icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

nuna55
27. dec 2011

@kohutovci ozaj ty si platíš dobrovolné poistenie?

kohutovci
27. dec 2011

@nuna55 ano platim.. viem, ze mi ho zacnu vyplacat odo dna ked porodim.. ale neviem ci ho aj dovtedy treba platit.. asi tam v januari skocim a informujem sa

nuna55
27. dec 2011

@kohutovci ja len či sa tie zmeny týkaju aj nás ked už sme tehu. Ja som si myslela že to bude vyplacané normálne s materskou ked si už splnila 270 dní.Niečo som čítala že sa baby odhlasujú a následne prihlasujú.Mám v tom chaos ja chcem isť na socku vo štvrtok lebo tam idem zaniesť aj papiere na matersku a ukončenie PN a ešte mi poradili že si mám dať spraviť súbeh poistenia či tam nemám náhodou aj nejaký preplatok. Ozaj platila si si to aj počas PN ?lebo viem že vtedy sa to nemusí platiť ale ja som si to pre istotu platila aj tak človek nikdy nevie 🙂

kohutovci
27. dec 2011

@nuna55 to som teraz napisala dobru blbost.. 🙄 s tym vyplacanim.. pomylila som si to s tym, ze si ho musim platiti minimalne 270 dni ale kedy mi ho zacnu vyplacat.. to neviem.. teraz ako som vypisovala papiere na matersku som tam uviedla, ze si ho uplatnujem.. a veru neviem ci ho este treba platit..alebo nie.. kedy ho zacnu vyplacat.. este za december sme zaplatili.. a v januari sa pojdem opytat.. ty si sa nato informovala ako to je?

kohutovci
27. dec 2011

@nuna55 pocas pn som si to pripoistenie neuplatnovala tak som si ho platila nadalej... nepocula som o tom, ze sa vtedy nemusi.. preco ty ides na socku odniest papier na matersku? nemal by to posielat zamestnavatel?

nuna55
27. dec 2011

@kohutovci no zatial neviem nič presne budem mudrejšia vo štvrtok ale v jan.2012 budem musieť ešte zaplatiť za december 2011 lebo ved sa to plati spatne.Ozaj a dala si si vypísať dve materské a jednu si odovzdávala u zamestnávatela a jednu na socke?

nuna55
27. dec 2011

@kohutovci mne v práci kázali aby som si dala vypísať dve materské tak ako aj PN-ky som mala dve a jednu som si sama nosila na socku a druhu som dávala zamestnávatelovi

kohutovci
27. dec 2011

@nuna55 gyna mi dala iba jeden papier.. ten som vypisala.. odovzdala zamestnavatelovi a ten ho posielal do socky.. dufam, ze som nemala dostat dva papiere a jeden poslat tam a druhy tam.. lebo ma klepne 😕

nuna55
27. dec 2011

@kohutovci vo štvrtok idem k doktorke tak uvidím a dam ti vedieť, lebo ja som si dnes volala do práce a hned to bolo prve aby som si nezabudla pýtať dva papiere bolo mi to divne ale ved uvidím, fakt neviem.A ty si si už platila za december? to si zaplatila dva krát za mesiac?

kohutovci
27. dec 2011

@nuna55 co sa tyka pnky.. vzdy som obe odovzdala zamestnavatelovi a on to posielal do socky.. nikdy som nic sama neposielala do socky.. a s tou materskou teraz fakt neviem ci je to oki.. kedze moja gyna je aj moj zamestnavatel.. tak preto mi dala asi iba jeden papier.. hmm.. vo stvrtok idem do poradne.. tak sa jej spytam

kohutovci
27. dec 2011

@nuna55 jeho aj ty ides vo stvrtok do poradne? 🙂
rada by som aj do tej socky skocila.. ale u nas maju strankove dni iba pondelok, streda, piatok.. a vtedy mm robi takze az po novom roku.. lebo peso si uz veru sama do mesta netrufam.. takze ak sa nato v socke informujes,.. budem ti vdacna.. 🙂
my sme si na zaciatku jeden mesiac predplatili a odvtedy sa to s nami taha.. takze preto si myslim, ze uz mame vybaveny aj december..

nuna55
27. dec 2011

@kohutovci no necháme sa prekvapiť čo všetko ešte treba povybavovať kvoli pár € 🙂

kohutovci
27. dec 2011

@nuna55 no jo.. uvidime 🙂

mell
27. dec 2011

ahoj holky, my jsme se dneska vrátili domů od tchýně, to je taková pohoda, být zase doma... 😵 😵

Koukám jen na poslední stránku a co se týče poporodních vložek, tak většinou je v porodnicích dávají, ne? Teda aspoň v té, co budu rodit, tak jsou volně k dispozici, stejně tak i noční košile - ty si teda beru svoje, bo mám citlivou kůži a oni to perou v děsných dryjákách, takže po prvním porodu jsem se z toho osypala. Vložky teda neberu žádný, plenky - vezmu jedno balení asi ty huggies z organický bavlny, vlhčené ubrousky nějaké absolutně natural (ty heřmánkový, aloe vera apod. sračky jsou hrozně agresívní na tu jemňoučkou kůžičku miminka), ale stejně budu mejt prdelku jen pod vodou, to je to nejlepší, co se dá udělat. A podložky žádný taky neberu - pro sebe dostanu, miminko budu přebalovat na zavince.

