Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@bboossoorka aj u nás na chate ich je dosť než viac. vystriekavali sme každú dieru raidom na sršne a osy. Ale aj tak jeden turbo sršeň vletel do chaty mal skoro 5cm neviem čo to bolo ale mne behali zimomriavky po tele. vrrr.
ja budem malej stirekať asi detský repelent na oblečko a kočiarik, tak dúfam že to pomôže. a tu som niečo googlila http://najmama.aktuality.sk/clanok/228334/hmyz-...
aj u nas je to so spanim katastrofalne 😲 , v noci spi pekne, hoci nam vecer zaspava skor a tym padom sa nad ranom aj skor budi 😒 , a to kvoli tomu, ze cez den nespi poriadne, resp. skoro vobec. z povodnych 5 hodin prespi cez den okolo dvoch, troch - samozrejme ze nie v kuse. a potom je z toho nervozna cez den ☹ , a vecer je z nej uz riadna divoska 😲
@martinka8 aj nam sa to stalo v sobotu. boli sme na zahrade cely den a Beki skoro nic nespala, nervozna bola a potom uz ani papat poriadne nechcela. a potom vecer doma chuda odkvacla a spala vyse 7 hodin v kuse v noci. myslim, ze to bolo na nu naraz vela noveho, ale aj to teplo pridalo svoje...
Uz sa nam pocasie pokazilo ☹ ☹ dufam ze aj nasa malinka zacne uz lepsie hajinkat.stale sa v noci budi aj 5 6krat ☹ ☹
my cez den pospime lenn maločo možno dve hodki od rana ☹ ked ideme von tak len mali kuka kde tam aj dve hodki ale haji ee 😒 o pol 7okupkame a hajkame cca niekedi i do 6.30ale to je len malokedy ale inak sa budime len raz o pol 2.....baby všakk tie čučatka tak rychlo rastu,naš už na brušku ide na kolienkach do predu len občas eešte zabuda že ma i ručki a nechava ich pozadu...inak je zlatii kurčiak moj....počasie no super z červeneho raka som už hnedy talian....parada ako pohodička ak nechytim rakovinu kože bo moj ochranny faktor,že 2.... 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a mali ide do hajkan a ja zoči voči proti slniečku...tak uvidime ako dlho ma tam necha drobec posediet 😀
😀 😀
Ahojte, vobec vas tu nestiham, vsetci sme chory, takze sa snazim pobehovat medzi oboba detmi, ale dufam ze je svetlo na konci tunela, lebo to nemoze trvat vecne. Nic nestiham, som rada ze si aspon zuby umyjem 😝 Dufam ze vy vsetky sa mate lepsie a uzivate si. Ozvem sa ked zase budem mat chvilku. 😉
@mihouk ej veru, som si vsimla, ze ta tu dajak nevidno 🤐 .. tak vela sil ti zelam a jasne, ze kazdy tunel ma na konci svetlo 😉
@bboossoorka to mas uz super, ze ti maly vydrzi byt v kociariku a pritom nespat a len pozerat. my na take este nemame sancu, Beki moze byt v kociari jedine ked spi, inak o nas vie cela ulica 😀
@kajkovajanka gratulujeem 🙂 kraaasna je, my uz mame 4 mesiace. Aj Lili len spinkala v kociariku este pred nedavnom, ked sa zobudila, plakala. Teraz podobne ako @bboossoorka aj my si vieme lezkat a kukat, dokonca sa to stava pravidlom, vyspi tak max hodinku, vacsinou len pol hodinku a potom kuka a uz nezaspi.
