icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petpop
15. dec 2011

@kokorunecka No a tak je to u nas, ze me to vytaci do extremu 😀 Porad spoleham na to, ze prdolka me nauci trpelivosti 🙂 Protoze ta mi fakt chybi..
Chudak, asi citil ze "pomlouvam" tatku, celou dobu sebou hazel v brisku 🙂 A ted uz se mamka uklidnila, tak i synatorek asi usnul 🙂
Tak mi to pomohlo se tady dneska vykecat 😔

rossalinda
15. dec 2011

@kohutovci ja zijem s priatelom v spolocnej domacnosti ale je pravda ze nemam este zmeneny trvaly pobyt a tak som pri prvej mala 9 mesacnu matersku, bola som sa na to osobne pytat na urade a oni mi povedali ze jasne nech to vyuzijem - ziadna kontrola aj keby prisla tak co mi zoberu rodicovssky alebo by som musela vratit 3 mesacnu matersku neviem dufam ze by ma len nezavreli

rossalinda
15. dec 2011

@siwinka1717 urcite socialka vedaj papier na matersku das potvrdit zamestnavatelovi a odnesies do socialky alebo ti ho mzdarka posle sama keby ze plati zamestnavatel tak vsetky tehu vyhodia - ziadny zakon by nam nepomohol to si pis nasli by si nieco

rossalinda
15. dec 2011

@petrusew stazuj sa na neho nech ti poslu ineho agenta

kohutovci
15. dec 2011

@rossalinda tak zavriet to snad nie.. tam patria ini ludia si myslim 😠 s najvacsou pravdepodobnostou by si prisla o nejake peniazky.. ked s tym mas skusenosti.. tak do toho chod.. ono napokon ked nemate spolocny pobyt je tazko dokazatelne v akom ste vztahu.. takze asi by nezmohla ani kontrola nic.. nie?

rossalinda
15. dec 2011

@kokorunecka to je krasneze cas a laska sa nekupuju - s mm sme sa koli tomuskoro rozisli som workoholik a chcela som zvladnut aj materstvo aj pracu ale bol zasadne proti a kedze babicky mi nebabickovali a teraz prislo druhe babo tak sa to ako tak utriaslo a to som isla s prijmom radikalne dole aj ked mm prinesie pekne peniazky predsa som dost trpela financne kym som si zvykla zit aj s 190€ prijmu a poviemze sa da a omnoho viac si vazim veci ale predsa mi je luto ked bysom chcela pre malu taku hracku taky kurz ci hocico hlavne ked vidim ako ine maminky obliekaju deticky do znackovych handier na ihrisku a moja mala v obnosenych satach ale to je vzdy len moment take pozastavenie som stastna ze mozem byt s nou doma a mozem byt ja snou na tom ihrisku a ze vidim ako rastie a vyvija sa aka je sikulka atd koncim dost bolo sentimentu bo som prave rozplakala samu seba 😀 😀 😀 a to som chcela o inom skor ze som sa zobudila na hrozny sen ze rodim uplne mokra ako mys ☹ 😖

rossalinda
15. dec 2011

a este jedno musim sa priznat nasla som si darcek pod stromcek a strasne ma mm potesil a prekvapil a ja som naneho taka zlaaaa

rossalinda
16. dec 2011

@kohutovci ved toto hura si hore bo ja sa tu a na fb vykecavaam sama inak ty si niekde pisala ze ti uz padlo brusko bo mne dnes padlo brusko a strasne som sa zlakla ze neako skoro zajtra asi zavolam doktorovi, inak dnes davali v telke ze prezilo babo 270 gramove v 24 tyzdni

krakorka
16. dec 2011

Dobré ránko,
to zas byla noc,šla jsem spát hladová a ve dvě jsem si musela jít namazat aspoň půlku rohlíkku a stejně mě nijak nezasytil a bylo mi tak všelijak,takže jsem vesele ponocovala,ale ráno jsem to dohnala,včera jsme Andulí nechali u babičky aby se večer šla mrknout na světýlka,takže jsem ráno nemusela vstávat.

@petpop tak jsme na tom pocitově stejně a taky mám chlapa flegmatika!!!!-A teda život s flegmušem neni vůbec jednoduchej,teda spíš kombinace fleegmatik-cholerik fakt stojí za to!!!!Přijde mi taky kolikrát,že si mě manža moc nevšímá a přitom to teď táák potřebuju,,ale prostě to tak je,přijede z práce,buď jde něco dělat kolem baráku a nebo je s Aňou,což je skvělý,jenže ke mě se dostane až když jsme v posteli a to stejně většinou vytuhne brzo,takže si nestihnem ani popovídat.prstě kolikrát to stojí fakt za to!!!

