icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

martinka8
16. apr 2012

@zuzky1104 plakala velmi?

vicki2012
17. apr 2012

Ahojte maminy januarovych babeniec. Ma niektora z vas skusenosti zo zapalom ocka? Dnes rano ked sa moja dcera zobudila mala zahnisane cele lave ocko a teraz jej slzi? Neviem, ci hned ist k pediatrovi, ci pockat den. dakujem vopred za prispevky.

martinka8
17. apr 2012

@vicki2012 ahoj, ja som sa raz o to zaujimala, lebo sa mi zdalo ze ma mala ocko zapalene, ale preslo jej to. a docitala som sa ze kvapnut materske mliecko a este pripadne potierat tamponikom namocenym v harmancekovom odvare. Ale stale novym tamponom, nepotriet dva krat tym istym 🙂

zuzky1104
17. apr 2012

@martinka8 ano, plakala ako "naraty", ale ona je vobec taky placko-citos, ked ju porovnam so starsou 🙂 a vecer bola taka, ze nie a nie zaspat, mrzutejsia, dala som jej malinku davku panadolu a myslim, ze v noci mala aj teplotku, tak take su tie ockovania uzasne, co narobime 😒

zapka21
17. apr 2012

@vicki2012 No, pojde asi o upchaty slzny kanalik (my sa s tym trapime uz 3 mesiace, o tyzden uz ideme na preplachnutie). Treba ist k pediatrovi, ten posle na ocne. Mozno bude treba antibioticke kvapky, aby sa preliecilo (ale to povie ociar)

kajkovajanka
17. apr 2012

@larosa preto sa pytam, lebo nasa si rada strka rucky do ust vzdy, ked moze 😀 a medzi prstiky si schovava spinky 😀 a ked to vidime, tak jej to chceme ocistit. lenze ona vtedy stiahne ruku do pasticky a nemame sancu 😀 . tak ptreto premyslam nad tym, ze aku farbu pouzit, lebo predpokladam, ze aj pri najvacsej snahe jej to poriadne poumyvat, sa mi to uplne dokonale nepodari 😖 . a u nas to bude asi jednoznacne v spanku 😀

michaelka5
17. apr 2012

jaj zienky az Vam zavidim ked citam ze poniektore deturence sa tu uz vecia pretocit, moj trosku zacal hlavku zdvihat ked je na brusku, ale velmi sa mu to nepaci. o pretoceni ani slichu, a remencov sa tiez asi tak skoro nezbavime,hrozia mi sadrou tak to si uz vobec neviem predstavit☹ ako na tom bude s motorikou...

michaelka5
17. apr 2012

@zuzky1104 ako ste na tom s klbikmi? my mame ten lavy tiez 2c, ani neviem ci tie remence maju nejaky zmysel, ved sa mu to vobec nelepsi.ale do sadry ho nedam.ved ide leto, chudak sa mi v tom uvari, uz teraz je nervozny ze sa nemoze vystriet...co potom? my ideme na ockovanie buduci tyzden, tak som zvedava ako to zvladne...drzte sa

michaelka5
17. apr 2012

@martinka8 @vicki2012 no mne ocny pri Matejovi zakazal cokolvek kvapkat do ocka okrem kvapiek co mi predpisal...vraj materske mlieko je len mytus 🙂

mirka2010
17. apr 2012

ahojte, tak ame prve ockovanie za sebou...jooooj, ale sme plackali ☹ uvidime, ako bude vecer a v noci...tuk, tuk, tuk..ze len a len dobre...obkladiky uz mame...tak uvidime...

vicki2012
17. apr 2012

@michaelka5 a ake kvapky ti predpisal ak sa smiem spytat?

