Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@larosa no veru uvidime...ach, uz teraz sa bojim...uz v utorok nas to caka...ja to neviem preco strasne prezivam...asi preto, ze som tolko o tom citala...radsej menej vediet...musim sa aj ja ako mamina na to pripravit...aj dr mi povedala, ze to nemam tak prezivat...tak sa budem snazit to troska v sebe potlacit....
@jankaja fiha, tak to je teda riadna sikulka 🙂 to nasmu malemu sa uz podarilo prevalit, ale bola to len nahoda...zatial sa ani nejako moc nesnazi...za to sediet, to by chcel neustale na nas 🙂 perinku, teda zavinovacku uz nepouzivame asi dva tyzdne, ale na noc ho zaviniem tak jemne do makkej deky, nech ma taky pocit bezpecia...a velmi sa mu to paci...no a nosim ho veritkalne, on po leziacky to nema moc rad...takze len tak ze ho mame pekne na sebe, hlavicku mu podobierame, aj ked ju uz krasne drzi, ale pre istotu....a vy ako? pouzivate este perinku???
@jankaja aj my sa uz otacame ale len na jednu stranu, na druhu sa jej vobec nechce 🙂 perinku nepouzivam, teda zavinovacku, ja som perinku nepouzivala vobec. Iba ak ju vecer uspavam este ju zvyknem zabalit do zavinovacky a tak na ruckach uspat, ale aj to v poslednom case zlyhava 🙂 a ked ju nosim cez den tak len vertikalne, ona uz po leziacky odmieta byt, lebo nevidi. alebo este na lietadielko 🙂 takze po leziacky, ale dole hlavou.
To slintanie je iba ak idu zubky.mne mala slinta uz tri tyzdne🙂papa si stale rucky a stale ma stoho zabu tak som jej kupila kusatko a pomohlo🙂aj moja mala sa pretocila uz asi 5 krat z bruska na chrbatik a o sedeni ani nehovorim len jej dam prsty ona sa chyti a uz sa zdviha🙂len vobec nechce byt na brusku ☹
@zuzky1104 na výber som nedostala, ale to nevadí 🙂 Mirka 2010 tu písala, že niekto dáva očkovať najprv jednu vakcínu do jednej nohy a o 2týždne druhú vakcínu do druhej nohy...
@jankaja perinku nemáme už dávno, nosila som ju len asi 3týždne-aj to len doma, malú nosím ako mi príde, nikdy som to nejako neriešila, vlastne od narodenia ju nosím aj tak aj tak 🙂
malej sa konečne zapáčilo na brušku 🙂 a trocha tak vydrží a neplače, keď tak už nechce byť, tak sa prevalí na chrbátik, ale tiež sa prevracia len do jednej strany 🙂
a už sa nahlas smejeme, normálne sa chichoce, keď sa šaľkáme 🙂
@mirka2010 aj ja mam strach z toho ockovania, pravdupovediac pri prvej dcerke som vobec o ockovani necitala, proste som vedela, ze sa to musi, ockovali sme sa aj my a pod. lenze presne teraz citam a je mi z toho zle, som zmätena, neviem, co mam robit, najradsej by som neockovala, a ked sa pytam lekarky mam pocit, ze som za histerku 😖 pomoooc fakt tentokrat mam obavy ☹
@mirka2010 Aj ja milujem bodycka z H&M, pri Maximovi som ich objavila neskor, ale Tili ich ma hned. Normalne bodycka sa okolo krku roztahaju a tieto maju gombicek ci ako sa to vola a to mi hroooozne vyhovuje a material tiez, takze tym ze sa neznicia tak rychlo, sa aj ovela viac oplatia. Maximove mam odlozene, takze ked dorastie dokupim par ruzovych a je vybavena 😉 My sme aj dnes boli vymetat H&M a mame krasne saticky s klobucikom, uz aby bolo leto 🙂 🙂 🙂 🙂
Manzela mam slovaka, zomnamili sme sa tu a tak sme tu aj zostali, este nevieme dokedy, jeho to taha domov, mna velmi nie, beriem to tak, ze toto je domov pre moje deti a ja som si uz za tie roky zvykla. A ty chodis za tymi tvojimi kamoskami??? Teraz asi velmi nie co?, ale ked bude Marosko vacsi, je to len 2hodky letu.
