icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mihouk
5. apr 2012

@zuzky1104 Ja by som jej dala asi nieco proti bolesti a poriadne vycistila, pokial to nebude nutne, tak by som na pohotovost nesla, nikdy nevies na koho tam narazis. Neviem ako dobre vie Juninka popisat bolest, lebo ten nas truhlik, niekedy ani sam nevie co ho boli a s nim je to tazke. Dufam ze to nebude nic take vazne a budete mat kludne sviatky a mozete si do sytosti vychutnavat cokoladkove vajicka.
A vsetkym prajeme krasne sviatky, hlavne vela pohody a stastne mimiska a poniektore aj tie starsie mimiska, lebo u nas ked je strasie zle ako cert, mensie na to vzdy reaguje. Tesi ma ich surodenecke prepojenie, ale niekedy je to na hlavicku. 😉

larosa
5. apr 2012

všetkým kočkám prajem kráááásne sviatky.....hlavne rodinnú pohodičku 🙂 😵

@zuzky1104 ako vieš, že milujem Veľkú noc? už som písala? áno mám ju radšej ako Vianoce 🙂

@mimuska2 čítala som raz niekde, že pre dieťa je horšie keď mu olížeš cumlík ty ako keby si mu ho dala rovno zo zeme alebo piesku...tak si vraj samo vytvorí protilátky a obranyschopnosť, ak mu olížeš tak tvoje baktérie sa prenesú do jeho pusinky, ktorá sa s tým nevie vyrovnať... dievčatám som cumlíky olizovala, ale odkedy som čítala ten článok tak som sa rozhodla, že Amy ho olizovať nebudem, ale občas sa stane 😀 my máme tiež prepichnuté ušká a bolo to presne tak ako písala @martinka8 cestou domov malá spala, čistila som jej to ešte zopár dní liehom a natierala framykoinom...

@zuzky1104 má v tom zúbku dierku? ak áno, namoč klinček do vodky- vylúhuj ho tam aspoň pol hodinku a potom ten klinček daj do dierky zuba alebo namoč vatičku a tú jej tam daj, v lete sme boli na žúrke a tam Tonku začal bolieť zub a bol tam jeden stomatochirurg a ten to urobil a normálne jej to umrtvilo ten zub a prestal ju bolieť asi ta na týždeň- naša zubárka povedala, že to je ako nejaký utlmovák bolesti 🙂
@martinka8 užite si 😉
@tamaska aj vy si užite 😵
@bboossoorka no presne to isté robím 🙂 vincentka a vysávač, len Dr. vravela, že jej mám vystriekať aj niekedy medzitým, aby mala zvlhčenú sliznicu 🙂 tak to robím a nechraptí tak

katun
5. apr 2012

@bboossoorka ahojky, aj moj kubko chrci a hrozne kasle.. adamko si priniesol zo skolky kasel a napriek mojim upozorneniam neustale kubka bozkaval, takze sa tomu neubranil a kasel dostal tiez... co uz. davam mu mucosolvan junior, do nosa morsku vodicku a uz som parkrat dala aj nasivin pre babatka - vtedy sa mi podarilo aj odsat sopliky. tiez neviem, ci mam davat este tie kvapky na vykasliavanie, alebo radsej pockat, ci kasel prejde sam.. no ale vsetkym prajem prijemne prezitie sviatkov v kruhu rodiny 😉

mihouk
6. apr 2012

@katun Nasa tiez uz kaslala aj spolila a doktor povedal, ze druhe deti byvaju skor chore, ale potom odolnejsie. Ja som len poctivo vysavala a kvapkala morsku vodu, dala vankus pod matrac aby bola vysia a trpela ako pes, lebo som jej nevedela inak pomoct ☹

katun
6. apr 2012

@mihouk mas pravdu, a uz jej to preslo?premyslam, ze zrusim ten sirup, .. asi ho od neho aj trochu brusko boli, len sa bojim, aby mu to nesadlo na priedusky.. zlaticka male, tiez trpim, ked ho vidim, ako si nevie poriadne odkaslat,..

