Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@bboossoorka @mihouk
tak..tak..baby ...idem na to 😀
tak zda sa ze sme ockovanie prezili, ani az tak velmi neplakala ako som cakala, trosku pomrncala pri prvej nozke a pri druhej trochu viac pustila plac, ale ked som ju zobrala na rucky uz bolo zabudnute, potom sa na nas aj usmievala.... tak som rada. Teplotku sme nemali noci bola taka nesvoja, mrzuta a dost sa budila, ale dnes uz dobre. Jednu nozku na trochu zacervenanu a opuchnutu, tak som jej tam dala octovy obklad 🙂
Dnes ma ale znicila cica moja. Bola som v meste a cez celu hlavnu som ju musela nosit na rukach, lebo sa rozhodla ze bude v kociari zjapat ako blazon. A mala som teda dost co robit tych jej 7 kil a tlacit kociar.... hotova som.
@bboossoorka ak mas relevantne dovody preco nechces dat dieta zaockovat zakladnymi vakcinami a samozrejme komisia to uzna, nehrozi ti ziadna €331 pokuta.
@jankaja moja sa budi okolo 7rano. vtedy ju nakojim, prebalim a polozim este spat do postielky. povacsinou mi este min na hodku zaspi. potom okolo 10 na dalsiu hodku ci 2. poobede uz je to bieda. Samozrejme zavisi aj od pocasia, nakolko nase drobce su senzitivne na pocasie. Nam tu prsi cely den, mala si schrupla od 8 a zobudila o 11hod. 🙂
@martinka8 Zatial neviem, lebo zacala vymyslat s jedenim. Vecer nechcela vobec papat pred spanim, iba revala, cumel chcela v pohode, len cicku ani za svet. V noci trochu jedla a aj rano, ale teraz pred obedom, zase nic, tak sme skoncili tak, ze som si odsala a dala jej striekackou 25ml, viac som nechcela, lebo to ma velmi jednoduche. Teraz zaspala, zatial som si sterilizovala flasku co mam a vyskusam s nou, lebo mi nejde do hlavy preco chce dudel a mna nie. 😢
@martinka8 super, ze vam dobre dopadlo ockovanie 🙂 ... a podobne s kociarom mi Beki urobila tiez 😀 😀
Ma z vas niektora podobny problem? Dcera mi nekakala 9 dni. V literature Nase dieta uvadzaju, ze do 14 dni je to v poriadku. Tiez sa spomina, ze ak je kvalitne materske mlieko a pod. Mala sa usmieva, cvicim s nou, lezi na brusku, ma makke brusko, grga, prdi, nema teplotu nic nenasvedcuje tomu, zeby sa nieco vazne dialo. Espumisan L som uz skusila tiez.) Zmeny v jedle som tiez nepostrehla, jem stale to iste, resp si davam pozor ako na zaciatku co zjest a co nie. Skusila som dnes rektalnu trubicku. Po akej dobe by mala zabrat? Dakujem vopred za prispevky
@mihouk snad to bude len nejake prechodne obdobie. mne tak Beki krici uz zopar tyzdnov, ked ju idem kojit "po starom" cize tak, ako sme boli zvyknute. a utisi sa a napapa ked si lahneme na postel. tiez nechapem, ze co ju to zrazu pochytilo 😝 . ale laktacna mi vravela, ze je take obdobie, ze deti sa zrazu rychlo vyvyjaju a zacnu sa nudit, tak ze to mozno casom prejde. tak snad aj Tili sa upokoji a uvedomi si coskoro, ze jak jej je pri mamkinom cuciku fajne 🙂
@kajkovajanka no placeme ako o dusu pri kupani. aaale dobra sprava - zabrala MODRA INDULONA. VIVAT indulone 🙂
@kajkovajanka sorry, modru indulonu beriem spat. to nebola reakcia na tvoju odpoved.
