Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mimuska2 gratulujeme k meninkám 🙂
@martinka8 tiež som ešte nepiekla tortu, len raz takú kvázi-tortu s tvarohovou náplňou, lenže som nepochopila, že puding tam má ísť normálne prášok a nie uvarený a tak to aj dopadlo. Po odkrojení prvého kúska celá náplň vytiekla 😀 😀 Odvtedy sa netrápim a našla som si cukrárku, čo dvíha mobil aj o polnoci 🙂
@mimuska2 fiiha, 4x za tyzden 😎 , to ako stihas ? a co zvyknes piect? sladke aj slane ? a pecenie bola aj moja zaluba, ale pri nasej malej si na nu este chvilku pockam 🙂 , teraz si mozem dovolit akurat tak puding 😀
@kajkovajanka peciem vsetko mozne🙂hlavne ma bavi skusat nove recepty🙂ani ja som doteraz nemohla lebo mala nevedela cez den doma zaspat ani na minutu iba vonku.teraz sa velmi zmenila k lepsiemu🙂ja som nemohla ani ten puding 😀 na vianoce som toho tak vela urobyla ze asi 5 z rodiny som nabalila plne krabicky a ked som dosla z porodnice tak som zbytok vyhadzovala🙂
@mimuska2 zabudla som dodat, ze aj ten puding sa da len vtedy, ked mi ju za ten cas niekto strazi 😀
razím teóriu, že najlepšie je doma nerozmaznávať pečením a varením. Zvykne si a čo potom? Túto teóriu do dokonalosti doviedla jedna kamoška, ktorá nikdy nič nevarila a keď spravila priateľovi chlieb so šunkou, tak bol celý šťastný 😀
Do takých extrémov ale nejdem, občas aj nejaký koláč upečiem a navarené máme stále... len nevarím a nepečiem nič, na čo treba zašpiniť viac ako 3 hrnce alebo misky.
@kajkovajanka presne ako ja, tiez zvladnem maximalne puding 🙂 vcera som ho robila, ale uz mi pri tom aj Lili asistovala, musela byt na rukach a pozerat ako ho miesam v hrnci 🙂 Velmi sa jej to pacilo, takze sa uci od malicka heh 🙂
@jankaja velmi dobra teoria 🙂
Baby dnes strasidelna noc, mala spinkala od siedmej co bolo super, som sa tesila ze aky fajny vecer mam, o pol desiatej papkala a zaspala, my sme si sli lahnut asi o pol jedenastej, a o pol dvanastej uz bola hore, o pol jednej zase a o pol druhej s revom.... a bola hore az do stvrtej, katastrofa, neviem ci zase zubky alebo co, lebo zaspala, a za 5 minut sa zobudila so strasnym placom ☹ o stvrtej ma napadlo jej potriet dasienka calgelom, a potom aj zaspala konecne. A dnes nejako pokracuje mrzuta je hrozne a ani som ju uspat nevedela az teraz o jedenastej zaspala konecne.
@martinka8 ja pečiem ked sa mi chce....no to čo je na dlhšie robim iba vtedy ked je dakto s malim....
@mimuska2 že 4krat za tyžden ja odpadnem ,,,tak ja asi 4krat ročne
@martinka8 och ako vidim tak niesme sami koho trapia zubky....ešte si užijeme ☹ a mne dr poradila dat ked je babo nekludne a idu zubky nurofen....to nieje len od teploty ale i na ukludnenie...tak ked je moc zli dam mu to na zubky a 2mlnurofenu a mame klud....i on je spokojnučki
baby tak mi už papame pomali všetko čo možeme no naj je zemiačik... 😝 mrkva ako dnu tak i von..... 😲
a naše prve slovko,,,viem že to ešte nemožem považovat za fakt ale bolo mamaaaaaaaaaaaaaaa 🙂
inak u nas už strašne kecame od paa,neeee,mam atd,,,však poznate
@bboossoorka to ti závidím ja som sa pokúšala dávať ale všetko bolo vytlačené von :( :( :( dokonca aj voda už sa asi začnem psychicky pripravovať že to bude zasa boj s jedlom 😒
"pečenie" ja najradšej robím hrnčekové koláčiky a pri tom mi pomáha staršia dcérka, síce aj tak vyzerá kuchyňa ale máme aspoň zábavku momentálne u nás fičí teraz bábovka 😀
@bboossoorka aj u nás mrkva tak isto, zatiaľ sme sa ďalej nepohli, len to čo sme vtedy vyskúšali, no a piškotky a rožok občas pocmuľká 🙂 asi skúsim jablko...