mihouk
6. apr 2012

@katun Jedine na co som myslela je, ze Tili nema este poriadne vytrenovane svaly na kasel, takze jej to bude ovela dlhsie trvat kym jej to prejde. A tak aj bolo 3 tyzdne a uz skoro nekasle.
Ozaj aj vase babuska by najradsej iba sedeli, lebo nasa truhlinka, ked lezi tak sa jeduje a ked ju vytiahnes za rucky, tak sa zacne rehotat a kukat okolo a na bruchu ani za svet 😀

michaelka5
7. apr 2012

zienky co mate 2 deti, tie starsie vam neziarlia? lebo nas Matej bol dlho v pohode, ale asi to zacalo☹...vo stvrtok som ho nechala sameho s Mareckom v izbe a za chvilu som letela naspat lebo som pocula taky tupy naraz a potom neskutocny plac...a Marecek nebol na gauci ale meter od neho a na zemi...dole bruskom☹...som sa strasne zlakla. ale Marecek je v pohode,trochu ma hrcu na cele, ale sono hlavicky bolo ok.fakt neviem co to do Mateja voslo. inak ho ma rad, ale asi pochopil ze to uz nieje babika len na spinkanie.

inak soplenie a kaslanie mame aj my zasebou...na sopliky davam cisty fyziologicky roztok, rozpusta hlieny a lahsie sa daju odsat.

katun
7. apr 2012

@michaelka5 aj u nas sa uz zacalo ziarlenie,.. tiez ho ma rad, neustale pusinkuje, ale napr. chce vsetky jeho hracky, vezme mu hrazdicku a sam sa pod nu polozi, .. alebo ked sa mu nevenuje dostatok pozornosti, zacne zurit a byt zly,.. takze ziarli urcite, aj ked sa tiez bojim toho, aby mu nahodou neublizil, lebo ked ho upozornujem, aby ho hladkal jemne a nelahol si nanho, tak narocky sa takmer cely zvaly na to babo 😒 ale inak je to zatial ok, su zlati obaja 😀

katun
7. apr 2012

@mihouk jejda, tri tyzdne? tak my mame prvy za sebou a cakaju nas teda este dva? ja jaaaaaaaaaaaj .. som zvedava co dovlecie adamko zo skolky nabuduce. cakam, kedy pridu kiahne ☹

mihouk
7. apr 2012

@michaelka5 @katun Ziarlenie uz mame aj my, ale asi tym ze mame babu tak Maxim je jemnejsi. Stale ju bozkava a chrani pre druhymi, ale bere jej vsetko s sim by sa mohla hrat, dokonca minuly tyzden ked videl ze sa jej venujem, tak naschval rozlial dzus a pocikal mi celu kupelnu, takze som na neho nakricala a ptom reval a samozrejme aj Tili, no blazinec. Vidim na nom, ze vyuziva kazdu chvilku ked moze byt so mnou, ale akurat rano sme o tom hovorili, ze to nie je az take zle a ze to zvlada celkom dobre.
A prikladam foto, ze jej naozaj berie vsetko a to nemam fotku kde je narvaty v jej vajicku do auta. 😀

zuzky1104
7. apr 2012

@larosa ano, pisala si , ze mas radsej Velku noc, este ako tehotna, myslim, ze to bolo okolo Vianoc, ale ja fakt neviem preco??? 😀 😀 😀

zuzky1104
7. apr 2012

@mihouk
@larosa
Dakujem za rady, neviem, ci ma tam dierku ☹ a je pravda, ze som si nebola ista, ci vie definovat miesto bolesti, ale bolo to tak tesne po zjedeni cokolady, tak som zneistela. Momentalne je ticho takze jej to nepripominam a normalne papa, takze myslim a verim, ze to vydrzime a pojdeme k nasej, lebo fakt je , ze nema pekne zubky a ma uz kazy ☹ a predne zubky sa jej polamali asi pohnili, inak uz ako 9mesacnej jej zacal cernat predny zubok, co sladkosti rozhodne este nepapala, tak neviem, cim to a preco to tak je...

zuzky1104
7. apr 2012

@michaelka5 Moje nervy, nastastie bez nasledkov. Nechavam ich aj ja sama, ale neustale myslim, ci starsiu nieco nenapadne, no zatial este v ramci normy....