@kajkovajanka No dufam ze sa spamata, ale potvora, odsala som si mlieko a dala jej ho do false a to vypila jedna radost, bola uz hladna, tak neviem co robit, dat jej flasu, alebo trvat na cicke. Normalne ma hysaky, ked ju chcem nakojit, uz zacinam mat paranoju, peco ma nechce. Dnes som ani nic nestihla, esteze bol krpec v skolke, tak som mala iba ju. Mam z nej pocit, ze sa pri mne neuvolni, som si s nou lahla, tak na chvilku prestala plakat, ale potom z nicoho nic spustila znova a pomaha iba sa s nou prechadzat 😢 Nech uz je zdrava, lebo ma slahne, esteze mi pride na vikend mamina, aj ked bude kolabovat, pri jej plakani aspon budem mat navarene 😒
@mihouk nezmenila si nejakú voňavku alebo sprchovací gél. Moja prvá mi tak nechcela papať keď som sa pozabudla a navoňavkovala som sa, v tedy mi odmietala úplne papať, takže som mohla len používať slabé tuhé deodoranty a ani veľmi parfemovanejšie sprchovacie som nemohla používať.
@mihouk no ja si myslim ze vydrz, Lili chora nebola, tak to mas urcite horsie, ale ja som takto s papkanim bojovala asi tri tyzdne, a vyhrala som. Strasne hysaky dostavala pri papkani, plakala, nervovala sa, hlavne pri vecernom, to skoro kazdy vecer a niekedy mi to robila aj cely den. Vzdy ked si dva krat potiahla a rozrevala sa snazila som sa ju upokojit a skusat znova, niekedy som ju dokonca uspala, nechala spat 15 minut a takej rozospatej jej vopchala cicku a to casto fungovalo. Ale asi najviac mi zabralo ze som zredukovala papkanie na kazde 4 hodiny, skor som jej nedala, neponukala, a aj ked som videla ze chce skor, tak som sa ju snazila natiahnut co najviac, a to zabralo po par dnoch. Lebo po 4 hodinach uz bola hladna velmi tak chcela aj cicku. Teraz mi uz papa aj castejsie bez problemov. Flasku som jej ani raz nedala 🙂 Tak mozno skus nieco z toho. Ja som rada ze som vydrzala aj ked to bol boj :o
Zajtra budeme mat nausnicky🙂🙂🙂bojiiiim🙂🙂
@vicki2012 Este sme sa nerozhodli...nechceme mat na krku socialku kvoli tomu, ze ockovanie je povinne, ale mame z toho strach..manzel to berie velmi vazne a po veceroch studuje slovenske aj zahranicne materialy a teda vyzera to skor tak, ze ockovanie viac skodi ako pomaha. Nedavno davali na Markize chlapceka, ktory v januari 2012 dokonca sa nasledky ockovania zomrel. Problem je ten, ze nevies, ako sa ockovanie u tvojeho babatka prejavi - ci to bude "len" horucka a podrazdenost, alebo take zavazne choroby ako meningitida.
Nam vobec nevonia ockovanie hexavakcinou - 6 typov virusov vstreknut babu do tela mi pride hrozne. Na slovensku vsak nie su vakciny k dispozicii jednotlivo, takze neviem ako by sme ich zohnali. Zatial sme nespravili definitivne rozhodnutie, ale mala este ockovana nebola a to uz jej taha na 5. mesiac. Proti TBC ju neockovali, kedze je januarova a ockovanie v 3. mesiaci sme odmietli, alebo minimalne odlozili. Lekarka bola ochotna cakat do 5. mesiaca a dovtedy sa rozhodneme. Ako si na tom ty a tvoje dietatko?
@vicki2012 moja mala bezne kaka raz za tyzden, max sme mali 8 dni bez kakania, ale to uz bola nervozna a tlacila a neslo jej to. Pokial sa tvoja malicka sprava normalne, netlaci, nieje z toho nervozna tak to neries. A ako si pouzila rektalnu trubicku??? Ked sa pytas po akom case zabera. Ja ked uz sa rozhodnem pouzit trubicku tak sa vtedy vykaka. Pcham ju dnu a von dovtedy kym nevyjde kaka. Najprv si poprdka a potom to ide. Ale musis vopchat dost tej trubicky, neboj sa. A vytiahni von a opat dnu..... az kym to neide.

Baby, dokedy vám spia deti ráno? Natálka sa posledné 3 dni budí o hodinu, hodinu a pol skôr, ako inokedy. A to vstávala dlho dlho v takmer rovnakom čase. Dnes hneď po zobudení začala do tmy vydávať svoje zvuky, rozprávala si dobrú pol hodinku (čakala som v nádeji, že snáď ešte zaspí) 🙂