Jo a jinak postýlka se bude skládat pravděpodobně dřív než po novém roce 😀 Manža včera prohlásil,že když už jsme jí dovezli,takže jí sešroubujem 😀

Dneska tady zas fičí vítr jako blázen a odpoedne máme jet k synovcovi mu pogratulovat,tak doufám,že ten vítr nezesííl a že nepřivaje dyžtak nějakou činu!!!

Půjdu zatopit v kotli,pak promazat cukroví a ukldiit tu-opět!!!!Tak snad to do odpoledne stihnu,protože ta rychlost činností je u mě šnečí a to ještě mezi tím tu na vás budu jukat 😅 😀

nuna55
16. dec 2011

tak my sme včera poskladali postielku už len dokupiť paplonik

krakorka
16. dec 2011

Tak je mi nějako šoufl,svádím to k tomu počasí,ale těžko říct a jinak teda mám slepený jeden drh cukroví,teˇještě musí zaschnout poleva,teď ten horší program dne-ukízení,to mě tak nebaví,ještě,že dnes nemusím vařit.

paja83
16. dec 2011

Ahojky, přeji hezké ráno🙂. Já jsem měla blbou noc včera, takže jsem dneska vydržela spát do 10:15:-D, ale je pravda, že jsem to už potřebovala.
Jak jste řešili muže, práci....tak u nás se taky řešilo, manžel je workoholik a bohužel zná jen práci a žádné koníčky. Měsíčně odpravoal vždy minimálně 300 hodin. Letos v létě se to naštěstí trochu změnilo, protože dostal nabídku jiné práce, tak po 10ti letech z firmy odešel k 1.11. a je na super místě, ale pro původní firmu stále dělá, takže ke své vlastní práci mninulý měsíc stihl udělat ještě přes 170 hodin pro druhou....škoda slov, jsem zvědavá, jak tohle dopadne. Já se k tomu stavím tak, že někdy mi to je jedno, ale pak přijde období, kdy mě to začně neskutečně štvát a jsou doma kvůli tomu boje....Prostě asi všude je něco.

kokorunecka
16. dec 2011

Dobré ránko 🙂
@petpop 🙂 Aj tá moja malinká cíti, keď na mm čo i len pomyslím či v dobrom, či v zlom, hneď sa pomrví 😀
@rossalinda Ono to býva dosť ťažké zvyknúť si na nízky príjem, keď dovtedy to bola bomba... Ja viem to, čo ty.. Bude mi ľahšie, keď na ihrisku budem môcť byť so svojím dieťaťom ja, aj keď bude mať obnosené veci, ale potom, keď bude staršie tak si aspoň bude viac vážiť, keď dostane niečo značkové...
Teda, aspoň v mojom prípade to tak bolo...
Naši nikdy nemali peňazí nazvyš (sme štyri deti 😀 ) a bolo normálne, že sa veci u nás dedili.. Ale keď prišli napr. Vianoce tak sme si úplne nenormálne vedeli vážiť všetko, čo sme dostali a bolo to nové..
A tak chcem, aby aj moje dieťatko bolo vychované skôr v skromnosti..Možno ma v tínedžerskom veku bude za to preklínať, ale v dospelosti pochopí.. Tak jak som pochopila ja 🙂

kokorunecka
16. dec 2011

@paja83 Ja som strašná v tom, že som mu to vždy vyčítala, že kvôli práci nemá na mňa čas a že ako to bude, keď sa malá narodí a bla,bla,bla... Potom som sa zamyslela a odvtedy šúcham nohami 😀

dusterka
16. dec 2011

Ahojte, strasne vela pisete a nestiham vas citat...nebudem moc reagovat na vsetky prispevky,len co som tak od oka prebehla...co sa tyka vyplacania materskej tak v tom vam neporadim,lebo ja si platim DNP a mne sa z vymeriavacieho zakladu vypocita materska...u zamestnavatela neviem ako to je
tato noc bola hrozna,lebo cela rodinka sa stiredame s crevnou chripkou...maly vracia, hnackuje aj manzel a mama (byvame este s mojimi rodicmi,lebo staviame dom). Otec volal,ze aj jeho to zacina chytat - zacal hnackovat. Este k tomu,ze som v noci nespala kvoli zvukom tak ma zase trapila kyselina ☹ uz neviem co mam robit...skusam kadeco a nic nepomaha....to aby som cele dni nejedla,alebo co....doma je takaaa kopa pradla,ze sa mi ani nechce dat prat,ale budem musiet,lebo takto sa to len kopi a kopi...takze dnes ma caka pranie... 😒
BABY, co dnes varite?

