Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
tak aj my už máme režim 🙂 teda keď sme samé 🙂 ráno vstáva okolo 7, odnesieme sašku do škôlky- dnes to ešte prespala, von ideme okolo 8:30 až 9, spí asi 1a pol hodiny, poobede spí asi hodinku, ideme zase von na 2hodiny a vtedy pospí tak polhodinku-hodinku, spať ideme okolo 8 🙂 neviem koľkokrát v noci vstáva, lebo ju niekedy nakojím len zo zotrvačnosti 😀 raz vstáva okolo 10 až 11tej a ešte asi 2X, takže v pohode 🙂
už aj prikrmujeme ráno a večer, ale nie vždy, no keď jej dám fľašu lepšie spí- zjavne je hladná :-/ dali sme si už aj zemiak, mrkvu, piškoty...
@tamaska
@martinka8 Zase som jej dala flasu, lebo okolo 2hej, mi vypila 60ml a do 7mej nic, tak som si odsala 30ml a vypila. Tym ze je chora, tak do nej musim dostat nejake tekutiny. Po kupani mi mm hovori, nech jej skusim dat cicku a potvora chytila sa, tak som ju rychle obliekla, lebo ju vzdy robim v Maximovej izbe, sadla si do obyvacky a hysak ako hrom, v spalni to iste, tak sme zase isli do Maximovej izby a tam sa najedla. Ja neviem ci jej sisi, ale aspon ze sa napapala potvora. Ocka uz sa nam o dost zlepsili, tak este sa zbavyme kaslu a sme ako novy.
Ozaj dnes som sa pytala doktorky na to ockovanie, po antibiotikach a ona mi povedala, ze kym nema 48hod teplotu a zda sa mi zdrava, tak kludne na to ockovanie mozem ist, ze netreba cakat 4 tyzdne, ale ja jej to pre istotu o 2 posuniem, ved svet sa kvoli ockovaniu nezruti.
@mihouk TO OčKOVANIE SA MI NEPOZDAVA,,,,NECHCEM BYT MUDRA ALE PO LIEKOCH A NEž TO ANTIBIOTIKA OčKOVAT?JE OONA NORMALNA? 😠 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=kedy očko...
@bboossoorka nemozem pod tym linkom nic najst, nefunguje..
kočky nezabudnite zajtra míľa pre mamu 🙂
@bboossoorka @tamaska @zuzky1104 @martinka8 @kajkovajanka @zuzkahom program v Košiciach- http://artmama.sk/vsetko-ostatne/mila-pre-mamu-...
baby, ale ak je plne kojene tiez treba uz davat aj nejake prikrmy? normalne mam v tom zmatok....starsiu som prikrmovala aj UM okrem dojcenia, lebo vraj podlapediatricky neprospievala tak ako by mala, stale jej chybalo pol az 1kg....teda zacala som aj s ostatnym skor, ze mrkva, jab, zemiak.....teraz tiez dojcim, mala pribera, uvidime na dalsej poradni ako, ale myslite, ze uz treba davat aj nieco ine..? ja viem tak, ze plne kojene a prospievajuce az od pol roka... viem, ze laroska dava aj UM, a tamaska aj Ty? Dakujem 😀 😀
baby, co mam robit....ta moja mala, len na rukach alebo v kociku cez den spi, ale to je o drzku....zas, ked ju ulozim na 100-ste miesto v byte, lebo skusam tie najlepsie a najrozmanitejsie geo zony 😀 mam to jedno, do 10min, a aj skor je hore....hrozne
@bboossoorka Dakujem uz som neico kukla a doporucuju minimalne 2 tyzdne pockat 🙂 🙂 🙂
@zuzky1104 Co je zle na spani v kociku, Maxim nikdy cez den nespal v postielke, on but v kociku, alebo na gauci pred telkou (chlap, co cakam). Svagrinin bol nauceny na postielku a potom mala problem ked niekam isli, lebo jej hocikde nezaspal. S Tili robim to iste, kde zaspi, tak tam je a neriesim. Tiez teraz viac nosime, ale ma rada ja kresielko a najlepsie ked ju dam pod hrazdu nech sa hra a ona vytuhne.
Dnes ma Maxim tak velmi potesil, normalne sa tesil do skolky. Vcera to bolo s placom a dnes ma skoro ani nepozrdavil, tak sa ponahlal 😀 😀 😀 😀 Chodi tam iba dva dni v tyzdni po 3 hodky, aj ked on by tam vydrzal aj viac, ale je to dost drahe, ako vsetky skolky tu, pokial nie su statne, ale tie su dost divne. Tato je mezdi farmami, je to sice asi 15km od nas, ale maju tam zvieratka, kopec prirody okolo, vcera mi prisiel taky zablateny od hora az dolu. Gumaky su tam nevyhnutnostou, ale zatial sa mu paci, tak som rada ze sme vybrali tu spravnu, lebo som bola asi v 6tich skolkach.