Dnes je mala nejaka velmi zla.... uz dufam ze sa ochladi coskoro, aj ked uz je trosku chladnejsie po tej burke. Dnes spala za cely den asi len hodinku a pol... strasne. Som z nej hotova, ani v noci dobre nespava.... uz nech to prejde 🙂
Ako vam dobre, ze vam drobci pospia cez den aspon hodinku, ta moja max. 45minut. Aj ked, v pondelok dala rekord - 3 hodinky vkuse! Esteze v noci spinka dobre - budi sa len raz. Ozaj, chcem sa spytat, kolkokrat za den vam deticky papaju, ked je tak teplo (myslim len vylucne kojene deticky)? Moja papa tak 7x
ahojte, jakubko dnes absolvoval ockovanie (hexa plus pneumokoky), plakal hrozne 😒 , ale zatial ma "iba" teplotu 38,1 ..dufam, ze ziadne neziaduce ucinky nebudu.. pri adamkovi sme si zazili po ockovani zdurenu uzlinu pri krku /ma ju velku doteraz/ a ekzem a rozne kozne problemy. myslim ze sa to spustilo ockovanim. tak dufam, ze tento maly valibuk to zvladne lepsie,.. @mihouk skore uzdravenie prajem celej rodinke
mne včera Eliška spala asi 2x po 20 min raz možno trochu dlhšie ale nič moc noc prespala celú. Ale dnes to asi cez deň doháňala lebo spala doobeda 1,5 hod na obed asi 1 hod a podvečer asi 3 hod. Som zvedavá na noc :P
@zapka21 mne papá každé 3-4 hod. ale včera mi scucla aj čajík vonku /prvý krát - doteraz nechcela /
Jooj zienky,moja mala mala stale este dobre nespi v noci,budi sa casto ☹ vcera nemohla vecer zaspat a mala take vlhke celo neviem ci nemaka teplotu nestihla som odmerat bo vsimla som si to ked hajala a nechcela som ju po nekonecnom uspavani zobudit.rano mala normalne kaky ako vzdy a za hodinu hnacka.co to moze byt?
@kajkovajanka gratulujeme🙂🙂
@mihouk ach chuda nase tak rychle uzdravenie Vam🙂
@katun moja mala nemala ani teplotku tiez je taka mensia baculka🙂mozno to ozaj lepsie zvladaju🙂
@mimuska2 To aj Natálka tak pár krát mala, že po normálnej stolici mala ešte takú hnačkovitú. Ale prešlo to samo. Potom mala asi 5 dní, keď kakala 3 krát denne (inak kaká každý druhý deň), ale to tiež prešlo.
@martinka8 my tiež už vieme ležať v kočíku, aj keď nespíme alebo neplačeme. Len v poslednom čase strašne málo v ňom pospí, cca. 20 - 30 minút, potom tak 3/4 hodinu vydrží pozerať a potom sa jej už nepáči.
Okrem toho budem musieť pošpekulovať, čo s kočiarom, máme vaničku Peg Perego Navettu XL a za chvíľu jej bude krátka - Natálka má už 64 cm.
baby Lili mi kaka stale tak raz za tyzden, je to normalne aj ked uz ma viac ako 4 mesiace????
@jankaja no aj ja mam pocit ze sa do vanicky vojde este tak max. mesiac.... neviem co potom, bude musiet chodit v sportiaku, a podobne aj z vajicka vyrastame, uvazovali ste uz nad autosedackou??? rozmyslam nad maxi cosi toby....
@martinka8 ja som kvolu tomu kupovala kocik s velkou vanickou kedze aj malinka neni az taka malinka🙂takze mi tam v pohode lezkame🙂super na tom kociku je ze ked nechce lezat ale pozerat tak ma tam taku opierku ktora sa da nadvyhovat ze ani nelezi ani nesedi🙂este som to neskusala ale je to vyhoda🙂vajicko mozem pripnut miesto vanicky takze sa nam aj po obchodoch beha super🙂
čo sa tika vanički mi sme ju vybrali bo to mu bolo už davno male a ležka v kočiariku bo pod nou bola dalšia.....kočiar je polohovatelny tak už občas i sedkame.....čo sa tika vajička ešte sme v nom ale tiež už len do času ale už som kupila i autosedačku pre neho ked s tohto vyrastie....a aj naše kaki je len tak raz za tyžden je to uplne v pohodke kym nepresiahne 10dni....niekedi kakame par krat do tyždne tak každi druhy den inokedy len raz do tyždna,,,,čo sa tika riedkej stolice je to normalne my sme miunle mali 36dni riedku potom oki.....samozrejme na tvrde hovienka sa to zdaleka ešte nepodoba....každi den skušame inu vyživku inu chut ale len tak par lyžički.....inak lucku pijeme pravidelne nech mi nikto nehovori že babetko nieje smedne a že mu to predne mliečko uhasi smed.,....
