Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
tak nam asi idu zubky.... alebo ja neviem co nam je :( Lili je mrzuta strasne, strašne plačkava, hra sa smejka a zrazu strasny plac.... :( uplne taky bolestivy. A vecer najhorsie, uz dva dni po sebe ju nevieme nijako uspat, dnes som jej uz aj cez den aj vecer potrela dasienka calgelom, cez den ju to upokojilo ale vecer nie :( straaasne plakala az kvicala, nijako sme ju nevedeli utisit.... hodinu v kuse plakala :O nakoniec sme jej dali panadol a do 20 minut od vtedy zaspala. Teplotku nema, myslim ze brusko to tiez nieje lebo ked ju boli brusko tak krci nozicky ... a tlaci, a teraz nic len strasne bolestivo place. Slinta uz dlho a dost vela, aj rucky si papa velmi, jedine co ma napada su zubky. Co myslite????
@jankaja fiiiha, druha skola 😎 .. ja studujem v Presove na Filozofickej fakulte ucitelstvo v kombinacii slov.jaz. a lit. a franc. jaz. a lit.. A ked to skoncim, tak to bude zazrak 😅 . Byvam v Kosiciach a kazdy den som busom dochadzala (asi tristvrte studia ozaj kazdy den) a to bol jeden z hlavnych dovodov, preco sme sa rozhodli, ze to prerusim teraz. Kebyze mam skolu v Kosiciach, asi by som ostala zimny semester a prerusila v polke rocnika. Malicka a jej pokojny vyvoj pocas tehotenstva mi boli prednejsie nez "hlupa" skola - pre mna je to velmi narocne studium a ku koncu semestra som uz na konci so silami (aj psychickymi 😀 ) a nestalo by mi to za to. ... jaaaj, dvojodbor... vsetkym mladsim kamosom, ktori rozmyslaju nad vysokou, vravim, nech nikdy na dvojodbor nejduuu 😀
@martinka8 asi by som si to tak isto myslela aj ja... och, nech vam to cim skor prejde 🤐
@kajkovajanka ja študujem externe a chodíme autom, tak sa to dá. Keby som mala denne chodiť autobusom, tiež preruším, resp. skončím štúdium. Okrem toho posledný ročník nebol nejako extrémne náročný a tým, že som bola už na materskej, som mala dosť času na skúšky a bolo to vcelku v pohode. A tým, že už jednu školu mám, túto neberiem nejako tragicky - keď sa podarí, tak bude, keď nie, tak nebude 🙂
@mimuska2 Aj my kakáme skoro do každej plienočky. Trvá to už skoro tri týždne. Boli sme aj na výter z ritky, všetko ok, užívame probiotiká, a smektu. niekedy máme aj zelenú stolicu. Ráno o štvrtej nás zobudil plačom, tak sme sa zľakli, on v noci vôbec neplačká. a od rána je nervózny. zaslintal už tri tričká, tak sme vytiahli hryzátko, ale zúbky nevidno, asi ešte len "šartujú".