nuna55
16. dec 2011

tak ten moj drahý je asi na tom rovnako...stále v práci a navyše ešte cez víkendy chodí hrávať diskotéky sem tam svadby a ja som doma sama, tiež mi to ide občas na nervy ale čo už ked aj tie prekliate €-če treba 🙂

@kokorunecka ja som tiež mala len obnosené veci a teraz si všetko viac vážim presne ako ty a možno je to tak aj lepšie ved to vidím podla toho aká nám tu rastie generácia, maju všetko čo len chcú a to nie je dobre, potom rodičom skaču po hlavách a nie s nimi ani reči ☹

krakorka
16. dec 2011

@dusterka střevní chřipku nezávidím-brrr!!!A´t to brzy přejde!!!
dnes mám k obědu těstovnový salát

taky jsem nikdy nic extra neměla,oblečení děděné a tak a teda snažíme se s manžu vychvávat i Á¨nu ke skromnosti a jako děti nepotřebují podle mě značkové věci,za jedno strašn¨ě rychle rostou a za druhý jsou jak čuníci 🙂

nuna55
16. dec 2011

tak a na inu temu ... dnes už mám za sebou pečenie, čakáme večer návštevu tak som robila kysnutý slivkový posuch už sa naň moc teším

paja83
16. dec 2011

@kokorunecka Jo jo, taky nijak nevyčítám, spíš občas nadhodím, aby věděl, že mi to není úplně jedno. Taky mi došlo, že on to dělá kvůli tomu, abychom měli více peněz a měli se líp, ale musí se najít rozumná mez. 🤐

Ty jo, já vás obdivuju, že takhle pořád něco pečete, mně to vždycky bavilo, ale teď na to nemám ani chuť, ani sílu. Opavdu před vámi smekám, ženský. 😉

kokorunecka
16. dec 2011

Keďže mi hádam príde konečne ten mužík domov, tak mu urobím ten tvarohový koláč a nech sa aj trochu naje, tak vyskúšam pizza slimákov 😀 Neviem ešte ako to bude vyzerať 😀 Ale keď dobre, tak dám foto, keď zle, tak len poviem či chutí 😀

petpop
16. dec 2011

Babule, ja dneska vstala taky az v 10,a ted nic nestiham 🙂 Rychle sprcha, kure do trouby, naskrabat brambory 😀 neco malo poklidit, udelat ze sebe cloveka a za dve hodiny uz musim byt z domu - mam dneska druhy predporodni kurz, tak jsem zase nazhavena, co noveho se dozvim 🙂 Pritel jde semnou, z tohodle mam aspon radost, ze vi, kdy uz fakt musi z prace vyjit a udelat neco "pro rodinu" 😉
Ja bych to rekla presne jako @paja83 ze je treba najit tu rozumnou miru, nejen penize jsou dulezite, ale taky cas straveny s rodinou. Ja vzdycky chlopkovi vysvetluju, ze tomu malemu diteti to nevysvetli, ze tatka neni doma, abychom meli na to a tamto, ..ono ho chce mit doma, pri sobe, hrat si s nim atd..
Ale na druhou stranu si ani nedokazu predstavit, co to musi byt pro ty chlapy na psychiku, ty nervy, aby se zvladli o nas (financne) postarat, ze? Takze pak prejdu stejne jako @kokorunecka na soupani nohama a radsi mlcim 🙂 Co bychom totiz teprve rikali, mit doma chlapa bez prace, kteremu se robit nechce, ze.. 🙂
No ale co, jsme jen zenske, musime si mit na co postezovat, ne? 😀
Jo a jinak souhlasim se vsema, co pisi o skromnosti. Ja taky vyrustala v "nebohate" rodine, a vim, ze mi to kolikrat bylo hodne lito, ze jsem nemohla dostat to a tamto...ale clovek si pak opravdu vic vseho vazi!! My si tady v Anglii zvykli, ze se mame lepe, a ted bude taky trochu tezke sejit na mensi penizky, ...ale delam to pro svoje dite, no ne? Muzu se po 9ti mesicich vratit do prace, a budeme se mit skvele, ...ale bude se mit skvele i ten malicky, ktery s nama bude travit jen vecery....?? Asi ne ze.. Pro me je rodina zaklad! A radsi budu s mene penizkama doma s moji laseckou, starat se o domacnost, mimi a muzika 🙂 , nez chodit do prace, domu strhana, s chlapem se hadat a na prcka byt protivna ☹

petpop
16. dec 2011

Jaj, to jsem se rozepsala 😅

kokorunecka
16. dec 2011

@petpop Tak potom hoď najnovšie pocity 😀
A krásne si to napísala, že dieťa potrebuje matku a nielen matku,ale i otca.. 🙂
Môžem len a len súhlasiť 🙂

krakorka
16. dec 2011

začíná chumelit-krása!!!