A to ziarlenie to asi pride vzdy na nejaku dobu a u nas je to ako spominala @mihouk berie jej veci, lezi v jej postielke, vajicku, surne potrebuje hrkalky, a ked ona place, tak reve ako ona a nasla si aj cumel jej stary, co som nevyhodila (nikdy cumel ani ako babetko nechcela, ale teraz ho potrebuje, ale zistila, ze to je o nicom guma, takze uz nedudle-chvalabohu), chce sa nosit a hojdat ako babo, a take...no a mam malu nechcat revat a mam byt s nou a nemam jej dat didu.....niekedy -casto neviem, co skor, a trapi ma, ze sa starsej nevenujem, len nutne zalezitosti, pri kojeni jej citam riekanky...ako to robite vy?

mimuska2
8. apr 2012

@mihouk no tak to presne ako pises je aj u nas🙂len by sa najradsej za ruky vytahovala do sedu a na brusku vydrzi 5 sekund a hned rev🙂

martinka8
8. apr 2012

aj my len sedkat chceme 🙂 a ma toho naramnu radost ze sedi a keca neskutocne vela 🙂 a dnes sa prvy krat pri kupkani pretocila z chrbatika na brusko 🙂 ale iba na jednu stranu. Uzasne to bolo 🙂
Inac sme sviatky zvladli super, na chate bolo uzasne, Lili bola dobrucka, v noci pekne spinkala, tak som oddychnuta, mala som tam dalsich 7 ludi co sa mi s nou hrali 🙂

larosa
8. apr 2012

@zuzky1104 neviem prečo, ale Veľká noc má pre mňa inú atmosféru...oveľa viac to nejako duchovne prežívam 🙂

ženy zajtra vám prajem veľa vody 🙂

mihouk
8. apr 2012

@larosa Sa ti to povie, mas 3 baby, ale mna zajtra caka olievacka od Maxima, tak dufam ze pochopi ze je to len raz do roka a nie cely den 😝 On sa blbosti veeeeelmi rychlo uci.
@mimuska2 Ja ked dam Tili do kocika, tak ju trochu nadvihnem a potom cuci ako 5 penazi, kludne mozem varit a ona len pozera a pozera, ked si ju dam uplne k sebe, tak kecame a rehoceme sa. Aka panicka dolezita 😀

larosa
8. apr 2012

@mihouk mužík sa vyžije 😀 minile sme boli v Lidli a Saška chcela, aby sme kúpili tatikovi korbáč nech nás má s čím vyšibať 🙂 asi tiež bude milovať Veľkú noc 😀

mihouk
8. apr 2012

@larosa To bude po maminke. Mne jedine prekaza to oblievanie, ja proste neznasam byt mokra 😝 😝 😝 😝 , ale kedze tu korbace nezozenies a manzel je lenivy si ist natrhat prutiky, tak ma oblievanie neminie. A ani neviem co by robili susedia, keby ma videli utekat pred nimi dvoma a oni by ma sibali, ved by policiu volali 😀 😀 😀

mimuska2
8. apr 2012

@mihouk no ja som to skusala s vajickom a nezabera ja varim s malou v rukach🙂🙂

larosa
8. apr 2012

@mimuska2 neskúšala si ju nechať v hracej deke? alebo v kresielku? deku myslím, že máš- podľa fotiek 🙂 no ja ju niekedy nechám aj vyrevať- no hrozná matka som 😝 ale už som varila aj s malou na rukách, aj v nosiči, aj v šatke, občas zaparkkujem kočiar až v kuchyni 😀