@emilly kočárek mám po prvním dítku - Teutonia Spirit S3, jsem s ním naprosto spokojená, jezdíme po louce, poli a nijak ho nešetřím, takže sporťák je to fakt OK a i hezky vypadá 😉 Jen to není asi úplně kočárek na obříky, korbička ještě ujde (na kombinovaný kočár), ale sportovní nástavba je malá. Kvalita podle mě odpovídá tomu, že je to německej kočár a je prostě tip ťop.
Ale záleží, co od kočáru chceš, každej má úplně jiný požadavky 🙂

defs
27. dec 2011

@kristinaanna Ahojky, má k tomu kočárku odpor, tak ho ani nepřemlouvám.I když dnes jsem nakousla, že koupím levnější podvozek a dám ho na balkon a nebo budem střídat, tak ani moc neodporoval... jen trošku 😉
Jinak Dorjan taky zvažuji, jen mě zaráží, že se ho lidi strašně brzo zbavují cca po 3měsících, tak v tom hledám nějakou zradu. 😖 . Ale děkuji holky

defs
27. dec 2011

@rossalinda Asi to vyhraje captiva. Koukám, že máme skoro stejný termín 🙂

xxx.klarka
28. dec 2011

@mell U nás nedáváají vůbec nic, vše musíš mít svoje - až teda na olejíček do koupele, krémík a rybilku na zadečk pro mrně.

andryskam
28. dec 2011

Ahojky, chystám se vyprat miminkovské oblečky. V čem jste je prali vy? Četla jsem, že by se neměla používat aviváž. Je teda nějaký voňavoučký prací gel nebo prášek? Díky moc za odpovědi 🙂

defs
28. dec 2011

Ahojte, prala jsem v Batoleti a v Lovele, a co se týče vůně asi víc na prádle vydrží ta Lovela, měla jsem tekutou.

xxx.klarka
28. dec 2011

ahojky,
Tak jsem byla v poradně a dle odhadu má mimi "jen" 1981g, počítala jsem více, jelikož Naty v tom samém týdnu s rozdílem dní měla už 2600g. :-O Vím že to je jen odhad, ale stejně. Tak věřím, že mám ještě možnost porodit menší mimi než byla Naty. 😀 Jinak příští týden poslední odběry, stěr na streptokoka a natáčení monitoru.

@andryskam Prala jsem v batoleti a používám i batole aviváž.

andryskam
28. dec 2011

@defs No já právě četla, že Lovela krásně voní, ale prý moc nevypere skvrny. Já mám stejně všechny věcičky nové 😉

petpop
28. dec 2011

Dobre dopoledne, poprala bych i rano 🙂 ja teprve pred chvili vstala... Nekde jsem cetla, ze pred porodem je zena vice spava, ze dospava do zasoby... tak to asi plati 🙂 Nikdy jsem nemela problem vstavat kolem 7...a ted spavam skoro kazdy den minimalne do 10..

Vcera jsem kompletne vytuhla..horka vana se prckovi asi moc nelibila, citila jsem, jak tam sermuje hlavickou dole, tak jsem ho dlouho netrapila, natahli jsme se s Drahousem na gauc k filmiku, ...a tak jsem zalomila 😀
Dneska mi Drahy po trech volna zase odesel do prace, je mi nejak smutno ☹ ale zabavim se uklizenim a chystam doprat posledni varky mimi oblecku, plysaku a veci do porodky.. Pak uz slibuju konecne dobalim, az mi uschne vyprana cestovka 😀

krakorka
28. dec 2011

Ahojky,dnes jsem se krásně vyspala a je mi i lépe,sice rýma furt hustá,ale zatím mi neni blbě jako včera.Já mám ¨na praní persil sensitiv(myslim).hodně si chválí dreft.

Já vám ty poradny závidim,já jdu až 12.a to je ještě za dlouho!

nezbednica
28. dec 2011

@kohutovci čitala som si Vašu diskusiu ohladne dobrovolneho poistenia a ohladne materskej, takže gynekolog ti mal vypísať dva tlačivá na materskú jednu zamestnavatelovi a druhu na to dobrovolne aby si si ho mohla uplatniť, jednu materskú treba zaniesť zamestnavatelovi a druhu na socialku a vypláciť ti nebudu ked sa babatko narodí ale hned od nastupu na materskú aspon ja mam take info.

mamilia
28. dec 2011

@andryskam ajoj ja som vsetko prala aj periem v Lovele gel...som spokojna..🙂

Dnes sme boli v poradni drobcek ma 2500g ...
Juuuuj zienky tak sa moc moc tesime ..vlastne to vy sa viete lebo uz ani vy sa neviete dockat kedy budemte drzat vonavucke babenko....🙂🙂🙂 vsetko bude take drobunke...🙂

xxx.klarka
28. dec 2011

@mamilia taky se neskutečně moc těším, už aby to bylo. Hlavně jsem zvědavá co bude mlaďaska dělat na brášku. 😀

mamilia
28. dec 2011

@xxx.klarka presne tak ako bude reagovat dcerka na maleho braska..🙂

kohutovci
28. dec 2011

@nezbednica panenko skakava to mi ani zo srandy nehovor..lebo ma porad oblieva studeny pot.. 😠 zajtra idem do poradne.. tak sa gyni spytam preco som dostala iba jedno tlacivo a uz vidim... ze budu problemy.. ach 🙄
@mamilia jeeeeej.. no krasne rastiete.. 🙂 a uz sa citis lepsie? my ideme zajtra do poradne tak som zvedava na nase miery 😝

mamilia
28. dec 2011

@kohutovci 🙂.hej hej...odhadovans porodna vaha bude do tych 3 kg...tak ako somaj malu mala...tak vies co.?? 25.12 a 26.12...my nebolo bohvie ako dobre..ale predychala som..🙂 som zvedava na vas ako dopadnete.v poradni..ozaj my sa budema stretavat v Ruzinove na poradni o nejake tie dva tyzdne.cca...ze ??

petja
28. dec 2011

@mamilia s tou váhou zajímavý.mám na chlup stejnou k dnešnímu dni,ale porodní mi říkal že bude přes 4kg.Tobě říkali do 3kg???