@mimuska2 šikulka 🙂 dielka som videla na fb 😉
@tamaska máš nejaký dobrý recept na bábovku?
dnes chcem skúsiť nový recept na tvarohový krémeš a nové muffiny, tak uvidíme 🙂
naša malá je stále hladná, tak to vyzerá, že ju skôr dokojím ako dokrmim 😒 večer ju nakojím okolo 7mej, ešte vypije 120ml UM a okolo 11 zasa to isté, ale spí teraz celú noc, tak to má určité výhody, len som z toho dosť sklamaná, dievčatá som kojila v pohode a s Amálkou sa trápime s kojením od začiatku ☹
@bboossoorka
@larosa no takuz teraz sa da ked sa mala polepsila🙂🙂🙂ako davate zeleninku?myslim tak ze kedma papat alebo iba tak?
@martinka8 myslela som, že budúci týždeň, tiež sa mi nikam nechce v tomto počasí 😝
@mimuska2 no ja moc neprikrmujem, mrkvu a zemiak sme dali len raz, a dávala som na obed keď sme my obedovali, akože spoločný obed 😀
dnes som jej dala kašu- Sunarku- nejaká banánová, len sa tak oblizovala 🙂 zjedla všetko čo som jej urobila, papkoška jedna 🙂
@zuzky1104 ja viem, ze to nie je jednoduche, najst skutocne dobre dovody. Kazdy vidi podstatu v niecom inom. Ja by rozhodne ti odporucila sa preklikat aspon cez stranky, ktore uvadzaju tu vo forume : "Nesúhlas s povinným očkovaním" je tam vela zaujimavych odkazov. 🙂 ( ale tiez nie som maxi fanatik a neodmietam vsetko )
@larosa @martinka8 ja budúci týždeň môžem kedykoľvek Nikolku mám v škoe v prírode a inak nemám nič na pláne, len to počasie je oničom :((.
bábovka : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28951
a Amálka ti pekne spapá z lyžičky kašičku? naša do úst nezoberie nič okrem cecíku :((((((
@martinka8 ja som len skúšala niečo ochutnať ale inak plne kojím aj sa chystám do pol roka, len som chcela začínať ochutnávať, lebo s prou som sa natrápila pri jedení a s eliškou to asi iné nebude 😖
@larosa no tak to je super🙂len nech jej chuti🙂
Dnes rekort zeny moje,mala spala od pol deviatej do pol siedmej v kuse.no viete co je to pre mna 😀 normalne som sa stale budila uz zo zvyku.no trvalo nam kym sme sa naucili hajat viac ako dve hodky.skoro 4 mesiace,dufam ze uz takto ostaneme🙂🙂🙂
@tamaska mrkvu a ani zemiak veľmi z lyžičky nechcela, všetko tlačila jazýčkom vonku, ale včera tú kašu papala jedna radosť 🙂 občas niečo vyšlo, ale spapala všetko čo som jej urobila a vyzeralo to tak, že by si ešte dala 😀 na krabici je dávkovanie na 150ml vody, ale ja som urobila len s 50ml a bolo to tak akurát, dnes jej asi urobím 75ml 🙂

@mimuska2 sikulka, vsetko najlepsie k zajtrajsim meninkam malinkej 🙂 😉