mimuska2
9. apr 2012

@larosa no hracia deka ju bavila iba ked ju prvy krat videla aj to nejakych 10min🙂ona by sa najradsej stale prechadzala alebo dvihala za ruky do sedu🙂kocik ju tiez bavi iba ked jazdim inak nula bodov🙂je to spekulantka malinka🙂

michaelka5
9. apr 2012

ako tak citam vidim ze deturence nam pekne ožívaju...ten moj toho tiez nakeca, asi preto ze sa nemoze hybat, tak eka, beka, vykrikuje, jadnoznacne nechce byt sam🙂, ja mam v kuchyni stolicku co sa da aj pre babatko preklopit, a ma tam aj hraciu hrazdicku, no parada niekedy si pokeca aj s tou rybyckou co je tam zavesena...ale zehlim zarucnene len tak ze ho mam v babynosici, to prespi aj cely den keby ho nosim😀. my mame kociar len na vozenie, a beda zastavit...
inak pokrok mame aj my uz dvihame trosku hlavicku , len sediet sa nam neda skrz tie remene, ale my Vas dobehneme🙂
@mihouk v UK sa velka noc neslavi?, lebo ja mam pocit ze tu na Sk si z toho uz robia druhe vianoce ludia...no ja mam veget, ja neriesim ani jedno ani druhe a mam klud 🙂, len ma to zaujma ze ako to tam mate Vy?
@mimuska2 moj tiez na bruchu hysterci...ale ked mu dam dole popruhy tak je spokojnejsi...uz vcera aj hlavku zdvihol a popasol konicky🙂 som sa tesila jak male decko...len to nerobim casto aby si tu nohu nevyklbil...to by ma ortoped asi nepochvalil
@larosa hi, som si stale myslela ze Velka noc bola vymyslena na potechu muzskeho obyvatelstva, ale vidim ze aj vytesene zienky sa najdu 🙂
@zuzky1104 no nas nastasti Mareckovi hracky nehradne, ale asi mu ani ziadne svoje nepozicia...ked si aj nieco pozera tak mu pripomeniem ze je to Mareckove...a on to hned hodi tam odkial to vzal...dnes mu ale zase treskol do hlavicky, vlastnou hlavou...asi chcel urobit baram baram buc, len to bolo hodne silnejsie...revu bolo 🙂, ale krv netiekla tak nebudem stresovat...a ked sa nedivam tak k nemu pride a chce ho posadit...teda divam sa ale tak aby ma Matej nevidel🙂 ze co s nim vlastne robi, no asi sa s nim chce hrat🙂, aj ked minule zase povedal ze : Marecek chce zomret☹, viem ze cekom nechape co to znamena ale som bola smutna z toho, a potom pride a da mu pusinku, pohladka...este je tiez "babatko"...no vela ho musim nosit teraz na rukach, aby mal pocit ze je rovnako dolezity...ale urobil pokrok, sam chodi cikat na zachod a sme zase uplne bez plienok 😵

larosa
9. apr 2012

@mimuska2 jooj to je boj 🙂 naša v hracej deke tiež nechce byť, ale v lehátku posedká aj polhodinku, pospí mi aj v postieľke- keď má dobrý deň, ale najradšej je vonku v kočíku, tam pospí aj niekoľko hodín... budúci víkend ideme na romatiku s mužíkom do Viedne, teda skôr ja, tak uvidíme ako bude spať tam a ako mu bude spať, keď ja budem na koncerte 😀
inak v poslednej dobe mám asi málo mlieka, malá je v kuse hladná, tak sa kojíme aj každú hodinu, no des 😝