Aj my sme kakali tri mesiace raz za deň, potom sa to zmenilo. Dojčim iba. Stravu som nezmenila. Páveže som začala viac jesť, lebo som voľáko rýchlo schudla tých 17 kg. Už mám váhu pred tehu, čo vôbec nebol môj cieľ. Páveže som si chcela neja´ké kila nechať, nech niesom také trdlo ako predtým ale nejaká mamička.Na Veľkú Noc som bola chorá, a zdá sa mi, že odvtedy malý kaká častejšie. A riedke. Už som skúšala rôzne plienky, lebo mu to vždy potieklo na chrbátik. Najlepšie boli huggies 2, boli vzadu prehnutú a tam sa všetko zastavilo, ale už sú nam malé. Nieviem, ktoré teraz kúpiť, na huggies 3 to už nie je☹
@bboossoorka má zahlienené priedušky, asi je to zápal ☹ a ventolin inhalujeme 😝 to je na nervy, chuderka vreští o dušu 😒
@kajkovajanka jeeej, aj ja som chodila do Prešova 🙂 a strašne som to tam neznášala 😝 tak ti držím palčeky 🙂 prvé štátnice som robila, keď som bola s najstaršou v 7.mesiaci, týždeň po pôrode som odovzdávala diplomovku a keď mala Tonka mesiac mala som obhajoby a 4štátnice...keď si teraz na to spomeniem, neviem ako sa mi to podarilo 😀 teraz som nezvládla ani napísať prácu, stihla som len 3strany 😀 a nechala som to o rok 🙂
@jankaja šikulka 🙂
Tak a vcera sme skoncili na pohotovosti.dali nam smektu a kazali okamzite vyhodit krabicu beby skoro celu lebo vraj to mlieko bolo asi pokazene.tak to uz co je!!!nemozeme um ali povedala ze mame kupit mrkvovo ryzovy odvar a iba to ma papat.a neuverite moje dieta kraaasne po tom hajalo🙂zaspala o deviatej a zobudila sa o pol noci a potom az do rana🙂🙂🙂skoda ze to este nemoze papat castejsie kedze je to az od ukonceneho 4mesiaca.
@mimuska2 OCH! 😠 chuda male, dufam, ze je jej uz dnes lepsie 🙂
@jankaja
@kajkovajanka ani mna by to nikdy nenapadlo a este k tomu z lekarne.dufam ze sa to polepsi.
@martinka8 boze, mame to aj my, posledne dva dni, dnes to bolo hrozne, asi hodinu v kuse plac. aj brusko mal tvrde, aj prdiky trosku isly, ked som ho dala bruskom na teply termoflor.. ja sa obavam, ci to nie je reakcia na ockovanie. absolvovali sme ho tento stvrtok. pisu v letaku, /na tu hexavakcinu/ ze ak je plac v kuse 3 hodiny, tak je to reakcia na ockovanie a treba vyhladat lekara. mam vacsi strach z neziaducich ucinkov ockovania ako pri prvom babatku. teraz neviem preco, hrozne sa bojim tych ockovani..
@bboossoorka mnam mnam, ja som nikdy neskusala robit slivkove knedlicky, ale posledny mesiac si kupujem mrazene 😀 a dokazem ich jest kazdy druhy den,.. preto asi nejde dolu to brusino, co mam po porode, 😀
@martinka8 no mame dalsiu spolocnu vec, okremm toho placu nasich deti .. aj moj kubko kaka raz za tyzden, je plne kojeny.. a myslim si, ze ten plac je z toho, ze uz by aj kakal, ale sa mu asi neda, vzdy je pred tym hrozne nervozny, aj placka a aj papa horsie, a potom zatlaci az ocervenie a .... no potom ho komplet prezliekam vo vani a periem vsetko, co mal obleceny, bo ma kakinu az na vlasoch pomaly 😝 no ale dnes teda hrozne plakal a ja uz s nim, som nevedela, ako mu pomoct...
@zuzky1104 bola v pohode len viac pkakala a za den asi 16 kakala.nevracala anibteplotu nemala.teraz sa polepsilo troska lebo nemozeme um len odvary z ryze a,mrkvy.tak varime a papame smektu a pijemw kuliska.
Je to hrozne ze v lekarni kupis pokazene um ☹ mohla s toho dostat salmonelozu.zajtra mame ist k dr tak uvidime co a ako.dam vediet🙂
tak, a prve ockovanie mame za sebou aj my (prevenar + rotarix) 😕
@mimuska2 co je to ten "kulisek"? pises, ze pijete kuliska. Nejako nechapem a kedze mam hrozu z toho, ze tiez natrafime na nejake blbe um, tak sa chcem spytat.