@larosa dakujem 🙂 jasne, ze to dobre dopadne, tuk, tuk, tuk...a naozaj viac uz nechcem vediet...v noci ma to sice matalo, ale to preto, lebo sa to uz blizi....a vy sa uz umyselne prevalujete? nas este nechce...tak som zvedava kedy to na neho pride...na brusku byva velmi rad...ale neprevali sa...stalo sa nam to len 2 krat a to nahodou....uvidime...🙂
@zuzky1104 no uplne ta chapem...lebo ja som tiez az panicka z toho...kym som nemala maleho, ani ma to nenapadlo..napriklad ked mna pred dvoma rokmi ockvali proti tetanu, lebo som ho mala uz vyprsane...a klinec mi vrazil do nohy, tak to som proste neriesila, ze co sa deje pri ockovani...ale teraz, ked sa to tyka toho malickeho vytuzeneho pokladu, tak naozaj sa bojim...ale ako som uz pisala, nechcem uz o tom vediet viac....proste viem, ze toto povinne ockovanie musime obsolvovat a to dobrovolne nedame...nam ho ani dr neodporuca...ze pokial nebudeme vela cestovat, tak ho netreba..ale samozrejme, je to na kazdej mamicke, teda rodicoch, ako sa rozhodnu....
@mihouk ahojky, presne tak, H&M ma perfektne vecicky, mame aj pancusky, aj ine oblecko, ale velmi mi vyhovuje pre malickeho...hlavne tie body su perfektne, ten material je pruzny, prijemny, dobre sa peru, nemaju zmolky...no parada....no, za kamoskami nechodime vobec, len raz sme boli v Londyne za tou letuskou, tam ma aj manzel poziadal o ruku..🙂 a potom sme zacali stavat domcek, takze uz sa nedalo...a teraz je malicky, takze tiez dlhsie nepojdeme...mozno ked podrastie, urcite by sme radi isli...no a tretiu naj kamosku mam v Belgicku,takze tam sme este vobec neboli, tam pojdeme asi najskor....a ty si v UK spokojna? ja som zila 1,5 v amerike, ale len domov ma to tahalo....
@mirka2010 mne bolo v podstate jedno, či perinka alebo zavinovačka, ale nakoniec som sa rozhodla pre perinku, lebo má šnúrky, ktoré možno zaviazať, zavinovačky majú zvyčajne suchý zips. Máme štvorcové perinky, ale už sa do nich Natálka nezmestí, trčia jej nohy 🙂 Ale dobre sa s ňou v tom manipuluje, tak používame stále.
@jankaja 🙂 ten nas drobec sa uz tiez do zavinovacky nezmesti...ale na noc pre ten pocit ho zaviniem do deky a tak ho ulozim spinkat...je to pre neho prijemne, lebo vacsinou krasne zaspinka, takze ja si myslim, ze je to pre neho dobre 🙂 ale na tie krstiny dufam, ze tam este vydrzi...🙂 vasa mala sa uz tiez vie prevalit? to ten nas stale nic...tak neviem, dufam, ze sa coskoro prevali 🙂
@mirka2010 mna to domov tahalo zo zaciatku, ale teraz uz nie, lebo vzdy ked ideme domov na SK, tak lietame ako blazni po rodine a potom si uvedomis, ze si si vobec neoddychol a uz musis znova do roboty. A zivot tu je lahsi. Na Sk sme mali byt, ale aj ten sme uz predali aby sme si mohli kupit nieo tu, uz by bolo dost komplikovane odist odtialto, ale nie nemozne, mozno ked budeme stary, ale to ja chcem ist niekde kde je teplo 😀
ahojte, nevedela by mi niektora z vas nahodou poradit, ze ked si chcem urobit odtlacky rucok mojej malej, aku farbu na to mozem pouzit? temperky ani vodovky a ani nic take neprichadza do uvahy, lebo ma stale rucky v puse 😀 . neviete, ze ci na tuto cinnost existuju specialne farby? a napadlo mi, potravinarska farba by sa nedala pouzit?
@mirka2010 O uveroch a hlavne hypotekach mi ani nehovor, je to take iste ako na SK, ale kedze sme chceli nieco stabilne hlavne kvoli detom, tak sa proste bez hypoteky neda.