mihouk
9. apr 2012

@michaelka5 Slavi sa tu velka noc, ale nie sibackou, tu sa hladaju vajicka, takze bab nepidu skratka. Mali sme v plane ist hladat vajicka aj my, ale kedze tu cely vikend prisi, tak sme ostali doma. Maxim bol zlaty, lebo manzel mu vysvetloval ako sa oblieva, dal mu maly poharik a on ho vypil. Tak mu dal druhy a ten vypil tiez 😀 😀 😀 😀 😀, takze tento rok som to schytala iba od manzela a velmi decentne a aj Tilka dostala kvapku a vytesovala sa tomu.
My sme tiez bez plienok, doma uplne a von ked ideme na prechadzku a na kratke vzdialenosti. Najlepsie je ze teraz si vymyslel ze bude cikavat do sprchy, je pekne ze to robi sam, ale stale mam ocikanu sprchu. Ale niekedy neviem co si mam o nom mysliet, lebo predvcerom bol sam na poschodi, zobral si serblik a pekne sa sam vykakal, iba nam to prisiel oznamit a o par hodin na to sa cely pocikal v zahrade a pritom tak rad ocikava kvetinky. Uz som rozmyslala ze to robi pre pozornost, lebo ovladat moz vie.
@larosa Vikend ti teda uprimne zavidim, na aky koncert ides???? Inak mozno to nebude malo mlieka, ale dalsi rastovy spurt..... skoda ze nemozu ostat take malinke, my uz mame 7kg a kedze by sa najradsej nosila, tak je to riadna zaberacka, juj keby nebola taka zvedava 😀

mimuska2
9. apr 2012

@larosa to je🙂dnes moj stary prisiel nato ze ked jej pusti na tablete videoklipy tak je ticho a pozera🙂

larosa
9. apr 2012

kočky dnes má naša Tonička 8rokov 🙂 keď sa narodila bol Veľký piatok 🙂 želáme jej všetko naj naj najlepšie 😀

@mihouk idem na il divo 🙂 juchú tak sa teším, chcela som ísť minulý rok keď boli v Bratislave, ale boli tak brutálne drehé lístky, že až 😝 tiež si myslím, že to bude len nejaká kríza, ale už nevládzem, ešte som sa nedala dokopy z toho že boli všetci chorí, teraz veľká noc....ona má len okolo 5,5kg, takže nie je taká ťažká, zato náš Jurko má cez 7kg a toho držať je des...
@mimuska2 no super nápad 🙂 dajaká DJka bude 😵

mihouk
9. apr 2012

@mimuska2 Pockaj par mesiacov a bude ti ho sama obsluhovat. Nas Maxim je sice starsi, ale uz sa k mojmu laptopu len tak lahko nedostanem, nase telefony ma uz v malicku, minule sme ho nacapali stahovat hry. Nehovorim ze vie co robi, ma system pokus-omyl ale ked mu povies odfot to a to, tak vie co ma robit. Uz dokonca fotil tatinka v sprche nas maly paparazzo 😀 😀 😀 A synovec (tak stary ako Maxim) zapne tablet a uz skype-uje. Takze bohvie co postvaraju tieto nase herecky.
Nasa Tilka, dnes zase mala sedavy den, vzdy ked som ju posadila, tak vykecavala o dusu, dokonca sedela sama na gauci a ani ju nenaklanalo, sikulka. 🙂
@larosa Il Divo, pekne a kto ti bude strazit malu, alebo ju beries zo sebou na koncert??? Tonke prajeme vsetko dobre a tebe aby ta kriza skoncila 😉

mimuska2
10. apr 2012

@larosa vsetko naj prajeme.
No dj bude po rodicoch,stary kedysi hravaval a aj ja pred tromi rokmi🙂
@mihouk no ved toto🙂deti vedia lepsie robyt s takymi vecami🙂

larosa
10. apr 2012

@mihouk na koncert idem sama 🙂 mužík bude s ňou a kámoška čo u nej budeme 🙂 snáď to nejako zvládnu 🙂
@mimuska2 no budúcnosť je jasná 😀