@larosa a čo jejj davaš ked je taka choruška proti kašlu?skore uzdravenie ☹
@zapka21 moj papka tak každe dve tri hodki ale to si len par krat cicne a že konečna.....až kolo pol 7pred hajanim sa riadne nadlavi
@tamaska kupila som repelenti a spreje od a po z....uvidime
@martinka8 je to uplne oka
ozik baby...čo ste varili?ja slivkove knedlički....fuuuuuuuuuuu.prplačka tri hodinky k tomu mali atd....nikdi viac...ale akurat robim nami nami.... 🙂
@martinka8 autosedačku som predbežne vybrala na stránke www.brendon.sk od peg perego od 0-18 kg, len už ju tam neviem nájsť 😠 Doteraz sme v aute prevážali vo vaničke s auto kitom. Budem musieť niečo podumať, ale až niekedy v júni, keď budem mať po štátniciach. Dovtedy vydržíme vo vaničke.
@jankaja mozem sa opytat, ze kde studujes ? a aky odbor? davnejsie som si vsimla, ze si pisala, ze robis na diplomovke.. klobuk dole 😎 , ja mam prerusene studium, mam pred sebou este piaty rocnik 😔
@martinka8 moje dievčatá, tak kakali kým som neprestala kojiť.... Amali kaká každý deň 😝 my sme už v športiaku 😀 kúpili sme si nový kočík 🙂 autosedačku máme takú od 0 do 18kg, ale ešte nepoužívame a aj tak neviem nájsť poťah, som ho vyprala 🙂) a mám aj Chicco Zenith od 0 do 18kg, ale tá je strašne veľká....
@bboossoorka ďakujeme 🙂 od dnes máme už aj ATB 😝 doteraz som jej dávala fenistil kvapky a stoptussin proti kašľu, teraz už aj ventolin a fromilid...no des ☹
@larosa a ventolin to nieje nahodou inhalator?a čo je malinkej aka choroba že musi mat atb....?a ti to zvladaš?ja dost histeričim ked malinki ma hlieniky a s toho mu zabehne....musiš byt pevna žienka.....
@larosa skus kupit solmucol 90...uživa sa rano a večer 2.5ml.....mam s nim skusenosti pri tobiaskovi,,,,je proti kašlu a na odhlienenie....a pri staršej sa mi osvečil ten stopex 15mg....ona je alergičk A a ma často laringitidy....skus ak poože budem rada 🙂
moja babula celý deň vydáva bojové pokriky a pusa sa jej nezastí kým nepapá alebo nespinká 🙂))

Amali je desne chorá, kašle ako tuberák a soplí... odsávame každé dve hodinky, či je deň, či noc ☹ tak sa desne spotila a keď som ju prekladala z kočiara do vajíčka, tak ju asi prefúklo 😝 ale aj teraz keď ideme von, tak kompletne mokrý chrbát ☹ už chodíme len v boďku a ponožkách a niekedy dáme dole aj tie...vlasy totálne mokré ako po sprche a kropaje potu na čele....dúfam, že ju to kým pôjde do školy prejde 😀
cez deň spí veľmi dobre, to teplo ju ubíja, ale v noci sa jej ťažko dýcha, tak je to des ☹
zajtra zubárka...wauuuu.....keď som k nej šla minulý týždeň, tak som nacúvala do ďalšieho auta 😀 paráda, tak som zvedavá, čo sa mi podarí zajtra 😉