@zuzky1104 ja budem len kojit az do 6 mesiaca, takze do konca juna. Zatial to malej staci, a dufam ze aj bude. Lebo ked uz zacnem prikrmovat, skoncili sa mi sladke casy ze jej papu nemusim riesit 🙂 a co sa tyka spania to iste som mala aj ja. A to este ten kociar musel byt aj v pohybe 🙂 Ale nejako to prestalo zo dna na den a zacala spinkat aj doma.
KOSICANKY: idete na tu milu teda? ja by som aj sla, nemame program na vikend, tak navrhnem doma 🙂
tak baby my sme dnes boli u dr že je mali posledne dva dni ako vymeneni....robili nam testy na uška kukali hrdielko,počuvali nas,,,,važili musime sa pochvalit ma 6000g.....a prišl a na to pami doktorka že mame teplotku a idu nam dolne dva zubky....ojojoj keby ste videli ake su to nervy.......aj crp s pety nam robili a nič ...takže zubky rychlo von bo ma trepne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@larosa rada by som šla ajaja ale mali je taky nepokojny kvoli zubkom že nemam odvahu sa s nim pohnut dalej ako km od domu.....snad nabuduce ...je mi to luto strašne som vas chcela spoznat už osobne ☹
a dostali sme i jedalniček...od dnes mame papat mrkvičku zemiak a dalšiu zeleninku a o tyžden ma začat papaat mesko...vraj dakedy to bolo ine ale študia zistili že čim skor dieta začne papat prikrmi vyhne sa tak alergenom.......a ma sa začat už od 4mesiacov...takmy dnes začiname,,,kto tiež?
Ked citam,ze vam babatka spia o pol7-7tak vam zavidim....Nasa Natalka je pravidelne o 4hore,nakojim ju a pospi maximalne do pol6 aj to malo kedy... ☹ ☹ Davam ju spat okolo8...
@zuzky1104 ja ešte nedávam, len tak som mala na lyžičke detskú výživu a zemiačik tak som jej chcela dať ochutnať ale nepochodila som 😖 všetko jazýčkom vytlačila von, ale do pol roka si nad tým veľkú hlavu nebudem robiť a potom dúfam že trošíčku zmúdreje a bude spolupracovať 🙂
@martinka8 my keĎ nepôjdeme na chatu tak prídeme, ale mužíček sa musí rozhodnúť.
@bboossoorka držím palčeky nech sú zúbky rýchlo von a nech sa netrápite 🙂
@martinka8 @zuzky1104 @tamaska no ja som začala skúšať, viac vypľula ako zjedla 🙂 ale začala som preto, že som čítala a minule to bolo aj v dámskom magazíne, že začať s príkrmami okolo 4mesiaca, aby si dieťa čo najskôr zvyklo na alergény v strave- ako napísala @bboossoorka a inak to radila mojej kamarátke jej pediatrička 🙂
ja chcem ísť na míľu, som sama doma, tak si urobím program 🙂 Zuzi dolná brána je myslím, že pri vedeckej knižnici, pôjdem po hlavnej a uvidím 🙂 alebo by sme sa mohli stretnúť 🙂 niekde pri Dargove okolo 10-10:30 a po prejdení trate by sme mohli zájsť na koláčik 😀 čo?
Aj ja som dala uz malejblebo ked mala tie hnacky tak sme nemohli davat um takmlen odvar z ryze a mrkvy🙂a taaaak krasne prvy krat hajala🙂🙂🙂teraz jej uz do um davame marina kekse a aj bananik🙂a musime sa pochvalit dnes sme mali nadhery dnik.v noci spala od deviatej do piatej a napapali sme sa a do pol deviatej hajala zasa🙂isli sme dat prepichnut uska a ptom si maminka kupila novy tel a isli sme na obedik🙂🙂🙂dnes som taka spokojna🙂🙂🙂
@bboossoorka no ja odpadnem....ze cim skor tak sa vyhne alergenom...viete, co oni ti mudri studovani uz naozaj nevedia, co vymysliet, skusaju ako sa vyspia...no no comment...takze na svete je hura nova teoria... 😀

@mimuska2 nekojíš, tak skús 🙂 ja sa teším, že keď prestanem kojiť pôjdem na nejakú poriadnu oslavu 😀 dúfam, že nebudem potrebovať kulíšek 😀