu nemala.. vyskusajte.. mozno vam to tiez pomoze 😉

martinamk
15. dec 2011

@siwinka1717 materska sa rata podla toho v ktorom roku nastupujes. Napriklad ak by si na matersku nastupila este v roku 2011 bude sa ti vyratavat z roka 2010 ak nastupis v roku 2012 tak sa vyrata z predchadzajuceho kalendarneho roka cize 2011 (je to trosku komplikovanejsie na vypocet, lebo sa to rata z vymeriavaceho zakladu). Ak si mala stale rovnaky plat a robila si vsetkych 12 mesiacov mozes si to aspon priblizne vyratat ako 65% z tvojho hrubeho mesacneho prijmu.

martinamk
15. dec 2011

@siwinka1717 a 6 mesiacov ju plati zamestnavatel 🙂 potom dostavas rodicovsky prispevok od socialky....opravte ma niekto ak sa mylim 😀 nie som az taky expert

kohutovci
15. dec 2011

@siwinka1717 ahojky ..materska sa vyplaca po dobu 6tich mesiacov. ak na nu nastupujes este v tomto roku tak sa ti rata 60% z priemeru prijmu za rok 2010.. ak nastupujes v januari.. tak za rok 2011.. vraj od januara to ma byt 65% ale neviem ci sa to tyka len mamiciek co nastupuju v januari 2012 alebo to plati pre vsetky, teda aj tie co nastupili este tento rok.. no skor si myslim, ze to prve..

xxx.klarka
15. dec 2011

@martinamk mňam, dala bych si taky pizzu 😀

siwinka1717
15. dec 2011

@martinamk Maťka nemala som práveže stále rovnaký plat, takže keď nastupujem 5.1.2012 - 6 týždňov pred pôrodom, tak rátam celý 2011. A 65% z hrubého dostávame potom akože v čistom, či ako ?

kohutovci
15. dec 2011

@kokorunecka ja by som mu to dala asi k narodeninam.. predsa okruhle.. a pod stromcek seba.. alebo nejaku drobnostku 😉

bianca2
15. dec 2011

@kohutovci dik, skusim tu vlakninu, pretoze aj ja mam tuhu stolicu, tak som zaradila viac varenej zeleniny do jedalnicka na precistenie. vlaknina je praskova? ake je to velke balenie? da sa kupit v potravinach ci v lekarni?

kokorunecka
15. dec 2011

@kohutovci No, ešte mám parfum čo chcel... Tak teraz urputne rozmýšľam, že by som mu ten parfum dala pod stromček?
Ale ja som už oboje zabalila do vianočného papiera 😀 Zasa ruky predbehli rozum 😀

paja83
15. dec 2011

@kohutovci @bianca2 Děkuji za tipy, vyzkouším to🙂. Dva měsíce už musím vydržet.

eniciatko
15. dec 2011

Holky jak je to prosím s nevyčerpanou dovolenou? Mohu si ji vybrat po ukončení PN a před nástupem na mateřskou?

siwinka1717
15. dec 2011

@kohutovci myslím, že to platí od 1.1.2012. No ja sa pýtam preto, že ma zamestnáva manžel, že ako sa mi to oplatí, si ešte nastaviť plat. 65% z hrubého sa vypláca v čistom či ako?

kohutovci
15. dec 2011

@bianca2 nemyslim tu praskovu co sa zaraba ako napoj.. ale od firmy bona vita .. dobra vlaknina.. cerealna snidane.. tak sa to vola.. malokde ju predavaju v 500g baleni.. paradoxne ju viem zohnat len v takych mensich potravinach.. ked inak nie.. tak ju maju aj hypermarketoch medzi cerealiami v takych malych sackoch na jednu porciu.. chutovo je nic moc.. preto si do toho este zamiesam aj nesquik gulicky alebo cornflakesy a granko 😉 mozes vyskusat aj tu praskovu. v podstate by to malo mat rovnaky efekt.. ja mam rada tuto cerealnu.. lebo sa tym vlastne aj nasytim 😉
@kokorunecka no ja by som mu dala tie fotky na narodky.. predsa len okruhliny a take krasne fotky prveho tehulkovania su vynimocnost.. pasuje to k sebe.. a pod stromcek parfum.. ale rozhodni sa ako to ty citis.. 😉
@siwinka1717 rata sa to z celorocneho hrubeho priemeru.. takze to skuste hodit do tabulky a rozhodnite sa podla toho ako to vychadza lepsie.. myslim ze sa to vyplaca v cistom.. ale niesom si tym ista.. viem, ze manzel si bude buduci rok moct na mna uplatnit ulavu na dani.. a na malu danovy bonus.. ale ci sa aj nam bude materska zdanovat.. to neviem.. vidis.. to ma ani nenapadlo rozmyslat nad tym.. skusim pozriet na nete.. dala si mi teraz dobreho chrobaka do hlavy 🙂

kohutovci
15. dec 2011

@siwinka1717 nasla som to.. : Peňažná pomoc v materstve a rodičovský príspevok sú od dane oslobodené a neuvádzajú sa ani do daňového priznania.. takze to budeme mat v cistom.. 😉

rossalinda
15. dec 2011

@martinamk JE TO tak ale neplati ju zamestnavatel ale tiez socialka zamestnavatelti musi drzat miesto pocas materskej t.j. 6 mesiacov, este kocky ktore nieste vydate mate narok na 9 mesacnu matersku ale tiez si to idem preverit ci to este plati

kokorunecka
15. dec 2011

@kohutovci Ja vááážne netuším 😀 Ale budem tuho rozmýšľať zajtra celý deň a aj keď už bude doma budem rozmýšľať.. Veď narodeniny má v nedeľu 😀 Dovtedy podľa toho ako bude poslúchať rozhodnem 😀

siwinka1717
15. dec 2011

@rossalinda takže nie zamestnávateľ, ale sociálka ?

kohutovci
15. dec 2011

@rossalinda co viem.. 9 mesacna materska plati pre osamele matky, ktore ziju bez partnera.. nie pre nevydate, ktore ziju s partnerom.. neviem ci treba nejako dokladovat s kym zijes v domacnosti.. ale viem, ze sestra to tiez chcela skusit ale kedze maju spolocny trvaly pobyt neriskovala to.. mala by z toho viac problemov ako osohu.. takze si radsej okolo toho vsetko pozistujte

ivce
15. dec 2011

@eniciatko vyber si ji až po ukončení mateřské. Já jsem to tak dělala při prvním těhu. Až mu skončila mateřská, tak jsem si požádala zaměstanavatele o proplacení dovolené a zároveň už mi běžel rodičák.

mell
15. dec 2011

Pálení žáhy je děsné prokletí. Já teda ráno vstanu, nasnídám se a od té doby mě pálí žáha průběžně celý den. Cpu se jedlou sodou a rennie, ale je to jen na chvilku, pak to zase hned pálí dál... A nepomáhá mi teda vůbec nic 😔

@eniciatko no, asi za letošní rok by to bylo lepší vybrat a nebo si to nechat proplatit, to se zkus domluvit v práci. Myslím, že je možné do dalšího roku převádět jen 5 dní. JInak za rok 2012 ti pak poběží další nárok po dobu, co budeš na mateřské, takže po skončení si můžeš vybrat celou dovolenou a přitom pobírat rodičák

eniciatko
15. dec 2011

@ivce
@mell děkuji za info
mě pálí žáha jen občas a celkem mi na to pomáhají rýžové chlebíčky...

kohutovci
15. dec 2011

uspesne som zatlacila aj tie tri nedojedene trojuholniky pizze.. tak a teraz mozem travit do rana 😝