@kajkovajanka tak drzim palce, nech je po ockovani OK, my sme mali prvy vecer trosku teplotu (38,1) a potom este 2 dni hrcku na lavej nozicke, ale inak v pohode.
@katun presne aj ja, pri prvej dcerke som ockovanie ani nevnimala, ockuje sa, ockovali sme sa aj my a hotovo, ale teraz paradoxne mam ovela vacsi strach skrz informacii, a najradsej by som neockovala vobec.....brrr...vela sa o tom pise, mozno aj skreslene, ale fakt je, ze proti tbc prestali ockovat, preco? ked doteraz bola len a len uzasna 🙄 neviem neviem....ale, co, farmaceut.priemysel boze z coho by zili.... 🙄
Inak ockovali nas 16.aprila a dalsi termin na ockovanie mame uz 28.maja, nie je to skoro????
@kajkovajanka tak drzim palce nech ste ok.
Davali ste baby obklady na ockovane miesto??? Ak ano ako ste ich robili? Nas idu ockovat y stredu konecne... tak dufam ze to zvladneme :( Lili je teraz nejaka vellmi uplackana. Doma so mnou OK, ale akonahle sme niekde, alebo ju niekto okrem mna a manzela vezme na ruky tak hned reve :(
@martinka8 ja som obklady nedávala, mala to zvládla super na podiv, ani teplotka ani mrzutá nebola, skôr mám pocit že ospalá. ale mala som pripravený ľadík, kt. by som dala do plienočky a jemne prikladala.
@zuzky1104 my máme až po dvoch mesiacoch mali sme koncom apríla a druhé máme až koncom júna..tak neviem podľa čoho to očkujú.
a taký fans mám doma a Eliška je normálne zažratá :PP
@zuzky1104 od 16. apríla do 28. mája je presne 6 týždňov, nás budú druhý krát tiež očkovať po šiestich týždňoch, tak je to asi ok
@martinka8 my sme dávali len studený obklad, malú navlhčenú gázu som prelepila leukoplastom na miesto vpichu. Vymieňala som pri prebaľovaní. V deň očkovania sme dávali na obidve nôžky a na jednu nôžku aj na druhý deň, lebo sa jej tam spravila taká malá hrčka. Ale potom aj tá zmizla.
U doktorky začala Natálka plakať, už keď ju sestrička merala a neprestala, ani keď jej dávala vakcínu Rotarix a vystupňovala to pri očkovaní. To už bol rev. Potom som ju nosila 10 minút v čakárni, aby sa ukľudnila.
@mimuska2 tak iste, hlavne keď to môže ublížiť maličkým deťom. Ja som sa pred pár týždňami rozzúrila na slovenské zdravotníctvo, ročná neter mala už 2 krát zápal obličiek, mala ísť na špecializované vyšetrenie na obličkový reflux. Dovtedy mala brať lieky, aby sa jej zápal nezopakoval, lebo by vyšetrenie nemohli zrealizovať. No a švagriná mala volať 2 dni pred termínom, či to vyšetrenie poisťovňa schválila!!!! a teda môžu prísť. No a keďže reflux sa na jednej obličke potvrdil, teraz budú čakať, či poisťovňa schváli operáciu !!!! Zabila by som ich 😠

@kajkovajanka Slovenská technická univerzita, Materiálovotechnologická fakulta v Trnave, odbor materiálové inžinierstvo. Ale to v podstate robím manželovi doprovod + sekretárske práce 🙂
Skončila som ekonómiu na Univerzite Mateja Bela a keď sa manžel pred pár rokmi hlásil na školu, tak som sa rozhodla vyskúšať to s ním... Po bakalárskom som to chcela nechať, ale nakoniec som sa rozhodla pokračovať a keď som otehotnela, hovorím si vyskúšam ďalej, uvidím. No a zatiaľ sa nejako darilo, tak dúfam, že aj štátnice ešte spravím dajako s trochou šťastia.
Čo študuješ ty?