Mne moja rodina chyba, dokonca aj manzelova, len som si nesadla s jeho mamou a ked sme na SK a ona sa do nas stara, tak sa viac hadame. Ved uz su to skoro 4 tyzdne co sme ju tu mali na "pomoc" a konecne pomalinky vyprchava jej vplyv. Manzel je mamicikin milacik a to je na hlavu, aj to je jeden z tych vacsich dovodou preco chcem ostat tu, ja nepotrebujem v manzelstve troch. 😝 Ako keby ma obvinovala, ze som jej ho zobrala, ale najlepsie na tom je, ze on uz s nimi davno nebyval ked sme sa spoznali, tak neviem, ale to je jedno, to je do inej temy, hlavne je ze mame krasne deticky ktore nam robia radost, mne sice to starsie momentalne lezie na nervy, lebo ma svoje placlive-vynucovacie-vsetko je iba moje obdobie, ale snad jedneho pekneho dne prejde 😀 😀
@mihouk no, tak svokry to je kategoria sama o sebe...ja by som tiez vedela pisat svoje...aj ked ta moja ma ma velmi rada, ale povaha je to na cely roman 😒 takze si tu svoju mala na navsteve? to si viem predstavit, ako to asi vyzeralo...v takomto pripade je naozaj super, ze ste daleko...a ze zijete len pre seba a pre svoju rodinku....a co tak maly ma svoje obdobie? to je tazko, ked si vynucuje, chce byt asi stredobod pozornosti, vsak? to mas urcite co robit...aj malicku na starosti, aj kopec lasky a pozornosti venovat maximkovi...ale urcite to zvladnes na jednotku...a manzel ti tiez pomoze 😉 a byvate vo svojom domceku? alebo ste v prenajme?
@kajkovajanka ja som robila prostrednej do knihy a robila som s obyčajným atramentom, mala som na poduške ešte z roboty, čo som dávala deťom pečiatky 😀
@mirka2010 Maxim ma dost pozornosti o to sa neobavam, len nejako vystrkuje rozky. Odkedy mame Tili, tak ani k opatrovatelke nechce velmi chodit, ale neviem ci sa tam nieco stalo, alebo je to kvoli Tilke, ale aj tak rozmyslam nad skolkou. On ma Tili hrozne rad, dokonca niekedy az moc, stale by ju len pusinkoval a drzal, ked ju sadnem, tak on je hned za nou a uz ju podopiera. Ja viem ze niekedy musi neposluchat, vacsinou je to zlatko, ale ked ma svoj den, tak je to dost narocne. Aj manzel sa mu venuje, teda ked je doma, kiez by mohol byt doma stale, ze? 😉
Byvame vo svojom, teda v bankinom a za 25rokov v nasom 🙂 , ked sa Maxim narodil, tak sme si povedali, ze uz bolo dost podnajmov, lebo si nemozes upravit byvanie ako ti to vyhovuje a tuzili sme po nejakej stabilite, tak sme predali bytik na SK, aby sme mali aspon na zalohu, plus sme si museli dost prerabat, lebo predosli majitelia to tu trosku ponicili, kedze im banka zhabala dom. Maxim mal vtedy 6mesiacov a uplne si to uzival, bolo to nenarocne babo vyrastjuce v total bordeli a ustavicne sa hrajuci s nejakymi krabicami 😀 😀 😀 😀
A vy byvate vsetci v jednom meste, alebo manzela mas od inakial???
@mihouk tak to je super, ze mate svoje....to je na uk parada, ze ste vo svojom...vsak tam len tie podnajmy ake su drahe, vsak? a aky mate domcek? mne sa tie ich domceky s malickymi zahradkami velmi pacia...ten anglicky styl sa mi proste neskutocne paci....my mame tiez 4 izbovy bungalow s malym pozemkom, sme takmer v meste, takze nam to takto vyhovuje...nechceli sme ist na dedinu...mame vsetko blizko,...a hlavne nie som hlavne teraz na materskej odtrhnuta od sveta, lebo akonahle vyjdem von, tak postretam kopec kamosiek, kocikujeme spolu, peso prejdem do centra...tak som spokojna...🙂ty si teraz na materskej, ale co si robila predtym?
@larosa atramentom? fiha 😀 , a to si sa nebala, ze to malej moze uskodit, ked si bude oblizovat rucku? ci sa ti to podarilo poumyvat uplne? a dakujem za tip 😉
Tak dnesna kontrola noziciek dopadla tak ze na noc balit na siroko.no stale lepsie ako karina🙂
@kajkovajanka robila som to, keď mala asi 2mesiace-3? nepamätám presne, ale prečo by si to mala olizovať? 😀 otlačila som a hneď umyla, potom aj nôžku...neboj nič sa jej nestane 🙂 ale vôbec sa nepamätám, či spala, či bola hore... 😉
taaak a sme zaockovani 🙂

@mihouk no tak, to my este co to z - ponosime...hlavne bodicka z H-M su skvele, tie ideme doslova zodrat...a to ich nosi od narodenia...vtedy mu boli sice velke, ale stale su mu dobre a este urcite nejaky mesiacik ponosime...no, my sme na SK, ale boli sme v Londyne, mam tam kamaratku, je letuska...a dalsiu mam v Hereforde, to su moje dve naj kamosky...a su od nas daleko...tak preto ma zaujimalo, ze kde ste...a manzela mas slovaka, ci anglicana?