@petpop napsala jsi to pěkně a dobře,naprosto souhlasím,ještě bych dodala,že i nápor na psychyku je pro chlapa i jen to,že jsme těhotné,oni na to moc dobrý radar nemají a neumí si to představit jakej ten stav je?!

Můj manža až te´d při druhým chodí a kolikrát říká,že jak je to stejně zvláštní,že se to miminko do břicha vejde a že 9 měsíců tam roste a vyvíjí se! 😉

kokorunecka
16. dec 2011

@krakorka Mne ten môj zasa povedal, že on by sa cítil ako mimozemšťan, keby sa mu niečo hýbalo v bruchu... A že toto je asi jediná vec, ktorú nikdy nepochopí ... Že ako je celé toto tehotenstvo možné, z čoho to vzniklo, ako to vzniklo. 😀

petpop
16. dec 2011

@kokorunecka Jo jo, potom zase napisu, co me "sokovalo" 😀 Mi prijde, ze uz vsechno musim vedet, porad neco ctu o miminkach, o porodu apod. Ale oni si zase neco najdou, cim me dostanou, o tom nepochybuju 😀

@krakorka No, to je taky fakt, pro ne to musi byt nepredstavitelne, ze mame v sobe mimi. Muj si teda s briskem i povida a tak, ...ale kolikrat jak se maly vlni celym brichem....tak kouka, ze to je fakt neuveritelne! Mozna spis bude "chapat" u porodu...az maly vyleze 🙂 🙂

A @kokorunecka, to uz jsem myslim i psala, ale to tak kolikrat prijde i mne samotne, ze je to jak nejaky mimozemstanek ve mne 😀

paja83
16. dec 2011

Jo jo, přesně tak, my to máme těžké, ale oni taky. Manželův brácha je neustále nezaměstnaný, vždy ho někde zaměstnají a protože je lemp, tak ho zase vyhodí, bydlí s přítelkyní u tchýně (taky jsem to před tím, než jsme šli do valstního půl roku zažila a věřte, že horší peklo jsem nezažila, to je ženská, která je zralá na psychiatrii, protože lže o všem a k tomu dluží, kam se podívá, takže ekzekuce.....no prostě tragédie), která už to tam nemůže vydržet, ale tím, že on nechodí nikam do práce, nemají jiné možnosti (jenom to, že se ona na něj vykašle)...takže na druhou strau když to vidím, jsem ráda, že mm je takhle zodpovědný. No uvidíme, myslím, že to řeší skoro každá, hlavně na mateřské (obě moje kamarádky na mateřské s tím taky bojují), tak třeba manžílkové najdou ten kompromis🙂
@petpop Dej vědět, jaké jsou ty kurzy u vás🙂
@krakorka Jéé, závist, tady je šílenej vítr a déšť, že se mi nikam nechce i když musím☹

kokorunecka
16. dec 2011

@petpop 😀 Veď to, že ťa už raz šokovali a nie je vylúčené, že to urobia znovu 😀
Ja som sa dala na preštudovanie techniky dojčenia.. Aj keď teda sa ešte nevie či sa mi bude dať, ale pre istotu 😀
A mne to dôjde také vtipné, keď sa malá mrví 😀

petpop
16. dec 2011

@paja83 Ono to asi fakt bude i tim, ze jak sedime doma, nad vsim moc premyslime. Mi to takhle jednou pritel vysvetlil, a musim uznat, ze mel pravdu. Ze od doby, co nechodim do prace, jsem tohle teprve zacla resit. Ze predtim jsem byla rada, kdyz jsem prisla z prace a on jeste nebyl doma, aspon jsem mela chvilku sama pro sebe. A ze ted to jen vice vnimam, ze tak pracuje, a nemam kde porad travit ty dny, tak sedim doma sama a je mi smutno.
No co na to povedet? Ma pravdu 😀 A proto to asi resi vsechny zeny na materske 🙂

@kokorunecka No ja se tomu taky smeju. Nejvic me bavi, jak se maly hybe, ja rikam chlopkovi -koukej - a maly VZDYCKY prestane. Vi ze se nekdo diva, a nebude prece nikomu delat divadlo, nee? 😀 😀

kokorunecka
16. dec 2011

@petpop To aj tá naša hviezdička robila 😀 Teraz sa vyžíva v tom, keď mm bozkáva bruško, alebo tak potľapkáva 😀