larosa
17. apr 2012

@kajkovajanka no prostredná bola spachtoš, nie ako táto nezbednica, to máš pravdu, ani ja by som to asi teraz nevedela spraviť lebo tiež má rada ruky v ústach 🙂 držím palce 🙂

larosa
17. apr 2012

@vicki2012 mali sme trocha zapálené ešte po narodení a kvapkali sme materské mliečko a pomohlo 🙂

michaelka5
17. apr 2012

@vicki2012 to ti uz nepoviem, bolo to pre 2,5 rokom🙂

martinka8
17. apr 2012

my sme sa dnes prvy krat pretocili pri hrani, uplne sama z chrbatika na brusko, ani som pri tom nebola, len zacala sa zlostit, tak som prisla a bola na brusku. Tak som hned volala tatikovi 🙂 a kym som telefonovala tak sa opat pretocila 🙂 potom este dva krat. Sikovnica 🙂

larosa
17. apr 2012

@martinka8 šikovnica šikovná 😀

bboossoorka
18. apr 2012

my sme mali zapalene už 4krat...pediater ta akurat pošle na očne a tam mu budu robit vyplach očka čo neni moc prijemne a i tak to nepomože...mala to kamaratka s malim.my sme to stale riešili tak že čistili i 10krat denne harmančekom a kvapkali mliečko,vždi to prešlo zo dna na den......

mimuska2
18. apr 2012

@martinka8 sikulka🙂🙂
Zajtra ockovanie ☹

tamaska
18. apr 2012

@michaelka5 s tým pretáčaním si nerob veľkú hlavu, keď máte remence aj cez deň, tak to tak skoro nebude, lebo bránia v pohybe, ale bábätká to dobehnú rýchlo 🙂)

kajkovajanka
18. apr 2012

@larosa dakujem 😀 🙂

zuzky1104
18. apr 2012

@michaelka5 taka som aj ja z toho smutna ☹ v pondeloka nas caka dalsia kontrola plus RTG, tak som zvedava a zaroven mam aj strach, sadru si totiz naozaj neviem predstavit a ani nechcem ☹

bboossoorka
18. apr 2012

baby od porodu ma strašne boli celi spodok ako keby mi tam dakto zatiahol....ako keby vam dal dakto cez hubu....cele noci mam strašne bolesti ale cez den nič.....opakuje sa to noc čo noc...mate niektora s tim skusenosti čo to može byt?bo na kontrole po šestonedeli som bola a bolo všetko oki.....čo to je?rodila som normalne bez utišujucich pripravkov a mali sa narodil presne na termin a nebol ani velki takže neviem čo to ma znamenat....prosim pomooooooooooooooooooooooooooooc

bboossoorka
18. apr 2012

ja ked som sa narodila som mala sadru až do pol roka od narodenia ale ti poviem jedno kebi mi ju naši nedali ako jedni rodičia odmietli tak ich dieta je v takom veku ako som ja a ešte nechodi iba o barlach a prešla strašne vela operaciami,,,,čož ja mam nožki v pohodke.....samozrejme so mnou museli denne vo vani cvičit až do troch rokov.....takže klud

michaelka5
18. apr 2012

@zuzky1104 no tak to sme na tom rovnako🙂 my ideme na KO v utorok...

zuzky1104
18. apr 2012

@bboossoorka z coho su tie ocka zapalene... ☹

bboossoorka
18. apr 2012

stači ked prejdeš po prievane a ani nemusiš ho citit ti....alebo sa mu tam dostane prach,,,,detske očka su haklive na všetko....alebo je tu i taka možnos že malemu drobcovi bude chciet vybrat 7ročna sestrička karpinku s očka a až potom sa opyta či može ked to už urobila....hehe ako to bolo u nas.....

bboossoorka
18. apr 2012

absolutne zo všetkeho,,,,najme ak je doma jeden drobec ktori mu chce vybrat karpinku,,,,toto to isti......

zuzky1104
18. apr 2012

@bboossoorka 😀 😀 😀 to hej...

jankaja
18. apr 2012

@mimuska2 aj my sme mali ísť zajtra očkovať, ale máme soplík, tak až o týždeň... všetci sme chorí...

mimuska2
18. apr 2012

@jankaja no skoda mohli sme sa zasa stretnut🙂